Cevap Yaz Önceki Konu Sonraki Konu

Enzimlerin reaksiyonunda sıcaklığın etkisi nedir?

Gösterim: 5819 | Cevap: 3
  • enzime sicaklik etkisi
  • sicakligin enzimlere etkisi
  • sicakligin sindirime etkisi
1
  • 1 Gönderen nötrino
Ziyaretçi
Cevaplanmış   |    4 Şubat 2009 23:10   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

Enzimlerin reaksiyonunda sıcaklığın etkisi nedir?

Enzimlerin gerçekleştirdiği reaksiyonlarla ilgili olarak: sıcaklık, aktivatör madde, inhibitör madde
faktörlerden hangilerinin sürekli artışı enzimlerin etkinliğini azaltır?
En iyi cevap Keten Prenses tarafından gönderildi

ENZİM REAKSİYONLARININ ETKİLENDİĞİ FAKTÖRLER:
Enzimler kimyasal reaksiyonları gerçekleştirdiklerinde bazı faktörlerin etkisi altında kalırlar.
ISI:
Her enzim reaksyonunun optimal bir ısı seviyesi vardır.İnsanda bu ısı 36,5 derecedir.0 derecede enzimler pasiftir.Ancak yapıları bozulmaz.Canlılıkta kaybedilmeyebilir.Genel olarak enzimler 60 C de bozulurlar
PH
Her reaksiyonun gerçekleşebilmesi ortamın PH ını belirleyen belli oranda H ve OH iyonları konsantrasyonu olmasına bağlıdır.

ENZİM VE SUBSTRAT KONSANTRASYONU
Ortamda reaksiyon hızını artırıcı yapılardan biride enzim ve substrat miktarıdır.Her ikisinin miktarı belirli oranlarda artırılırsa reaksiyon hızı sürekli artar.
SU
Enzim reaksiyonunun gerçekleşebilmesi için ortamda belirli oranda su olması gerekir .Çünkü moleküllerin birbirine çarparak reaksiyonu gerçekleştirebilmesi için hareketi sağlayacak sıvı bir ortamın olması gerekir.Tohumlarda su miktarı az olduğundan reaksiyonlarda minimal seviyede gerçekleşmektedir.

ENZİMLERİN ÖZELLİKLERİ...::::
1=Biyolojik reaksiyonların aktivasyon enerjisini düşürürler.
2=Enzim daima bir çeşit reaksiyonu gerçekleştirir.
3=Enzimler aynı tür reaksiyonu bozulmadan tekrar ,tekrar yapabilirler
4=Enzimler gerçekleşecek reaksiyonun çabuk dengeye ulaşmasını sağlar
5=Enzimler cansız ortamda da görev yaparlar.
6=Enzimler reaksiyonlarını daima etki ettiği maddenin dış yüzeyinden başlatırlar.Mesela sindirim esnasında eğer besinler ağızda ve midede fiziksel olarak parçalanmasaydı sindirim çok az gerçekleşirdi.Çünkü enzimler dış yüzeyden reaksiyonu başlatırlar.

4 Şubat 2009 23:53   |   Mesaj #2   |   
Keten Prenses - avatarı
MsXLabs Üyesi
..

42599
8.270 mesaj
Kayıt Tarihi:Üyelik: 28-03-2008
ENZİM REAKSİYONLARININ ETKİLENDİĞİ FAKTÖRLER:
Enzimler kimyasal reaksiyonları gerçekleştirdiklerinde bazı faktörlerin etkisi altında kalırlar.
ISI:
Her enzim reaksyonunun optimal bir ısı seviyesi vardır.İnsanda bu ısı 36,5 derecedir.0 derecede enzimler pasiftir.Ancak yapıları bozulmaz.Canlılıkta kaybedilmeyebilir.Genel olarak enzimler 60 C de bozulurlar
PH
Her reaksiyonun gerçekleşebilmesi ortamın PH ını belirleyen belli oranda H ve OH iyonları konsantrasyonu olmasına bağlıdır.

ENZİM VE SUBSTRAT KONSANTRASYONU
Ortamda reaksiyon hızını artırıcı yapılardan biride enzim ve substrat miktarıdır.Her ikisinin miktarı belirli oranlarda artırılırsa reaksiyon hızı sürekli artar.
SU
Enzim reaksiyonunun gerçekleşebilmesi için ortamda belirli oranda su olması gerekir .Çünkü moleküllerin birbirine çarparak reaksiyonu gerçekleştirebilmesi için hareketi sağlayacak sıvı bir ortamın olması gerekir.Tohumlarda su miktarı az olduğundan reaksiyonlarda minimal seviyede gerçekleşmektedir.

ENZİMLERİN ÖZELLİKLERİ...::::
1=Biyolojik reaksiyonların aktivasyon enerjisini düşürürler.
2=Enzim daima bir çeşit reaksiyonu gerçekleştirir.
3=Enzimler aynı tür reaksiyonu bozulmadan tekrar ,tekrar yapabilirler
4=Enzimler gerçekleşecek reaksiyonun çabuk dengeye ulaşmasını sağlar
5=Enzimler cansız ortamda da görev yaparlar.
6=Enzimler reaksiyonlarını daima etki ettiği maddenin dış yüzeyinden başlatırlar.Mesela sindirim esnasında eğer besinler ağızda ve midede fiziksel olarak parçalanmasaydı sindirim çok az gerçekleşirdi.Çünkü enzimler dış yüzeyden reaksiyonu başlatırlar.
Misafir
13 Nisan 2010 22:45   |   Mesaj #3   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
sicaklik ve enzim arasındaki ilişki
13 Nisan 2010 23:06   |   Mesaj #4   |   
nötrino - avatarı
SMD SiNiRLi-RUTİNE AYKIRI
Zamanın Ötesi..

5212
6.876 mesaj
Kayıt Tarihi:Üyelik: 02-08-2007
Alıntı

sicaklik ve enzim arasındaki ilişki

Sıcaklık yükseldikçe,enzimin katalize ettiği kimyasal reaksiyonun hızı da artar.Ancak sıcaklık maksimum veya minimum limitlere yaklaşırsa, enzimin aktivitesinde yavaşlama ve sonunda durma meydana gelmiş olur.
ThinkerBeLL bu mesajı beğendi.
Cevap Yaz
Hızlı Cevap
İsim:
Mesaj:
Önceki Konu Sonraki Konu

Enzimlerin reaksiyonunda sıcaklığın etkisi nedir? Konusuna Benzer Konular

Cevap: 39
Son Mesaj: 12 Ekim 2014 21:34
Enzimlerin kozmetik ürünlerle ilişkisi nedir?
Gönderen: elif yağız Forum: Soru-Cevap
Cevap: 14
Son Mesaj: 24 Aralık 2012 22:16
Cevap: 2
Son Mesaj: 13 Aralık 2012 19:48
Isı ve sıcaklığın maddeler üzerindeki etkisi nedir?
Gönderen: ziyaret Forum: Soru-Cevap
Cevap: 0
Son Mesaj: 18 Aralık 2011 14:11
Fe+3 iyonunun fotokimyasal reaksiyonunda neler olur?
Gönderen: Ziyaretçinizim Forum: Soru-Cevap
Cevap: 1
Son Mesaj: 3 Şubat 2009 20:06
Etiketler:
  • enzime sicaklik etkisi
  • sicakligin enzimlere etkisi
  • sicakligin sindirime etkisi
Sayfa 0.221 saniyede 10 sorgu ile oluşturuldu