Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

Web sitemiz; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Daima faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...


Sohbet (Flash Chat) Forumda Ara

Kökleri yenen bitkiler nelerdir?

Bu konu Soru-Cevap forumunda zorhans tarafından 13 Nisan 2009 (15:07) tarihinde açılmıştır.FacebookFacebook'ta Paylaş
28042 kez görüntülenmiş, 11 cevap yazılmış ve son mesaj 30 Kasım 2013 (13:18) tarihinde gönderilmiştir.
  • 5 üzerinden 2.85  |  Oy Veren: 20      
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın:    « Önceki Konu | Sonraki Konu »      Yazdırılabilir Sürümü GösterYazdırılabilir Sürümü Göster    AramaBu Konuda Ara  
Eski 13 Nisan 2009, 15:07

Kökleri yenen bitkiler nelerdir?

#1 (link)
zorhans
Ziyaretçi
zorhans - avatarı
kökünü yedigimiz bitkiler
En iyi cevap Keten Prenses tarafından gönderildi

Sebzelerin yenen kısımlarına göre en basit sınıflama şekli:
1. Kökleri yenen sebzeler

Havuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam
2. Yaprakları yenen sebzeler

Yaprak, kıvırcık ve baş salata, marul, ıspanak, pazı, semiz otu, ebegümeci, dere otu, nane, maydanoz, yaprak ve baş lahanalar, pırasa

3. Meyveleri yenen sebzeler

Domates, patlıcan, biber, hıyar, kavun, karpuz, sakız ve bal kabakları, taze fasulye, bakla ve bezelye, çilek

4. Soğanları yenen sebzeler
Soğan ve sarımsak

5. Yumruları, rizomları ve sürgünleri yenen sebzeler
Yer elması, tatlı patates, patates, kuşkonmaz

Sebzelerin yenen kısımlarına göre en gelişmiş şekli :

1. Kökleri yenen sebzeler

Havuç, turp, pancar, kök kerevizi, şalgam

2. Yumruları yenen sebzeler
Patates, yer elması, tatlı patates

3. Soğanları yenen sebzeler
Soğan, sarımsak

4. Soğan ve yaprak gövdesi yenen sebzeler
Taze soğan ve sarımsak, pırasa

5. Sürgünleri yenen sebzeler
Kuşkonmaz

6. Yapraklan yenen sebzeler

Yaprak lahana, baş lahana, salata ve marul, ıspanak, pazı, ebegümeci

7. Yaprak sapları yenen sebzeler
Ravent, sap kerevizi

8. Çiçek ve çiçek organları yenen sebzeler
Karnabahar, hıyar ve kabak çiçekleri

9. Çiçek tablası ve meyvesi yenen sebzeler
Enginar, bamya

10. Taze meyvesi yenen sebzeler

Taze bakla, fasulye, bezelye, hıyar, yazlık kabaklar, biber, patlıcan, tatlı mısır

11. Olgun meyvesi yenen sebzeler

Domates, kavun, karpuz, kışlık kabaklar, çilek

12. Tohumlan yenen sebzeler

îç bakla, fasulye, bezelye, mısır

13. Kokulu otlar

Maydanoz, nane, dere otu, tere, roka

Dikkat edilecek olursa çok geliştirilmiş sistemi ele almak ve uygu*lamak fazla ayrıntı meydana getirdiği için konuyu dağıtabilmektedir. Bu bakımdan biz burada konuyu incelerken

1. Kökleri yenen sebzeler

2. Yumruları yenen sebzeler

3. Soğanları yenen sebzeler

4. Yaprakları yenen sebzeler

5. Çiçek ve çiçek tablası yenen sebzeler

6. Meyveleri yenen sebzeler

şeklinde gruplara ayıracağız.

Süs bitkilerinin sınıflandırılmasında

1. Kesme çiçekler

Gül karanfil, krizantem vb.

2. Saksı çiçekleri

3. Çelikler

Aşı ve çoğaltma materyalleri

4. Soğan, yumru, rizom ve kökler

5. Fidan, fide ve çelikler


Kaynak: Sera Ürünlerinin Pazarlanması

Prof.Dr.Atilla GÜNAY - Prof.Dr. Mehmet BÜLBÜL
Rapor Et
Reklam
Eski 13 Nisan 2009, 16:14

Kökleri yenen bitkiler nelerdir?

