Arama

Flash belleğe müzik nasıl atılır?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 26 Mart 2018 Gösterim: 212.021 Cevap: 12
cellad - avatarı
cellad
Ziyaretçi
23 Mart 2009       Mesaj #1
cellad - avatarı
Ziyaretçi
Flash belleğe müzik nasıl atılır?
EN İYİ CEVABI Intersect verdi
USB Belleğe Nasıl Müzik Atılır?
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

USB Cihazınızı bilgisayara bağlayın bir iki saniye içinde okuma işlemi başlar zaten. Otomatik kullan diye bir menü açılacaktır ordan Dosyaları Görüntüle diyebilirsiniz yada bilgisayarıma girip ordan USB Aygıtınızı seçip içine girebilirsiniz.

İçinde olduğunuz zaman, istediğiniz herhangi bir dosyayı bilgisayarınızdan USB'ye aktarabilirsiniz. Mesela, sürükleyerek, kopyalayarak, keserek (keserseniz bilgisayarınızda dosyanın kopyası kalmaz!) vs. İyi Günler.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2018 14:10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Şubat 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
flaş belleğe müzik atmak için ilk önce müziği dinliyorsunuz sonra internet exploredeyseniz araçlara basın orda dosyaları görüntüle yazıyo ona basın ondan sonra dinlediğiniz müziği bulup üstüne mausun sağ tuşuna tıklayın kopyalaya basın ondan sonra flaş belleğin dosyasına gelen yapıştır deyin yükleniyor.
Sponsorlu Bağlantılar
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
18 Temmuz 2011       Mesaj #3
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

filaş belleğe nasıl şarkı atılır

Flash belleğinizi bilgisayara taktıktan sonra hangi şarkınızı yollamak istiyorsanız onu sağ tıklayarak kopyala diyin ve flash bellek dosyasını açıp ctrl V yaparak yapıştırın.
kayıtlı1mod - avatarı
kayıtlı1mod
Ziyaretçi
22 Kasım 2011       Mesaj #4
kayıtlı1mod - avatarı
Ziyaretçi
Flash bellekler kısa bir süre içerisinde büyük bir gelişim göstererek insanların yanlarında taşıdığı günlük cihazlar arasında yerini aldı. Hiç şüphesiz bu gelişimin en büyük nedeni kolay kullanım ve taşınabilirlik olmuştur. Flash bellekler sadece taşınabilir usb depolama aygıtı olarak değil dijital kamera cep telefonu oyun konsolu gibi cihazlarda da kullanılmaktadır. Flash bellekler standart hafıza aygıtı olarak bilinen hard disk mantığından çok farklı çalışır. Bu özellikleriyle “katı halli depolama cihazı(solid state storage device)” olarak anılırlar. Çünkü içlerinde herhangi bir hareketli mekanik parça barındırmazlar ve çalışma şekilleri tamamen elektroniktir.

Flash belleklere örnek vermek gerekirse;
* Bilgisayarlardaki BIOS çipleri
* CompactFlash kartları(çoğunlukla dijital kameralarda bulunur)
* SmartMedia ve microSD bellekler(çoğunlukla cep telefonu ve dijital kameralarda kullanılır)
* Memory Stick bellekler(çoğunlukla dijital kameralarda bulunur)
* PCMCIA hafıza kartları(çoğunlukla dizüstü bilgisayarlarda SSD yani katı halli diskler olarak kullanılırlar)
* Oyun konsollarında kullanılan hafıza kartları

Nasıl Çalışır
Flash bellekler EEPROM çiplerin bir çeşididir. Aşağıda veri iletimi ve depolamanın nasıl yapıldığını şematik olarak görmektesiniz:

