Arama

Kronik ürtiker hakkındaki önerileriniz nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 14 Aralık 2015 Gösterim: 45.510 Cevap: 38
muhsine64 - avatarı
muhsine64
Ziyaretçi
25 Şubat 2009       Mesaj #1
muhsine64 - avatarı
Ziyaretçi
2000 yılından beri kronik ürtiker hastasıyım.ege tıp fakültesi de dahil birçok hastanede gerekli tetkiklerim yapıldı ama hastalığımın nedeni bulunamadı.hastalaığım nüksettiğinde gün aşırı avil ve dekort iğne karışımlarını yaptırıyorum ancak artık iğne olmak istemiyorum kortizon kullanmak istemiyorum.yaşım 35.bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.ne yapmam gerek.
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
3 senedir kronik ürtiker hastalığım var kullanmadığım ilaç kalmadı.en son olarak besin duyarlılık testi diye birşey duydum.eğer sorun yenilen yiyeceklerden kaynaklanıyorsa yani kaşıntı kabarma yanma bu test sayesinde hangi besinin size dokunduğu bulunuyormuş ancak biraz pahalı bir testmiş.ssk yada bağkur geçiyormu bilmiyorum ama dayanmak gerçekten çok zor.bir de ilaçlar kortizon içerdiği için kilo aldırıyor hele bir de çalışıyorsanız uyku problemide cabası..sürekli uykum geliyor..
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
araştırma hastanesinde tüm tahlilleriniz yapıldığınızı belirtmişsiniz. allerji testide yaptırdınız mı?
bu test cilt altına çeşitli allerjenlerin minimal dozlarda verilmesi demektir.
Sponsorlu Bağlantılar
Tepecik eğitim ve araştırma hastaneside bu konuda uzmandır.

Ege üniversiteside bu konuda iyidir gerçi.
kortizon tedavisi çok ekonomik olması sebebiyle ve akut etkileri nedeniyle çok tutulan bir tedavi yöntemi olsada geçici bir çözüm olup, vücudun gösterdiği reaksiyonu geçici olarak engeller..
sizin kalıcı bir çözüme ihtiyacınız var buda etkene yönelik tedavidir.yani ürtikere yol açan sebbei bulup yoketmektir
önerim iyi bir cildiye uzmanına başvurmanızdır.
yaptırdığınız tahlilleri buraya yazarsanız size daha çok yardımcı olabilirim
sağlıklı günler dilerim.
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ekim 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
3 senedir kronik ürtiker hastalığım var kullanmadığım ilaç kalmadı.en son olarak besin duyarlılık testi diye birşey duydum.eğer sorun yenilen yiyeceklerden kaynaklanıyorsa yani kaşıntı kabarma yanma bu test sayesinde hangi besinin size dokunduğu bulunuyormuş ancak biraz pahalı bir testmiş.ssk yada bağkur geçiyormu bilmiyorum ama dayanmak gerçekten çok zor.bir de ilaçlar kortizon içerdiği için kilo aldırıyor hele bir de çalışıyorsanız uyku problemide cabası..sürekli uykum geliyor..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Şubat 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Aynı cevabı diğer forumdada yazdım ama burda görünce buraya da kopyaladım.Yaklaşık 1,5 senedir idiyopatik kronik ürtiker hastası olan oğlumu (4 yaşında)çapada çocuk alerji bölümüne götürüyordum.Karaciğer enzimlerinden tutun da midede helicobacter pylori,ayrıntılı batın ultrasonu, çeşitli alerji testleri,parazit,kist,kan testleri daha neler neler... yapılmayan test kalmadı ve hepside normal değerlerde çıktı sebebi bulunamadı .Roma diyeti denilen besin diyetini 1 ay kadar uyguladık sonuç değişmedi.Oğlum her gün abartılı bir şekilde bütün vücudunu kaplayan ürtikerle boğuşuyordu.Zaman zaman da gözünde, dudağında anjiyoödem denilen çok abartılı şişliklerle uğraşıyorduk ve devamlı antihistamik şuruplar (zyrtec,hitrizin,allerset vb)kullanıyorduk.Anaokuluna bu sebeple çok gönderemediğimiz zamanlar oldu.Msn Sadtaa ki york test denen testi duyana kadar. Bir de bu testi yaptıralım dedik ve istanbulda özel bir labaratuvarda bu testi yaptırdık.1 damla parmaktan kan alınıyor ve bu kan İngiltere'ye yollanıyor orada incelenen kanda sizin hangi besine intoleransınız olduğu ortaya çıkıyor.Açıkçası bu testi yaptırırken pek bir umudum yoktu.Ama testten gelen sonuçlarda oğlumun zeytin,zeytinyağı,fındık,buğday,yulaf ve havuca vücudunun hassasiyet gösterdiğini öğrendik.Bu gıda maddelerini kestiğimiz andan itibaren (yaklaşık 1 ay oluyor)ürtiker tamamen bitti Msn Happy Artık ilaç kullanmıyoruz ve umarım artık ürtikeri tamamen hayatımızdan çıkardık.Bir araştırın isterseniz.Biz de süper bir gelişme oldu umarım sizlerde de etkisi olur. Herkese geçmiş olsun.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mayıs 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende 5 senedir allerj,lerden çekiyorum.bu york test türkiyede olmuyor mu?diğer allerji testlerinden bir farkı ne?bişr türlü kurtulamadım..şu anda daha yeni avil ve dekort iğnesi oldum. onlarda artık hemen cevap vermemeye başladılar..herkese geçmiş olsun...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ağustos 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
testin diger adi gida intoleransi testi, bende 13 yasimdan beri kronik urtikerle bogusuyorum, su anda 29 yasindayim, normal allerji testlerinde hic bir sonuc cikmadi, sicak soguk degisimleri ve basinc ta tum cildimde kabartilar olusuyor, ve asiri bir kasinma istegi, simdiye kadar antihistaminiklerle bastirmaya calistim

