Arama

Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 23 Aralık 2016 Gösterim: 358.432 Cevap: 4
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
20 Mart 2009       Mesaj #1
misafir - avatarı
Ziyaretçi

Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir? Muhabbet kuşlarını çiftleştirmek için yapılması gerekenler nelerdir?

EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi

Çiftleşme


muhabbet kuslari nasil ciftlesir1
Sponsorlu Bağlantılar

Muhabbet Kuşlarının çiftleşmesi nasıl gözlemlenir?


Muhabbet kuşları eş kabullenmede oldukça seçicidir. Çiftler birbirlerini benimsediklerinde çiftleşmek için uygun zamanı beklerler. Kuşlarda seksüel istek güneş ışığıyla uyarıldığından doğru zaman baharın gelmesiyle başlar.

Muhabbet kuşlarının dişisi daha zor eşe gelir, erkek ise dişinin engel olmasına rağmen, her fırsatta dişisinin kuyruğuna dokunmaya çalışır. Dişiyi etkilemek için, kafesteki çanı kuvvetli şekilde çalar. Durmadan uçar, konmak için dişinin yanını seçer. Yan yan sekerek yürür. Ateşli bir şekilde başını sallayarak dişinin yanına yaklaşır. Gagasıyla omzuna vurur. Bu sırada, heyecandan göz bebekleri küçük siyah noktalara dönüşür. Dişi, birleşmeye hazır olduğunu günlerce sonra gösterir. Dalın üzerine konar oturur. Başını arkaya uzatır. Kuyruğunu havaya kaldırır ve hareketsiz kalır. Erkek mesajı alınca, dişinin sırtına çıkar. Çiftleşme bittiğinde dişi uçup gider.

Yavru Muhabbet Kuşu ne zaman çiftleşmeye hazır olur?


Yavru muhabbet kuşu 6-8 aylık olunca erişkinliğe ulaşmış olup, eşleşmeye hazırdır.

Muhabbet Kuşunun yuva yapmasına yardımcı maddeler neler olmalıdır?


Doğada yaşayan kuşlar, güçlü gagalarıyla ağaç dallarını ufalayıp, elde ettikleri talaşı, yuvalığın dibine taşırlar. Kafeste yaşayan kuşlara yardımcı olmak için, yuvanın tabanını üç santim yüksekliğinde, talaşla kaplayın. Yuvaya koyduğunuz talaşın, kimyasal maddelerle işlenmiş ağaçlardan elde edilmediğine emin olun. Ayrıca yuva yapmasına yardımcı olmak için kendir liflerini kafese koyarsak, dişi yuva yapmak için bu malzemeyi kullanacaktır.Yuva geniş bir kafese yerleştirilmeli. Kafes küçükse, yer kaplamaması için kapıyı açıp, dışarıdan yerleştirin. Muhabbet kuşları önce , yuvayı merakla izler. Dişi kuş gün geçtikce, yuvayla daha çok ilgilenir. Yuvanın içine göz atmaya başlar. Bir süre sonra içine girip, sağı solu gagalayıp, kontrol eder. Giderek, yuvada daha çok kalır. Erkek kuş da yuvaya göz atar ama içeri girmez. Dişiden uzak duran erkek kuş, artık daha cüretkar davranacaktır.

Yuva nasıl olmalıdır?


Pet shoplarda, muhabbet kuşları için uygun ölçülerde hazırlanmış yuvalar bulmak mümkün. Dilerseniz, 25 santim yüksekliğinde, 15 santim derinliğinde ve 15 santim genişliğinde bir yuvayı kendiniz de kontrplaktan yapabilirsiniz. Yuvaların arka kısmında, yavruları kontrol edebilmek için dışarı doğru açılan bir kapı ve ön kısmında anne ve babanın girebilmesi için bir delik bulunmalı. Giriş deliğinin birkaç santim altına, kuşçuların konarga adını verdiği kısa tüneği yerleştirmeyi unutmayın. Dişi kuş, yuvalığa uçtuğu zaman, giriş deliğinin kenarına değil, konargaya konacaktır. Ayrıca dişinin yuva yapabilmesi için arka kısıma bir oyuk yapmanız yuvanın düzgün durmasını sağlayacaktır.

Muhabbet Kuşlarının çiftleşmesi nasıl gözlemlenir?


