Arama

Sedef hastalığından kurtulmanın yolları ve tedavisi nedir?

Güncelleme: 1 Ağustos 2014 Gösterim: 25.810 Cevap: 11
ahmetcan kast - avatarı
ahmetcan kast
Ziyaretçi
11 Haziran 2009       Mesaj #1
ahmetcan kast - avatarı
Ziyaretçi
bir iki yıldır dirseklerim ve bacağımda kızarıklar var kurtulmak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim birkaç kez doktora gittim bayağı bi ilaç kullandım ama geçmedi bu gün gene doktora gittim banadermovate merhem fexadyne180 mg tablet,tetradox 100mg kapsül ve nadika krem verdi inşaallah iyi gelir sizlerede bi soruyum dedim yardımcı olursanız sevinirim yoksa artık iyice kapris yapmaya başladım şimdiden saygılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
11 Haziran 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ahmetcan kast adlı kullanıcıdan alıntı

bir iki yıldır dirseklerim ve bacağımda kızarıklar var kurtulmak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim birkaç kez doktora gittim bayağı bi ilaç kullandım ama geçmedi bu gün gene doktora gittim banadermovate merhem fexadyne180 mg tablet,tetradox 100mg kapsül ve nadika krem verdi inşaallah iyi gelir sizlerede bi soruyum dedim yardımcı olursanız sevinirim yoksa artık iyice kapris yapmaya başladım şimdiden saygılar

SEDEF HASTALIĞI TEDAVİSİNDE YENİ SAĞLIK HİZMETLERİ
Işın tedavisinde ilaç ve gözlük kullanmadan tedavi memkündür.
Sponsorlu Bağlantılar
Nerrow Band UVB ambulleri ile PUVA tedavisi, Sedef ve Vitiligo tedavilerinde daha etkili sonuçlar vermektedir.

Sedef hastalığı immunogen etik bir hastalıktır. Irsidir ve vücudun bağışıklık sistemi ile ilgilidir. iklim, yiyecekler, enfeksiyonlar, depresyon ve hastaların psikolojik durumları hastalığı azdırır veya davet eder, ancak sebebi değildir.

