Arama

Rüyamın yorumunu yapar mısınız? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 30 Mart 2018 Gösterim: 68.812 Cevap: 22
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
23 Haziran 2010       Mesaj #11
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda evi böcekler basmış tam koltuğa oturuyordum ki hemen halının üstünde sarı renkli bir kırk ayak gördüm yorumlar mısınız acil ...tşkler şimdiden...

Geveze biriyle evlilik veya küçük bir hasımlık demektir. Böcek yemek mutsuz geçecek bir evliliğe işaret eder.Böcek öldürmek sıkıntılardan uzak ve rahat bir yaşama yorumlanır.
Geveze biriyle evlilik veya küçük bir hasımlık demektir. Böcek yemek mutsuz geçecek bir evliliğe işaret eder.Böcek öldürmek sıkıntılardan uzak ve rahat bir yaşama yorumlanır.
Sponsorlu Bağlantılar
Rüyada bit, tahtakurusu, pire, uğurböceği ve arı iyidir. Bunun dışında kalan böcekler ise sıkıntıdır.
Rüyada böcek görmek hayirlidir. Rüyada elinde veya vücudunun herhangi bir yerinde bir böcek dolastigini gör-mek, yakin bir zamanda hayirli bir haber alacagina; bir böcek tarafindan isirildigini görmek, hasta olacagina; böcegi öldürdügünü görmek, islerinin baskalari tarafindan elinden alinacagina isaret-tir.
Bazı sözlerinizi yerine getirmeniz gerektiğine işarettir.
Rüyada böcek görmek;dedikoducu bir kadına ve zayıf düşmana işarettir.

Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 19:58
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
25 Haziran 2010       Mesaj #12
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Ben rüyamda amcamın evinde bir sürü misafirin olduğunu gördüm.Bende oradaydım ve birden dışarıda ağacın üzeride bir baykuş gördüm çok korktum. Gidip teyzemin kızına gösterdim umursamaz bi şekilde biliyorum diye karşılık verdi.Dayımın kızıyla beraber çok korktuğumuzdan dolayı üstümüzü çarşafla kapatmaya çalıştık ama ikimize yetmiyordu.Ben kaçmaya başladım.Daha sonra birden baykuşu tekrar gördüm ve daha hızlı bir şekilde kardeşim ve kuzenlerimle beraber kaçtım.Baykuş peşimizden geliyordu.Daha sonra kardeşim gözden kayboldu dayımın kızı kardeşimin baykuşu öldürmeye çalıştığını söyledi ve ben kaçmasaydım baykuş peşinizden gelmeyecekti diye bana söylendi.Daha sonra nenemin evine gittim baykuş yoktu artık, oradan da eve gittik.

Sponsorlu Bağlantılar
rüyamın yorumunu yapabilir misiniz?


Despot yöneticiye, işi pişkinliğe vuran hırsıza, tembelliğe, hilekar insana delalet eder. Baykuş, onu gören kimse için hayasız kadına, kötü söze delalet eder.
Rüyada öten bir baykuş görmek, çevrenizden bazı kişilerin sizi çekemediği ve hakkınızda kötü konuştuğunu belirtir. Eğer baykuş ötmüyorsa veya canlı değilse, işinizde başarıyı belirtir.
Baykuş sesi duymak, yakında bir ölü haberi alacağınızı ya da uzakta yaşayan bir tanıdığınızdan kötü haber alacağınızı anlatır. Rüyada öten bir baykuş görmek, bazı insanların sizi kıskandığını ve arkanızdan kötü konuştuğunu belirtir. Eğer baykuş ötmüyorsa veya canlı değilse, işinizde başarı elde edeceksiniz demektir. Ağaçta duran bir baykuş düşman sahibi olduğunuz anlamındadır.
Baykuş sesi duymak yakında bir ölü haberi alacağınızın işaretidir. Bu rüya, uzakta yaşayan bir tanıdığınızdan kötü bir haber alacağınız anlamına da gelir.
Rüyada baykuş görmek, kötü haber, uğursuzluk, dert ve kederdir. Baykuş, evin yanında veya tepesinde ise evle ilgili bir felaketi haber verir. Baykuş ayrıca kötü göz ve nazar değmesine işaret eder.
Rüyada öten bir baykus görmek, sizi çekeme-yen meslek arkadaslarinizin, sizi kötülemeye çalistiklarina yo-rumlanir. Bir yerde, süs olarak kullanilan ve içi doldurulmus bir baykus görmek, gerek oturdugunuz yerde, gerek isyerinizde çok daha parlak bir gelecege aday oldugunuzu gösterir. Bir rivayete göre; baykus, hirsiz, inatçi, ugursuz, bir adam olarak yorumlanir. Eti de böyle bir adamin mali ile, yavrusu da öy-le bir evlat ile tabir edilir. Her ne sekil ve suretle olursa olsun, rü-yada baykus görmek, tutmak veya almak hayirli degildir. Bir baska rivayete görede: Rüyada baykus görmek, zalim bir devlet adamina isaret eder. Baykus, iste olan tembellige, korkunun gitmesine isaret eder. Disi baykus, kendisinde hayir olmayan hain ve hilekar bir insandir. Disi bir baykusun evine düstügünü gören kimseye, bir ölüm haberi gelir. Baykus, kapi aralarinda gezen ve haram mal kazanan hirsizlara isaret eder. Baykus ayriliga, vahsete, mamur yerlerin harab olmasina ve kötü söz söylemeye isaret eder. Bazi tabirciler, rüyada baykus görmek, onu gören kimse için ahlaksiz bir kadina isaret eder, demislerdir.
Baykuş sesi duymak, yakında bir ölü haberi alacağınızı ya da uzakta yaşayan bir tanıdığınızdan kötü haber alacağınız anlamına gelir. Ağaçta duran bir baykuş düşmanlarınız olduğuna işaret eder.
Rüyada baykuşun bağırdığını görmek, ölüme, baykuş öldürmek, bir tehlike atlatabileceğine dikkat etmek gerektiğine, düşmanları yenmeye, baykuşu evinde görmek, evde birisinin hastalanacağına ve zor iyleşeceğine, Dişi baykuş, düşmana, işarettir.

Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 19:57
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
7 Temmuz 2010       Mesaj #13
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
gül ismi adlı kullanıcıdan alıntı

merhabalar,bugün rüyamda büyük bir topluluk gördüm bu topluluk PEYGAMBER EFENDIMIZ (SAV)gelecek dıye toplanmıs peygamberımız gelıp bu topluluktan 3kısı sececek bu 3 kısıye gelecegı ıle ılgılı bılgı verecekmıs.gelıyo ve okadar guzelkı butun ınsanlar bayılıyolar onun guzellıgı karsısında.benı secıyo benı ınsanlardan uzak bır yere goturuyo elınde kucuk tahta parcası var buna bak dıyo bakarken ben bayılıyorum baygınken tesbıh cekıyo uyandıgımda bana uzaktan gelecegın bırı mı var dıyo bende evet dıyorum gelecekmı dıyorum soylemem dıyor ısrarla yalvarırım söyle dıyorum gelmeyecek gelse bıle hemen gelmeyecek dıyo bende aglıyorum aglayarak uyandım .lütfen yorumlayın esım askerde son 35 gun kaldı gelmesıne bısey olur dıye korkuyorumm

Rüyada Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselamı hakiki şekliyle gören, muhakkak Onu görmüş olur. Çünkü şeytan Onun şekline giremez. Fakat şeytan başka şekle girip görünebilir. Resulullah efendimizi tanımayan kimsenin, bunu ayırması kolay olmaz.

Bazı âlimler de, (Peygamber efendimizi değişik şekilde görmek, yine Onu görmek olur. Fakat bu, o kişinin dindeki noksanlığına alamettir. Peygamber efendimizi rüyada gerçek şekliyle gören ve mümin olarak ölen herkes Cennete gider) buyurmuşlardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür. Ben her surette görünürüm.) [Deylemi]

(Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür. Çünkü şeytan benim şeklime giremez. Ebu Bekri Sıddıkı gören de, gerçekten onu görmüştür. Şeytan onun da suretine giremez.)
[Hatib]

(Beni rüyada gören, uyanıkken görmüş gibidir.)
[İbni Mace]

(Beni rüyada gören, Cehenneme girmez.)
[İbni Asakir]
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
24 Ağustos 2010       Mesaj #14
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ruyam da sesimi duysunlar diye bağırıyorum ama sesimin hiç sesim çıkmıyor neden

Bakırıp çağırmak önemli bir konuya tanıklık yapmaya, kamuyu ilgilendiren bir duruma ya da alaya vakıf olmaya ya da bahar mevsimini idrak etmeye, Bir topluluğa doğru haykırmak devlet ve nimete ermeye, Feryad etmek sevinç ve feraha, korkulan şeyden güvenliiğe çıkmaya, Boş yere bağırıp çağıran adam yaygaracı ve gereksiz söz söyleyen kimseye, Hak ve doğru sözle bağıran adam, insanları irşad eden kimseye delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Çağrı.)

Bağırarak yardım istediğinizi görmek başınıza tehlikeli bir olay geleceğine işarettir.

Bağırarak yardım istediğinizi görmek başınıza tehlikeli bir olay geleceğine işarettir.

Rüyasında bağıran kimse iyi haber, mektup alır. Acıyla bağıran kimse endişesinden sıyrılıp, sevinir.