#2 (link)
MsXLabs Üyesi
Keten Prenses - avatarı
Sebzelerin yenen kısımlarına göre en basit sınıflama şekli:
1. Kökleri yenen sebzeler

Havuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam
2. Yaprakları yenen sebzeler

Yaprak, kıvırcık ve baş salata, marul, ıspanak, pazı, semiz otu, ebegümeci, dere otu, nane, maydanoz, yaprak ve baş lahanalar, pırasa

3. Meyveleri yenen sebzeler

Domates, patlıcan, biber, hıyar, kavun, karpuz, sakız ve bal kabakları, taze fasulye, bakla ve bezelye, çilek

4. Soğanları yenen sebzeler
Soğan ve sarımsak

5. Yumruları, rizomları ve sürgünleri yenen sebzeler
Yer elması, tatlı patates, patates, kuşkonmaz

Sebzelerin yenen kısımlarına göre en gelişmiş şekli :

1. Kökleri yenen sebzeler

Havuç, turp, pancar, kök kerevizi, şalgam

2. Yumruları yenen sebzeler
Patates, yer elması, tatlı patates

3. Soğanları yenen sebzeler
Soğan, sarımsak

4. Soğan ve yaprak gövdesi yenen sebzeler
Taze soğan ve sarımsak, pırasa

5. Sürgünleri yenen sebzeler
Kuşkonmaz

6. Yapraklan yenen sebzeler

Yaprak lahana, baş lahana, salata ve marul, ıspanak, pazı, ebegümeci

7. Yaprak sapları yenen sebzeler
Ravent, sap kerevizi

8. Çiçek ve çiçek organları yenen sebzeler
Karnabahar, hıyar ve kabak çiçekleri

9. Çiçek tablası ve meyvesi yenen sebzeler
Enginar, bamya

10. Taze meyvesi yenen sebzeler

Taze bakla, fasulye, bezelye, hıyar, yazlık kabaklar, biber, patlıcan, tatlı mısır

11. Olgun meyvesi yenen sebzeler

Domates, kavun, karpuz, kışlık kabaklar, çilek

12. Tohumlan yenen sebzeler

îç bakla, fasulye, bezelye, mısır

13. Kokulu otlar

Maydanoz, nane, dere otu, tere, roka

Dikkat edilecek olursa çok geliştirilmiş sistemi ele almak ve uygu*lamak fazla ayrıntı meydana getirdiği için konuyu dağıtabilmektedir. Bu bakımdan biz burada konuyu incelerken

1. Kökleri yenen sebzeler

2. Yumruları yenen sebzeler

3. Soğanları yenen sebzeler

4. Yaprakları yenen sebzeler

5. Çiçek ve çiçek tablası yenen sebzeler

6. Meyveleri yenen sebzeler

şeklinde gruplara ayıracağız.

Süs bitkilerinin sınıflandırılmasında

1. Kesme çiçekler

Gül karanfil, krizantem vb.

2. Saksı çiçekleri

3. Çelikler

Aşı ve çoğaltma materyalleri

4. Soğan, yumru, rizom ve kökler

5. Fidan, fide ve çelikler


Kaynak: Sera Ürünlerinin Pazarlanması

Prof.Dr.Atilla GÜNAY - Prof.Dr. Mehmet BÜLBÜL
Rapor Et
Eski 13 Nisan 2009, 16:40

Kökleri yenen bitkiler nelerdir?

#3 (link)
broken*
Ziyaretçi
broken* - avatarı
amerikan fıstığı....kökü yenir....
Rapor Et
Eski 29 Mart 2010, 17:19

kökleri yenen bitkiler

#4 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
turp pancar
Rapor Et
Eski 4 Nisan 2010, 15:20

kök

#5 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Alıntı:
kokunu yedigimiz bitkiler
nelerdir
Rapor Et
Eski 8 Nisan 2010, 21:06

BİTKİLLER

#6 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
YEDİİĞİMİZ BİTKİLERDE KÖKÜNÜ YEDİĞİMİZ BİTKİLER HANGİLERİDİR
Rapor Et
Eski 8 Nisan 2010, 22:00

Kökleri yenen bitkiler nelerdir?

#7 (link)
_KleopatrA_
Ziyaretçi
_KleopatrA_ - avatarı
Alıntı:
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

YEDİİĞİMİZ BİTKİLERDE KÖKÜNÜ YEDİĞİMİZ BİTKİLER HANGİLERİDİR
Kökleri yenen sebzeler

Havuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam
Rapor Et
Eski 27 Mart 2012, 07:52

Kökleri yenen bitkiler nelerdir?

#8 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Sebzelerin yenen kısımlarına göre en basit sınıflama şekli:
1. Kökleri yenen sebzeler

Havuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam
2. Yaprakları yenen sebzeler

Yaprak, kıvırcık ve baş salata, marul, ıspanak, pazı, semiz otu, ebegümeci, dere otu, nane, maydanoz, yaprak ve baş lahanalar, pırasa

3. Meyveleri yenen sebzeler

Domates, patlıcan, biber, hıyar, kavun, karpuz, sakız ve bal kabakları, taze fasulye, bakla ve bezelye, çilek

4. Soğanları yenen sebzeler
Soğan ve sarımsak

5. Yumruları, rizomları ve sürgünleri yenen sebzeler
Yer elması, tatlı patates, patates, kuşkonmaz

Sebzelerin yenen kısımlarına göre en gelişmiş şekli :