Kliniğimizde sedefi fototerapi, cilde sürülen ilaçlar ve ağızdan alınan ilaçlar ile tedavi uygulanmaktadır.
handfoodFototerapi iki şekilde yapılır: UVB ışınları (dalga boyu 290-320 nm) ve PUVA. Tedavi merkezimizde iki çesit tedaviyi de gerçekleştirecek cihazlarımız bulunmaktadır. Bu cihazlar ile bütün vücuda ele, ayağa, kola, bacağa ve başa ayrı ayrı ultraviole ışınları vermek mümkündür. Bu iki çeşit tedavi de derinin rengine ve hastanın toleransına göre ayarlanır.
UVB ışınlarıyla tedaviye başlamadan önce MED (Minimum eritem dozu) tespit edilir ve her gün bu tespit edilen dozun %50 oranında artırılarak UVB ışınları verilir. En az 12 tedavi gerekir.
İkinci tedavi yöntemi olan PUVA'da dalga boyu 320-400 nm derinin daha derin tabakalarına nüfuz eder. PUVA tedavisi ilaçla ışın tedavisinin karışımıdır. Ağızdan ilaç verildikten bir-iki saat sonra UVA ışınları verilir.
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2020 23:19
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
11 Haziran 2009       Mesaj #3
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Sedef hastalığının tipleri Hastalık çeşitli formlarda görülebilir. Bu formlar hastalığın şekli, şiddeti, devam etme süresi, yerleşim yeri açısından farklı özellikler taşır. En sık görülen formda başlangıçta küçük kırmızı bir kabarıklık vardır.Giderek genişleme ve kabuklanmalar ortaya çıkar. Kabuklar kaldırıldığında altta küçük kırmızı kanama alanları görülür.
  • Dizler, dirsekler, kasık bölgesi ve genital bölge, kollar, bacaklar, avuç ve ayak tabanları, saçlı deri, vücuttaki kıvrım bölgeleri sedef hastalığının en çok görüldüğü bölgelerdir.
  • Tırnakta sedef hastalığı varsa üzerinde nokta şeklinde çöküntüler görülür. Tırnak yatağı kalınlaşır, peynirimsi bir görünüm alır. Tedavisi zordur.
  • Koltukaltında, kasık bölgesinde, genitalde, göğüs altlarında alışılmadık tarzda sedef hastalığı görülebilir.
  • Guttat sedef hastalığı genellikle bir boğaz iltihabını takiben görülür. Genellikle çocuklar etkilenir. Vucutta çok sayıda küçük kırmızı, üzeri kabuklu lekeler ortaya çıkar. Haftalar veya aylar içerisinde kendiliğinden kaybolur.
  • Sedef hastalığı olan kişilerde %30'a varan oranlarda eklem iltihaplanması şikayetleri görülür. %5-10'unda çeşitli eklemlerde iltihabi olaydan dolayı işlevsel kısıtlılık oluşur. Bazı kişilerde eklem iltihaplanması şikayetleri, deri tutulumu arttığı zaman kötüleşebilir. Bazen de deri tutulumu düzeldiğinde eklem şikayetleri de düzelir.
Nasıl tedavi edilir ? Amaç iltihabi durumu azaltmak ve derinin kabuklanıp dökülmesini kontrol altına almaktır. Nemlendirici krem ve losyonlar deri üzerindeki pulların giderilmesine ve kaşıntının kontrol edilmesine yardımcı olur. Sedef hastalığının tedavisinde özel bir diyet uygulaması gerekmemektedir. Tedavi, hastanın genel sağlığı, yaşı, yaşam tarzı ve sedefin şiddeti göz önünde bulundurularak planlanır. Çeşitli tip tedavilere gerek duyulabilir ve doktorun önerdiği kontrollere riayet etmek gereklidir. Doktor, hastalıklı deri üzerine uygulamak üzere kortizon benzeri ürünler, sentetik vitamin D, katran veya antralin içeren ilaçlar reçete edebilir. Bunlar tabii güneş ışığı veya ultraviyole ışığı ile birlikte kullanılabilir. Sedef hastalığının en ağır formlarının tedavisinde ağızdan alınacak olan ilaçlara ihtiyaç duyulabilir. Bu tedaviye ilave olarak güneş ışığı önerilebilir. Hastaların pek çoğu güneş ışığından fayda görür. Ancak bu uygulama esnasında dikkatli olunmalıdır. Güneşte aşırı kalmak hastalığı alevlendirebilir. Tabii güneş ışığına benzer bir ışığın kullanıldığı ultraviyole tedavisi muayenehane veya hastane koşullarında bir deri hastalıkları uzmanı tarafından uygulanabilir.
Tedavi tipleri: Steroidler ( Kortizon ); Kortizon içeren krem, merhem veya losyonlar pek çok hastada hastalığın geçici olarak ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Genital bölge, kasıklar ve yüz gibi hassa bölgelerde gücü daha zayıf olan kortizon türleri tercih edilmelidir. Daha güçlü kortizonlar saçlı deri, diz ve dirsekler, avuç ve ayak tabanları gibi bölgelerde kullanılmalıdır. Bu bölgelerde etkinin daha da artırılması için ilaç sürüldükten sora üzeri ince bir naylon film ile kapatılabilir. Bunlar bir deri hastalıkları uzmanı kontrolünde dikkatle kullanılacak ilaçlardır. Güçlü kortizon içeriği olan ilaçların yan etkileri arasında, ciltte incelme, damarlarda genişleme ve deride renk değişiklikleri sayılabilir. Bu ilaçların ani olarak kesilmesi hastalığın alevlenmesine neden olabilir. Tedavi devam ederken aylar sonra kortizon içeren ürünlere karşı direnç gelişebilir. Deri hastalıkları uzmanı tedaviye çok direnç gösteren bölgeler içine kortizon enjekte edebilir. Yan etkilerden kaçınmak için bunun küçük miktarlarda yapılması gerekir.
Saçlı deriye uygulanan tedavi; Saçlı deride bulunan sedef hastalığının tedavisi, hastalığın şiddetine, saçın uzunluğuna ve hastanın yaşam tarzına göre planlanır. Reçete ile veya reçetesiz alınabilen çok sayıda şampuanlar ve solüsyonlar bulunmaktadır. Bunlardan pek çoğu katran ve kortizon içerir. Hasta saçlı derisini sert bir şekilde şampuanlamaktan ve şiddetle kaşımaktan kaçınmalıdır. Antralin; Kalın kabuklu sedef yaralarının tedavisinde tercih edilen bir ilaçtır. Deriyi tahriş edebilir yine deriyi ve giysileri geçici olarak boyayabilir. Yeni ürünler ve tedavi metodları bu yan etkileri azaltmıştır.
Vitamin D; Kalsipotrien sentetik bir vitamin D türevidir. Hastalığı belirli bölgelere sınırlı kişilerde diğer tedavilerle birlikte kullanılabilir. Yan etkilerinden korunmak maksadıyla belirli miktarlarda kullanmak gerekir. Normal vitamin D'nin tedavide bir yararı yoktur.
Kömür katranı; Yüzyıllardır sedef hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Günümüzde geliştirilmiş ürünler daha rahat kullanılmaktadır. Goeckerman tedavisi; Hastalığın ağır formlarında kömür katranı ve ultraviyole ışığının birlikte kullanılmasıdır. Tedavi özel merkezlerde günlük olarak uygulanır. Ultraviyole ışığa maruziyet süresi hastalığa ve kişinin hassasiyetine göre değişir.
Işık tedavisi; Güneş ışığı ve ultraviyole deri hücrelerinin gelişme hızını azaltır. Bunlar deri kırışıklığına, göz hasarına ve deri kanserine sebep olabilmelerine rağmen doktor kontrolünde uygulandıklarında oldukça etkili ve güvenlidirler. Vücut yüzeyinin tamamında sedef hastalığı olan bireylere özel odalar sayesinde tüm vücutlarına ışık uygulanabilir. Sıcak iklimlerde yaşayan kişilere güneş banyosu önerilebilir. Bu tür ışık tedavilerinden önce mutlaka bir deri hastalıkları uzmanının tavsiyesi alınmalıdır. PUVA; Sedef hastalığı diğer tedavilere cevap vermez ve yaygınlaşırsa vakaların %85-90'ında bu tedavi metodu etkilidir. İsim, Psoralen ve "UVA" kelimelerinin birleşmesinden oluşur. Hasta Psoralen isimli ilacı içer ve özel bir ultraviyole formu olan UVA'ya dikkatle ölçülmüş miktarlarda maruz bırakılır. Tedavi 2 ila 3 ay içerisinde yaklaşık 25 kez uygulanır. Sedef hastalığını kontrol altında tutabilmek için yılda yaklaşık 30-40 kez uygulama yapılmasına ihtiyaç vardır. Alınan psoralen maddesi gözün lens kısmında birikeceği için hastalar tedavi alırlarken güneş batıncaya kadar UVA geçirmeyen güneş gözlükleri kullanmalıdır. Uzun süre uygulanan PUVA tedavisi deri yaşlanması, kırışıklık ve kanser gelişim riskini artırır. Deri hastalıkları uzmanları PUVA tedavisini dikkatle takip etmelidir.
Methotreksat; Kanser tedavisinde ağızdan kullanılan bir ilaçtır. Diğer tedavi metodlarının yetersiz kaldığı durumlarda sedef hastalığının hızla gerilemesini sağlar. Özellikle karaciğer üzerinde yan etkileri olduğu için düzenli aralıklarda kan testleri yapılmalıdır. Akciğer filmi ve nadiren karaciğer biyopsisi gerekebilir. Midede rahatsızlık hissi, bulantı, baş dönmesi ve sersemlik diğer yan etkileridir. Retinoidler; Ağızdan alınan A vitamini türevi ilaçlardır. Şiddetli sedef hastalığının tedavisinde tek başlarına veya ultraviyole ışığı ile birlikte kullanılabilir. Deride, gözlerde ve dudaklarda kuruma, kan yağlarında yükselme, ince kemik çıkıntı oluşumu yan etkileri arasında sayılabilir. İlaç doğacak çocukta çeşitli arazlara yol açacağından, gebe kadınlarda, tedavi esnasında gebe kalabileceklerde veya tedavi kesildikten sonraki 3 yıl içinde gebe kalmayı planlayan kadınlarda kesinlikle kullanılmamalıdır. İlaca başlanan bireylerde düzenli kan testleri yapılmalıdır.
Siklosporin; Vücudun bağışıklık sistemini baskılayıcı bir ilaçtır. Organ nakli ( karaciğer, böbrek vb ) yapılmış kişilerde vücudun nakledilen organı reddetmemesi amacıyla kullanılır. Diğer tedavi metodları yetersiz kaldığı durumlarda şiddetli sedef hastalığında kullanılır. Böbrek yetmezliği, kan basıncında artış gibi potansiyel yan etkilerinden dolayı düzenli aralıklarla yapılan kan testleri ile takip edilmelidir. Araştırma safhasında olan tedavi metodları; Yukarda anlatılan tedavilerin hastalığın kontrolünde büyük yararı olmasına rağmen, hiçbir tedavi metodu hastalığı bir daha ortaya çıkmayacak şekilde tedavi etmeye imkan vermemektedir. Son yıllarda özellikle bağışıklık sistemi üzerinde etki gösteren ilaçlar üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle hastalığın sebebinin tam olarak tespit edilmesi tedavideki yeniliklere de ışık tutacaktır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Mayıs 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben 10 senedir sedef hastasiyim butun vucudumda nerdeyse her yerimde saclarimda dahi var fransada yasiyorum krem ve puva tedavisi goruyordum ama son zamanlarda eskisi gibi ise yaramamaya basladi bundan 3 ay once doktorum yeni bir ilaca baslatti agizdan yenebilen hap adida TOCTINO yan etkileri cok bas agrisi yorgunluk ve dudaklarda burunda kuruluk goz pinarlarini dahi kurutoyo ama bir taraftanda cok isi yaradi artik sedef kalmadi donem donem cikiyo krem takviyesi yapiyorum 3 gun geciyo oncekine gore cok daha iyi cok rahatladim benim durumumda olan arkadaslara tavsiye ediyorum ama doktorunuza mutlaka danisip baslayin..bu tedavi yondemi dogru mu bunuda cok merak ediyorum cok yan etkileri var bu ilaci kullanirken kesin olarak hamile kalmamak gerekiyo aksi taktirde bebek sakat doguyomus
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Aralık 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben 2 yıldır sedef hastasıyım.önceleri bir kaç taneydi ancak zamanla bütün vücudumu sardı.umudumu yitirmedim.Allaha her gün dua ettim.kullanmadık ilaç kullanmadık bitki kalmadı.en sonunda kendi kendime uyguladığım bir yöntem buldum .bende çok işe yaradı.Mesela kolumdaki kalın sedef lerin üzerini hava almayacak şekilde streç ilmle sardım.6 saatte bir havalandırdım ve yıkadıktan sonra tekrar bağladım.3. günün sonunda kalınlaşmış sedef kabuklarının döküldüğünü ve hafif bir kızarıklık kaldığını gördüm.bir hafta boyunca kızarık yerlere vazelin sürdüm tekrar 3 gün daha 6 şar saat arayla srteç filmle sardım.Allaha şükür o kızarıklıkta geçti.Bunları yaparkende sabah ve akşam aç karnına enginar suyu içtim.Vallahi enginar suyumu iyi geldi yoksa streç film iyi geldi bilmiyorum.En çok inatçı sedeflerim dirseklerimdeydi .Şu anda dirseklerim de sedef kalmadı.Birde et ve et yemeklerini fazla yemedim.birde baharatlardan uzak durdum.sedeflerim her geçen gün azalıyor.streçle sardığım yerlerde sedef kalmadı.Ayrıca zannedersem enginar suyundan olacak diğer sedeflerimdeki kaşıntı da gitti.Kabuklanmalar ise yok artık.ben sağ el sol el sağ ayak sol ayak sırayla sarıyorum.Kollarıomda kalmadı.Şu anda sol bacağımı 3 gündür sarıyorum.Kabuklanma ve kızarıklık şu anda geçti hafif bir sedef izleri kaldı.ARKADAŞLAR BEN DE İŞE YARADI.BEN DOKTOR DEĞİLİM.SEDEF HASTASIYIM.ANCAK KORTİZONLU KREMLER KESİNLİKLE KULLANMAYIN.KULLANDIĞINIZ KORTİZONLU KREMLER AKCİĞERİNİZE ZARAR VERİYOR.BUDA SEDEFİ AZDIRIYOR.AYRICA BEN 400 500 TL VERMEK SURETİYLE BİTKİSEL TEDAVİDE KULLANDIM.MALESEF GEÇMEMİŞTİ.BEN ŞU ANDA ÇOK MUTLUYUM.SEDEF HASTALIĞINDAN KORKMAYIN.GÜÇLÜ OLUN.ÖNCELİKLE GEÇECEĞİNE SİZ İNANIN.ALLAHA DUA EDİN.BU YÖNTEMİ DENEYİN DEMİYORUM.DOKTORUNUZA SORUN.BANA İYİ GELEN BU YÖNTEM BELKİ SİZE İYİ GELMEYEBİLİR.GEÇMİŞ OLSUN.BEN BU HASTALIKTAN ÇOK ÇEKTİM.SOSYAL HAYAT BİLE KALMAMIŞTI BENDE .ALLAHA ŞÜKÜR ŞU ANDA SEDELER GEÇİYOR VE BEN ÇOK MUTLUYUM.İLERİDE TEKRAR EDERSE ETSİN HİÇ KORKMUYORUM.bilgi isteyen olursa omer.er.er@hotmail.com
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Şubat 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öncelikle merhaba...sedef hakkında bi yazınızı okudum..çok etkilendim...bende de sedef var üstelik bütün vücudum da..yapmadığım,gitmediğim doktor kalmadı...şuan on clinicten aldığım ilaçları kullanıyorum ama hiçbir fayda göstermedi...artık geçmeyince ümidimi kaybediyorum...üstelik evliyim...böyle olunca geçmeyince daha çok stres yapıyorum...bi çare,şifa arıyorummm...benim size sormak istediğim birkaç şeyler var...cvp verirseniz çok mutlu olurum...size iyi gelen şey belki banada iyi gelir...sorularım şunlar :