Bagirmak veya bagirdigini isitmek, hem kedere, hem de neseye ve sabra delalet eder. Eger bir kimse, meçhul bir yerden bagirdigini ve ona cevap verildigini görürse, eceli yaklasmis demektir. Buna mukabil, aglamakla karisik bir ses isitmek, ferah ve sürura delalet eder. Kirmanî'ye göre: Sokakta yasli ve düzgün kiyafetli bir adamin akla yakin gelen sözleri bagirarak söyledigini görmek, o sene bereket ve iyiligine, ticarette hayirli islerde kazancina isarettir. Eger bagiran adam manasiz ve korkulu seyler söylemisse o zaman rüya sahibi birisi tarafindan aldatilacak veya zarar görecek demektir. Satilik bir mal için bagiran tellal görmek bir yalan haber duyulacagina delalet eder. Bir baska rivayete görede: Rüyada bagirmak, rüya sahibinin sevdigi ya da sevdiklerinden ayri düsmesine isaret eder.

Rüyada birine bağırdığınızı görmek, bir tehlikeye geçireceğinize işarettir.
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
30 Aralık 2010       Mesaj #15
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

selam.

ilk gün rüyamda bir evdeyim ama benim evimmi bilmiyorum karanlık loş ışıklı bir mutfaktayım
çok korkuyorum titriyorum bir kara kedi geçiyor mutfakta sonra ocak yanıyor kendi kendine söndüremiyorum çok korkuyorum sanki 3 harfliler beni korkutmaya çalışıyor su döküyorum gazı kesiyorum ateş sönmüyor sonra gri bir kedi görüyorum içimdem bu üçharfli bu süretle yanıma yaklaşıyor kediyle boğuşuyoruz sonra kediyi çok korkarak boğuyorum öldüğünü görmüyorum sonra yok oluyor ocaktaki ateşi söndürmek için gri pembe renkli bir yeleğim var onu çıkarıyorum ocağın üstüne kapatıyorum ateşi göremiyorum fakat kaskatı bir şekilde uyanıyorum.....

ikinci gün rüyamda yine bir evdeyim mutfak çok küçük 4 tane ufak camı var kapanmıyor buzuk sinir oluyorum kapatmaya çalışıyorum bu kez korkuyorum fakat önceki gibi değil daha az sonra camdan sarı bir kedi giriyor bana saldırıyor kolumu ısırmaya çalışıyor ben çok kalın giyinmişim ısırdığını hissediyorum fakat fazla acımıyor. çenesinden tutarak onu kolumdan alıyorum sıkarak kediyi siyah bir poşete koyorum büküyorum kediyi sonra dışarı atıyorum. Sonra hemen arkasından gri bir kedi giriyor içeri oda ısırmaya çalışıyor fakat sadece kazağımın kolunu ısırıyor hiç birşey hissetmiyorum. Onu da atik bir hareketle çenesinden yakalayıp dışarı atıyorum.
iki rüyadada kan yok ses yok .
Hemen dönerseniz sevinirim.
teşekkürler

Rüyada Kedi Görmek
Rüyada kedi, hizmetçi ile yorumlanır. İbn-i Sirin'e göre, rüyada kedi görmek, ev halkından birisi ile yorumlanır. Genellikle kedi, kötü bir kadın olarak tabir olunur. Rüyada bir kedi tarafından ısırıldığını görmek, hasta olacağına; bir ev kedisi tarafından ısırılmak, bu rüyanın aksine olarak, bu kimsenin, bu yılı rahat ve huzur içinde geçireceğine işarettir.

Cin görmek, dünya ve onun gurur vesilesi olan şeyleri uğruna hile yapmaktan sakınmayan kimseye; Görülen cin alim, doktor, iyilik sahibi ve iyi vasıflı biri ise müslümana yararı dokunan iyi kimseye, Evine cin girdiğini görmesi hırsız veya düşman girmesinee; Cin görmek bazen yolculuğa, hırsızlık yapmaya, zina ve kumara, içki içmeye, bid'at işlenen yerlere, kilise ve eğlence yerlerine, Yollarda görülen cin yol kesici eşkiyalara, Cami ve güzel yerlerde görülen cinler onların müslüman olanlarına; Cin çarptığını görmek faiz yemeye, haram kazanmaya, sihir yapmaya yahut dünyalığını yitirerek üzülüp kederlenmesine delalet eder.
Rüyada korkmak, tersiyle yorumlanır. İnsan rüyada kokrtuğu nisbette güvenlikte olur. Sebepsiz yere çok korktuğunu gören kimse, layıksa muhakkak ki Allah'ın dostudur. O'nun sevgisini kazanır. Rüyada korku her zaman iyidir. İnsanın üzernde bulunduğu kötü durumlardan kurtulmasını gösterir. Tabii ki psikolojik bir rahatsızlıktan kaynaklanmamak şartıyla. Tok karınla yatmaktan ve sinir bozukluğundan kaynaklanan korkular bu bahsin dışındadır.
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 19:59
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
1 Ocak 2011       Mesaj #16
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda ölmüş kız kardeşimi gördüm rüyamın içinde uyandıgımda kız kardeşimin üstünün açık oldugunu gördüm tüm kardeşlerim toplu halde bir yerde yatıyordu ama ölen kız kardeşimin üstü açıktı önce sordum neden üstün açık diye cevap vermedi bende bişey bularak üstünü örttüm


