Arama

Rüyamın yorumunu yapar mısınız?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 30 Mart 2018 Gösterim: 68.867 Cevap: 22
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
1 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Rüyamın yorumunu yapar mısınız?
EN İYİ CEVABI Rios verdi
Rüya tabiri yapmıyoruz, inşaallah rüyanız hayırlıdır Çünkü rüyaların tabiri onu gören kimsenin durumuna göre değişir Bu nedenle rüya tabiri kitapları yerine, ilim ve amelde güvenilir insanlara sorulmasını ve onlardan tabir alınmasını tavsiye ediyoruz

Sponsorlu Bağlantılar
Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen güzel hülyalar görür, güzel hülyalar gören de hayatından lezzet alır

İslâm'a göre rüya üç çeşittir
1 Salih rüya,
2 Şeytanî rüya,
3 İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya

Salih rüya vaki olacak olan şeyleri vukuundan evvel fıtrî istidad ile idrak etmekten ibarettir"

Şeytanî rüya şeytanın, insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için, uyku halinde insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah'tandır Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın Yoksa kendisine zarar verecektir

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise insan bir şeyle meşgul olup onunla fazlasıyla ilgilendiği için hakkında rüya görür Peygamber (sav) bir hadiste şöyle buyurur: Rüya üçdür Allah tarafından olup müjde veren salih rüya, üzüntü verip şeytandan
gelen rüya ve insanın kendi kendine bir şeyler söyleyip tasavvur ettiğinden meydana gelen rüya

Yûsuf sûresinde zikredilen Hz Yusuf (as)'ın rüyasıyla ilgili âyet ile yukarda zikredilen hadisler bunu ifade ediyorlar Rüyaların içinde hak rüyalar vardır Ancak her rüya haktır ve her tabir de doğrudur, denilmez Rüyaya göre hareket ve rüyaya istinad etmek doğru değildir Hatta fıkıh kitapları beyân ediyorlar: Şeytan her ne kadar Peygamberin suretine giremezse de Şaban'in yirmi dokuzunda Peygamber (sav) herhangi bir kimsenin rüyasında yarın Ramazan'ın birinci günüdür oruç tutunuz diye emretse de bu rüya ile amel edilmez Çünkü, rüya ilim olmadığı gibi zabt da edilmez (Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar II 300 )

Rüya ve ilham ile amel etmek

Rüyalar ve İlhamlar; Rabbani ve Rahmani, Şeytani ve Nefsani olabilirler Bu sebeple aralarını iyi belirlemek gerekir İslam uleması bu konularda şu üç şartın yerine getirilmesi durumunda amel edilebileceğini, ama hiç kimseyi zorlamanın doğru olmadığını belirtirler

1 Görülen rüya veya ilham, dinimizin emirlerinden birini kaldırıcı veya yasaklarından birini de helal edici cinsten, yani dine aykırı ve sünnete zıt olmayacak

2 Rüya veya İlham güvenilir, herkesin itimat ettiği, Ebu Hanife, Şafii, İmamı Rabbani, İmamı Gazali gibi kişiler olmalıdır Herkes o zatın yalan söylemeyeceği ve dinin esaslarını hakkıyla bilen ve yaşayan birisi olduğunu kabul etmelidir

3 Rüya ve İlhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemeli Sadece tavsiye edilebilir Rüyalar ve ilhamlar birer ikazdır, irşattır Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz
Bu rüya ve İlhama uyanlar ayıplanmayacağı gibi, uymayanlar da ayıplanmaz
Peygamber (sav) bununla ilgili şöyle buyurur: "Müminlerin rüyası nübüvvetin kırk altı bölümünden bir bölümdür
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 19:43
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
CADI
Rüyada cadı görmek kendisinin dışında oluşan bir problemle karışıp, zor durumda kalınacağına işarettir. Bir tartışma veya kavgaya karışacağınız anlamına da gelir.
Sponsorlu Bağlantılar

KEL
Kel bir adam, dertlerin geldiğinin habercisidir. Rüya sahibi erkekse bu, çok kavgacı bir kadınla evleneceği anlamına gelir. Rüya sahibi kadınsa bu, ileride kocasına hükmedecek demektir.Rüyada kel görmeniz, çevrenizdekileri son zamanda fazlasıyla üzmekte olduğunuzun haberidir.

BÜYÜ
Çevrenizde sizi kıskananların olduğuna ve bunlardan size zarar geleceğine işarettir.

Rüyada Mezar Görmek
Hayırlı rüyalardır. Eğer kişi ölmüş tanıdığının mezarını görürse onun ruhuna dua okumalıdır.

Rüyada mezari ören kimse, bir ev satin alir. Rüyada bir mezar ziyaret ettigini gören kimse, hapishaneye ziyarete gider. Mezar uzak bir yolculuga, üzüntü, keder ve hapishaneye isarettir.

Rüyada mezar görmek; kötü olayların meydana geleceğine, mezar kazdığını görmek; ev yapmaya veya ölüme, mezardan çıkmak; üzüntülerin sona ereceğine mezarcı görmek; günlerinizi boş ve faydasız işlerle geçireceğinize ve hileli bir işe gireceğinize dikkat etmeniz gerektiğine işarettir.