***6 satte bir havalandırtıktan sonra ne kadar beklettiniz ?

***yani 24 saat içinde her 6 satta bir mi havalandırıyosunuz ?

***sabula mı yıkıyosunuz yoksa sadece duru suyla mı ?

***1 hafta boyunca kızarık yerlere vazelin sürdüm demişsiniz..günde kaç sefer sürdünüz ? duş aldıktan sonra mı sürdünüz ?vazelin sürerken streçle sarmadınız mı ? ve ne vazelini kullandınız ?


***enginar suyu içtim demişsiniz.ne kadar enginarı,ne kadar suyla,kaç dk.kaynattınız ?sıcak mı yoksa soğuk mu içtiniz ? kaç bardak içtiniz ? hergün mü kaynattınız yoksa 1 sefer kaynattığınızı birkaç sefer mi içtiniz ?

***sırayla sarıyorum demişsiniz .benim büütn vücudumda var.hepsi birden sarılmıyor mu?teker teker mi sarmamız gerekiyor?

bunlar cvplmak burdan uzun gelirse size ulaşabiliceğim bir telefon numarası verirseniz tabiyki mümkünse daha kolay bi şekilde anlıycağımı sanıyorum..ama mümkün değilse burdan cvplarsanız çok mutlu olurum ...şimdiden size çok teşekkür ediyorummm.....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Nisan 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kardeşim uzun süredir bakmamıştım.enginar suyu aktarlarda satılıyor.güneş ışığı göstermeden sabak ve akşam aç karnına iç.ayrıca bütün vücudunu streçle kaplama.öncelikle ayaklarından bir bölümünü sar.vazelin sürüp sararsan daha etkili olur.valla ben 24 saat te bir havalandırıryorum.çok iyi geldi bana.zaten deneyince anlayacaksın iyi geldiğini.Allah hepimizin yardımcısı olsun.ancak ümidini yitirme.
patimufoldu - avatarı
patimufoldu
Ziyaretçi
21 Nisan 2012       Mesaj #8
patimufoldu - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba, bende 2 sene önce dirseğimde bi kızarıklıkla karşılaştım.Sedef dediler oralı olmadım. Sonra bir anda bu subat ayında her tarafımı sardı. Mantıklı bir insanımdır herseyin hayırlı bitarafı olduğunu düşünürüm. Ancak son zamanlarda daha hassaslaştım. Okulda öğrencilerim ve meslektaşlarım bi şekilde ne olduğunu soruyorlar. Ben tek tek açıklama yapmaktan bıktım. Sorunun stres olduğunu inanın hiç düşünmüyorum, çünki güçlü bir karakterim var ve ailemde de yok. Tabi bikaç kuşak ötesini bilemem. Ayrıca benden çok daha stresli yaşama sahip insanlar var. Hayatımın en rahat yılını yaşıyorum derken bununla tanıştım. Biçok şey denedim!

Yaz geliyor ve sıkıntım artıyor ne giyeceğim diye!!!Güneşin ve yazın gelmesini hiç istemiyorum. Bütün gardrobumu çöpe atmam gerekiyor. Bir magazaya girip istediğin kıyafeti alabilmenin ne lüks olduğunu öğrendim. Şimdi ya pantalon ya da uzun kollu gömlekler giyebiliyorum. Kafayı yiyeceğim.

Hadi bu sorunu böyle aşabilirim diyeceğim, ancak bayan olmak ve evli olmak çok zor.Eşimden çok utanıyorum. Bana dokunmak istemiyordur diye düşünüyorum. Oysaki bu onda olsaydı heralde ben özellikle sedefli yerlerini öperdim..