1. Kökleri yenen sebzeler

Havuç, turp, pancar, kök kerevizi, şalgam

2. Yumruları yenen sebzeler
Patates, yer elması, tatlı patates

3. Soğanları yenen sebzeler
Soğan, sarımsak

4. Soğan ve yaprak gövdesi yenen sebzeler
Taze soğan ve sarımsak, pırasa

5. Sürgünleri yenen sebzeler
Kuşkonmaz

6. Yapraklan yenen sebzeler

Yaprak lahana, baş lahana, salata ve marul, ıspanak, pazı, ebegümeci

7. Yaprak sapları yenen sebzeler
Ravent, sap kerevizi

8. Çiçek ve çiçek organları yenen sebzeler
Karnabahar, hıyar ve kabak çiçekleri

9. Çiçek tablası ve meyvesi yenen sebzeler
Enginar, bamya

10. Taze meyvesi yenen sebzeler

Taze bakla, fasulye, bezelye, hıyar, yazlık kabaklar, biber, patlıcan, tatlı mısır

11. Olgun meyvesi yenen sebzeler

Domates, kavun, karpuz, kışlık kabaklar, çilek

12. Tohumlan yenen sebzeler

îç bakla, fasulye, bezelye, mısır

13. Kokulu otlar

Maydanoz, nane, dere otu, tere, roka

Dikkat edilecek olursa çok geliştirilmiş sistemi ele almak ve uygu*lamak fazla ayrıntı meydana getirdiği için konuyu dağıtabilmektedir. Bu bakımdan biz burada konuyu incelerken

1. Kökleri yenen sebzeler

2. Yumruları yenen sebzeler

3. Soğanları yenen sebzeler

4. Yaprakları yenen sebzeler

5. Çiçek ve çiçek tablası yenen sebzeler

6. Meyveleri yenen sebzeler

şeklinde gruplara ayıracağız.

Süs bitkilerinin sınıflandırılmasında

1. Kesme çiçekler

Gül karanfil, krizantem vb.

2. Saksı çiçekleri

3. Çelikler

Aşı ve çoğaltma materyalleri

4. Soğan, yumru, rizom ve kökler

5. Fidan, fide ve çelikler


Kaynak: Sera Ürünlerinin Pazarlanması

Prof.Dr.Atilla GÜNAY - Prof.Dr. Mehmet BÜLBÜL

Kaynak: Kökleri yenen bitkiler nelerdir?
Rapor Et
Eski 8 Nisan 2012, 16:03

Cvp: Kökleri yenen bitkiler nelerdir?

#9 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
gövdesini yediğimiz besinler hangileri ?????????????
Rapor Et
Eski 24 Ekim 2013, 17:22

Kökleri yenen bitkiler nelerdir?

#10 (link)
MsXLabs Üyesi
By_Neşeli - avatarı
VITAMİN KAYNAGI HAVUÇ
Havuç, kökleri çiğ veya pişirilerek yenen iki yıllık bir sebze türüdür. Birinci yıl yenilen kök kısmı teşekkül eder, ikinci yıl çiçek açıp, tohum bağlar. Havuç, özellikle A vitamini bakımından çok zengindir, ayrıca B~ ve B2 vitaminlerince de zengindir. Son yıllarda uzun, sivri uçlu çeşitlerin yerini Nantes tipi dediğimiz küt, uçlu, odun kısmı denilen özü az ve yumuşak dokulu, ıslah edilmiş çeşitler almıştır.

TURP
Turplar, çeşitli şekil, renk ve büyüklükteki yumruları yenilen yıllık ve iki yıllık kültür sebzeleridir. Ülkemizde turplar, Fındık turpu (Ay turpu), kestane turpu ve bayır turpu olarak üçe ayrılırlar.

FINDIK TURPU
Fındık turpları, yuvarlak, hafifi basık, uzunca ve topaç şekilli ve kırmızı, beyaz veya yarı yarıya kırmızı-beyaz renkte ve değişik irilikte olan genellikle küçük turplardır.
Kökünü yediğimiz bitkiler arkdaşlar
KESTANE TURPU
Kestane turpları; yuvarlak, hafif veya hafifçe uzun şekilli, kabuk ve et rengi beyaz yazlık çeşitlerdir.

BAYIR TURPU
Bayır turpları ise; yuvarlak, basık veya dip kısmı hafif sivrice olmak üzere değişik şekilli, kabuğu siyah, eti beyaz kışlık çeşitlerdir. Fındık turpları yıllık, kestane ve bayır turpları ise 2 yıllık sebzelerdir.

YEMEKLERE LEZZET VEREN SOGAN
Soğan bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok tüketilen sebzelerin başında gelip, besin değeri oldukça yüksektir. Yemeklere lezzet vermesi bakımından vazgeçilmeyen sebze olan soğanın insan sağlığına metabolizmada düzenleyici, mikrobik hastalıklarda bağışıklılığı arttırmak gibi fonksiyonları vardır.

TANSİYON İLACI SARIMSAK
Kültür sebzeleri arasında yemeklik ve ilaç olarak kullanılan sarımsak çok eski zamanlardan beri bilinen bizde ve diğer Akdeniz memleketlerinde bol miktarda tüketilen bir sebzedir.
Rapor Et
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:
Önce bu soruyu cevaplayın
Mesaj:








Yeni Soru
Sayfa 0.226 saniyede (79.00% PHP - 21.00% MySQL) 17 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 22:54
  • YASAL BİLGİ

  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi