Arama

Kökleri yenen bitkiler nelerdir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 13 Aralık 2016 Gösterim: 52.156 Cevap: 2
zorhans - avatarı
zorhans
Ziyaretçi
13 Nisan 2009       Mesaj #1
zorhans - avatarı
Ziyaretçi
Kökleri yenen bitkiler nelerdir?
EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi
Sebzelerin yenen kısımlarına göre en basit sınıflama şekli:
Kökleri yenen sebzeler
Sponsorlu Bağlantılar
  • Havuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam
Sebzelerin yenen kısımlarına göre en gelişmiş şekli :
Kökleri yenen sebzeler
  • Havuç, turp, pancar, kök kerevizi, şalgam
BAKINIZ Bitki Anatomisi - Gövde
Son düzenleyen Safi; 13 Aralık 2016 00:58
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Sebzelerin yenen kısımlarına göre en basit sınıflama şekli:
Kökleri yenen sebzeler
Sponsorlu Bağlantılar
  • Havuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam
Sebzelerin yenen kısımlarına göre en gelişmiş şekli :
Kökleri yenen sebzeler
  • Havuç, turp, pancar, kök kerevizi, şalgam
BAKINIZ Bitki Anatomisi - Gövde
Son düzenleyen Safi; 13 Aralık 2016 00:57
Quo vadis?
By_Neşeli - avatarı
By_Neşeli
Ziyaretçi
24 Ekim 2013       Mesaj #3
By_Neşeli - avatarı
Ziyaretçi
VITAMİN KAYNAGI HAVUÇ
Havuç, kökleri çiğ veya pişirilerek yenen iki yıllık bir sebze türüdür. Birinci yıl yenilen kök kısmı teşekkül eder, ikinci yıl çiçek açıp, tohum bağlar. Havuç, özellikle A vitamini bakımından çok zengindir, ayrıca B~ ve B2 vitaminlerince de zengindir. Son yıllarda uzun, sivri uçlu çeşitlerin yerini Nantes tipi dediğimiz küt, uçlu, odun kısmı denilen özü az ve yumuşak dokulu, ıslah edilmiş çeşitler almıştır.

TURP
Turplar, çeşitli şekil, renk ve büyüklükteki yumruları yenilen yıllık ve iki yıllık kültür sebzeleridir. Ülkemizde turplar, Fındık turpu (Ay turpu), kestane turpu ve bayır turpu olarak üçe ayrılırlar.

FINDIK TURPU
Fındık turpları, yuvarlak, hafifi basık, uzunca ve topaç şekilli ve kırmızı, beyaz veya yarı yarıya kırmızı-beyaz renkte ve değişik irilikte olan genellikle küçük turplardır.
Kökünü yediğimiz bitkiler arkdaşlarMsn WinkMsn WinkMsn DisappointedMsn DisappointedMsn DisappointedMsn Cool
KESTANE TURPU
Kestane turpları; yuvarlak, hafif veya hafifçe uzun şekilli, kabuk ve et rengi beyaz yazlık çeşitlerdir.

BAYIR TURPU
Bayır turpları ise; yuvarlak, basık veya dip kısmı hafif sivrice olmak üzere değişik şekilli, kabuğu siyah, eti beyaz kışlık çeşitlerdir. Fındık turpları yıllık, kestane ve bayır turpları ise 2 yıllık sebzelerdir.

YEMEKLERE LEZZET VEREN SOGAN
Soğan bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok tüketilen sebzelerin başında gelip, besin değeri oldukça yüksektir. Yemeklere lezzet vermesi bakımından vazgeçilmeyen sebze olan soğanın insan sağlığına metabolizmada düzenleyici, mikrobik hastalıklarda bağışıklılığı arttırmak gibi fonksiyonları vardır.

TANSİYON İLACI SARIMSAK
Kültür sebzeleri arasında yemeklik ve ilaç olarak kullanılan sarımsak çok eski zamanlardan beri bilinen bizde ve diğer Akdeniz memleketlerinde bol miktarda tüketilen bir sebzedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

24 Nisan 2014 / Misafir Soru-Cevap
1 Nisan 2010 / BUKIZ İSİMSİZ Cevaplanmış
4 Haziran 2014 / Misafir Cevaplanmış
15 Aralık 2013 / Misafir Cevaplanmış