Arama

Yağ vücuttan nasıl atılır?

Güncelleme: 11 Eylül 2016 Gösterim: 187.188 Cevap: 4
Fenerliozo - avatarı
Fenerliozo
Ziyaretçi
14 Şubat 2009       Mesaj #1
Fenerliozo - avatarı
Ziyaretçi
Vücuttaki fazla yağ nasıl atılır? Rejim yapan bir insanın vüdundaki yağlar vücuttan hangi yollarla dışarı atılır?
Son düzenleyen ahmetseydi; 21 Şubat 2016 20:49 Sebep: iç başlık ve soru düzeni.
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
14 Şubat 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Su insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için en önemli besin öğesidir. İnsan sağlığı açısından suyun çok büyük önemi vardır. Yaşama ait her şey suya bağlıdır. Kişinin vücut ağırlığının %50 - 60'ı su olması gerekirken obezler de yağ oranı arttığından su oranında anlamlı düşüşler görülüyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Kilo verme programlarında vücutta depo edilen yağlar yakılırken, su oranında artışların olması gerekir. Bu nedenle bilinçsiz yapılan zayıflama programlarında, yağın dışında yağsız vücut kitlesinde yani kas ve suda da kayıp olur. Yarı aç kalarak zayıflamaya çalışanlarda verilen ağırlığın 2/3'ünü vücut kas kitlesi, geri kalan kısmını ise vücut suyu oluşturur. Kaybedilen bu kilo da kısa sürede yağ olarak geri alınır. Bunun nedeni ise vücudun kendisinden beslenmeye başlamasıdır.

Bu olumsuzlukların oluşmaması için dengeli beslenme ilkelerinin dışına çıkmadan vücudun gereksinimi olan bütün besin öğelerinin düzenli olarak 3 ana, 3 ara öğün şeklinde tüketilmesi gerekir.

Besinlerin ağızda sindirimi başladıktan sonra tüm doku ve hücrelere taşıyan sudur. Burada enerji oluşturduktan sonra atık maddelerin atımı da suyla olur. Bir odun sobası düşünün odunlar tutuşunca ısınırız, ertesi gün sobadaki külü boşaltmadan odunları tekrar tutuşturmaya kalkarsak işimiz hayli zorlaşır. Sobadaki külün boşaltılması gibi doku ve hücrelerdeki aynı işi suyla başarabiliyoruz.

Yakılan her 1000 kalori için yaklaşık 1 litre suya ihtiyaç vardır. Az su içilince ödeme de davetiye göndermiş oluruz. Vücuttaki ödemi bilinçli su tüketerek önleyebiliriz. Kadınların erkeklere oranla daha fazla suya gereksinimleri vardır.

Günümüzde yapılan yanlışlıklardan biride zayıflama metotların da yağ kaybı yerine su kaybının tercih edilmesidir. Bilinçsizce yapılan sauna, su alınımının kısıtlanması, idrar söktürücüler ve pasif jimnastik adı altında uygulanan derin ısıtıcı aletlerinin kullanımı sağlığımız açısından oldukça tehlikelidir. Bu tür aletlerin kullanımı ile vücuttaki yağ oranı azalmaz, sadece yağsız vücut oranında su kaybı sağlanır. Azalan su oranıyla kalp normalden daha fazla çalışmaya başlar, soluk almada güçlük olur, yorulma süresi kısalır. Kilo kaybında su yerine yağ oranı azaltıp, yerine kas ve su kitlesinin arttırılması gerekir. Ne kadar çok sıvı alırsak o derece yağların yanmasını sağlarız.

Kilo kaybından kaynaklanan deri sarkmaları da dinamik egzersizlerle beraber bol su içilerek önlenir. Yeterince su, daha fazla kas yapmamızı sağlar. Vücutta daha fazla su olması, daha fazla olay oluşması demektir. Suyun olmadığı bir ortamda enerji oluşamaz.

Günlük su tüketimimiz 1.5 - 2.5 litredir. Yazın havaların ısınması ve yaptığınız egzersizin şiddetinin ve süresinin artımına bağlı olarak kaybedilen suda daha fazla olacağından maksimal sıvı alımı 3.5 litreyi de aşmaması gerekir. Zayıflayacağım diye aşırı su tüketirsek çok sık tuvalete çıkarız her çıkışta çok önemli minerallerden olan kalsiyum atımı hızlanır. Buda sizlerin gün içerisinde halsiz takatsiz kalmanıza neden olur. Aşırı su içimi ayrıca böbrekleri de yorar.

Gün içerisinde az ama sık sık su içmek en doğru yöntemdir. Egzersiz öncesi kesinlikle su içilmeli, aralarda içilen suda eksikliğin giderilmesinde katkı sağlayacaktır. Bu şekilde egzersiz sonrası aşırı su içimini de engellemiş olursunuz.

Terazide mutlu olacağım düşüncesiyle, asla su tüketiminizi kısıtlamayın
Son düzenleyen Safi; 23 Mayıs 2016 02:02
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
3 Kasım 2009       Mesaj #3
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

yağların vücutta kullanımı

Yağlar Ne işe yararlar?