İlk yumurtadan sonra iki günde bir olmak üzere toplam 4 ile 6 yumurta yaparlar. Yumurtlamak, dişi için muazzam zordur. İlk yumurtadan sonra kuş kuluçkaya yatar. Yalnızca, tuvalet ihtiyacı için dışarıya çıkar. Artık, erkeğin onu besleme zamanı gelmiştir. Bu arada meraklanarak yuvanın içine bakmak gibi bir harekette bulunmanız dişiyi rahatsız edeceğinden bazen yumurtaları kırmak ya da aşağıya atmak gibi eylemlerle de karşılaşabilirsiniz. En iyisi uzaktan takip etmektir.Muhabbet kuşları hislerini çabuk gösteren, çabuk kızan kuşlardır. Özellikle yumurtladıktan sonra yuvasına bakılmasından, kendisi ya da eşi ile ilgilenilmesinden, Kafes ya da yuvasının yer değiştirilmesinden kesinlikle hoşlanmaz. Bunu yumurtalarını kırarak ya da yuvadan aşağı atarak gösterir. Hatta yumurtadan çıkmış yavrusunu dahi yuvadan atabilir ya da gagalayarak öldürebilir. Bazen yeniden yumurtlayacağı zamanda yavrusunu öldürerek aşağıya atabilir. Eğer yumurta boş ya da yavruya bakma niyeti yoksa zaten yumurtayı aşağıya atar.

Yumurtanın döllendiği nasıl anlaşılır?


Kuluçkanın 6'ncı gününde, yumurtanın döllenip döllenmediği anlaşılır. Elinize aldığınız yumurtayı, bir el fenerine doğru tutun. Yumurtanın çekirdeğini görebilirsiniz. Döllenmemiş yumurtanın içinde leke göremezsiniz. Yumurtaların hepsini yuvaya koyun ki dişi kızmasın.

Yavru Muhabbet Kuşu kaçıncı günde yumurtadan çıkar?


Yumurtadaki embriyonun, bebek muhabbet kuşuna dönüşmesi için, belli ısıda 18 gün geçmesi gerekir. Nasıl ikişer gün arayla yumurtladıysa, yavrularda aynı şekilde ikişer gün arayla yumurtadan çıkar. Dişi kuş, farklı boylarda yavrularla ilgilenmek zorundadır. Yuvada hala tüylenmemiş yavru varsa, bunları gece gündüz, kanatları altında korumaya devam eder.
Yumurtanın bulunduğu ortama dikkat etmek gerekir. Aşırı nemli ortamda embriyonal ölümler görülür. Taban ve tüneklerdeki ıslaklık sonucu ise mantar ve küf üremeleri oluşur.

Yavru Muhabbet Kuşunun sağlıklı yetişmesi için nelere dikkat edilmelidir?


· Yuva sıcaklığı 37, ev sıcaklığı ise 16-18 derece olmalıdır. Yumurtaların kurumaması için kafesin içinde nem oranı yüksek tutulmalıdır.
· Kuşlar, filizlenmiş tohumlar ve özel kuluçka yemleriyle beslenmeli.
· Yuvalar her gün kontrol edilmeli. Yuva kontrolü, kuşun yuvada olmadığı zamanlar yapılmalı.
· Yumurtaların kabukları yavrulara zarar verir. Yumurta kabukları, zaman geçirmeden yuvadan alınmalı.
· Yavrulardan biri ölmüş olabilir. Diğer yavruların sağlığını tehtid eden ölü yavru mutlaka yuvadan çıkartılmalı.
· Yavrunun kursağına hafifçe dokunun. Genellikle boştur. İyi beslenmeyen yavrular, gelişimlerini tamamlayamazlar. Anneler, yeterince beslenmemiş olabilirler. Bu yüzden yavruların ve annelerin özel olarak beslenmesi gerekir.
· Kuluçka döneminden önce satıcılardan beslenme şırıngası ve yavru yemi alın. Yavruları ilk 14 günde şırıngayla, daha sonra kaşıkla besleyin.
· Besleyeceğiniz yavruyu, yumuşak bir kağıt havlunun üzerine yatırın. Hazırladığınız özel yemi, şırıngayla yavrunun diline damlatın. Kursağı doluncaya kadar bu işleme devam edin. Annenin yeterince besleyemediğini inandığınız yavrulara bu işlemi her gün uygulayın.


Yavru Muhabbet Kuşunun gelişmesi nasıl olur?