Alıntı
_angel24_ adlı kullanıcıdan alıntı

Rüyamda ikiz bebek gördüm neye çıkar? yorumlarsanız çok sevinirim

Bebek haberdir. Eğer bebek güzelse iyi bir haberdir. Çirkin, cılız, sıska bir bebek kötü haber veya dedikodudur. Üstü başı kirli bir bebek yakın zaman sonra para geleceğine işarettir. Ağlayan bir bebek sevilen kimsenin tatlı sözleridir. Rüyada yeni doğmuş bebek görmek, sıkıntılı bir dönem geçirileceği ama bu sıkıntılı günlerin sonunda iyi günlerin geleceğine işarettir. Oyuncak bebek, güzel bir yere davet edileceğine, bebeği hediye ediyorsa, sonradan pişman olacağı bir iş yapacağına yorumlanır

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda komşumun kocasıyla aynı koltukda oturuyorduk sonra yanına çağırdı sarılmayı istedi sarıldı ve öptü tabirini yapın lütfen

Rüyada Öpmek/ Birini Öptüğünü Görmek
Süslü bir kadını öptüğünü veya kucakladığını gören, dul bir kadınla evlenir ve onun malından faydalanır. Çocuğu olur ve o yıl hayra erişir. Birisini öptüğünü veya kucakladığını ve onunla ilişkide bulunduğunu görmek, aralarında dostluk olmasına, öpmek eğer şehvet duymadan olursa, öpenin öpülenden hayır göreceği­ne; bir ölüyü öptüğünü görmek, o ölünün malından faydalanmaya delâlet eder.


Alıntı
mkartal22 adlı kullanıcıdan alıntı

babamı yaklaşık 2 ay önce kaybettim.
dün akşam rüyamda babam sezsizce ağlıyordu.
aynı şekilde bende yaklaşık 50 metre ilerde ağlıyordum sezsizce.
bunun yorumunu yapabilirmisiniz..
şimdiden teşekkürler..

Rüyasında ağladığını gören kimse çok sevinir. Ağlamak ruhun saflığına işarettir.
Aglamak sevinçle yorumlanir. Akıtılan gözyasi yanaklarinizi yakiyorsa sevineceksiniz, üsütüyorsa üzüleceksiniz.

Sessiz aglamak, Allahu Tealadan korkmaya, Allahu Teala tarafindan rahmetin inmesine , muhtaç olan kimseler için yagmur yagmasina delalet eder.
Sevineceğinizin işaretidir.

Şişmanlık
* Rüyada kişinin kendisini olduğundan şişman ya da zayıf görmesi pek sayılmaz.

* Rüyada kendinizi olağandan daha çok şişmanlamış görmek, işlerinizin yoğunluğu yüzünden çok fazla yorgun olduğunuza ve sağlığınız için mutlaka bir müddet dinlenmeye ihtiyacınız bulunduğuna delalet eder.

Bir başka rivayete göre de:
* Rüyada şişman olduğunu gören kimsenin, malı artar. Şişmanlığı ile beraber, üzerinde sarı elbise olduğunu gören kimse ise, hastalanır. Sonra o hastalıktan iyi olur. Bazı tabirciler, şişmanlık izzet ve yüceliğe, bazıları da din ve iman kuvvetine işarettir, dediler. Bazı tabirciler ise şişmanlık rüya sahibinin halk içerisinde beğenilmesine, kadir ve şanının yüce olmasına işarettir, dediler.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 20:09
Quo vadis?
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Rüyada mezarlık görmek; işlenilen günahları telafi etmeye çalışmaya, mezarlıkta kendini ölmüş görmek veya ölüyü mezarlıktan kaçarken görmek; uzun ömürlü olmaya, bir ölüyü mezarlıkta ağlarken görmek; kötü haberlere veya ölünün imanı ile öldüğüne, ölüyü gülerken görmek; iyi ve temiz haberlere işarettir.
Bir yakınınız kötü bir hastalıktan kurtulacak. Eğer eski ve terkedilmiş mezar gördüyseniz, sevdikleriniz sizi terkedecek demektir. Yeni evlenmiş kadın için bu rüya, dul kalacağı anlamına gelir.

Rüyada yılan görmek

Yılan; gizli düşmana, kadına, çocuğa, esenliğe, saltanata, beyliğe, kişinin geçimine; vücudunun herhangi bir yerinden yılan çıktığını görmek aile fertlerinden birinin düşmanlığına, ağızdan yılan çıkması kötü süz söyleyerek bundan zarar görmeye işarettir.

Yastık veya yatağı üzerinde yılan öldürmek işinin vefat etmesine, boğazından yılan çıkıp toprağa girdiğini görmek ecelinin yaklaşmasına, yılanla boğuşmak düşmanından zarar görmeye, yılanı öldürmek yahut kesmek düşmanına galip gelmeye, yılan tutmak korktuğu şeyden emin olmaya, yılana sahip olup ondan korkmadığını görmek yüksek derecelere, büyük yılan büyük ve güçlü düşmana, küçük yılan zayıf düşmana işaret eder.

Ağzına yılan girdiğini görmek ilim ehli olmaya, yılanın uçarak yükseldiğini görmek sevinç ve sürura ermeye, bir yere yılan düşmesi, oranın yöneticisinin vefatına, başının üzerinde yılan görmek devlet kademesinde itibar sahibi olmaya, kap dolusu yılan görmek Müslümanlara buğzetmeye, yeşil yılan din düşmanına, etrafında yılanlar görmek yakınlarının düşmanlığına, onların sokamaması zarar verememelerine, yılandan korkmak düşman şerrinden emin olmaya, evde görülen yılan evdeki düşmana, hariçte görülen yılan dışarıdaki düşmana işarettir.

Yılanın eti, kemiği ve derisi düşmanın malına, yılanın kendisiyle konuştuğunu görmek düşmanı ile barışmaya yahut hayır ve menfaate ermeye, yılanın kendisine fena söz söylediğini görmek düşmanı ile kavga etmeye yahut düşmanı yüzünden zarara uğramaya, altın-gümüş ve diğer madenlerden yılan görmek büyük hayra, arkadan yürüyen yılan hileli düşmana işaret eder.

Çok zehirli oldukları bilinen engerek, kobra, gibi yılanları görmek çok daha da tehlikeli düşman demektir. Rüyada yılanı evde görmek düşmanın size kötülük yapacağına yorumlanır. Bu rüya karı - kocanın kavga etmesine işaret eder. Rüyada yılan görmek her türlü düşman demektir. Çok zehirli oldukları bilinen engerek, kobra, gibi yılanları görmek çok daha da tehlikeli düşman demektir. Rüyada yılanı evde görmek düşmanın size kötülük yapacağına yorumlanır. Bu rüya karı-kocanın kavga etmesine işaret eder. Yılan düşmandır. Rüyada yılan görmek, hilekâr bir düsmanla tabir olunur. Evinde yılan görmek, düşmanın evin içinde olduğuna, evin dışında yılan görmek düşmanın dışarıda bulunduğuna delalet eder.

Bir yılan öldürdüğünü gören düşmanına üstün gelir. Yılanın eti, derisi, kafası, kuyruğu ve kemiği düşmanın malına işarettir. Bir yılanı öldürüp eliyle yerden kaldırdığını veya parçalayıp öylece kaldırdığını gören, düşmanına üstünlük sağlar ve malini alır. Yılanın kendisine güzel bir söz söylediğini gören, düşman ile barışır. Bir rivayete göre hayır ve menfaate erer. Başka bir rivayete göre sonunda sevinilecek bir mal alır. Ayaklı yılan görmek, düşmanın kuvvetine işarettir. Etrafında toplanmış birçok yılanlar görmek, akrabasının kendisine düşman olduklarına; bunların kendini soktuğunu görmek, onlardan zarar göreceğine; sokmaması, zararı dokunmayacağına delalet eder. Rüyasında tırnaklı, pençeleri ve boynuzları olan yılan görmek, gayet serli büyük bir düşmana işarettir. Bir yılandan korktuğunu gören, düşman şerrinden emin olur.

Bir yılan görüp korkmadığı halde ondan kaçtığını gören, kederlenir. Cabir-ül Mağribi\'ye göre, rüyasında burnundan, memesinden cinsi organlarından yılan çıktığını görenin evladı kendisine düşman olur. Yılanın kulağından, göbeğinden veya ağzından çıktığını görmek, ev halkının rüyayı görene düşman olduklarına delalet eder. Halit el-Isfehani\'ye göre; koynundan yılan çıktığını görene, oğlu düşman olur. Yastığı veya yatağı üzerinde bir yılanı öldürdüğünü görenin, esi vefat eder. Yılan yumurtası zayıf düşmanla tabir olunur. Bir yılanla uğraştığını gören, düşmanı ile kavga eder, kendini bir yılanın soktuğunu gören, düşmanından zarar görür. Bir ev yılanı gören, düşman şerrinden uzak kalır. Bir yılanı kesip parçaladığını gören, düşmanından öcünü almış olur. Bir yılan beslediğini ve ondan korkmadığını gören, büyük bir mevkie ulaşır.

Rüyada büyük bir yılan görmek, düşmana işarettir. Rüyasında ağzına bir yılan girdiğini gören, büyük bir ilim sahibi olur. Ebu Sait El-Vaiz\'e göre, kara yılanı görmek mal edinmeye; su yılanı görmek, hatırı sayılan biriyle arkadaşlığa; ejderha görmek, kuvvetinin ve kudretinin artmasına delalet eder. Rüyasında bir yılanın uçarak yüksek bir yere çıktığını gören, sevinir; bir yere gökten bir yılan düştüğünü görmek, o yerin idarecisinin ölümüne işarettir. Basının üzerinde yılan gören, hükümet makamlarınca itibarlı sayılır. Yılanlarla dolu bir yer görmek, Müslümanlara karsı düşmanlığa yorumlanır. Cafer-i Sadaka (RA) göre, rüyada yılan görmek on şekilde tabir olunur; Gizli düşmanlık, geçim, selamet, hükümet, emirlik, devlet, es, evlat, ölüm ve sel. Bir başka rivayete göcede: Rüyada iri ve uzun yılan görmek, korkuya işarettir. Bazen de, iri ve uzun yılan, aile, kadın ve evlattan düşmanlığa işarettir. Bazen de, bu rüya, yaramaz, korkunç ve serli komsuya işarettir. İri ve uzun bir yılana sahip olduğunu gören kimse büyük bir saltanata naklolur. Rüyada yılan, bir düşman yahut bir devlet ya da, bir hazine veya bir kadin yahut da bir çocuktur.