* Yağlar vücuda, aynı miktardaki karbonhidrat ve proteinlerin 2 katından fazla enerji verirler. 1 gram yağ, 9 kilokalori enerji sağlar.
* Özellikle balık ve su ürünlerinde bulunan yağlar, retina ve beyin gelişimi için gereklidir. Kalp ve damar hastalıklarını önlemek için bu besinlerde bulunan Omega 3 yağı, daha fazla tüketilmelidir.
* Vücut için mutlaka gerekli olan elzem yağ asidi, zeytinyağı ile alınır.
* A, D, E ve K vitaminlerinin vücutta kullanılmasını sağlarlar.
* Derinin altında bulunan yağ tabakası, vücut ısısının kaybını önler.
* İç organları çevreleyerek, onları dış etkenlerden korurlar.
* Midenin boşalmasını geciktirerek, tokluk hissi verirler.
* Östrojen ve testesteron hormonunun yapısında bulunurlar. Yeterince yağ alınmazsa, salgılanma bozulur.

DEVAMI Lipitler (Yağlar) ve Beslenmedeki Önemi
Son düzenleyen Safi; 23 Mayıs 2016 02:04
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
23 Mayıs 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Nasıl zayıflarım?
Sağlıklı beslenme zayıflamanın temel noktasıdır. Gün içinde sık ama az miktarda yenmelidir. 1 saatte yarım kilo, 1 haftada 7 kilo, Arjantin diyeti, son şans diyeti, bilezik gibi reklamlara aldanmamak gerekir. Kısa sürede aşırı kilo vermek sorunlara yol açabilir. Su içsem yarıyor ifadesi ise doğru değildir çünkü suyun kalorisi sıfırdır

Kilo verirken acele etmemek gerekir. Unutmayın ki bu kiloyu 2 haftada almadınız, bu nedenle 2 haftada vermeye çalışmayın. Vereceğiniz kilo haftada 1-1.5 kilogramı geçmemelidir. Bir yılda toplam vücut ağırlığınızın % 10’unu vermeniz yeterlidir. Kilo vermek için beslenme alışkanlığı değiştirilmeli ve egzersiz yapılmalıdır. Kilo vermeyi kolaylaştıran ilaçlar piyasada mevcuttur. Bu ilaçlar kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Bu ilaçların kullanılması ve sağlıklı beslenme birbirini tamamlayan tedavilerdir.

Kilo vermek, verilen kiloyu geri almamaktan daha kolaydır. Zayıflamanın kolesterol, şeker hastalığı, ruhsal durum, hipertansiyon üzerine de olumlu etkisi vardır. Tekrarlayan zayıflama ve şişmanlama kalp hastalığı ve ani ölüm gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Alışkanlıkların değiştirilmesi kilo vermenin temel çözümüdür. Herkesin mutlaka değiştirilmesi gereken ve değiştirmesi zor olmayan alışkanlıkları vardır. Bu konuda bazı ipuçları:
  • Gazete, kitap okurken bir şey yemeyin
  • Televizyon seyrederken bir şey yemeyin
  • Karnınız açken mutfak alışverişi yapmayın
  • Alışverişe çıkarken liste yapın, liste dışında yiyecek almayın
  • Öğün atlamayın
  • Sadece açken yemek yemeye çalışın
DEVAMI Kolesterol Nedir?

Lipid Yıkımlanması (Lipoliz)
  • Lipoliz
  • Esterleşmemiş (serbest) yağ asitlerinin taşınması
  • Yağ asidinin yakalanması, alınması ve oksidasyonu
Lipoliz hormona! kontrol altındadır
49108d1463940139 lipitler yaglar ve beslenmedeki onemi lipit8

DEVAMI Lipitler (Yağlar) ve Beslenmedeki Önemi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM
Avatarı yok
insomnia42
Yasaklı
11 Eylül 2016       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı

Yağ Yakan Besinler



ACI BİBER
İçerisindeki kapsaisin maddesi ısınmanızı sağlar ve yağ yakımını da hızlandırır.

TAHILLAR
Vücudun daha fazla çalışmasını sağlayan tam tahıllar bu sayede yağların yakılmasına da yardımcı olur. Tam tahılların yakılması için iki kat kaloriye ihtiyaç duyulduğundan zayıflamanıza yardımcı olur.

HİNDİSTANCEVİZİ
Trigliserit açısından zengin olan hindistancevizi metabolizma hızını %30 oranında arttırıyor.

AVOKADO
Avokado metabolizmayı hızlandırır ve yağların enerjiye dönüştürülme sürecini destekler. Bu sayede daha fazla yağ yakılmasını sağlar.

ZENCEFİL
Zencefil, vücut ısısını arttırır. Bunun faydası vücudun ısıyı düşürmek için daha fazla enerji harcamak zorunda olmasıdır. Bu sebeple yağ yakımını hızlandırır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

21 Ocak 2012 / Ziyaretçi Cevaplanmış
2 Mayıs 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
31 Aralık 2010 / Misafir Soru-Cevap
1 Mayıs 2014 / Bessonnitsa Soru-Cevap