· Yavru yumurtadan çıktığında 2-2.7 gram ağırlığındadır. İlk beş gün boyunca gözleri kapalıdır. Sırt üstü yatar pozisyonda, annesinin yemlemesini bekler.
· 6-8'inci günler arasında yavrunun ağırlığı 12-14 grama ulaşır.
· 7'nci gün kanat tüyleri belirmeye başlar.
· 8'inci günde başını dik tutmaya başlar. Birkaç sıçrama yapabilir.
· 9'uncu gün kuyruk tüyleri büyümeye başlar. Gözleri açılır. Kuyruk kısmına oturarak beslenir.
· 12'nci gün, tüm ince tüyleri çıkmıştır. Ağırlığı 23 grama ulaşır.
· 17'nci gün tüm tüyleri tamamlanır. Hala yuvadan çıkmaz.
· 21'inci gün, tüy renkleri belirginleşir.
· 28 ve 31'inci günler arasında yavrular tırmanabilir. Kanatlarını çırparlar. Yuvadan çıkabilirler.
· 28'inci gün, tüm tüyleri tam anlamıyla çıkmıştır. Renkleri büyüklerinkine nazaran daha mattır.
· 3-3 aylıkken, gençlik dönemi tüy değişimi gerçekleşir. Yeni çıkan tüyleri, büyüklerinki gibi parlak olur.
2. gün
Yavru zayıf, tüysüz ve gözleri kapalıdır.

17. gün
Yavru büyümeye devam ediyor...

18.gün
Tüylerinin büyük bir kısmı çıkmış durumda.

1 Ay Sonra
Yavru inanılmaz şekilde hızlı büyümüş ve diğer kuşlarla aynı büyüklüğe ulaşmıştır
kaynak

Çiftleşme ve üreme belirtileri göstermeyen kuşları daha istekli hale getirmek için çeşitli yöntemler denemek mümkündür. Uygulanabilecek yöntemler bazı çiftlerde işe yarayabilir, bazılarında işe yaramaz. Örneğin yem karışımına nijer gibi kızıştırıcı tohumlar ekleyebilirsiniz.

Çiftlerinize çok az miktarda bal verebilirsiniz. Salmalarda dinlendirme yoluna gidebilirsiniz. Salmalara dişili erkekli ayırabilirsiniz veya dişi ve erkekleri aynı salmada dinlendirebilirsiniz. Üreticiler her iki durumda da başarı elde ettiklerini belirtmektedirler. Ben dişileri ve erkekleri ayrı ayrı salmalara koyuyorum. Bu sayede gayet başarılı verim elde ettim. Kuşların anlaştıkları halde çiftleşmemesinin sebebi %90 sahibinin onlara uyguladığı bakım ile ilgilidir. Bakım koşullarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekir.

kötü bakım koşulları : Bulundukları ortamın temiz olmaması, Kaliteli ve taze yem kullanılmaması, Kuşlara yeterince uyku vakti tanınmaması ( muhabbet kuşları günde 10-12 saat uyurlar bunu da daha çok gece gerçekleştirirler. Bulunduğu ortamın gece sessiz olması ve onları rahatsız edici ışık miktarının bulunmaması gerekmektedir. Aksi taktirde strese girerler), Muhabbet kuşları sevecen ilgiden hoşlanırlar. İlgisiz davranıyorsanız. Nasıl biz insanlar duygusal olarak ilgisizliği hissediyorsak o varlıklarında bir kalbi olduğunu unutmamamız gerekmektedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen ahmetseydi; 23 Aralık 2016 10:53
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Çiftleşme


muhabbet kuslari nasil ciftlesir1
Sponsorlu Bağlantılar

Muhabbet Kuşlarının çiftleşmesi nasıl gözlemlenir?


Muhabbet kuşları eş kabullenmede oldukça seçicidir. Çiftler birbirlerini benimsediklerinde çiftleşmek için uygun zamanı beklerler. Kuşlarda seksüel istek güneş ışığıyla uyarıldığından doğru zaman baharın gelmesiyle başlar.

Muhabbet kuşlarının dişisi daha zor eşe gelir, erkek ise dişinin engel olmasına rağmen, her fırsatta dişisinin kuyruğuna dokunmaya çalışır. Dişiyi etkilemek için, kafesteki çanı kuvvetli şekilde çalar. Durmadan uçar, konmak için dişinin yanını seçer. Yan yan sekerek yürür. Ateşli bir şekilde başını sallayarak dişinin yanına yaklaşır. Gagasıyla omzuna vurur. Bu sırada, heyecandan göz bebekleri küçük siyah noktalara dönüşür. Dişi, birleşmeye hazır olduğunu günlerce sonra gösterir. Dalın üzerine konar oturur. Başını arkaya uzatır. Kuyruğunu havaya kaldırır ve hareketsiz kalır. Erkek mesajı alınca, dişinin sırtına çıkar. Çiftleşme bittiğinde dişi uçup gider.