Mor renkli kutu olarak görülmekte olanlar kontrol ve kayar nokta mekanizmalarını içeren transistörlerdir. Bu iki transistör ince bir oksit tabakasıyla birbirinden ayrılmıştır. Kayar nokta kapısı(floating gate) sadece kontrol kapısından(control gate) geçen kelime çizgisine(wordline) bağlıdır. Bu bağlantı aşamasında hücre 1 değerini alır bunu 0 yapabilmek için Fowler-Nordheim Tunneling adı verilen işlem basamağının gerçekleşmesi gerekir.
Tunneling işlemi elektronların kayar nokta kapısındaki hareketini tanımlar. Yaklaşık 10 ile 13 volt arasında gelen elektrik akımı yüküyle beraber bit hattından(bitline) gelir ve kayar nokta kapısından girerek önce sürekli akım kanalına(drain) daha sonra da kaynak kanalına(source) geçerek topraklanır.
Bu yüklenme kayar nokta kapısı transistörünün bir elektron tabancası gibi hareket etmesine neden olur. Uyarılmış bu elektronlar ince oksit tabakasının diğer tarafına itilir ve negatif yüklenirler. Bu negatif yüklü elektronlar kontrol ve kayar nokta kapıları arasında bir bariyer vazifesi görürler. Hücre sensörü isimli özel bir yorumlayıcı bölüm bulunur. Bu bölüm sayesinde kayar nokta kapısından geçen yük miktarı izlenir. Eğer bu kapıdan yükün %50’sinden fazlası geçiyorsa bunun değeri 1′dir. Eğer yük miktarı %50′nin altında kalıyorsa da değeri 0 olarak tanımlanır.

Flash bellek çiplerinin içinde yer alan hücrelerdeki elektronlarlar normale dönüp 1 değerini alırlar. Bunu da yüksek gerilim yükü ile oluşan elektrik alanı ile sağlarlar. Flash bellekler kapalı devredirler ve süregelen döngüsel görevlerin uygulanması şeklinde çalışırlar. Eğer bir veri silinecekse daha önceden belirlenmiş bloklara gereken elektrik alan uygulanır ve blok sıfırlanmış olur. Silinen kısma tekrar yazılması mümkündür. Flash bellekler geleneksel EEPROM’lardan çok daha hızlıdırlar. Çünkü EEPROM’lar birim zamanda tek byte’lık veri temizleyebilirken flash belleklerde bu bloklar halinde temizlenerek çok daha hızlı silinir ve tekrar yazılırlar.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2018 15:19
ocean97 - avatarı
ocean97
Ziyaretçi
15 Ocak 2012       Mesaj #5
ocean97 - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayarda yaptığın hazırladığın yada bulunan dosyayı bir kenarda tutarsın flası takarsı ndosyaları görüntüle dersin ondan sonra yanda tuttuğun dosyayı sürükleyip bırakırsın.
KANDEMİR - avatarı
KANDEMİR
Ziyaretçi
6 Nisan 2012       Mesaj #6
KANDEMİR - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

NASIL MÜZİK VE FİLM YÜKLENİYOR

Eğer flash diskine müzik veya fi,lm vb yükleyeceksen öncelikle o dosyanın kopyasını masaüstüne atıyoruz. sonra bilgisayar deyip flash diski seçiyoruz onu açıp masaüstündeki dosyayı ona sürüklüyoruz.

Resimle anlatmak isterdim ama siteye yeni üye olduğum için resim eklemeyi bilmiyorum bana siteye resim eklemeyi öğretirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.. En yakın zamanda birinin öğretmesini bekliyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Mayıs 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
önce müziğin üstüne gelip sağ tıklayacaksınız ve arşivleyip flaşa atacaksınız başka bir bilgisayara flaşı koyduğunuza orada arşivi göreceksiniz onu bilgisayara koyduktan sonra sağ tıklayıp klasöre çıkart diyince tam yanında bir klasör olacak onun içine girince şarkıyı göreceksiniz
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012       Mesaj #8
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ya lutfen acil flasa nasıl odev atılır

merhaba arkadaşım....flash belleğini pc'nin usb girişine takarsın...bilgisayarıma iki kez tıklar usb belleğini bulur yaptığın ödevi kes yapıştır yoluyla belleğe atarsın ...bu kadar basit.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mayıs 2013       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Keten Prenses adlı kullanıcıdan alıntı

sorunu tam olarak yazarsanız. mesela nerede hata veriyor? yada hangi aşamada sorun çıkıyor

mesela rabada calmıyor neden acaba acelem var kısa zamn da v-cvp beklıyorum..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Eylül 2013       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ya flaş belleğe nasıl ödevimi atabilirim

şidi dosyalarıma gel kardesim tammı sona ödevini flaş bellegin isminin üstüne sürüklle kolay gelsin kardesim

Benzer Konular

21 Şubat 2016 / Msxlaps Cevaplanmış
28 Haziran 2015 / Misafir Soru-Cevap
30 Eylül 2014 / Misafir Soru-Cevap
17 Ocak 2014 / hacer kılıç Cevaplanmış