bende bu york testi denilen gida intoleransini deneyecegim, yalniz istanbuldaki fiyatlari 1000 tlden basliyor, tum firmalar kani ingiltereye yollayip sonuclarini 15 gun icerisinde veriyorlarmis

internetten arastirinca ingilteredeki kaynagina ulastim, evde yapabileceginiz tarzda urunleride var (40- 60 -120 -200 farkli cesit besin icin)

INCELEYIN: Food Intolerance Tests Posted To You

The 40 Food Intolerance Test (IgG): £98.95

Add To Cart

Grains: Corn, (maize), Barley, Durum Wheat, Gliadin*, Oat, Rice, Rye Flour, Wheat.
Dairy: Cow’s Milk, Egg White, Egg Yolk.
Meats: Beef, Chicken, Lamb, Pork, Turkey.
Fish: Cod, Crab, Haddock, Lobster, Oyster, Plaice, Shrimp/Prawn.
Vegetables: Bean (red kidney), Bean (white haricot), Broccoli, Cabbage, Cauliflower, Pea, Potato, Soya Bean.
Fruits: Apple, Blackberry, Grapefruit, Lemon, Orange, Raspberry, Strawberry.
Nuts: Almond, Cashew Nut, Hazelnut, Peanut.
Yeast: Yeast (baker’s), Yeast (brewer’s)



The 60 Food Intolerance Test (IgG): £148.95

Add To Cart

Grains: Corn (maize), Barley, Durum Wheat, Gliadin*, Oat, Rice, Rye Flour, Wheat.
Dairy: Cow’s Milk, Egg White, Egg Yolk, Goat Milk.
Meats: Beef, Chicken, Lamb, Pork, Turkey.
Fish: Cod, Crab, Haddock, Lobster, Oyster, Plaice, Salmon, Shrimp/Prawn, Trout, Tuna.
Vegetables: Avocado, Bean (red kidney), Bean (white haricot), Broccoli, Brussel Sprout, Cabbage, Carrot, Cauliflower, Garlic, Ginger, Mushroom, Mustard Seed, Pea, Peppercorns (Black and White), Potato, Red Chilli, Soya Bean.
Fruits: Apple, Blackberry, Cherry, Grape, Grapefruit, Lemon, Lime, Orange, Pear, Pineapple, Raspberry, Strawberry.
Nuts: Almond, Brazil Nut, Cashew Nut, Cola Nut, Hazelnut, Peanut, Pistachio.
Yeast: Yeast (baker’s), Yeast (brewer’s).



The 120 Food Intolerance Test (IgG): £198.95

Add To Cart

Grains: Corn (maize), Barley, Buckwheat, Durum Wheat, Gliadin*, Oat, Rice, Rye Flour, Wheat, Wheat Bran.
Dairy: Cow’s Milk, Egg White, Egg Yolk, Goat Milk, Sheep Milk.
Meats: Beef, Chicken, Duck, Lamb, Pork, Turkey, Veal, Venison.
Fish: Cod, Crab, Haddock, Herring, Lobster, Mussel, Oyster, Plaice, Salmon, Scallop, Shrimp/Prawn, Sole, Swordfish, Trout, Tuna, Turbot.
Vegetables: Asparagus, Aubergine, Avocado, Basil, Bean (green), Bean (red kidney), Bean (white haricot), Broccoli, Brussel Sprout, Cabbage, Carrot, Cauliflower, Celery, Chicory, Cinnamon, Clove, Coriander (leaf), Cumin, Dill, Garlic, Ginger, Leek, Lentil, Lettuce, Mint, Mushroom, Mustard Seed, Olive, Onion, Parsley, Pea, Peppercorns (Black and White), Peppers (mixed), Potato, Red Chilli, Sage, Soya Bean, Spinach, Thyme.
Fruits: Apple, Apricot, Banana, Blackberry, Blackcurrant, Cherry, Coconut, Cranberry, Grape, Grapefruit, Kiwi, Lemon, Lime, Nectarine, Orange, Peach, Pear, Pineapple, Plum, Raspberry, Strawberry, Tomato.
Nuts & Seeds: Almond, Brazil Nut, Cashew Nut, Cola Nut, Hazelnut, Peanut, Pistachio, Sesame Seed, Sunflower Seed, Walnut.
Yeast: Yeast (baker’s), Yeast (brewer’s).
Miscellaneous: Cocoa Bean, Coffee, Hops, Nutmeg, Rapeseed, Tea (black), Tea (green), Vanilla.



