MsXLabs
2005-2016
Soru-Cevap forumunda yer alan Ziyaretçi tarafından açılmış Enzimlerin reaksiyonunda sıcaklığın etkisi nedir? konusunu görüntülüyorsunuz.
Özet: Enzimlerin gerçekleştirdiği reaksiyonlarla ilgili olarak: sıcaklık, aktivatör madde, inhibitör madde faktörlerden hangilerinin sürekli artışı enzimlerin ... Etiketler:
  • sıcaklığın sindirime etkisi
  • enzim sıcaklık ilişkisi
CEVAP VAR

Enzimlerin reaksiyonunda sıcaklığın etkisi nedir?

Gösterim: 6.927 | Cevap: 3
4 Şubat 2009 23:10   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Enzimlerin gerçekleştirdiği reaksiyonlarla ilgili olarak: sıcaklık, aktivatör madde, inhibitör madde
faktörlerden hangilerinin sürekli artışı enzimlerin etkinliğini azaltır?
Sponsorlu Bağlantılar
En iyi cevap Keten Prenses tarafından gönderildi

ENZİM REAKSİYONLARININ ETKİLENDİĞİ FAKTÖRLER:
Enzimler kimyasal reaksiyonları gerçekleştirdiklerinde bazı faktörlerin etkisi altında kalırlar.
ISI:
Her enzim reaksyonunun optimal bir ısı seviyesi vardır.İnsanda bu ısı 36,5 derecedir.0 derecede enzimler pasiftir.Ancak yapıları bozulmaz.Canlılıkta kaybedilmeyebilir.Genel olarak enzimler 60 C de bozulurlar
PH
Her reaksiyonun gerçekleşebilmesi ortamın PH ını belirleyen belli oranda H ve OH iyonları konsantrasyonu olmasına bağlıdır.

ENZİM VE SUBSTRAT KONSANTRASYONU
Ortamda reaksiyon hızını artırıcı yapılardan biride enzim ve substrat miktarıdır.Her ikisinin miktarı belirli oranlarda artırılırsa reaksiyon hızı sürekli artar.
SU
Enzim reaksiyonunun gerçekleşebilmesi için ortamda belirli oranda su olması gerekir .Çünkü moleküllerin birbirine çarparak reaksiyonu gerçekleştirebilmesi için hareketi sağlayacak sıvı bir ortamın olması gerekir.Tohumlarda su miktarı az olduğundan reaksiyonlarda minimal seviyede gerçekleşmektedir.

ENZİMLERİN ÖZELLİKLERİ...::::
1=Biyolojik reaksiyonların aktivasyon enerjisini düşürürler.
2=Enzim daima bir çeşit reaksiyonu gerçekleştirir.
3=Enzimler aynı tür reaksiyonu bozulmadan tekrar ,tekrar yapabilirler
4=Enzimler gerçekleşecek reaksiyonun çabuk dengeye ulaşmasını sağlar
5=Enzimler cansız ortamda da görev yaparlar.
6=Enzimler reaksiyonlarını daima etki ettiği maddenin dış yüzeyinden başlatırlar.Mesela sindirim esnasında eğer besinler ağızda ve midede fiziksel olarak parçalanmasaydı sindirim çok az gerçekleşirdi.Çünkü enzimler dış yüzeyden reaksiyonu başlatırlar.
4 Şubat 2009 23:53   |   Mesaj #2   |   
Keten Prenses - avatarı
Üye
..

32.562
8.112 mesaj
Kayıt Tarihi:Üyelik: 28-03-2008
ENZİM REAKSİYONLARININ ETKİLENDİĞİ FAKTÖRLER:
Enzimler kimyasal reaksiyonları gerçekleştirdiklerinde bazı faktörlerin etkisi altında kalırlar.
ISI:
Her enzim reaksyonunun optimal bir ısı seviyesi vardır.İnsanda bu ısı 36,5 derecedir.0 derecede enzimler pasiftir.Ancak yapıları bozulmaz.Canlılıkta kaybedilmeyebilir.Genel olarak enzimler 60 C de bozulurlar
PH
Her reaksiyonun gerçekleşebilmesi ortamın PH ını belirleyen belli oranda H ve OH iyonları konsantrasyonu olmasına bağlıdır.

ENZİM VE SUBSTRAT KONSANTRASYONU
Ortamda reaksiyon hızını artırıcı yapılardan biride enzim ve substrat miktarıdır.Her ikisinin miktarı belirli oranlarda artırılırsa reaksiyon hızı sürekli artar.
SU
Enzim reaksiyonunun gerçekleşebilmesi için ortamda belirli oranda su olması gerekir .Çünkü moleküllerin birbirine çarparak reaksiyonu gerçekleştirebilmesi için hareketi sağlayacak sıvı bir ortamın olması gerekir.Tohumlarda su miktarı az olduğundan reaksiyonlarda minimal seviyede gerçekleşmektedir.

ENZİMLERİN ÖZELLİKLERİ...::::
1=Biyolojik reaksiyonların aktivasyon enerjisini düşürürler.
2=Enzim daima bir çeşit reaksiyonu gerçekleştirir.
3=Enzimler aynı tür reaksiyonu bozulmadan tekrar ,tekrar yapabilirler
4=Enzimler gerçekleşecek reaksiyonun çabuk dengeye ulaşmasını sağlar
5=Enzimler cansız ortamda da görev yaparlar.
6=Enzimler reaksiyonlarını daima etki ettiği maddenin dış yüzeyinden başlatırlar.Mesela sindirim esnasında eğer besinler ağızda ve midede fiziksel olarak parçalanmasaydı sindirim çok az gerçekleşirdi.Çünkü enzimler dış yüzeyden reaksiyonu başlatırlar.
Misafir
13 Nisan 2010 22:45   |   Mesaj #3   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
sicaklik ve enzim arasındaki ilişki
13 Nisan 2010 23:06   |   Mesaj #4   |   
nötrino - avatarı
SMD SiNiRLi-RUTİNE AYKIRI
Zamanın Ötesi..

5.839
7.652 mesaj
Kayıt Tarihi:Üyelik: 02-08-2007
Reklam
Alıntı

sicaklik ve enzim arasındaki ilişki

Sıcaklık yükseldikçe,enzimin katalize ettiği kimyasal reaksiyonun hızı da artar.Ancak sıcaklık maksimum veya minimum limitlere yaklaşırsa, enzimin aktivitesinde yavaşlama ve sonunda durma meydana gelmiş olur.