Yavru Muhabbet Kuşu ne zaman çiftleşmeye hazır olur?


Yavru muhabbet kuşu 6-8 aylık olunca erişkinliğe ulaşmış olup, eşleşmeye hazırdır.

Muhabbet Kuşunun yuva yapmasına yardımcı maddeler neler olmalıdır?


Doğada yaşayan kuşlar, güçlü gagalarıyla ağaç dallarını ufalayıp, elde ettikleri talaşı, yuvalığın dibine taşırlar. Kafeste yaşayan kuşlara yardımcı olmak için, yuvanın tabanını üç santim yüksekliğinde, talaşla kaplayın. Yuvaya koyduğunuz talaşın, kimyasal maddelerle işlenmiş ağaçlardan elde edilmediğine emin olun. Ayrıca yuva yapmasına yardımcı olmak için kendir liflerini kafese koyarsak, dişi yuva yapmak için bu malzemeyi kullanacaktır.Yuva geniş bir kafese yerleştirilmeli. Kafes küçükse, yer kaplamaması için kapıyı açıp, dışarıdan yerleştirin. Muhabbet kuşları önce , yuvayı merakla izler. Dişi kuş gün geçtikce, yuvayla daha çok ilgilenir. Yuvanın içine göz atmaya başlar. Bir süre sonra içine girip, sağı solu gagalayıp, kontrol eder. Giderek, yuvada daha çok kalır. Erkek kuş da yuvaya göz atar ama içeri girmez. Dişiden uzak duran erkek kuş, artık daha cüretkar davranacaktır.

Yuva nasıl olmalıdır?


Pet shoplarda, muhabbet kuşları için uygun ölçülerde hazırlanmış yuvalar bulmak mümkün. Dilerseniz, 25 santim yüksekliğinde, 15 santim derinliğinde ve 15 santim genişliğinde bir yuvayı kendiniz de kontrplaktan yapabilirsiniz. Yuvaların arka kısmında, yavruları kontrol edebilmek için dışarı doğru açılan bir kapı ve ön kısmında anne ve babanın girebilmesi için bir delik bulunmalı. Giriş deliğinin birkaç santim altına, kuşçuların konarga adını verdiği kısa tüneği yerleştirmeyi unutmayın. Dişi kuş, yuvalığa uçtuğu zaman, giriş deliğinin kenarına değil, konargaya konacaktır. Ayrıca dişinin yuva yapabilmesi için arka kısıma bir oyuk yapmanız yuvanın düzgün durmasını sağlayacaktır.

Muhabbet Kuşlarının çiftleşmesi nasıl gözlemlenir?


İlk yumurtadan sonra iki günde bir olmak üzere toplam 4 ile 6 yumurta yaparlar. Yumurtlamak, dişi için muazzam zordur. İlk yumurtadan sonra kuş kuluçkaya yatar. Yalnızca, tuvalet ihtiyacı için dışarıya çıkar. Artık, erkeğin onu besleme zamanı gelmiştir. Bu arada meraklanarak yuvanın içine bakmak gibi bir harekette bulunmanız dişiyi rahatsız edeceğinden bazen yumurtaları kırmak ya da aşağıya atmak gibi eylemlerle de karşılaşabilirsiniz. En iyisi uzaktan takip etmektir.Muhabbet kuşları hislerini çabuk gösteren, çabuk kızan kuşlardır. Özellikle yumurtladıktan sonra yuvasına bakılmasından, kendisi ya da eşi ile ilgilenilmesinden, Kafes ya da yuvasının yer değiştirilmesinden kesinlikle hoşlanmaz. Bunu yumurtalarını kırarak ya da yuvadan aşağı atarak gösterir. Hatta yumurtadan çıkmış yavrusunu dahi yuvadan atabilir ya da gagalayarak öldürebilir. Bazen yeniden yumurtlayacağı zamanda yavrusunu öldürerek aşağıya atabilir. Eğer yumurta boş ya da yavruya bakma niyeti yoksa zaten yumurtayı aşağıya atar.

Yumurtanın döllendiği nasıl anlaşılır?