The 200 Food Intolerance Test (IgG): £269.95

Add To Cart

Grains: Amaranth, Corn (maize), Barley, Buckwheat, Durum Wheat, Gliadin*, Millet, Oat, Quinoa, Rice, Rye Flour, Spelt, Tapioca, Wheat, Wheat Bran.
Dairy: Alpha-Lactalbumin**, Beta-Lactoglobulin***, Buffalo Milk, Casine, Cow’s Milk, Egg White, Egg Yolk, Goat Milk, Sheep Milk.
Meats: Beef, Chicken, Duck, Horse, Lamb, Ostrich, Ox, Partridge, Pork, Quail, Rabbit, Turkey, Veal, Venison, Wild Boar.
Fish: Anchovy, Bass, Carp, Cod, Crab, Caviar, Clam, Cockle, Cuttlefish, Dorado, Eel, Haddock, Hake, Herring, Lobster, Mackerel, Monkfish, Mussel, Octopus, Oyster, Plaice, Perch, Pike, Salmon, Sardine, Scallop, Shrimp/Prawn, Sole, Swordfish, Squid, Trout, Tuna, Turbot.
Vegetables: Artichoke, Asparagus, Aubergine, Avocado, Basil, Bayleaf, Bean (Broad), Bean (green), Bean (red kidney), Bean (white haricot), Beetroot, Broccoli, Brussel Sprout, Cabbage, Cabbage (red), Caper, Carrot, Cauliflower, Celery, Chard, Chickpea, Chicory, Cinnamon, Clove, Coriander (leaf), Cumin, Dill, Fennel (leaf), Garlic, Ginger, Gourd (squash), Leek, Lentil, Lettuce, Marjoram, Marrow, Mint, Mulberry, Mushroom, Mustard Seed, Nettle, Olive, Onion, Parsley, Pea, Peppercorns (Black and White), Peppermint, Peppers (mixed), Potato, Radish, Red Chilli, Rocket, Rosemary, Sage, Shallot, Soya Bean, Spinach, Thyme, Turnip, Watercress,
Fruits: Apple, Apricot, Banana, Blackberry, Blackcurrant, Blueberry, Cherry, Coconut, Cranberry, Date, Fig, Grape, Grapefruit, Guava, Kiwi, Lemon, Lime, Lychee, Melon (Honeydew), Nectarine, Mango, Orange, Papaya, Peach, Pear, Pineapple, Plum, Pomegranate, Raisin, Raspberry, Redcurrant, Rhubarb, Strawberry, Tangerine, Tomato, Watermelon.
Nuts & Seeds: Almond, Brazil Nut, Cashew Nut, Chestnut, Cola Nut, Flax Seed, Hazelnut, Macadamia Nut, Peanut, Pine Nut, Pistachio, Sesame Seed, Sunflower Seed, Tiger Nut, Walnut.
Yeast: Yeast (baker’s), Yeast (brewer’s).
Miscellaneous: Agar Agar, Aloe Vera, Aniseed, Chamomile, Cane Sugar, Carob, Cayenne, Cocoa Bean, Coffee, Cumin, Curry (mixed spices), Ginko, Ginseng, Hops, Liquorice, Malt, Nutmeg, Rapeseed, Saffron, Tarragon, Tea (black), Tea (green), Vanilla.



The Vegetarian Food Intolerance Test (IgG): £148.95

Add To Cart

Grains: Barley, Corn (maize), Durum Wheat, Gliadin*, Oat, Rice, Rye Flour, Wheat.
Dairy: Cow’s Milk, Egg White, Egg Yolk, Goat Milk.
Vegetables: Asparagus, Bean (red kidney), Bean (white haricot), Broccoli, Brussel Sprout, Carrot, Cauliflower, Celery, Chickpea, Garlic, Ginger, Lentil, Mushroom, Mustard Seed, Olive, Onion, Pea, Peppercorns (Black and White), Potato, Red Chilli, Soya Bean.
Fruits: Apple, Apricot, Banana, Blackberry, Blackcurrant, Blueberry, Cherry, Cranberry, Grape, Grapefruit, Lemon, Lime, Orange, Pineapple, Raspberry, Strawberry, Tomato.
Nuts & Seeds: Almond, Brazil Nut, Cashew Nut, Cola Nut, Hazelnut, Peanut, Pistachio, Walnut.
Yeast: Yeast (baker’s), Yeast (brewer’s).
Miscellaneous: Cocoa Bean, Coffee, Tea (black), Tea (green).



The Vegan Food Intolerance Test (IgG): £148.95

Add To Cart

Grains: Barley, Corn (maize), Durum Wheat, Gliadin*, Oat, Rice, Rye Flour, Wheat.
Vegetables: Asparagus, Bean (red kidney), Bean (white haricot), Broccoli, Brussel Sprout, Carrot, Cauliflower, Chickpea, Garlic, Ginger, Lentil, Mushroom, Mustard Seed, Olive, Onion, Parsley, Pea, Peppercorns (Black and White), Potato, Red Chilli, Soya Bean.
Fruits: Apple, Apricot, Banana, Blackberry, Blackcurrant, Blueberry, Cherry, Cranberry, Grape, Grapefruit, Lemon, Lime, Melon (Honeydew), Orange, Pineapple, Raspberry, Strawberry, Tomato.
Nuts & Seeds: Almond, Brazil Nut, Cashew Nut, Cola Nut, Hazelnut, Peanut, Pistachio, Sesame Seed, Sunflower Seed, Walnut.
Yeast: Yeast (baker’s), Yeast (brewer’s).
Miscellaneous: Cocoa Bean, Coffee, Tea (black), Tea (green).

