Arama

Bu dönemde en çok iş bulunan meslek hangisidir?

Güncelleme: 2 Nisan 2012 Gösterim: 9.843 Cevap: 9
VenüS - avatarı
VenüS
Ziyaretçi
10 Haziran 2009       Mesaj #1
VenüS - avatarı
Ziyaretçi
bu dönemde en çok iş bulunan meslekler nelerdir..?
Sponsorlu Bağlantılar
broken* - avatarı
broken*
Ziyaretçi
10 Haziran 2009       Mesaj #2
broken* - avatarı
Ziyaretçi
TELEKOMÜNİKASYON

Sponsorlu Bağlantılar
Gelecek 15 yıl içinde yeni oyuncularla ciddi bir büyüme trendi içine girecek. Bunun ilk adımları şimdiden atıldı. Bu sektörde büyük şirketler olduğu gibi taşeron firmalar da gelişiyor. Telekom sektöründe en planda olan hep GSM firmalarıydı. Ama önümüzdeki 15 yılda sektör daha farklı bir tablo çizecek. Alternatif telekom operatörleri büyük atılım içine girecek. Şu anda atılım planlarını oluşturan firmalar, palazlanacak. Sektör hem kadro hem de ciro olarak büyüyecek.

BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ

Büyüme gösterecek sektörlerin başında geliyor. Bilişim sistemleri ve teknoloji sektörü aynı zamanda uluslararası alanda iş yapma kolu haline dönüşecek. Şirketler Ukrayna, Romanya, Rusya ve Arap ülkelerinde çok iş büyük işler yapacak... Yapacakları işler yazılım sistem entegratörlüğü, yazılım ihracatı gibi konuları kapsayacak... Birkaç firma bunlarla ilgili şu anda yatırımlara başladı. Mesela Tepe Grubu Meteksan ile birlikte yatırım yaptı. Servus''un yeni yatırım planları var. Şu anda çevre ülkelerde yapacaklar işlerin planları oluşturuluyor.

ENERJİ

Enerji sektörü hem dünyada hem de Türkiye''de katlanarak büyüyecek. Global ekonomide önümüzdeki 10 yılda da yıllık yüzde 3 gibi bir büyüme bekleniyor. Buna bağlı olarak büyüme ve refahı belirleyecek sektör olarak enerji sektörü birinci planda önem kazanıyor. Enerji konusunda tüm dünya çok ciddi bir yapısal değişim yaşanıyor. Türkiye''de bu gelişmelerden nasibini alacak. Birçok firma öncelikli yatarım alanı olarak enerjiyi mercek altına aldı. Yeni yatırımlar birbiri ardına devreye girecek ve istihdamda büyük bir artış yaşanacak.

SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ

Savunma teknolojileri sektörü yeniden yapılanacak. Şirketler büyüme atağına geçecek. Aselsan, Roketsan, Havelsan, Kale Savunma Sanayi büyük yatırımlar yapmak için harekete geçti. Birçok firma yatırım planları yapıyor.

EĞİTİM SEKTÖRÜ

Eğitim sektörü çok büyük bir büyüme trendi gösterecek. Yeni, yeni şirketler kurulacak. Hem yeni üniversiteler açılacak. Dershaneler konsept değiştirecek. Mesleğe yönelik eğitim diye yeni bir konsept doğacak. Meslek eğitimi veren yeni dershaneler açılacak. Birçok firma yatırıma başladı. Bu değişim ve gelişim sanayicilerden gelen talep üzerine olacak. Eskiden üniversite mezunu çalışan bulmakta zorluk çeken sanayiciler şimdi meslek sahibi çalışan bulmakta zorlanıyor. Firmalar sanayicilerin bu talebini değerlendirmek için fizibilite çalışmalarına başladı. Bu konu Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç''un bile gündeminde.