Rüyada Ölü / ölüm görmek, Ölü / ölüm tabiri ve yorumu.

Ölmek dince eksikliğe ve itikat bozukluğuna; yolculuğa, bir yere taşınmaya yahut yoksulluğa yahut evlenmeye, Ölüm bazen uzlete, rahata kavuşmaya yahut şerefe; âni ölüm yoksul için zenginliğe, zengin için yoksulluğa, Ölmek, bir hatadan yahut günahtan pişman olmaya, ölüm belirtileri olmadan, uyurken hastalanmaksızın öldüğünü görmek ömrünün uzun olmasına, Bir şeyden korkan yahut üzüntü ve sıkıntı içinde olan kimsenin öldüğünü görmesi hayra ve esenliğe, Ölü olduğunu görmek sevince ve imrenilecek güzel bir duruma gelmeye, Ölüm anı ve onun sıkıntılarını çektiğini görmek çıkar için insanlara zulmetmeye, Bazen ölüm anı dinde tartışmaya, ev taşınmaya, borç ödemeye, evlenmeye, misafiri hazırlamaya, bir sanattan diğer sanata geçmeye yahut haklardan istifade etmeye, Ölü üzerine feryad ederek ağlamak vaaz ve nasihate, bu ağlamayı dinlemek çirkin koku yayan bir yeri açmaya ya da çalgı aletlerinin çalındığı bir merasimde bulunmaya; bir nitne çıkarmaya, Ölü ardından üzüntüyle - sesli de olsa- ağladığını görmek sevinç ve sürura, Ölü üzerine ücretle ağlayan kadınları görmek durumun değişmesine, çirkin amellere, Ölerek toprak zeminde çıplak kaldığını görmek yoksulluğa, bir yatağın üzerinde kendini böyle görmek dünyasının iyileşmesine, bir sedir üzerinde ölüp çıplak kaldığını görmek şeref ve rütbeye, Öldüğünü, tabuta konarak omuzlar üzerinde mezara götürüldüğünü fakat defnedilmediğini görmek dünyaca yücelmeye ve büyük bir mevkiye geçmeye, defnedilmiş ise dünyanın kendisine galip gelmesine; Öldüğü halde kefen, tabut ve yıkanmak gibi şeyleri görmemek bir şeyin kırılmasına yahut yıkılmasına, Ölüp de defnedildiğini görmek tövbe etmeden vefata, öldüğü halde dirildiğini görmek tövbe etmeye, Öldüğü halde yaşadığını görmek yoksulluktan sonra zengin olmaya, günahlarından tövbe etmeye, yolcu ve gurbette ise vatanına dönmeye, Bilinmeyen kadının ölmesi yağmur yağmamasına, bu kadının dirilmesi bereketli yağmurlara, Hanımının ölüp tekrar dirildiğini görmek ziraat ve harmandan fayda görmeye, Kadınların vefatı çocukların ölümüne, çocukların ölümü kadınların vefat etmesine, Ölmüş birinin ölmediğini söylemesi, onun durumunun şehidlik makamı olduğuna, Ölmüş birini sırtına almak dinsiz birinin meşakkat ve sıkıntısını üzerine almaya, Ölüyü, mutad olan şeklin dışında yüklendiğini görmek haram mala, Ölü taşıdığını görmek devlete hizmet etmeye, Ölmüş birini hasta olarak görmek, onun dini bir vazifeden sorumlu tutulduğuna, Ölmüş birinin kişinin kendisi ve insanlar için bir şeyi haber verdiğini görmek, bu haberin aynen çıkmasına; ölü geçmişte olmkayan bir şeyi haber vermiş ise bu rüyanın geçersiz olmasına, Ölüyü güzel bir sedirde görmek, onun Cennette olduğuna, Ölüyü beyaz, yeşil elbiseler içinde yahut sağlıklı ve iyi durumda görmek, onun kabirdeki halinin iyi olduğuna; siyahve çirkin renkli elbiseler içinde ve üzüntülü görmek azap çektiğine, Ölünün ardı sıra gitmek, ölen kimsenin meslek ve işine, görüş ve düşüncesine uymaya, Ümamın ( önder konumdaki kimselerin) ölmesi şehrin yahut o yerleşim alanının harap olmasına, Uzaktaki yahut kaybolmuş birinin ölüm haberini almak, onun dice noksanlık içinde olduğuna, Oğlunun öldüğünü görmek düşmanından kurtulmaya, kızının öldüğünü görmek ümitsizliğe, Erkek kardeşinin öldüğünü görmek düşmanın vefatına yahut zarardan kurtulmaya, Ölü ile arkadaşlık etmek yolculuğa ve bununla erişilecek hayra, Ölüyü yediğini görmek uzun ömre, Ölünün bir şey yemesi, o şeyin pahalılaşmasına, Ölmüş anne ve babalarının sağ olduklarını görmek korkudan emin olmaya, sevinç ve mutluluğa, Ölüyü dirilttiğini görmek birinin hidayetene vesile olmaya, Ölmüş birinin ikinci kez öldüğünü görmek, onun adaşı yahut yandaşı olan birinin yefat etmesine, Ölünün bir yerinden şikâyet ettiğini görmek, onun bir şeyden sorumlu tutulduğuna, Ölüye bir şey vermek - eğer ölü bunu almış ise- mal veya dünyalığına gelecek zarara, Ölünün yenecek bir şey vermesi ummadığı yerden rızka nail olmaya, Ölünün elini tuttuğunu görmek, ümidini kestiği bir şeyin gerçekleşmesine, Ölü bir kimseyle kanuşmak uzun ömre, Tanıdığı bir ölüyü öpmek veya onun tarafından öpülmek onun vereselerine bıraktığı mal ve ilminden istifade etmeye, tanınmayan ölüyü öpmek tahmin edilmeyen bir yerden mal ve dünyalığın gelmesine, Ölü ile cins" münasebette bulunmak ümidini kestiği bir şeyin gerçekleşmesine ya du bu işin ölünün vereseleri tarafından gerçekleşmesine yahut o ölüyü hayırla yâd etmeye, Ölmüş birinin bir diriyi dövmesi, dövülen kimsenin dinen sakıncalı bir iş işlediğine, Ölmüş birini dövmek - eğer ölü buna razı ve itaat ediyorsa- döven kimsenin ölüye hayır ve duâ ettiğine ya da yolculuk yaparak bir hayra ermeye yahut kaybettiği şeyi bulmasına, Ölüyü soymak, eşini boşamak için zorlanmaya, malında zulüm meydana gelmesine, yolculuğa, günahtan temizlenmeye, tövbe etmeye ya da -kâfir için- İslâmla şereflenmeye, Ölmüş kimseyi uykuda görmek, onun durumunun iyi olduğuna, Ölü üzerine namaz kılmak çirkin bir iş yapmaya yahut batıl amele delalet eder. (Ayrıca bakınız: Öldürmek, Ölünün Yıkanması, Kefen, Mezar / Mezarlık.)
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 19:59
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
15 Şubat 2011       Mesaj #17
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda 9 aylık hamile bir bayan gördüm eşimden hamileydi daha sonra ben bakarken ona denize girdi ve yüzdü çok etkisinde kaldım lütfen yardımcı olun

Hamile Rüya Tabiri (Rüyada Hamile Görmek)
Ebu Said El Vaiz e göre; bir kadinin kendini hamile olarak görmesi mal, bir erkegin kendisini hamile görmesi hüzün ve kederdir. Rüya sahibi erkek veya kadin olsun, hamilelik görmek karninin büyüklügü nispetinde mal ve dünya nimetlerine delalet eder. Henüz balig olmamis bir çocugun kendisini hamile görmesi babasi ile ve küçük kizin hamile oldugunu görmesi de annesi ile yorumlanir. Kirmani söyle diyor: Rüyasinda hamile oldugunu görenin mali artar. Karisinin hamile oldugunu gören, dünya mallarindan bir sey ister. Hamilelik gerek erkek ve gerek kadin için her durumda hayirlidir. Hayvanlardan birinin hamile oldugunu görmek hayir ve menfa attir. Bir baska rivayete görede: Rüyada hamile oldugunu gören kadinin, malinin artmasina, övülmeye, izzet ve serefe nail olmaya isaret eder. Erkegin, kendisini hamile oldugunu görmesi, insanlardan gizledigi ve ortaya çikmasindan korkulari agir bir üzüntü ve kedere isaret eder. Hamilelik, gerek erkek gerek disi olsun, rüyayi gören kimse için dünyaca olan fazlaliga isaret eder. Rüyada hamile kadini görmek, üzüntü ve kedere ve gizli islere isaret eder. Erkeklerin hamileligi, alim için ilminin fazlaligina, meslek sahibi için hiç kimsenin yapamayacagi bir seyi yapmasina isaret eder. Bazen de erkegin hamileligi, onun üzüntü ve kedere düsmesine isaret eder. Bazen de hamilelik, ask ve muhabbete isaret eder. Bazen de rüya, erkekle kadin arasini bir yerde birlestiren kimseye yahut hastaliga ya da evine hirsiz girmesine veya çaldigi bir seyi sahibinden gizlemesine isaret eder. Rüyada erkegin hamileligi, kendisini iple helak etmesine isarettir. Bazen, o kimsenin yaninda yabanci ölülerden sevdigi bir kimse defnedilir. Bazen de, mümkün olmayan seylere yardim etmekle yalanci olur. Bazen, bozuk iman ve itikadim gizler. Bekar kizin kendisini hamile olarak görmesi, kendisi yüzünden ailesine gelecek ugursuzluk ve siddete isaret eder. Bazen de o kizin bulundugu yerde hirsiz ve yangin gibi meydana gelecek kötülüge isaret eder. Bazen de o kiza cin dokunmasina veyahut kendisine münasip ve layik olmayan birisine nikahlanmasina ya da uzun müddet evde kalmasina isaret eder. Kisir kadinin veya hayvanlarin erkeginin hamileligi, senenin kitligina, haynn azligina, hirsizlar tarafindan gelecek fitneye serrin çok olmasina isaret eder. Kisir kadinin yahut erkek hayvanlardan birisinin bir hayvan dogurmasini görmesi, ser ve siddetin gitmesine ve bir korku ve üzüntünün meydana çikmasina isaret eder. Bir kimse kendi haniminin hamile oldugunu görse dünya metasindan bir sey arzu etmesine isaret eder. Kendisinin hamile oldugunu gören kimsenin mal ve dünyasindaki ziyadelige isaret eder. Hamilelik, gerek kadin gerekse erkek için her halde iyidir. Dul kadin ve genç kizin kendilerini hamile görmeleri, evlenmelerine isaret eder.

Deniz Rüya Tabiri
'Kişinin rüyada deniz görmesi, kuvvetli, celâdetli ve insanların kendisine muhtaç olduğu şefkatli ve adaletli bir sultana delalet eder. Bu rüyayı tüccar görse mala, işçi ve amele görse ustasına delalet eder. Bir kimsenin rüyada denizin bütün suyunu içtiğini görmesi, dünyanın birçok nimetlerine malik olacağına delalet eder ve bu zatın ömrü de uzun olur. Rüyada deniz görmek altı şekilde tabir olunur. 1) Melik ve sultan, 2) İnsanların büyüğü ve reisi. 3) Alim, 4) İlim, 5) Mal, 6) İş. Rüyada denizin üstünde yürüdüğünü ve ayaklarının ıslanmadığını gören kimse cehennem ateşinden kurtulur ve dünyada salâh erbabı insanlardan olur. Bazı kere de dünyada denizde yürüdüğünü gören, sefere çıkar, gam ve kederden kurtulur ve büyük hayra nail olur. Bir kimsenin rüyada denize gark olduğunu görmesi, dünyaya ve dünya servetine malik olmaya delalet eder. Kişinin rüyada denizi bir baştan diğer bir başa yardığını görmesi, üzüntü ve kederden kurtulacağına, selamet ve refaha erişeceğine delalet eder.
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 20:00
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
17 Mart 2011       Mesaj #18
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhabalar ruyamda arkadaslarımla gezerken bırden kendımızı denızın ortasında buyuk ve yanyna ıkı salıncakta goruıyoruz....cok hosumuza gıdıyor ve sallandıkca daha hızlı sallanıyuoruz...bır ara ben sıkılıp ınmek ıstıyor kıyıya gecmek ıstıyorum ama yuzme bılmedıgım ıcın ınemıyorum...sonra cesaretımı toplayıp ınıyorum salıcaktan kı bı bakıyorum bana uzak gorunen kıyı hemen ayagımın dıbınde...lutfen bılen brısı bana yorumlasın bu ruyayı..sımdıden tskler...

Salıncak Rüya Tabiri (Rüyada Salıncak Görmek)

Salıncakta olduğunu görmek ne yaptığını bilmemeye, inanç zayıflığına delalet eder.
Rüyada salıncak görülmesi, önemli bir konu hakkında kesin bir karar vermeniz gerektiğini gösterir.
Rüyada salıncak görülmesi, önemli bir konu üzerinde son kararı vermeniz gerektiğini belirtir. Rüyada salıncağa binmek gönül eğlendirici kısa sürecek ilişkilere girecek anlamındadır. Salıncakta sallanmak evli veya bekar için çok önemli bir döneme girildiğini belirtir.
Bir kimsenin rüyada kendisinl salincakta görmesi, o kimsenin sapiklik içinde bulunduguna ve ne yaptigini bllmedigine isarettir. Kendisinin salincakta sallandigini gören kimsenin dini inancinin saglam olmadigina isarettir,
Rüyasında salıncağa bindiğini gören gönül eğlendirir. Kısa süreli ilişkilere girebilir. Salıncakta sallanmak evli veya bekar için kritik bir döneme girdiğini haber verir.

