Arama

Boyun ve yüzdeki uyuşmanın nedenleri nedir?

Güncelleme: 3 Mart 2018 Gösterim: 10.449 Cevap: 2
faruk yıldız - avatarı
faruk yıldız
Ziyaretçi
14 Mart 2009       Mesaj #1
faruk yıldız - avatarı
Ziyaretçi
Boyun ve yüzdeki uyuşmanın nedenleri nedir?
Son düzenleyen Safi; 3 Mart 2018 17:50
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
14 Mart 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Boyun ve bölgesindeki uyuşmalarda tüm omurilik herhangi bir görüntülü tanı sistemiyle incelenmeli, bazı nörolojik testler ve kan testi gereklidir.
bizim bu şartlarda teşhis koymamız söz konusu olamaz.
Sponsorlu Bağlantılar
önerim bir nöroşirüji polikliniğine başvurmanız ve tetkiklerinizi yaptırtmanızdır..
sağlıklı günler dilerim
Quo vadis?
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
3 Mart 2018       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Yüzün Sol Tarafında Uyuşma


Yüzün sol tarafından uyuşma, insanlarda çok sık karşılaşılan bir durumdur. Yüzde oluşan uyuşma problemlerinin birçok nedeni vardır. Bu nedenle kişilerde gerekli olan muayeneler yapılmadan herhangi bir neden belirlemek mümkün değildir. Fakat asıl önemli olan bu uyuşmaların ihmal edilmemesidir. Çünkü bu tür uyuşmalar birçok zaman daha büyük problemlerin belirtisi olarak ortaya çıkar ve daha sonradan hızlı bir şekilde artarak sorunlara neden olur. Yüzde oluşan uyuşma aslında sol tarafta ya da sağ tarafta fark etmeden aynı nedenle ortaya çıkar. Bu nedenle sol tarafın ya da sağ tarafın pek bir farkı yoktur. Birçok sorunda olduğu gibi yüzün sol kısmındaki uyuşma içinde erken teşhis, sizleri çok zor durumlardan kurtaracaktır. Yüzün sol tarafındaki uyuşmayla birlikte daha farklı belirtilerde meydana gelebilir. Özellikle karıncalanma ya da hissizlik durumlarıyla çok sık karşılaşılır. Yapılan araştırmalara göre bu sorun genelikle ergenlik dönemi yaşlarını geçmiş olan gençlerde ve yetişkinlerde görülmektedir. Eğer bu duruma müdahale edilmezse başta felç olmak üzere daha farklı sorunlar karşınıza çıkabilir. Bunun yanı sıra günümüzde bilinen bazı hastalıklarda yüzün sol kısmında uyuşmalara neden olur. Bu hastalıklardan biri Bell Paralizisi olarak bilinen bir hastalıktır. Bu hastalık ABD'de bir yıl içerisinde 5000 kişide görülmüştür. Bu oran aslında oldukça yüksektir. Yani hastalığın görülme riski bu orana göre çok fazladır.

Yüzün sol tarafında uyuşma neden kaynaklanır?

Yüzün son tarafında oluşan uyuşmanın en basit nedenlerinden bir kişinin sürekli olarak sol tarafında yatması ve bu nedenle yüzünün sol bölgesinde dolaşıma bağı olarak uyuşmanın meydana gelmesidir.
  • Fakat eğer sorun bu nedenden kaynaklanıyorsa bir sonraki uyuyuşunuza kadar tekrar etmez ve yaklaşık 5 dakika içerisinde ortadan kalkar.
  • İnsanlarda sadece yüz bölgesinde değil, tüm vücutta görülen sinir sıkışmaları uyuşukluğa neden olur. Bu durum yüzün sol tarafı içinde geçerlidir. Yani yüzün sol tarafında uyuşma sorunu, boyun bölgesinde sıkışan sinirlerden kaynaklanabilir. Bu durumun tedavisi yapılmadığı zaman çok ciddi problemler ortaya çıkabilir.
  • Yüzün sol tarafında uyuşma sorunu en çok yüz felci sorunlarında görülmektedir. Çünkü insanlarda görülen yüz felci problemi genelikle tek bir tarafta ortaya çıkar. Yüz felci, birçok zaman tedavi edilir. Bu nedenle uyuşukluk sorunları da ortadan kalkar.
  • Bu durumla bazen çocuklarda da karşılaşılmaktadır. Çocuklarda görülen yüzün sol tarafında uyuşma, en çok vitamin eksikliği nedeniyle oluşmaktadır.
  • Bu durumun bir diğer nedeni ise insanlarda meydana gelen psikolojik sorunlardır. Bu sorunlar daha çok stres, migren, panik atak, depresyon ve diğer rahatsızlıklar yüzün sol tarafında uyuşmaya neden olabilir.
Tıbbi olarak vücudun birçok yerinde olduğu gibi yüzün sol tarafında uyuşma sorununun teşhisi oldukça zordur. Bunun için uzman doktorların bazı testleri yapması ve bu testler sonrasında sorunun ortaya çıkarılması gerekir. Eğer sizlerde yüzün sol tarafında uyuşma problemi yaşıyorsanız net bir bilgi almak için doktorunuza gidin. Eğer yüzün sol tarafında uyuşmayla birlikte kişide yorgunluk, aşırı güçsüzlük ya da başka bir bölgede uyuşma görülüyorsa durum çok daha ciddi olabilir. Bunun için zaman kaybetmemelisiniz.

Yüzün Sağ Tarafında Uyuşma


Yüzün Sağ Tarafında Uyuşma; doğru olmayan bir duruş, sinir sıkışması gibi basit bir sebepten de kaynaklanabilir. Yüz felci ve nöropati gibi daha ciddi problemlerle de oluşabilir. Uyurken alınan normal olmayan pozisyonlar ya da başla yapılan aktivitelerde yanlış hareketler sinirlerde baskıya ve iltihap oluşmasına sebep olabilir. Bu durumlardaki uyuşma uzun süreli bir uyuşma değildir. Yüzün sağ kısmında oluşan uyuşukluk ve güçsüzlük yüzdeki sinirlerin zayıflamasının neticesidir. Bilgisayarda çalışırken ve ya okurken, başın uzun süre anormal bir pozisyonda kalması sonucunda ağrı meydana gelebilir. Tuhaf şekillerde uyumak da aynı belirtilere sebebiyet verebilir.

Sinir Sıkışması; Yüz sinirleri bütün yüzde hissetmeyi sağlamak için üç bölüme ayrılır. Sinir dalları, yaralanmadan, hasar görmeden ya da tahrişten ötürü sıkışabilir. Bu durum genellikle zamanla ve dinlenmeyle kendi kendine geçer. Sinir sıkışmasına doğru orantılı olarak yüzün sağ tarafında ve ya belirli bir bölgesinde meydana gelen uyuşukluk ve karıncalanmadır. Sinir sıkışması, şiddetli bir ağrıya neden olabilir.

DEVAMI Vücutta Uyuşma Nedir?
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

3 Mart 2018 / bobmarley06 Tıp Bilimleri
11 Mart 2011 / atiye Soru-Cevap
3 Mart 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
19 Kasım 2012 / Josie-X Soru-Cevap