Bir kimsenin rüyada gördüğü ve ondan korkmadığı ejderha, o kimsenin kuvvet ve devletidir, Yılan, mal sahibi düşmandır. Yılanı kendi evine soktuğunu gören kimse, o yılan kendisine hile edecek bir düşmanıdır. Yılanı tuttuğunu gören kimseye emniyet içerisinde bir düşman tarafından mal gelir. Eğer yılanı öldürdüyse düşmanına galip olur. Kendisini yılanın ısırdığını gören kimseye düşmanı tarafından bir eza ve meşakkat erişir. Rüyada yılanı yaktığını görse, düşmanım katleder ve düşmanlarına galip gelir. Yılanın uçtuğunu görse, düşmanla başka bir yere gider. Küçük yılan, küçük çocuktur. Küçük bir yılanı öldürdüğünü görse, küçük çocuğu vefat eder. Rüyada, sokaklarda yılanların gezdiğini görmek o yerde harbin meydana gelmesine işarettir. Yılan avladığını gören kimse düşmanına hile yapmakla onlardan bir şey elde eder. Siyah yılan, hile ve yaramazlığı cihetiyle düşmanının en şiddetlisidir. Yılanın beyazı, zayıf ve kuvvetsiz düşmandır. Bir kimse rüyada, yılanı deliğinden girip çıktığını görse, o kimseyi mahzun edecek şeytanin tasallutuna işarettir. Rüyada yılanla kavga ettiğini görse, kuvvetli düşmanı ile harbedir ve düşmanından korkar ve birbirlerinden ayrılırlar. Eğer yılan onu soksa, bir musibete düşer ve halas olmadan ümit kesilir. Kendi döşeğinde bir yılan öldürdüğünü gören kimsenin hanimi vefat eder. İki parça edilmiş yılanın parçalarım eline aldığını gören kimse, düşmanı bulunan bir kimseden istifade eder. Rüyada yılanın etini çiğ olarak yediğini görse, düşmanına ve düşmanının malına zafer bulur ve bu sebeple sevince erişir. Yılanın etini pişirerek yediğini görse, düşmanına galip ve cihat yüzünden helal mala nail olur. Yılanın, kendisini zehirleyerek vücudunun şiştiğini gören kimsenin bir düşmanı ile düşmanlığı olur ve kendisine istenmeyen bir şey isabet eder. Yılanın zahiri kendisine tesir edip et ve kemikleri birbirinden ayırdığını görse, o kimse düşmanı ile harp eder ve mağlup olur. Ailesi ve çoluk çocuğu muhtelif şehirlere dağılır. Eğer bu halden öldüğünü görse, düşmanı onu öldürür. Yılanın sivri dişleri düşmanın kuvvetidir. Kendi evinin yılanlarla dolduğunu ve onlardan korkmadığını görse, o kimse kendi evinde nefsine düşkün insanları ve Müslüman düşmanlarını görür.

Rüyada görülen su yılanları maldır. Rüyada yakasında ve kolunda korkmadığı beyaz ve küçük yılanın olduğunu görmesi, faydalı maldır. Rüyada zehirsiz, sıkıntısız, kendisine itaat ve dilediği gibi hareket eden birtakım yumuşak yılanlara sahip olmak, rüyayı görenin eline eritilmiş birtakım altın ve külçeler geçmesine ve onları bir yere gömüp gizlemesine işarettir. Rüyada arkadan yürüyen yılan hileli düşmandır. Yılanların gözü önünde yürüdüklerim ve etrafında dolaştıklarını gören kimseye, beraberinde bulunan ve ona bir zarar ve ziyan veremeyecek düşmana işarettir. Bir yılanı görüp fakat ona görünmeksizin kaçsa, düşmanından emin olur ve ona zafer bulur. Ölmüş bir yılan görse, kendi çabası olmadan Allah-u Teâlâ düşmanını helak eder. Zarar ve ziyan vermeksizin birtakım yılanların evine girip çıktıklarını görse, bu rüya akrabalarından olan düşmana işarettir. O yılanları yine ayni şekilde kendi evinden başka yerde görse, düşmanının yabancılardan olmasına işarettir. Yılanı iki parça ettiğini görse, düşmanın düşmanlığını yarıda keser, düşmanlık ve hilesini yapmaktan onu meneder. Bir şehirde yılanların öldürüldüklerini ve onların büyüklerinden birisini kendisinin öldürdüğünü görse, o şehre sahip olur. Yılanı yüksek bir yere çıkıyor görse, rahat, ferahlık ve sevince erişir. Yılanın yüksek bir yerden indiğini görse, o yerde bir lider ölür. Yılan eti yediğini gören kimseye, sevinç, menfaat ve izzet isabet eder. Bir yerden bir yılan çıktığını görse, o yerde meydana çıkacak bir azaba işarettir. Yılanın, kendisini yuttuğunu gören kimse, devlet ve saltanata nail olur. Başında yılan olduğunu görenin şanı devlet ricali yanında yüce olur. Rüyada yılanları çiğneyerek onların aralarında gezinmek, dereler dolusu sellerin akacağı büyük bir yağmura işarettir. Bazen de yılan küffara ve bidat sahiplerine işarettir. Yılan, sel ve devlete işarettir. Bir kimse bir yılan öldürdüğünü görse, bir kadınla evlenir. Eğer yılanın bir evden çıktığını görse, o ev harap olur. Hasta olan kimsenin ağzından yılan çıksa, ölmesine işarettir. Ağzına yılanın girdiğini gören kimse düşmanını kahreder. Bir yılanı beline sardığını görse, o kimse beline kemer takar. Arkasından eliyle yılan çıkardığını gören kimseye akrabaları tarafından bir musibet erişir. Ev yılanı komsu, sahra yılanı, yol kesicidir. Yılan, ser, kıskançlık, hile ve düşmanlıkla yardımdır. Rüyada yılan tutan kimseyi görmek serli kimselerle geçinmeye, buğz ve düşmanlığını gizli tutarak düşmanı idare etmeye işarettir. Eğer yılancının yanında yılanlar varsa ve rüyayı gören de hasta ise ömrünün uzun olmasına işarettir. Yılanlar hastalık ve kederi anlattığı gibi, düş kırıklıklarının da işaretçisidirler. Engerek yılanı bir bela anlamını taşır. Boğa yılanı ise, karışık ve kötü günlerin yaklaşması olarak değerlendirilir. Rüyada yılan görmek; iş hayatınızda karışık ve zor işlerle uğraşacağınıza, yılanın sürünerek size doğru geldiğini görmek; düşmanlarınızın birleşerek size karşı bir tehlike oluşturmaya çalıştırdıklarına, yılanla boğuşup öldürdüğünüzü görmek; bir düşmanınızı yeneceğinize, yılan eti yemek; bir işten fayda elde etmeye, yılan ile konuşmak; düşman ile barışmaya işarettir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 19:53
Quo vadis?
Rios - avatarı
Rios
Ziyaretçi
28 Ekim 2009       Mesaj #4
Rios - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Rüya tabiri yapmıyoruz, inşaallah rüyanız hayırlıdır Çünkü rüyaların tabiri onu gören kimsenin durumuna göre değişir Bu nedenle rüya tabiri kitapları yerine, ilim ve amelde güvenilir insanlara sorulmasını ve onlardan tabir alınmasını tavsiye ediyoruz

Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen güzel hülyalar görür, güzel hülyalar gören de hayatından lezzet alır

İslâm'a göre rüya üç çeşittir
1 Salih rüya,
2 Şeytanî rüya,
3 İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya

Salih rüya vaki olacak olan şeyleri vukuundan evvel fıtrî istidad ile idrak etmekten ibarettir"

Şeytanî rüya şeytanın, insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için, uyku halinde insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah'tandır Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın Yoksa kendisine zarar verecektir

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise insan bir şeyle meşgul olup onunla fazlasıyla ilgilendiği için hakkında rüya görür Peygamber (sav) bir hadiste şöyle buyurur: Rüya üçdür Allah tarafından olup müjde veren salih rüya, üzüntü verip şeytandan
gelen rüya ve insanın kendi kendine bir şeyler söyleyip tasavvur ettiğinden meydana gelen rüya

Yûsuf sûresinde zikredilen Hz Yusuf (as)'ın rüyasıyla ilgili âyet ile yukarda zikredilen hadisler bunu ifade ediyorlar Rüyaların içinde hak rüyalar vardır Ancak her rüya haktır ve her tabir de doğrudur, denilmez Rüyaya göre hareket ve rüyaya istinad etmek doğru değildir Hatta fıkıh kitapları beyân ediyorlar: Şeytan her ne kadar Peygamberin suretine giremezse de Şaban'in yirmi dokuzunda Peygamber (sav) herhangi bir kimsenin rüyasında yarın Ramazan'ın birinci günüdür oruç tutunuz diye emretse de bu rüya ile amel edilmez Çünkü, rüya ilim olmadığı gibi zabt da edilmez (Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar II 300 )

Rüya ve ilham ile amel etmek

Rüyalar ve İlhamlar; Rabbani ve Rahmani, Şeytani ve Nefsani olabilirler Bu sebeple aralarını iyi belirlemek gerekir İslam uleması bu konularda şu üç şartın yerine getirilmesi durumunda amel edilebileceğini, ama hiç kimseyi zorlamanın doğru olmadığını belirtirler

1 Görülen rüya veya ilham, dinimizin emirlerinden birini kaldırıcı veya yasaklarından birini de helal edici cinsten, yani dine aykırı ve sünnete zıt olmayacak

2 Rüya veya İlham güvenilir, herkesin itimat ettiği, Ebu Hanife, Şafii, İmamı Rabbani, İmamı Gazali gibi kişiler olmalıdır Herkes o zatın yalan söylemeyeceği ve dinin esaslarını hakkıyla bilen ve yaşayan birisi olduğunu kabul etmelidir

3 Rüya ve İlhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemeli Sadece tavsiye edilebilir Rüyalar ve ilhamlar birer ikazdır, irşattır Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz
Bu rüya ve İlhama uyanlar ayıplanmayacağı gibi, uymayanlar da ayıplanmaz
Peygamber (sav) bununla ilgili şöyle buyurur: "Müminlerin rüyası nübüvvetin kırk altı bölümünden bir bölümdür
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 19:54 Sebep: Reklamlar kaldırıldı - Kaynak belirtildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mart 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda bir hasteneye benzer biyerdeydim yanımda annem teyzem ve dayım vardı dayım yanıma gelerek elindeki küçük not kağıdını bana verdi buraya kadar herşey normaldi fakat not kağıdında beş tane madde vardı hepsini okudum fakat iki tanesi aklımda kaldı 1. 216 numaralı sayı 2.sen herşeyi biliyorsun ona göre doğruları alat sonunda sende iyi olucaksın kafamı kaldırdığımda dayıma dayım sanki başka biriydi korkutucuydu korkuyordum özellikle gözlerinden hiç birşey anlamadım bu rüyamı yorumlarsanız sevinirim.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda yüzünü sadce fotoğrafta gördüğüm bir bebeği 4-5 defadır görüyorum ona ben bakıyorum genelde ve bu çocukla hiç yüzyüze gelmedim geröek hayatta

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

selamünaleyküm benimde rüyamı tabir edermisiniz ben rüyamda bi yere gitmek istiyorum bi dere var ama başka yol varmı diye bakarken bi kadın yanımda beliriyo tanımadığım biri bu bana dereden gidebileceğimi sölüyo o arada kendimi derede buluyorum bi yılanı öldürüyorum elimde kürekle ama hayvanı paramparça ediyorum derede çok su yok uzunca bi dere diğer ucu görünmüyo küreği bırakıp kenara dereden çıkarken o sırada bi başka yılan daha paramparça olmuş duruyo öylekitanınmayacak halde unufak olmuş derede derenin öbür tarafı bildiğim biyer oldukça güzel görünüyodu binalar falan şimdiden teşekkür ederim

Rüya tabiri yapmıyoruz merak ettiğiniz bilgilere forumumuzun rüya tabirleri bölümünden ulaşabilirsiniz .. İnceleyiniz..
Rüya Tabirleri - MsXLabs
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Mart 2010       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ruyamda gelınlıkle geziyordum birden bire gogsumden kan akmaya basladı avuclarıma doldu kan


Rüya tabiri yapmıyoruz, merak ettiğiniz bilgilere sitemizin Rüya Tabirleri forumundan ulaşabilirsiniz.
Alttaki linke tıklayınız.