Kuluçkanın 6'ncı gününde, yumurtanın döllenip döllenmediği anlaşılır. Elinize aldığınız yumurtayı, bir el fenerine doğru tutun. Yumurtanın çekirdeğini görebilirsiniz. Döllenmemiş yumurtanın içinde leke göremezsiniz. Yumurtaların hepsini yuvaya koyun ki dişi kızmasın.

Yavru Muhabbet Kuşu kaçıncı günde yumurtadan çıkar?


Yumurtadaki embriyonun, bebek muhabbet kuşuna dönüşmesi için, belli ısıda 18 gün geçmesi gerekir. Nasıl ikişer gün arayla yumurtladıysa, yavrularda aynı şekilde ikişer gün arayla yumurtadan çıkar. Dişi kuş, farklı boylarda yavrularla ilgilenmek zorundadır. Yuvada hala tüylenmemiş yavru varsa, bunları gece gündüz, kanatları altında korumaya devam eder.
Yumurtanın bulunduğu ortama dikkat etmek gerekir. Aşırı nemli ortamda embriyonal ölümler görülür. Taban ve tüneklerdeki ıslaklık sonucu ise mantar ve küf üremeleri oluşur.

Yavru Muhabbet Kuşunun sağlıklı yetişmesi için nelere dikkat edilmelidir?


· Yuva sıcaklığı 37, ev sıcaklığı ise 16-18 derece olmalıdır. Yumurtaların kurumaması için kafesin içinde nem oranı yüksek tutulmalıdır.
· Kuşlar, filizlenmiş tohumlar ve özel kuluçka yemleriyle beslenmeli.
· Yuvalar her gün kontrol edilmeli. Yuva kontrolü, kuşun yuvada olmadığı zamanlar yapılmalı.
· Yumurtaların kabukları yavrulara zarar verir. Yumurta kabukları, zaman geçirmeden yuvadan alınmalı.
· Yavrulardan biri ölmüş olabilir. Diğer yavruların sağlığını tehtid eden ölü yavru mutlaka yuvadan çıkartılmalı.
· Yavrunun kursağına hafifçe dokunun. Genellikle boştur. İyi beslenmeyen yavrular, gelişimlerini tamamlayamazlar. Anneler, yeterince beslenmemiş olabilirler. Bu yüzden yavruların ve annelerin özel olarak beslenmesi gerekir.
· Kuluçka döneminden önce satıcılardan beslenme şırıngası ve yavru yemi alın. Yavruları ilk 14 günde şırıngayla, daha sonra kaşıkla besleyin.
· Besleyeceğiniz yavruyu, yumuşak bir kağıt havlunun üzerine yatırın. Hazırladığınız özel yemi, şırıngayla yavrunun diline damlatın. Kursağı doluncaya kadar bu işleme devam edin. Annenin yeterince besleyemediğini inandığınız yavrulara bu işlemi her gün uygulayın.


Yavru Muhabbet Kuşunun gelişmesi nasıl olur?


· Yavru yumurtadan çıktığında 2-2.7 gram ağırlığındadır. İlk beş gün boyunca gözleri kapalıdır. Sırt üstü yatar pozisyonda, annesinin yemlemesini bekler.
· 6-8'inci günler arasında yavrunun ağırlığı 12-14 grama ulaşır.
· 7'nci gün kanat tüyleri belirmeye başlar.
· 8'inci günde başını dik tutmaya başlar. Birkaç sıçrama yapabilir.
· 9'uncu gün kuyruk tüyleri büyümeye başlar. Gözleri açılır. Kuyruk kısmına oturarak beslenir.
· 12'nci gün, tüm ince tüyleri çıkmıştır. Ağırlığı 23 grama ulaşır.
· 17'nci gün tüm tüyleri tamamlanır. Hala yuvadan çıkmaz.
· 21'inci gün, tüy renkleri belirginleşir.
· 28 ve 31'inci günler arasında yavrular tırmanabilir. Kanatlarını çırparlar. Yuvadan çıkabilirler.
· 28'inci gün, tüm tüyleri tam anlamıyla çıkmıştır. Renkleri büyüklerinkine nazaran daha mattır.
· 3-3 aylıkken, gençlik dönemi tüy değişimi gerçekleşir. Yeni çıkan tüyleri, büyüklerinki gibi parlak olur.
2. gün
Yavru zayıf, tüysüz ve gözleri kapalıdır.

17. gün
Yavru büyümeye devam ediyor...

18.gün
Tüylerinin büyük bir kısmı çıkmış durumda.

