Arama

Online oyunlarda yaşanılan ping sorunu nedir? Nasıl çözülür?

Güncelleme: 12 Nisan 2016 Gösterim: 4.618 Cevap: 5
MurattaruM - avatarı
MurattaruM
Ziyaretçi
30 Mayıs 2009       Mesaj #1
MurattaruM - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,
Online oyunlarda server kuramıyorum.Kurduğum zaman pinging yazısı çıkıyor ve kesinlikle oyuna başka biri giremiyor.Bu konuyu nasıl çözebilirim ? Modemim ise Airties RT206V-1TT .
Sponsorlu Bağlantılar
Vede arkadaşlar bu modemin kullanım paneline erişemiyorum.Admin ve şifre bölümüne ne yazmalıyım ?
Herşey için teşekkürler.
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
30 Mayıs 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Apache Web Server Kurulumu - MsXLabs

Sponsorlu Bağlantılar
inceleyiniz
MurattaruM - avatarı
MurattaruM
Ziyaretçi
30 Mayıs 2009       Mesaj #3
MurattaruM - avatarı
Ziyaretçi
Bu website tarzı.Ben sadece online oyunlardan bahsediyorum.Misal Counter Strike,Postal MP,Wolfenstein vs.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Mayıs 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Pingler senin veri alıp veri gönderme hızını gösterir. Mili saniye cinsinden gösterilir.


Normal pcler ile yüksek ping hatası alman normal çünkü veri indirmen kuvvetli veri göndermen güçsüz. Bunları yapmak için server kiralaman gerekir.
cetinkaya550 - avatarı
cetinkaya550
Ziyaretçi
10 Nisan 2016       Mesaj #5
cetinkaya550 - avatarı
Ziyaretçi
Son 2 aydır yüksek ping sorunu yaşıyorum. Önceden 3 mbps hızım olduğunda evdeki kimse video filan interneti aşırı yoracak bir şey yapmadığında bile online oyunlarda (League of Legends, cs-go vs.) pingim 80 90'ı geçmezdi şu an 6 7 mbps hız almama rağmen online oyunlarda yüksek ping sorunu yaşıyorum. Sorun benim pc, modem, kablo ya da oynadığım oyunla mı alakalı onu öğrenmek istiyorum. Baştaki çözüm yolunda ona göre adım atayım. İlk olarak;
- Modem kablolarımda sorun olduğunu sanmıyorum çünkü hepsini yeniledim ve modemimde de aynı modemim yeni.
- Pc ya da donanımsal bir sorun var mı diye düşünürsek pc virüs taraması yaptırdım ve driver booster gibi programları kullanarak sistemimi güncel tutuyorum.
Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Aklımda olan ve yaptığım şeyleri yazdım yine de sorunun kaynaklanabilceği şeyleri yazarsanız hemen cevaplarım. Teşekkürler.
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
12 Nisan 2016       Mesaj #6
Avatarı yok
Yasaklı
Ping süresi, bilgisayarınız ile karşıdaki sunucu arasında bir veri paketinin iletilmesi esnasında geçen süredir. Örneğin Battlefield 3 oynuyorsunuz ve Ping'iniz 50. Bu demektir ki, bilgisayarınızdan çıkan bir paket, BF3 sunucusuna 50 milisaniyede ulaşıyor.

Biraz daha somutlaştırmak gerekirse oyunda bir mermi sıktınız. Bilgisayarınız bu işlemi bir veriye dönüştürür ve sunucuya yollar. Veri sunucuya gidene kadar geçen sürede (örneğin 50ms) rakibiniz hala yerinde ise o mermiyi yer. Ama geçen süre uzarsa mermileriniz sürekli rakibin arkasına denk gelir ve isabet etmez.

Sunucu size ne kadar uzak ise, bu süre de o kadar artmaktadır. Örneğin Türkiyedeki sunuculara 30ms ile bağlanırsınız. Ama Almanya'daki bir sunucuya bağlanmak istediğinizde mesafe arttığı için bu süre 60ms gibi seviyelere çıkar.

Kullandığınız bağlantı tipinin ping'e etkisi büyüktür. Örneğin en kötü ping değeri 3G'de görülmektedir. Zira paketler daha ilk başta kablosuz gittiği için baz istasyonuna ulaşana kadar gecikmeye uğrar. Aynı sunucuya 3G ile yaptığımız bağlantı 53 ms gecikme ile gerçekleşirken ADSL ile yaptığımız bağlantı 13ms ile gerçekleşmektedir.

Ping konusunda en iyi performansı fiberoptik bağlantı sunmaktadır. Fiberoptik bağlantıda, veriler gerçek anlamda ışık hızına yakın bir hızda taşındığı için ping değerleri inanılmaz derecede düşük olmaktadır. Örneğin ADSL'de 50ms ile bağlanılan sunucuya fiberoptik ile 1~5ms gecikme ile bağlanmak mümkündür.

DNS sunucu da ping'i etkileyen bir etkendir. Eğer oyun oynuyorsanız Google DNS veya Open DNS gibi DNS sunucularını kullanmak ping sürenizi artıracaktır. Oyuna gireceğiniz zaman bu DNS adreslerini silip varsayılan DNS sunucularını kullanmanız faydanıza olacaktır. DNS sunucularını sildiğinizde bilgisayarınız otomatik olarak Türk Telekom'un ülkemizde yer alan DNS sunucularını kullanmaya başlayacaktır. Bu, ping sürenizi duruma göre 15ms kadar iyileştirecektir.

Kablosuz ağ yerine kablolu ağ kullanmak da ping'i olumlu etkileyen bir durumdur. Oyuncuların kablolu bağlantıyı tercih etmesi gerekir.


Benzer Konular

31 Ağustos 2014 / Misafir Soru-Cevap
25 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap
11 Haziran 2015 / Intersect Telefon