Rüya Tabirleri - MsXLabs

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda bekar olan arkadaşımın çok eskden lise deki sevgilisiyle evlendiğini gördüm. arkadaşım çok güzel görünüyodu saçlarını çok güzel yandan topuz yaptırmıştı. ama kırmızı gelinlik giymişti. bu kadar bekledikten sonra kırmızı giydim dedi. lütfen yorumlar mısınız?? çok teşekkür ederim.
saygılar

Rüya tabiri yapmıyoruz, merak ettiğiniz bilgilere sitemizin Rüya Tabirleri forumundan ulaşabilirsiniz.
Alttaki linke tıklayınız.

Rüya Tabirleri - MsXLabs


Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Rüyamda kardeşim beni bıçaklıyordu yanlışlıkla bıçakladığı için özür diliyordu acaba nedir rüyamın yorumu cevap bekliyorum.

Rüyada bıçaklanmak, bıçaklandığını görmek ; ihanet korkusu yaşadığınızı, güven sorunu içinde olduğunuzu ifade eder.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben hamile bir bayanım rüyamda erkek bir çocuk dogurdugumu ve onu emzirdigimi gördüm ne demek

Rüyada Bebek Emzirmek görmek; bir kadının kendi evladını emzirdiğini görmesi, evladının büyük mertebeye ve makama ulaşacağına işarettir. Bir kadının rüyada birisini emzirdiğini görmesi, dünya kapılarının ve sebeplerinin üzerlerine kapanmasına işarettir. Bu sütü emen kimse ister çocuk, ister büyük; erkek veya kadın olsun yine rüyanın anlamı bu şekildedir.
Bir kimse sütten kesilmiş bir çocuğu emzirdiğini görürse, o kimse hapsolunur yahut hasta olur. Yahut üzerine kapı kapanır. Eğer rüyayı gören hamile bir kadınsa hamileliğinden kurtulur.
Bir kimse rüyada bir çocuğu emzirirse yahut çocuktan emerse o kimseye şiddet erişir. Sonra Allah u Teala Hazretleri onu meşakkat ve şiddetten kurtarır. Bir çocuktan süt emdiğini veya bir çocuğa süt verdiğini gören erkek, hapse girer.

Alıntı
berna10 adlı kullanıcıdan alıntı

6 tane cocuk doğurdum kızlı erkekli karısık yarısı esmer yarısı beyaz ama doğum sahnesi görmedm karnımda sismedi ama bianda 6 cocuk doğurmusum hepsi bnmmiş aynı zamanda rüyamda diorumki hep tek cocuk yeter dedim Allah bana ceza gibi al sana 6 cocuk der gibi 6 cocuk verdi diorum ama hala rüyadayım böle karısık bişi isde yorumlarsanız Msn Dunno

DOĞUM: Rüyada bir doğum evinde bulunduğunuzu ve bazı çocukların dünyaya geldiklerini görmeniz, yeni yeni atılımlara gire­ceğinize ve iş ve kazancınızı artırmak ve geliştirmek için bir takım teşebbüslere giriştiğinize, bazı iş adamları ile temaslar kurarak yeni iş sahaları aradığınıza yorumlanır. Eğer halktan biri iseniz, doğum görmeniz, dostlarınızın sizi aranılır ve sevilir bir kimse olarak tanı­dıklarına; ev kadını iseniz komşularınız arasında sevilen ve sayılan bir kimse olduğunuza delâlet eder.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyada babamı ağlarken gördüm bende ağlıyordum yorumu nedir?

Ağlamak: Aglamak sevinçle yorumlanir. Akitilan gözyasi yanaklarinizi yakiyorsa sevineceksiniz, üsütüyorsa üzüleceksiniz. Rüyada bagirmayarak agladigini görmek, dert ve gamdan kurtulmaktir.
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 19:55
LaDy - avatarı
LaDy
Ziyaretçi
26 Mart 2010       Mesaj #7
LaDy - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

dün gece rüyamda bir arabada ölü bir adam oturuyordu ama benden haric kimsenin öldügünü bilmior sonra adamin öldügüne dair haber gelior
birde sevgilim ayrildik dior ve gene tekrarlior ardindan cifte telli oynuyor üzüldügünü biliorum ama o hic belli etmior...
yardim ederseniz sevap islemis olursunuz ALLAH RAZI OLSUN !!!

Rüyada ölü görmek, sevilen birinin geleceğini haber verir. Ölü diri getirir.
Rüyada ölü görüldüğünde korkulmamalıdır. Çünkü ölü hayra yorulur. Rüyada bir ölü görmek sevilen birinin geleceğini haber verir. Yani ölü diri getirir.
Rüyada kendinin ölüp dirildiğini görmek; isteklerinize kavuşacağınıza, ölü birine birşey vermek veya almak; bolluk içinde yaşayacağına, ölü bir kadını doğururken görmek; uzun süredir görülmeyen bir akrabadan haber alınacağına, ölmüş bir adam görmek; sevilen bir dostu kaybetmeye, bir ölünün tekrar dirildiğini görmek; güzel bir haber almaya ve bozulan işlerin tekrar yoluna gireceğine işarettir.

Rüyada görülen sevgili, gerek kız gerek erkek olsun, bekarlar için mutlu bir karşılaşma; eski bir sevgili ise uzun zamandır ödeyemediği bir borçtan dolayı üzüleceğine; evliler için eski sevgiliyi rüyada görmek, aile içerisine olacak hoşnutsuzluğa işarettir.

Rüyada görülen sevgili, gerek kız gerek erkek olsun, güzel bir evliliğe yorumlanır. Eski bir sevgili görmek ise uzun zamandır ödeyemediği bir borç nedeniyle sıkıntıya düşeceğini belirtir. Evliler için eski sevgiliyi rüyada görmek, aile huzurunuzun bozulacağına yorumlanır.

Rüyada sevgilinizi görmek, sevgilisi olanlar için ayriliga, olmayanlar için yeni bir sevgili edinecegine; sevgilinizle, aranizda tartisma çikarak ayrildiginizi görmek, bir rakibinizin sevgilinizi sizden alacagina isarettir.