1 Ay Sonra
Yavru inanılmaz şekilde hızlı büyümüş ve diğer kuşlarla aynı büyüklüğe ulaşmıştır
kaynak

Çiftleşme ve üreme belirtileri göstermeyen kuşları daha istekli hale getirmek için çeşitli yöntemler denemek mümkündür. Uygulanabilecek yöntemler bazı çiftlerde işe yarayabilir, bazılarında işe yaramaz. Örneğin yem karışımına nijer gibi kızıştırıcı tohumlar ekleyebilirsiniz.

Çiftlerinize çok az miktarda bal verebilirsiniz. Salmalarda dinlendirme yoluna gidebilirsiniz. Salmalara dişili erkekli ayırabilirsiniz veya dişi ve erkekleri aynı salmada dinlendirebilirsiniz. Üreticiler her iki durumda da başarı elde ettiklerini belirtmektedirler. Ben dişileri ve erkekleri ayrı ayrı salmalara koyuyorum. Bu sayede gayet başarılı verim elde ettim. Kuşların anlaştıkları halde çiftleşmemesinin sebebi %90 sahibinin onlara uyguladığı bakım ile ilgilidir. Bakım koşullarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekir.

kötü bakım koşulları : Bulundukları ortamın temiz olmaması, Kaliteli ve taze yem kullanılmaması, Kuşlara yeterince uyku vakti tanınmaması ( muhabbet kuşları günde 10-12 saat uyurlar bunu da daha çok gece gerçekleştirirler. Bulunduğu ortamın gece sessiz olması ve onları rahatsız edici ışık miktarının bulunmaması gerekmektedir. Aksi taktirde strese girerler), Muhabbet kuşları sevecen ilgiden hoşlanırlar. İlgisiz davranıyorsanız. Nasıl biz insanlar duygusal olarak ilgisizliği hissediyorsak o varlıklarında bir kalbi olduğunu unutmamamız gerekmektedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen ahmetseydi; 23 Aralık 2016 10:52
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Nisan 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaslar Sizinle muhabbet kusunuzun aranizda sorun var benim 2 tane cift kusum var 12 ayda en az30 yumurta yapio bnde satiom onlari. Bir muhabbet kusu ciftlestirecekseniz onlari kafesinizden cikartin serbes olsun sonra kafesin 1-2 gun yapin bu numarayi sonra ciftlesirler. eger Erkek yada Disi kus es lesmiyorlarsa erkegi yada disiyi degistirin bide muhabbet kuslari asla soguk yerde kis aylarinda ciftlesmes ve onlarin en cok ciftlestigi mevsim Bahar yaz o donemlerde saglikli bir kusun 7 yumurta biraka bilio bazende 7-9 arasi ama 9 yumurta yumurtlarsa 2 tane yumurtayi alin o zaman disi muhabbet kus 9 yavruya bakamaz 2 tane yumurtasini alin ha bide ciftlesmesi icin koluga ihtiyaci var
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2013       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar muhabbet kusum yumurtladı ılk yumurtasını cıkaramadıgı ıcın petshop sahıbının tarıfıyle bız yardımcı olduk ılk yumurtayı kırdı ve yedı sımdı ıse 2. oldu unuda foluugun dısına yumurtlamısyı aldım ıcerı koydum onuda yemıs ne yapmalıyım acıl yardım lutfeeennnn....
147852 - avatarı
147852
Ziyaretçi
4 Nisan 2013       Mesaj #5
147852 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benimde 2 tane var tam beş aydır çifleşmiyorlardı neğersem erkek dişiden küçükmüş şimdi büyük aldım ve çok iyi anlaşıyorlar hazianda bebek geliyo merak etmeyin büyük erkek al ve dişi al 4 ayda çifleşirler ben çok bekledim çifleştirmek için ama çifleşecekler arkadaşımın 1 dişi bir erkek var süs diye almışlar ve tam 2 ayda çifleşmişler 6 tane yavru hepside anne ve babalarına benziyo sarı yeşil ama anneleri ölmüş yavrular büyünce anneyi ayırın yoksa hastalanır ve ölür arkadaşımın ki öyle olmuş

Benzer Konular

30 Mart 2012 / Misafir Cevaplanmış
30 Nisan 2015 / Misafir Soru-Cevap
12 Kasım 2017 / Tolga599 Cevaplanmış
19 Nisan 2010 / SUNU Soru-Cevap
27 Mart 2015 / Küboş Cevaplanmış