*Gliadin: A glycoprotein (a carbohydrate plus a protein) within gluten. Gliadin is found in wheat and some other grains, including oats, rye, barley, and millet. People with celiac disease, Crohn's disease, and other conditions may be sensitive to gliadin in the diet. In these conditions, antibodies to gliadin can often be detected in the blood.
** alpha-lactalbumin is an important whey protein in cow's milk
*** beta-lactoglobulin is the major whey protein of cow's milk
tunc - avatarı
tunc
Ziyaretçi
18 Aralık 2010       Mesaj #7
tunc - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar birkaç sene bende cektim. değişik türleri war ama benimki basınca baglıydı, bir yere yaslanınca şişmeler ödemler olusuyodu ayakta durunca ayaklarım şişiyodu, kolumu yaslasam kolum şişiyordu. benim size tavsiyem et ürünlerinden biraz uzak durun. vucudun devirdaimi önemli sıvı ve öğütülmesi kolay gıdalar tüketin deneyin. bende cok gezdim doktor doktor, ilaçlar falan dengenizi fazla bozmayın
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2011       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ürtiker ; vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkan etrafı kızarık, ortası soluk, yüzeysel ve kaşıntılı cilt döküntüleridir. Döküntü birden başlar.
Döküntüler genellikle kaşıntılı, kabarık, 2 milimetreden 30 santimetreye ulaşabilen değişik boyutlarda ve şekillerde görülen plaklar şeklindedir. Plak şeklindeki bu döküntüler genelde 20 dakika ile 3 saat arasında sürüp, iz bırakmadan kaybolur, ardından başka bir bölgede yeniden çıkar. Derideki kızarık alanlar birleşip, büyük, yuvarlak veya düzensiz şekil alabilirler. Kızarıklıklar bastırmakla beyazlaşıp solar. Yaygın kaşıntı ve yanma hissi vardır. Tek bir ürtiker plağı 24 saatten fazla sürmez, ancak tekrarlayarak devam edebilir veya kronik bir hal alabilir..
Kurdeşen olarakta bilinen ürtiker hastalığının başlıca iki tipi vardır.
her iki tipte de döküntünün görünümü aynı, süreleri ise farklıdır.
Akut Ürtiker tipinde görülen hastalığın genelde 24 saat içinde düzelir.
Tekrarlayan ürtiker plakları nadiren bir ay kadar sürebilir. Her yaşta görülebilir. Kronik ürtikere göre daha sık görülür ve nedeni genellikle bilinir.

Kronik ürtiker ise genç erişkinlerin hastalığıdır. Bu, döküntülerin en az 6 hafta süreyle her gün veya bir iki gün arayla ortaya çıktığı tablodur. Akut ürtikere göre daha az görülür, yüzde 85 olguda neden ortaya çıkarılamaz. Ürtikeri oluşturan etken eğer cildin daha derin tabakalarını etkilerse `anjioödem` denen tablo ortaya çıkar. Anjioödem, genellikle ürtiker ile beraber görülür ..yüzde 10 tek başına görülür. Derinin alt katmanlarının, gevşek cilt altı dokusunun yaygın ödemidir. Kaşıntı olmaz, genellikle yanma duygusu vardır.

akut ürtiker nedenleri:
-Parazit, virüs, bakteri, mantar şeklindeki enfeksiyonlar,
- ilaç reaksiyonları,
-yumurta,
- fındık - fıstık,
-süt ,
- balık, kabuklu deniz ürünleri,
-tartarazin, azo boyaları,
-benzoatlar şeklindeki gıdalar ve katkı maddeleri ile
- böcek sokmaları.

Kronik ürtikerde ise sebep genellikle ortaya çıkarılamaz. Hastaların ancak bir kısmında neden bulunabilir.
Bunların başlıcaları;
-stres,
-fiziksel faktörler,
-diğer bazı cilt hastalıkları veya cilt dışı sistemik hastalıklar,
-ailesel hastalıklardır.