Deniz:Deniz rüyaları iyiye yorumlanır. Masmavi engin deniz, insanın yaşamına anlam katacak olgunlaşmasını sağlayacak uzun bir yoldur. Dalgalı bir deniz mutluluğun sıkıntıların atlatılmasından sonra gerçekleşeceğini belirtir. Denizde yüzdüğünü gören kişi peş peşe yolculuklara çıkar demektir.
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
15 Nisan 2011       Mesaj #19
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

eski pantolon atmak

Siyah renkli pantolon giymek, hatırlı insanlar için iyi bir rüyadır. Eski ve yırtık pantolon giymek tasa ve kedere; ipek ve yün pantolon, rengi ne olursa olsun çok iyi bir şekilde yorumlanır.

Rüyada eski ve yırtık pantolon giymek acı ve üzüntüye yorumlanır. Güzel ve yün pantolon, rengi ne olursa olsun çok iyi şekilde yorumlanır.

Kişinin temiz, ütülü pantalon giymesi işteki başarısının artacağına, ün ve itibar sahibi olacağına işaret eder.

Rüyada yeni bir pantolon giydiginizi görmek çesitli sekilde tabir olunur. Siyah pantolon, hatirli bir kimse ile tanisacaginiza, mavi pantolon genç kimselerle dostluga; yesil pantolon dinine bagli kimselerle arkadasliga; beyaz pantolon mutlu günler geçireceginize, yırtık ve kirli pantolon giymek keder ve sıkıntıya delalet eder.
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
15 Mayıs 2011       Mesaj #20
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda elimde bir anahtar görüyorum ve bir kapiyi aciyorum ama kapiyi actigimda karsima duvar cikiyor. bu rüyanin anlamini cok merak ediyorum. tesekkürler...

Sözlük 1: Anahtarla bir yeri açmak hayra, kapatmaksa şerre delalet eder. Anahtar, Allah'tan bir şey istemeyle, dua ve istiğfar ile tabir edilir. Elinde bir anahtar olduğunu görmek abdest alıp ibadet etmeye; elinden anahtarın düştüğünü görmek namazı eda etmekte gevvşek davranmaya delalet eder. Ayrıca anahtar görmek, rızık, ilim, evlat, elçi, mal, define, koca ve hacca gitmekle tabir edilir. Elinde birçok anahtar olduğunu gören kimse büyük bir mertebeye erişir. Anahtar ile bir kapıyı veya kilidi açtığını gören, büyük bir zatın yardımıyla düşmanına galip gelir. Bir anahtar aldığını gören hazine bulur; eğer arazi sahibi ise toprağından istifade eder.

Sözlük 3: Rüyada anahtar görülmesi değişik şekilde tabir edilmiştir. Bir kimsenin rüyasında elinde anahtar görmesi; o kimsenin mal sahibi olacağına, makam ve mevkice yükseleceğine, dolayısıyla başarıya ulaşacağına işaret sayılır. Rüyada anahtarla bir şeyi açmak; sıkıntı ve üzüntülerden kurtulmaya ve başarıya ulaşmaya işaret sayılır. Rüyada anahtar ile bir kapıyı açmak; başarıya ulaşmak, arzuya nail olmak ve bahtın açılması ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında elindeki anahtar ile bir şeyi açamadığını görmesi; o kimsenin muradına erememesi ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında bir kadının kendisi üzerine bir anahtar attığını görmesi; o kimsenin evleneceğine, bir erkeğin rüyasında bir kadına anahtar verdiğini görmesi; o kadınla evleneceğine, yine bir kimsenin rüyasında bir başkasından anahtar aldığını görmesi; o kimsenin ziraat yaparak zengin olacağına işaretle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında elinde bulunan anahtarın kırıldığını görmesi; o kimsenin muradına erememekle tabir edilir. Rüyada kırık bir anahtarın görülmesi; bir yetimin malına zarar verilmesine sebep olunacağına işaret olunur. Rüyanızda anahtar kaybettiğinizi görmeniz; devam etmekte olduğunuz işinizden çıkarılacağınıza, işlerinizde durgunluk ve zorluklarla karşılaşacağınıza delil sayılır. Bir kimsenin rüyasında anahtar çaldırdığını görmesi; işlerin bozukluğuna, elinde tahtadan bir anahtar görmesi; iki yüzlü birisinin vasıtası ile arzusunun yerine geleceğine yorumlanır. Rüyanızda birçok anahtar görmeniz; saygınlık kazanacağınıza, işlerinizin düzelip yolunda gideceğine işaret eder.