PERAKENDE SEKTÖRÜ

Perakende sektörünü çok hareketli günler bekliyor. Sektörde birden fazla şirket birleşmesi ve satın alma yaşanacak. Perakendedeki hareketlilik yeni açılacak alışveriş merkezleri ile daha da büyük bir boyut kazanacak. Sektörde büyük oyuncuların yanı sıra küçük oyuncular da harekete geçecek. Kısa bir süre sonra dünyaca ünlü dev perakende zincirlerinin Türkiye''ye yönelik attıkları somut adımlara tanık olacağız. İlk olarak eleman alımı için düğmeye bastılar. Perakende sektöründe yetişmiş insan sayısı çok az olduğu için ciddi transferler olacak.

ELEKTRONİK

Elektronik sektörü perakendecilikte büyük bir yol alacak. Teknosa gibi, Gold gibi mağazacılık yapan firma sayısı artacak. Bu konuda Türkiye''ye henüz yabancı sermayeli bir firma gelmedi. Yabancılar gelecek. Bunlardan biri de Metro Grubu''nun Media Markt elektronik market zinciri Türkiye araştırmalarına başladı. Buna benzer Türkiye pazarına girmek için birkaç firma daha araştırmalara başladı. Bunun yanı sıra sektörde 5 yıl içinde birleşmeler, evlilikler başlayacak. Evlilikler ise hem yerli markalar arasında hem de yerli ve yabancı sermaye arasında olacak.

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK

Hem havayolu taşımacılığında hem de lojistik alanında büyük bir patlama olacak. Yerli ve yabancılar atağa geçecek. Parlayan yıldız ise depoculuk olacak. Yabancı ve yerli firmalar evlenecek. Türkiye coğrafik konumu nedeniyle yabancı firmaların ilgi odağı olacak. Sektör büyümenin yanı sıra kurumsallaşma yönünde de ciddi adımlar atacak. Sektördeki sorunlar kurumsallaşma ile aşılacak. Hava, kara deniz yolcu taşımacılığı yeni bir döneme bayrak açacak. Havayolunda iki yeni firma daha sektöre katılacak. Yurtdışındaki firmalar hem uluslararası uçuş hem de ulusal uçuş işine de girecekler.

SAĞLIK SEKTÖRÜ

Daha henüz tam olarak büyüme atağına geçmemiş, işin başında olan sağlık sektöründe çok büyük yatırımlara şahit olacağız. En fazla yeni yatırım yapılacak sektörlerin başında geliyor. Çevre ülkelerden Türkiye''ye olan hasta akışı yatırımları tetikleyecek. İngiltere''nin yaptığı gibi daha birçok ülke Türkiye''de alınan sağlık hizmetini sosyal güvence kapsamına alacak. Yeni hastaneler, tesisler ve klinikler açılacak. Sağlık sektöründe mesleğin haricinde eğitimler gündeme gelecek. "Sağlık sektöründe çalışanların aynı zamanda iyi bir iletişimci olması gerekiyor" tezinden hareketle iletişim dersleri gündeme gelecek.

ÇEVRE

Çevre düzenlemesi ve evrensel atıkların yok edilmesi yeni iş alanları yaratacak. Burada yeni şirketlerin kurulmasının yanı sıra yeni iş sahaları da gündeme gelecek.

GÜVENLİK SEKTÖRÜ

Güvenliğin her alanı terör, hacker gibi birçok tehdide bağlı olarak katlanarak büyüyecek.
Bilgi güvenliği, müşteri güvenliği, alt yapı ve kimlik güvenliği, işletme, sokak, bina kişi güvenliği hızla gelişecek. Güvenlik hizmetlerindeki tüm pozisyonlarda yetişmiş insana ihtiyaç duyulacak. Birçok yeni firma açılacak hizmet ve ürün rekabeti artacak.

FİNANS SEKTÖRÜ

Bankalar bireysel ve bireysel yatırım hizmetleri ile büyüme trendi içine girecek. Nüfus artıyor, istekler değişiyor. Bankalar pozisyonlarını buna göre belirleyecek.

DANIŞMANLIK

İmalat sanayinin gelişimi sonucunda ortaya çıkan refah artışı ve yüksek gelir düzeyi hizmet sektörünün önemini artırdı. Hizmet sektörünün bir kolunu oluşturan danışmanlık kişisel ve kurumsal alanlarda hızlı bir büyüme gösterecek. Global pazarda rekabet gücünü artırmanın yolu doğru insan istihdam etmekten geçtiği için insan kaynakları konusunda danışmanlık hizmeti ön plana çıkacak.

Digital ekonomi yönetici tanımını da değiştirdi

Dijital ekonomiyle birlikte çalışan ve işveren ilişkilerinde de değişim yaşanacağını belirten Hasan Altunkaya, 21. yüzyıl yöneticisini şöyle tanımlıyor: "21. yüzyıl yöneticisinin teknolojiye ve yeniliğe meraklı, küresel düşünebilen, farklı kültürlerden insanlarla çalışabilen, iletişim kanallarını açık tutan, kişisel gelişime, eğitime ve özel hayatına önem veren, motive eden bir yapıda olması gerekiyor"
Yeni ekonomi ile birlikte meslek ve kariyer dünyası kendini yenilediğini söyleyen Altunkaya, "Firmalar piyasa başarıları, yıl sonu karlılık oranları ve hedefleri ile değerlendirmeye alınıyorlar. Değişim süreci ile her dönemde yeni pozisyonlara ve değişimi yakalayabilen uzman insan gücüne ihtiyaç da giderek artıyor. Yurt dışındaki meslek tercihlerinin, şirketlerin piyasa değerleri ve yeni teknolojilerle orantılı olduğu görülüyor. Buna göre 3-4 yılı aşan dönemlerde kesintisiz büyüme trendini yakalayabilen, yeni ve değişik ürünleri pazara sunabilen, yeniden yapılanabilen ve pozitif gelecek projeksiyonuna sahip şirketlerin piyasa değerinin artıyor" diyor.

UnknowN - avatarı
UnknowN
VIP VIP Üye
10 Haziran 2009       Mesaj #3
UnknowN - avatarı
VIP VIP Üye
Özellikile tezgahtarlık, deri piyasası , turizm sektörü gibi
aşk - avatarı
aşk
Ziyaretçi
9 Haziran 2011       Mesaj #4
aşk - avatarı
Ziyaretçi
lütfen biri bana bu türkiyede en ok iş bulunan mesleği söylesın veye ben pdr okumak istiyorum işimi rahat bulabilirmiyim yani iş bulma imkanım varmı bilen birisi söylerse mutlu olurum
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Temmuz 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
genetik mühendisligi ve uluslar arası ilişkilerde gelecegin mesleklkeri
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
18 Temmuz 2011       Mesaj #6
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
İŞKUR'un yaptığı araştırmaya göre, İstanbul'da 1 yıllık dönemde istihdamın yaklaşık yüzde 1 artması bekleniyor. En çok güvenlik görevlisi, kasiyer, beden işçisi ile diğer satıcılar, tezgahtarlar ve satış reklamcıları mesleklerinde istihdam artışı öngörülüyor. Msn Happy
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
18 Temmuz 2011       Mesaj #7
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
pc ile haşır neşirsen java dilini öğren
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
eskisanat - avatarı
eskisanat
Ziyaretçi
19 Temmuz 2011       Mesaj #8
eskisanat - avatarı
Ziyaretçi
şu an için doktorluk
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Nisan 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
odriyoloji işsiz kalma ihtimaliniz yok
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012       Mesaj #10
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
sağlık sektörü,teknik dallar,özellikle tesisat üzerine meslek edinilmiş ise işsiz kalmak çok zor... tabi memleketten çıkmak zorunda olabilir farklı şehirlerde imkan bulabilirsiniz. Örneğin; trabzon iline doğal gaz yakın zamanda gelecek ve doğal gaz tesisatçılarını bir düşünün??

Benzer Konular

22 Mart 2009 / benSEB Cevaplanmış
18 Mayıs 2013 / Misafir Soru-Cevap
26 Aralık 2009 / Misafir Soru-Cevap
13 Nisan 2009 / GEMİCİ Soru-Cevap