Adet dönemimdeki gün değişiminin sebebi nedir? Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Ziyaretçiler :: > Soru-Cevap
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 24-05-2009   #1 (mesaj-linki)
meryemruzgar
Adet dönemimdeki gün değişiminin sebebi nedir?

merhaba ben selenyum e vıtamını alıyorum bellı bır nedenı yok gunde bır tablet alıyorum yalnız onu kullandıgımdan beri adet duzenım bozuldu 28 gunde bır duzenlı oluyordum ama son 4 aydır 26 ya dustu hatta bu ay 23. gün hastalandım acaba aldıgım vıtamınmı buna neden olmuştur gercekten buna cok takıldım doktoramı gıtmem gerekır sımdıden cevabınız ıcın tesekkurler
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 24-05-2009   #2 (mesaj-linki)
fadedliver - avatarı
Cvp: Adet dönemimde ki gün değişiminin sebebi nedir?

21 ile 28 gün arası normal sayılıyor.Belki stres, mevsim değişim gibi etkenler buna sebep vermiştir.Alınan vitaminle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Eski 13-06-2009   #3 (mesaj-linki)
RÜZGAR
Cvp: Adet dönemimdeki gün değişiminin sebebi nedir?

ben 15 bazende 20 günde aded oluyorum doktora gittim bazı testler yaptılar fakat hiç birşey çıkmadı doktor ilacada gerek görmedi normalde 27 gün aryla görmem gerekirken neden böyle oldunu anlamış değilim bundan çok rahatsız oluyorum lütfen bilgilendirirseniz vereceniz cevap için teşekkür ederim
Eski 13-06-2009   #4 (mesaj-linki)
fadedliver - avatarı
Cvp: Adet dönemimdeki gün değişiminin sebebi nedir?

RÜZGAR adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
ben 15 bazende 20 günde aded oluyorum doktora gittim bazı testler yaptılar fakat hiç birşey çıkmadı doktor ilacada gerek görmedi normalde 27 gün aryla görmem gerekirken neden böyle oldunu anlamış değilim bundan çok rahatsız oluyorum lütfen bilgilendirirseniz vereceniz cevap için teşekkür ederim
Yıllık görülen adet kanaması sayısının artmış olması (adet döngülerinin 21 günden daha kısa sürmesi) durumudur.

Adet kanamalarının sürekli olarak erken görülmesinin en muhtemel nedeni hormonal dengesizliktir. Stres,egzersiz,hayattaki ani değişiklikler,fazla sigara-kahve tüketimi de neden olur.
Ancak düzenli aralıklarla adet kanaması görmeye alışmış bir kadının beklenmedik bir şekilde erken kanama görmesi durumunda bu kanamanın aslında adet kanaması değil bir ara kanama olabileceği her zaman göz önünde bulundurulur ve tanıya yönelik incelemeler bu ihtimale göre şekillendirilir.
kaynak
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
adet, değişiminin, dönemimdeki, gün, nedir, sebebi
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Adet dönemimdeki gün değişiminin sebebi nedir? Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Dört adet 7 ve bir adet 1 rakamlarını kullanarak 100 sayısına nasıl ulaşırız? Ziyaretçi Soru-Cevap 5 2 Hafta Önce 21:17
Regl sonrası koyu renkte akıntının sebebi ne olabilir? yelda Soru-Cevap 3 16-09-2009 01:46
Atatürk dönemimdeki ekonomi nasıldı? dıdem Soru-Cevap 2 19-12-2008 23:51
Sıcaklık değişiminin maddeye etkisi nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 2 18-12-2008 22:44
Âdet - Âdet Nedir - Âdet Hakkında asla_asla_deme X-Sözlük 0 24-01-2008 20:12