Rüyada sevgiliyi görmek; güler yüzlü ise ondan güzel bir haber alacağınıza, sinirli ise bir dedikodu yüzünden ufak bir tartışma yaşayacağınıza, sevgili ile gezmek; muradınıza ereceğinize, kavga etmek; evleneceğinize işarettir
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 19:56
LaDy - avatarı
LaDy
Ziyaretçi
9 Nisan 2010       Mesaj #8
LaDy - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben rüyamda fotoraf cektırıyodum cok sevdgım bı akrabamlacekktıyodum bugun de rüyamda eskı evımızde börek yapmısız okadar guzel olmusdukı ınalmızdı ve cok guzel sarısın yesıl gözlu bi bebege yedıryodum onu cok sevıyodum

Fotograf görmek çagridir. Rüyasin da kendi fotografini elinde görenin eceli yaklasmistir. Elinde ev halkindan veya tanidigi birisinin fotografi varsa, o kisinin eceli ya kindir. Kendisini bir fotografhanede veya baska bir yerde fotograf çektigini görmesi, hastaliga, kendi fotografini çektirmesi ise tehli keli bir yolculuga çikacagina yorumlanir.

Bir akrabanızı
görmek, oluşacak bir terslik yüzünden işinizden zarar göreceğinize yada kısa sürecek bir hastalığa işarettir. Yakında kötü bir haber alacaksınız demektir.

Börek:
Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek yapmak güzel ve karlı bir işe girmeye haber verir.

Bebek
haberdir. Güzel bir bebek iyi haberdir. Çirkin, cılız, sıska bir bebek tatsız haber veya dedikodudur. üstü başı kirli bir bebek kısa süre sonra para geleceğini bildirir. Ağlayan bir bebek sevilen kimsenin tatlı sözleridir.
Yeni doğmuş bir bebek görmek, iyi değildir.Çok güzel giyimli bir bebek sağlıklı ve sevinçli göründüyse varolan sıkıntının önemsiz ve çabuk atlatılacağına işarettir.
Bir kimsenin rüyada küçük bebek görmesi, sevince ve sürura işarettir.
Çünkü çocuklar hanelerin s evinç kaynağıdır. Yine bir bebeği sevip okşadığını görmek, sevinçli bir habere işarettir.
Rüyada bir bebeği cami avlusunda terk edilmiş olar ak görmek ve onu kucağına almak, akrabalar yoluyla gelecek mirasa delâlet eder.
İş siz güçsüz birinin rüyada bir bebeğin beşiğini salladığını görmesi, yakında işe gir eceğine ve sevineceğine delâlet eder.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
19 Nisan 2010       Mesaj #9
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

MERHABA evliyim henüz çocuğum yok bir kaç gündür her gece rüyamda kendimi ya hamile yada çocuğum olmuş görüyorum en son gördüğüm rüya beni çok etkiledi rüyamda alışverişe çıkıyorum aldığım kıyafeti denemek istiyorum bir anda göbeğimin büyüdüğünü görüyorum hamileymişim bir anda karnımda bebek tekme atıyor sanki ayağı dışarı çıkacakmış gibi tekmesini görüyorum minicik ayaklarının sonra ay şeklinde minicik bir bebek gördüm karnımda tıpkı ultrason görüntüsündeki gibiydi eşime dönüp nasıl bişey bu diyorum o kadar seviniyorum ki eşim sadece gülümsüyor yorumlarsanız sevinirim

Rüyanızda kendinizin hamile olduğunuzu görmeniz; beklediğiniz önemli bir işin gerçek olacağına veya sevindirici bir haber alacağınıza yorumlanır.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda evlenmek istediğim kişi bana bir yüzük almıştık gümüş bir yüzük üzeri yakut zümrüt altın gibi taşlarla kaplıydı en tepesinde de inci vardı evlilik arifesinde ben bir gece rüyamda o yüzü gördüm ve parmağıma taktım incisi çıkmıştı yerinden yüzükte matlaşmıştı ve o taşlar parlamıyordu evleneceğim kişi bana dediki inciyi yapğıştırırz bende yapıştırma olmazki dedim böle bir rüyaydı şuan çok endişelerim var lütfen yardımcı olun

Linki inceleyiniz.=) Yüzük Rüya Tabiri

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyada askere gitmek

Asker Rüya Tabiri (Rüyada Asker Görmek)
Asker görmek kudretle yorumlanır. Rüyada bir gene­ralle konuştuğunuzu görmek, işlerinizde hiçbir zaman zorlukla karşı­laşmayacağınıza delâlet eder. Bir er olarak bir askeri büroda çalıştığı­nızı görmek, hükümet dairelerinden olan işlerinizi kolaylıkla neticelendireceğinize, bir askeri birlik içinde eğitim yaptığınızı veya takım halinde caddeden geçtiğinizi görmek, çalıştığınız yerde sevildiğinize ve her zaman için hizmetinizden faydalanılıp takdirle anılacağınıza işarettir.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben fal bakan bi insanım fakat ileri düzeyde değil dün gece rüyamda bir akrabama fal baktığımı ve falda cehennem azabını gördüm . o an için kendimden geçtim ve fincanı hızla atmaya calıştım ve daha benim elimdeyken paramparça oldu. sımdiden çk tesekkur edrim.