özlük 1:
Sağlam duvar kişinin din ve dünya güzelliğine,
Duvarın üzerine oturmak, kendi konumunu iyi değerlendirmeye,
Hantal duvar kaba bir kimseye,
çok ince duvar amel noksanlığına,
Bir duvara yaslanmak, kadri yüce birinden destek görmeye,
Duvarın çevreye zarar vvermeden düştüğünü görmek, oradan hasıl olacak dünyalığa,
Duvarın yarılması bir tehlikeden dolayı uyarılmaya,
Duvarın harap olması eş ve dostarın durumlarının değişmesine,
Üzerine duvar devrilmesi işlenen günahlardan dolayı peşin olarak görülecek azaba,
Duvar örmek iyi amel işlemeye, dünyalığını yararlı işlerde dullanmaya,
Duvarda kendi suretini görmek vefat etmeye,
Ev içinde devrilen duvar hastalığa, duvarın dışarıda ve ansızın düşmesi ev sahibinin vefatına yahut gurbette ise dönmesine,
Duvarın üzerindeki koruyucu semer insanın şeref ve tedbirine dilelet eder.

Sözlük 2: Bir kimse duvar üzerinde veya duvara binmiş olduğunu görse o duvar onu ayakta tutan halidir.Duvar üzerinden düşdüğünü gören kimse, durum ve itibarından yahut arzu ettiği şeyden, ya da tutunduğu bir husustan düşer.Duvar üzerinde oturduğunu görse, yüksekliğe, şerefe, servet ve rütbeye işarettir. Bir tarafa meyletmiş duvarı görmek, ilim, hidayet ve hikmete muttali olmaya veya arkadaşlar arasında aynlığa işarettir.Duvarın evin içine yıkıldığını görmek, ev sahibinin hasta olmasına işarettir.Duvarın evin dışına yıkıldiğnı görmek, ev sahibinin ölümüne işaret eder.eğer ev sahibi yolculukta ise döner. Rüyada bir duvann yerinde yenilendigini görmek, evlenmekle meydana gelecek akrabalığa işarettir.Kerpiçten bir bina yaptığını gören kimse iyi amelde bulunur.Kireç ve kiremitten duvar yapmak iyi değildir.Bir yerde duvarın yarılması o yerde hapishanenin çok olmasına İşarettir.Rüyada duvardan su çıkması, erkek kardeş veya hanımın akrabalan tarafından gelecek üzüntü ve kederdir.Bahçe duvarı,bahçe sahibinin din ve ilmine ve onu dünya ve ahiret azabından koruyacak ve muhafaza edecek haline işarettir.

Sözlük 3: Rüyada duvar görülmesi değişik şekillerde yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında düz ve doğru bir duvar görmesi; o kimsenin iyiliğine, rüyada yıkılmak üzere olan bir duvar görülmesi; rüya sahibinin halinin bozulacağına delalet eder. Kişinin rüyasında üzerine bir duvar yıkıldığını görmesi; o kişinin define bulacağına, bir şahsın rüyasında bir duvardan düştüğünü görmesi; o kimsenin beklediği bir şeyin gerçekleşmeyeceğine, kişinin rüyasında bir duvardan indiğini görmesi; o kimsenin makamından ineceğine ve ümidinin boşa çıkacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir evin duvarının yıkıldığını görmesi; o evin halkının öleceğine delalet eder. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında sağlam bir duvarın üzerine binmiş olduğunu görmesi; o kimsenin halinin güzel ve geçiminin düzgün olduğuna, kişinin rüyasında kendi malı olan bir duvarı tamir ettiğini görmesi; o kişinin durumunun düzeleceğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir değneğe dayanarak bir duvardan atladığını görmesi; o kimsenin iyi bir arkadaşını bırakarak kötü bir kimse ile dost olacağına yorumlanır.

benim kanatimce gördüğün rüya güzel bir sonucu var anahtar bir isteğin olacak demek ama yinede allaha
dua etmelisin duvarda bence duanı istek ve temiz içten bir istekle yapman içindir bunu yaparsan inşallah bu anahtar sana yardım edip bu duvar kalkacak bence fikrim bu
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 20:00

Benzer Konular

19 Ağustos 2012 / Misafir Soru-Cevap
19 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
3 Mart 2009 / mervenur245 Soru-Cevap
25 Mart 2015 / Misafir Soru-Cevap
14 Ocak 2014 / Misafir Taslak Konular