Arama

Ege Bölgesi'nin yöresel yemekleri nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 25 Kasım 2016 Gösterim: 150.224 Cevap: 1
MS.MERWE - avatarı
MS.MERWE
Ziyaretçi
11 Şubat 2009       Mesaj #1
MS.MERWE - avatarı
Ziyaretçi
Ege Bölgesi'nin yöresel yemekleri nelerdir?
EN İYİ CEVABI Baturalp verdi

Ege Bölgesi Mutfak Kültürü

Alıntıdaki Ek 58759

Türkiye’nin diğer 6 coğrafi bölgesinde olduğu gibi Ege Bölgesinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Ege Bölgesi, kendini diğer bölgelerden ayırmaktadır. Genel olmanın dışında birde Ege Bölgesinin her bir şehrinin de kendine özgü yöresel yemekleri bulunmaktadır.
Sponsorlu Bağlantılar

Ege Bölgesinde özellikle Afyon ve İzmir ön plana çıkmaktadır. Afyon denince akla ilk gelen yöresel lezzet Afyon kaymağı iken İzmir denince akla ilk gelen yöresel lezzet ise İzmir köftedir. İşte sizlere Ege Bölgesinin Yöresel yemekleri…

İzmir Mutfağı


İzmir mutfağı denince önce deniz ürünleri geliyor akla. Sonra çeşit çeşit otlar... Halis zeytinyağı... Anadolu bir ot cennetidir adeta. Hemen her ile özgü değişik otlarla karşılaşırsınız gezdiğinizde. Ancak, Ege Bölgesi kadar zenginlik göstermez hiçbiri de. Sarmaşık, ebegümeci, ısırgan, cibez, stifno, turpotu, ısırgan, kenger, hindibağ, şevket-i bostan, gelincik, labada, kuşotu, sinirotu, helvacık, radika, denizbörülcesi, kuşkonmaz, arapsaçı, su teresi İzmir ve kıyı Ege'de en çok tüketilen otlar arasında. Yemeklerin sırrına gelince; otlar mümkün olduğunca az haşlanıp yeşil kalmalı, limon suyu ve sızma asidi 0.5'ten az olan bir zeytinyağı ile tatlandırılmalı. En önemlisi de ılık yenmeli.

DEVAMI >>>> Ege Bölgesi - Genel Bilgi


Son düzenleyen Baturalp; 25 Kasım 2016 17:32
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
25 Kasım 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Ege Bölgesi Mutfak Kültürü

Ad:  Ege_Mutfağı.JPG
Gösterim: 5557
Boyut:  49.1 KB

Türkiye’nin diğer 6 coğrafi bölgesinde olduğu gibi Ege Bölgesinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Ege Bölgesi, kendini diğer bölgelerden ayırmaktadır. Genel olmanın dışında birde Ege Bölgesinin her bir şehrinin de kendine özgü yöresel yemekleri bulunmaktadır.
Sponsorlu Bağlantılar

Ege Bölgesinde özellikle Afyon ve İzmir ön plana çıkmaktadır. Afyon denince akla ilk gelen yöresel lezzet Afyon kaymağı iken İzmir denince akla ilk gelen yöresel lezzet ise İzmir köftedir. İşte sizlere Ege Bölgesinin Yöresel yemekleri…

İzmir Mutfağı


İzmir mutfağı denince önce deniz ürünleri geliyor akla. Sonra çeşit çeşit otlar... Halis zeytinyağı... Anadolu bir ot cennetidir adeta. Hemen her ile özgü değişik otlarla karşılaşırsınız gezdiğinizde. Ancak, Ege Bölgesi kadar zenginlik göstermez hiçbiri de. Sarmaşık, ebegümeci, ısırgan, cibez, stifno, turpotu, ısırgan, kenger, hindibağ, şevket-i bostan, gelincik, labada, kuşotu, sinirotu, helvacık, radika, denizbörülcesi, kuşkonmaz, arapsaçı, su teresi İzmir ve kıyı Ege'de en çok tüketilen otlar arasında. Yemeklerin sırrına gelince; otlar mümkün olduğunca az haşlanıp yeşil kalmalı, limon suyu ve sızma asidi 0.5'ten az olan bir zeytinyağı ile tatlandırılmalı. En önemlisi de ılık yenmeli.

DEVAMI >>>> Ege Bölgesi - Genel Bilgi


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

13 Kasım 2011 / Ziyaretçi Cevaplanmış
23 Kasım 2012 / bilge Cevaplanmış
25 Kasım 2016 / Misafir Cevaplanmış
3 Kasım 2012 / katy Soru-Cevap