Arama

Kabızlığı önleyici yiyecekler nelerdir ? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 9 Ocak 2012 Gösterim: 71.437 Cevap: 11
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
14 Ekim 2010       Mesaj #11
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

kabızlığın nedenleri nelerdir

Kabızlığın Nedenleri Ve Kabızlığın Önlenmesi

Sponsorlu Bağlantılar
Kabızlık günümüzde özellikle de yanlış beslenme yüzünden sıkça görülen rahatsızlıklardan birisidir. İlk olarak kabızlığın nedenlerinden bahsetmek gerekirse en büyük neden olan yanlış beslenmenin dışında yeterli egzersiz yapmamak, stres durumu, depresyon, seyahat hali, ateş, uzun süreli yatmak, karın ve karın bölgesi ameliyatları, gebelik, bazı ilaçlar özellikle de sakinleştirici, mide asidini giderici ve kalsiyum içeren ilaçlar, alkol ve kafeinli içeceklerin fazla kullanımı, Alzheimer ve Parkinson gibi bazı hastalıklar sayılabilir.
Kabızlığın nedenlerini saydıktan sonra sizlere biraz da kabızlığın önlenmesinden bahsedelim. Kabızlığı önlemek için yapılacak en önemli şey beslenme düzenidir yani; öğünlere tam uymak; öğün atlamamak, yemek yerken küçük parçalar halinde almak, yutmak ve ağızda iyice çiğnemek. Beslenme ile ilgili başlıca bu önerileri sunduktan sonra kabızlığı önlemek için egzersizden bahsedelim, egzersizde kabızlığı önlemek için çok önemlidir özellikle; yürüyüş, aerobik ve yer hareketleri kalın bağırsağın kasılmalarını kolaylaştırdığı için kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Kabızlığı önlemede yürüyüşün önemi çok büyüktür hafta da 3-4 kere yarım saat sabah yürüyüşü kabızlığın önüne geçme de sizlere çok faydalı olur. Kabızlığı önlemek için kullanabileceğiniz bitkisel ürünlerden behsetmek gerekirse kullanılabilecek bitki olarak sinemaki ön plana çıkar, çünkü sinemaki müshil etkisi yapan bir bitkidir dolayısıyla kabızlığı önler. Bu bitki’nin etkisi kalın bağırsaklardaki sıvı ve mineral salgılanmasıdır; kalın bağırsak da sıvı ve mineral salgılanmasını artırarak bunların geri emilmesini engeller dolayısıyla kabızlığı önler.
Kabızlık çok sık rastlanılan rahatsızlardan olmasına rağmen biraz düzenli yaşamla rahatlıkla önüne geçilebilir. Eğer kabızlık sorununuz varsa yukarıda saydığımız önerilere dikkat edin ama cevap alamazsanız en kısa sürede doktora başvurun.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kabızlık nedir
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

9 Mart 2018 / morkedi Cevaplanmış
12 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap
11 Temmuz 2012 / Misafir Soru-Cevap
13 Nisan 2016 / cumburlop Soru-Cevap