Arama

Ders nasıl çalışılır?

Güncelleme: 15 Ocak 2014 Gösterim: 5.068 Cevap: 15
781213 - avatarı
781213
Ziyaretçi
9 Nisan 2009       Mesaj #1
781213 - avatarı
Ziyaretçi
ders naısl çalışöalıyoz
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Nisan 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Verimli Ders Çalışma
inceleyiniz lütfenMsn Happy

Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Kasım 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ders nasıl çalışılır

istemek önermek bence sen ek yaparsın
Son düzenleyen Misafir; 6 Kasım 2010 20:06 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Aralık 2012       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Öncelikle merhaba ben 7. sınıfa gidiyorum . sosyal ve fen derslerimde 1. sınavda düşük aldım . ama 2. sınavda nasıl düzeltebilirim
ezo - avatarı
ezo
Ziyaretçi
2 Aralık 2012       Mesaj #5
ezo - avatarı
Ziyaretçi
ben ezo 7. sınıfta okuyorum ve 2 dersim çok kötü ben bunları nasıl düzeltebilirim
Chelsea_Eny - avatarı
Chelsea_Eny
Ziyaretçi
8 Ocak 2013       Mesaj #6
Chelsea_Eny - avatarı
Ziyaretçi
Bu konuda sınıf öğretmeninizden ve rehber öğretmenden yardım alabilirsiniz.
IrResistibLe - avatarı
IrResistibLe
Ziyaretçi
8 Ocak 2013       Mesaj #7
IrResistibLe - avatarı
Ziyaretçi
Sınavlara hazırlanan öğrencilerin en büyük kâbusu uzun süre ders çalışmak zorunda kalmaktır. Öğrencilerin çoğu ders çalışmaya karşı isteksiz olur. Bunun nedeni severek ve isteyerek yapacakları birçok şeyi ders çalışmanın engellediğini düşünmeleridir. Yani ders çalışmayı kişiyi hedefe götüren bir yol olarak değil de kişiye zevk veren şeyleri yapmayı engelleyen bir set olarak görmeleridir.

Üniversiteyi kazanmak ve başarılı olmak öncelikle bedel isteyen bir süreçtir. Bu hedefin bedeli de hedefe ulaşıncaya kadar istense de istenmese de gereken düzeyde ders çalışmaktır. Sınava hazırlanan adayın öncelikle üniversite sınavını kazanmanın yolunun ders çalışmaktan geçtiğine inanması gerekir. Daha sonra da ders çalışmaya istekli başlamakta yarar vardır. Ancak her zaman isteyerek ders çalışmayı beklemekte hatadır. Bu nedenle en çok sevilen veya en çok başarı gösterilen dersten işe başlamak çalışma isteğinin uyanmasına yol açabilir. Ders çalışan öğrencinin kendine çalışma süresi belirlemesi de isteğin artmasına ve verimli çalışmanın gerçekleşmesini sağlar. Bu nedenle bir konuyu öğrenmek için çalışan bir öğrenci 50 ile 60 dakika arasında çalışma süresi belirleyebilir. Soru çözerek konunun pekiştirilmesinde ise çalışma süresi yaklaşık bir buçuk saate kadar uzatabilir. Ara vermeden daha uzun süre çalışmak motivasyonun azalmasına yol açacaktır. Ders çalışırken not tutmakta öğrencinin öğrenme faaliyeti sırasında aktif olmasını sağlar.

Ders çalışmak için çalışma masasına oturan öğrencilerin kendilerine en çok “nereden başlamalıyım?” sorusunu yöneltirler. Bu soru plansız ve isteksiz çalışmanın bir göstergesidir. Bu soruya cevap verilmezse yani bir planlama yapılmazsa ders çalışma davranışı hem bir süre sonra son bulur hem de beklenen verim elde edilemez.

Ders çalışma masasına oturan öğrenci önce dershanede veya okulda anlatılan konuları tekrar ederek işe başlamalıdır. Çalışılacak konu daha önceki konularla ilintili ise önceki konular ana başlıkları gözden geçirilmelidir. Daha sonra öğrenilmesi gereken konu ana hatlarıyla gözden geçirilerek konunun aşamaları tespit edilmelidir. Bu yöntem öğrencinin öğrenmeye zihinsel hazırlık ve planlama yapmasını sağlar. Konuya gereken düzeyde çalıştıktan sonra ilgili test çözülmelidir. Test çözme işlemi bittikten sonra çözülemeyen veya yanlış çözülen soruların doğru çözümü öğrenilmelidir. Bu soruların konularının alt başlıkları tespit edilmeli ve o konulara tekrar çalışmak gerekir.

“Ne yapsam da ders çalışamıyorum” diyenlere özel uyarılar:

· Problemin bir parçası olmakta ısrar etmeyin; çözüm bulmaya yönelmeniz bir çok şeyi çözecektir.

· Ders çalışmanızı engelleyen durumları objektif olarak tespit edin. Sizi ders çalışmaktan alıkoyan durumların incir çekirdeğini bile doldurmadığını hayretle göreceksiniz.

· Her şeyden önce hayatınızda hiçbir değişiklik yapmadan bugünden sonra hayallerinizdeki gibi ders çalışacağınızı sanmayın.

· Başarılı olmak için; “ders çalışmasak da olur” veya “ders çalışma süresinin pek önemi yoktur” vb. düşünceleri zihninizden tamamen kaldırın.

· Hergün ders çalışmaktan sıkıldığınızı düşünüyorsanız, haftanın belirli bir gününü kendinize ayırın. Sizi zihnen dinlendirecek herhangi bir şeyle meşgul olun. Gezmek, sinemaya gitmek, spor yapmak vs. olabilir.

· Şöyle veya böyle sizi hedefinize yaklaştıracak düzeyde ders çalışabiliyorsanız, çalışmalarınızı engelleyecek önemli sağlık problemleriniz yok ise, sizi sürekli ders çalışmaktan alıkoyan bir arkadaşınız bulunmuyorsa, televizyon veya internete gerektiğinde uzak durabiliyorsanız siz başarılı olacaksınız demektir. Sadece yapmanız gereken, hedefinize bir kez daha kilitlenip, sizi ondan alıkoyacak durumları bir bir yok etmek.

· Tarafsız bir gözle verimli ders çalışmak için düşüncelerinizi ve bu alanda uzman bir kişinin önerilerini bir kağıda yazın, bunları gerçekleştirmek için hemen bir plan hazırlayın.

· Üniversite kazanmayı veya ÖSS’yi hafife almayın. Sınava giren öğrencilerin sadece % 10’un bir lisans programını kazanabildiğini aklınızdan çıkarmayın.

· Artık kendi kararlarınızı kendinizin verdiğini fark etmeniz gerekir. “Çok istiyorum ama, bir türlü ders çalışamıyorum.” gibi bahanelerle sadece kendinizi kandırmaya çalıştığınızı bilmelisiniz.
_GüzelikMeleği_ - avatarı
_GüzelikMeleği_
Ziyaretçi
8 Ocak 2013       Mesaj #8
_GüzelikMeleği_ - avatarı
Ziyaretçi
Bu konuda sınıf öğretmeninizden ve rehber öğretmenden yardım alabilirsiniz.
Electrify - avatarı
Electrify
Ziyaretçi
8 Ocak 2013       Mesaj #9
Electrify - avatarı
Ziyaretçi
Anne ve babadan yardım alarak çalışılabilir Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ocak 2013       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Uygun alanı hazırlamalasın.Öğreneceğin şeyi eğlenceli hale getirmelisin.Ezberlemek için sık sık tekrarlamalısın.

Benzer Konular

26 Aralık 2012 / Misafir Cevaplanmış
12 Kasım 2018 / dersler Cevaplanmış
2 Ocak 2013 / Misafir Cevaplanmış
25 Mayıs 2015 / Misafir Soru-Cevap
8 Nisan 2015 / Misafir Soru-Cevap