Arama

Elektrikli aletler keşfedilmeden önce insanların yaşamı nasıldı? - Sayfa 6

En İyi Cevap Var Güncelleme: 6 Mart 2015 Gösterim: 53.628 Cevap: 86
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Şubat 2011       Mesaj #51
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
eskiden insanlar gaz lambası kullanırmışMsn Grin
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2011       Mesaj #52
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Abi asla o zamanda yaşamak istemzdimm ne o öyle yha bilgisayar yok tv yoq lamba yok playstation yok nbiçimm bi hayat olurdu.O zamanda yaşıyamlara acıyorumm Msn Sad
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Mart 2011       Mesaj #53
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
~~ Elektrikli aletler bulunmadan önce, insanlar iletişim, ulaşım, teknoloji gibi terimlerden yoksundu. Eski tarihlerde her iş insan gücüyle yapılırdı. İnsanların işlerinin süresi uzar, iyi bir şeyin ortaya çıkma olanağı da azalırdı. Bkz; şimdi ulaşımımızı kara yoluyla, deniz yoluyla ve hava yoluyla kolaylıkla yapabiliyoruz. Oysa ki o zamanlar binek hayvanları ile ulaşım sağlanırdı. Yine aynı şekilde çamaşır ve bulaşıkların yıkanmasını ele alalım. Eski tarihte bayanlar, derelere, nehirlere gider; orada çamaşırını, bulaşığını elleriyle, yorularak ve enerji harcayarak yıkardı. Şimdi ise birer teknoloji harikası olan bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi sayesinde, enerjimizi harcamayarak, bulunduğumuz evimizde yıkamak mümkün. Elektriğin bulunması ile haberleşmede de büyük yol kat edilmiştir. Televizyon ve radyolar sayesinde, dünyada olan tüm haberlerden haberdar olabiliyoruz. Fakat eski tarihlerde acil bir haberi bile geç öğrenirdik ve bu çoğu zaman bizlere çok zarar verir; çok şey kaybettirirdi. Hızlı olmayı sağladı bize elektrik...Ve elektrikli aletler... İşimizi üstün körü değil de; güzel ve planlı bir şekilde yapmamıza yardımcı oldu. Bkz; eski tarihlerde besinleri pişirmek için kullanılan ateş, işimizi zorlaştırır, ve bize zarar verebilirdi. Şimdi ki ocak ve fırınlar ise, canımızı tehlikeye atmıyor, ve bizlere daha güzel besinler sunuyor. Kısacası bizler elektriğe ve elektrikle çalışan herşeye çok şey borçluyuz arkadaşlar.~~ YAZAN : Meltem ALACA. [ bilgilerimi sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum, umarım bilgilerim ödevlerinize yardımda bulunmuştur Msn Happy ]
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mart 2011       Mesaj #54
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
çok farklıydı ya insanların yaşamı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Nisan 2011       Mesaj #55
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya ben bulamıyorum bi türlü yardım edin alicam herkes baska baska seler yazıo bi şey göderin yazak performans ödevi nolur 40 alcam bulammasam
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mayıs 2011       Mesaj #56
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Eski insanlar nasıl yaşardı?
Eskiye gözatıldığı zaman eskiden insanlarda evlerde yaşıyordu fakat onların evleri mağaraydı ve eski insanlar doğa yapısı olarak bu evleri hazır olarak bulmuştu. Ayrıca doğa kötü bir mimari olarak değerlendirilir. Çünkü insanlar nasıl yaşayacağını önemsememiştir. Eskiden insanlar mağaranın ne demek olduğunu dahi bilmiyordu ve mağara ile karşılaştıkları zaman sürekli mağara arama arayışlarına girmişlerdi. Çünkü insanlar ozaman sürekli sorun yaşıyorlardı. Mağaralara emekleyerek giriyorlardı, mağarada sürekli duvar çökme sorunu, tavan alçaklığı sorunu yaşıyorlardı. Bu yüzden sürekli kalabilecek farklı yerler arıyorlardı.

Ayrıca eskiden insanlar mağarayı evi olarak benimsediğinden, mağarayı yaşanılabilecek bir ev haline getirirdi. Mesela çocuklara yerde yatmamaları için değişik aletleri kullanarak yatak hazırlar, taş ve ağaç mızraklarını kullanarak bulundukları mağarayı özenle güzelleştirmeye çalışırlardı.

Zaman biraz ilerledikten sonra insanlar mağara yerine kendi evlerini yapmaya başladı. Ev yapmaya başladıklarında ise tek aradıkları şey duvardı. İnsanlar eskiden kayaların arasında geniş çukur bulunan kısımların üstüne çalılardan çatı yaparak yaşamaya başlamışlardı.
Bu şekilde ev yapımı Fransa’da bulunmuştur ve çoğu insan bu eve “Şeytan Ocağı” ismini vermiştir. Çünkü insanlar burada sadece şeytanın ısınabileceğini dile getirmişlerdi.
İnsanlar eğer Atalarının tarihini çok daha iyi bilselerde buranın Şeytan tarafından değil insan eliyle yapıldığını bilebilirlerdi.

Eski insanların yaşamı böylece ilerlemeye başlamış ve günümüze kadar gelmişiz. Aslında şuan günümüzde bir çok buluşlar yapılmaktadır fakat bu buluşların %99′u insanlar işine yaramamaktadır. Fakat insanların eskiden buldukları şuan günümüzde işimize yaramaktadır.
İnsanlar ilk ateşi bulmuşlar ve ateşi bulunca ışık ve ısınma aracı olarak kullanmaya başlamışlar.
Zaman ilerledikçe kendilerine ok ve daha gelişmiş mızraklar yaparak avcılığı geliştirmişler. Daha sonra buldukları bitkiler ile tarımı geliştirmişler.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Kasım 2011       Mesaj #57
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
elektrikten önceki ve sonraki yaşamm nasıldı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ocak 2012       Mesaj #58
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu..
ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu..
doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu Elektrikli aletler keşfedilmeden önce insanlar gaz lambaları kullanırlardı,
O zamanda bilgiye ulaşmak günümüz şartları kadar kolay değildi, kitap ve yayınlar el baskısı ve daha ilkel koşullarda çıkarılabilirdi.
Haberleşme aletleri şimdiki gibi televizyon internet telefon yoktu onun yerine mektup, telgraf vardı onları kullanırlardı.
Kısacası şu anda hayatımızı kolaylaştıran aletlerin bir coğu yoktu onun yerini zaman alan verimsiz aletler vardı. Elektrikli aletlerin keşifleri ile birlikte insanlar daha kısa zamanda daha başarılı işler yapmaya başladı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #59
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Elektrik icat edilmeden önce insanlar evlerde gaz lambaları yakarlarmış.Ders yaparken bile gaz lambasının sönük ışığı altında yaparlarmış.Gaz lambalarının gazı bitse karanlıkta kalırlardı.Daha da önemlisi çamaşırları çamaşır makinasın da değil ellerinde yıkarlarmış.Biz ise şimdi elektriği boşa harcıyoruz.Oysaki nasıl önemlidir ELEKTRİK
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2012       Mesaj #60
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
elektrik olmadan önceeeeeeee hayat nsld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lütfen söyleyinnnnnnnnn

Benzer Konular

9 Mart 2015 / jmhythys Soru-Cevap
27 Nisan 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
18 Eylül 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
8 Şubat 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
12 Mart 2014 / Misafir Soru-Cevap