Rüyasında azab çektiğini görmek, büyük bir rahata ka­vuşmakla tabir olunur. Azab çekme rüyası, cehennem konusunda daha açık gösterilmiştir.
CEHENNEM: Rüyada cehenneme girdiğini görmek, fakirliğe, kedere, sıkıntıya ve ahrette azaba delâlet eder. Cehennemin kapı­sına kadar gelip içeriye girmeden döndüğünü görmek, dünyada iş­lediği günahlara tövbe ettiğine işarettir. Cehennemde günahkâr in­sanların azap çektiklerini görmek, rüya sahibine Allah (C.C.) tara­fından yapılan bir ihtar olarak yorumlanır.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

akşam evime giditordum.evimin önünde gaspa uğradım nedir bu?

Rüyada gasp edilmek; elinizden mal çıkacağına ve paranızın bereketsizliğine işaret eder.
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 20:07
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
16 Mayıs 2010       Mesaj #10
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda ölmüş dayım kızımı benden istiyordu acil yorumlamanızı RİCA EDERİM

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

s.a rüyam hakkında ayrıntı olarak yazayım:kalabalık olarak köydeyiz dayım yanıma gelip ayşeyi(kızımı)benden alacağını söyledi ve ben bu rüyayı iki kere gördüm LÜTFEN ACİL CEVAP YAZIN

Hayrolsun demeyi tercih edin.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda kardeşimi şehit gördümm ve bu gün telefon etti gece yarısı sınırda kaçak yakalayıp çatışma çıkmış yorumlarsanız sevinirim gamsız

Rüyada Şehitler Görmek
Bir savaşta şehit olanları görmek, Allah Subhâne Teâlâ Hazretleri ile yorumlanır. Rüyada savaşarak şehit olduğunu görmek, dünya ve ahrette günahlarından kurtulmaya, iyi bir sona, rahmete delâlet eder. Şehitleri kanları akarken görmek halkın böy­le bir durumda hiçbir şeyden geri kalmayacaklarına, feyiz ve bere­ket olacağına, din kuvvetine, düşmana karşı zafer kazanılacağına işarettir.

Şehitleri cennette yemek yerken görmek, zahmet ve meşakkat­ten, sıkıntıdan kurtulmaktır. Bir veya birçok şehitlerle konuşup gö­rüşmek dünya için hayır ve ahret için de müjdedir. Bir şehidi öpmek veya o şehidin kendisini öptüğünü görmek, iyi bir sona ermeğe, iman ile bu dünyadan göçmeye, şahadet derecesine nail olmaya de­lil olarak kabul edilir.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda iki ev gördüm iyi mi gelir kötümü gelir? cevaplarınızı beliriyorum

Ev Rüya Tabiri (Rüyada Ev Görmek)
EV: Rüyada ev görmek ahrete yorumlanır. Rüyada bilmediği bir eve girip orada bir takım ölmüş insanlar görmek, ahrete işaret­tir. Oraya girip oturanın eceli yaklaşmıştır. Öyle bir evden çıktığını gören şiddetli bir hastalığa yakalanır. Sahibi bilinen bir eve giren helal rızk için dua eder. Tahtadan veya kerpiçten yapılmış bir eve giren haram mal edinmeğe çalışır. Öyle bir evden çıkan harama tövbe eder.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bende ruyamda sureklı altatılıuyorum sevgılım tarafından ve sımdı ayrıldık acaba bunun anlamı neeMsn Sad

Rüyada Aldatılmak
Birini aldatmak hak yolu terk etmeye; Biri tarafından aldatılmak Allah ın yardımı ile muvaffakiyete delalet eder. Baska bir kimseyi kendisinin aldattigini gören, tüccarsa zarar eder, memur veya isçi ise maasi kesilir, hasta ise hastaligi artar.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

rüyamda süreki hamile olduğumu ve gelinlik giydiğimi görüyorum..ne anlama gelir acaba?

Gebelik Rüya Tabiri (Rüyada Gebe Olmak)

GEBELİK: Ebu Said El-Vâiz'e göre; bir kadının kendini gebe olarak görmesi mal, bir erkeğin kendisini gebe görmesi hüzün ve kederdir.
Rüya sahibi erkek veya kadın olsun, gebelik görmek karnının büyüklüğü nispetinde mal ve dünya nimetlerine delâlet eder. Henüz baliğ olmamış bir çocuğun kendisini gebe görmesi babası ile ve kü­çük kızın gebe olduğunu görmesi annesi ile yorumlanır.

Gelin ve Gelinlik Rüya Tabiri (Rüyada Gelin ve Gelinlik Görmek)
Sevinç ve neşeye, gelinin eve gelmesi hane halkı için bolluğa, Genç kızın gelin görmesi dünürcü gelmesine, Delikanlının gelin görmesi arzu ettiği işin gerçeklmeşmesine; Gelinlik görmek ve onu giymek genç kız için evlenmeye, bekar erkek için sevdiği kızlaa söz kesilmesine, Orta yaşlı kadının gelinlik giymesi sevinç ve sürura, yaşlı kadının beyaz gelinlik giymesi vefat etmesine delalet eder. Güveyin tabiri de gelin gibidir.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Rüyada karlı havada yürümek.

Kar görmek mevsimine göre değişir diye biliyorum...mevsiminde görünürse beyaz hayır ve güzellik..mevsimi dışında gönünürse hastalık sıkıntı diye biliyorum...tabii herşeyin en güzelini Allah(c.c)bilir...rüyanız hayırlara vesile olur inşallah...

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ruyamda bir buyuh bir sincap ablama sicradigini gordum ve onun ustune zipladi

Rüyada Sincap Görmek
Rüyada sincap görmek, samur görmek gibi tabir olunur. Bir sincabı boğduğunu ve boğazından kan aktığını gören, yabancı bir kadın ile ilişki kurar.
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2018 20:08
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

19 Ağustos 2012 / Misafir Soru-Cevap
19 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
3 Mart 2009 / mervenur245 Soru-Cevap
25 Mart 2015 / Misafir Soru-Cevap
14 Ocak 2014 / Misafir Taslak Konular