Öykü ve muayene sonrası doktorunuz bazı tetkikler isteyebilir. Ancak hastaların sadece bir kısmında allerji ile ilgili testleri yapmak gereklidir.
Ürtiker tedavisinde ilk basamak ; ürtikere neden olan faktörün uzaklaştırılması ve alımının durdurulmasıdır. Ancak neden kesin olarak gösterilip doktor tarafından önerilmedikçe, gereksiz yere diyet yapılmamalıdır.

Ürtikere neden olan başka bir sistemik hastalık varsa öncelikle onun tedavisi yapılmalıdır. Ürtikerin neden olduğu yakınmaların tedavisi için kullanılan başlıca tedavi seçeneği antihistaminiklerdir.

Doktorunuz bunu tek bir ilaç veya diğer ilaçlarla kombinasyon şeklinde önerebilir. Size verilen ilacı doğru zamanda ve doğru şekilde almanız çok önemlidir. Bu nedenle önerilere dikkatle uyulması gereklidir. Genel olarak ürtiker antihistaminik tedavisiyle düzelme gösterir.
Kronik ürtikerli hastalar yakınmalarını nelerin uyardığını bilip ona göre önlem almalıdırlar. Bu hastalar ürtiker tablosunun uzun süre devam edebileceği konusunda bilgilendirilmelidirler. Genel olarak ürtiker iyi seyirli bir hastalıktır. Uzun süren durumlarda bile altta yatan bir hastalık bulunması nadirdir. Hastanın semptomlarını tanıyarak, kontrol etmeyi bilmesi önemlidir.

kronik ürtikerli hastaların dikkat etmesi gereken durumlar ise şunlardır :
1-Ortam çok sıcak olmamalıdır.
2-Sıkı, yünlü veya kaba kumaştan yapılmış giysiler tercih edilmemelidir.
3-Aspirin ve benzer ilaçlardan kaçınılmalıdır.
4-Stresten uzak durulmalıdır.
5-Sıcak suyla duş alınmamalıdır.
6- Soğuktan kaynaklanan ürtikeri olan kişiler yalnız yüzmemeli, soğuk bir ortama kontrollü olarak girmelidirler.
7-Güneşten kaynaklanan ürtikerde güneşten koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Nisan 2011       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar 1 buçuk yıdır kronik ürtiker hastasıydım gitmediğim doktor kalmadı.araştımadığım site oku oku dene anjiödemle birlikte çok acillik olup kortizon yedim taki başım dönmesi sürekli hale gelene kadar hastaneye gittim b12 ve demir depolarım boşalmış şu an bu ilaçları kullanıyorm alerji hapımı almıyorum inanın çok rahatım bana sorarsanız kronik ürtiker stresle alakalı değil etkiliyor ama 1. derecede değil bağışıklık sisteminizde bi sorun vardır bakın bende sanırım kansızlık ve b12 eksikliği.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mayıs 2011       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
17 yasından beri çekiyorum bu hastalıgı suan 21 yasındayım son 2 senedir hiçbir belirtisi olmadı takı 3 gun öncesine kadar bu ne lanet bir hastalıktır yokmu bunun bir çaresi tedavisi 30 gün samatya hastanesinde yattım ama ne sonuç bulundu ne birşey sadece ürtikersin dediler gönderdiler ne yemıyecegım ne yapmayacagım nelerden uzak duracagım hiçbir bilgisi verilme çıldıracagggıııııım.

Benzer Konular

28 Haziran 2012 / virtuecat Tıp Bilimleri
9 Ocak 2015 / MERYEM SERDAR Soru-Cevap
9 Haziran 2009 / careless_WhispeR X-Sözlük
25 Mayıs 2012 / _PaPiLLoN_ Psikoloji ve Psikiyatri
17 Ağustos 2011 / görkem Soru-Cevap