Yukardaki arkadasın önerdiği streçli uygulamayı yaptım inşallah şifa bulurum, buluruz. Rabbim daha beterinden saklasın, ama inanın hiç basit değil! Lütfen insanlarda bir fark gördüğünüzde soru sormayın!!! Zaten o insan kendisinin ne durumda olduğunu gayet iyi biliyor.

Bu da yazımı okuyanlara Sertab'tan gelsin "Bi çaresi bulunur elbet yarın yeniden yaşamanın..."
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013       Mesaj #9
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sedef hastalığı tedavi yöntemleri
Tedavi, hastanın genel sağlığı, yaşı, yaşam tarzı ve sedefin çeşidi, yaygınlığı, daha önce gördüğü tedaviler göz önünde bulundurularak planlanmalıdır. Nemlendirici krem ve losyonlar deri üzerindeki pulların giderilmesine ve kaşıntının kontrol edilmesine yardımcı olur ve güvenlidir. Krem, pomat, losyon, şampuan şeklinde direkt deriye uygulanan ilaçlar en sık kullanılanlardır. Kortizonlular, vitamin D türevi olanlar, katran içerenler sık kullanılır.

Sedefli hastalar güneşlenmelimi

Sedefe güneşin iyi geldiği çok eskiden beri bilinir. Ancak güneşlenme kısa süreli ve bilinçli olmalıdır. Güneş yanıkları tam tersine hastalığı arttırabilir. Güneş ışınlarının deride yan etkileri olabilir. Uzun yıllar, saatlerce güneş altında kalmak özellikle açık tenlilerde deri yaşlanmasına ve deri kanseri riskinin artmasına neden olur. Hastaların doktorlarına danışmalarında fayda vardır
Son düzenleyen Safi; 30 Mart 2020 23:20
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Mart 2014       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
üzr dilerim.selam.ben bir azeri kardeşiniz.size bu gün sedefe kesin cözüm verecem.umarım cok insanlara faydam dokunar.ben de 23 il sedef hastasıydım.hic bir cözüm bula bilmirdim.üzülürdüm.agrı cekirdim.her yerim kan olurdu kaşımakdan.namaz kılmak zor olurdu.klorlu suda destemaz alamıyordum.ama hep şükr edirdim Allahıma bu hastalıka göre.Allah bizi sevdiyicin deri hastalıgı verib bizlere. ne kadar haramlardan koruyub bizleri.beden ezalarlmlzl göstermeye izn vermeyib.Ona hemd olsun sonsuza kadar.bir gün Ona yalvarib şifa istedim.artık acıya döze bilmirdim.ama hep namazda.orucda olmuşam.hep Allah cin yaşadım.Onu cok cok seviyorum.dua etdikden sonra rüyada ne gördüm biliyomusuz.Sülükler.adi sülükler.ayagimda.ertesi rus saytlarinda araştırma apardim.forumlara girdim.Elhemdülillah.bu sülük nasıl bir nimet.Allah neler yaratmış.rus forumlarinda insanlar illerle cocuk sahibi olamayanlar iki kurs sülük koyub da cocuk sahibleri olanlar ne kadar.bi cok hastalikdan kurtulanlar.iki ay önce mende başladim sülük tedavisine.evde özüm koyuyordum.şimdi her yerim ter temiz.Elhemdülillah.hic bir şeyim kalmadi sedefden.nasıl mutluyum bilseniz.o üzden sizin saytlarıınıza giriş yapıb bakdım.sizde de sülük cok türkiyede.sonra forumlara giriş yapıb haber verim türk milletime.bilirem ne kadar eziyyet cekdiyinizi.ama bir ricam var sizlerden.ne olur Allaha ibadetle yaşayin.Allah bizleri turk nüslüm olarak karar verdi.bu nimetin kedrini bilek kardeşler.eninde sonunda Ona dönüş yapacayık.ne olursuz bedenimizi gözler karşısına srrqilemeyek.zina etmeyek.dedi kodu yapmayak.esl insan olak.Allah cin yaşayak.unutmayın şifanı da Allah verecek sizlere.sülük.ilac.otlar behane.şifa Allahdandir.birde neolur men sizin forumlara giremiyorum.sizler iyileşdikden hemen sonra insanlara bildirin bu melumatlari.şimdi nasıl kullanacagımı söyleyim sülükleri.men haftada iki defe 10-15tane sülük koyuyordum.ümümi 150-200 sülük olmalı.yaklaşık iki ay sürecek.her defasinda sedef yok olmaya başlayacak.sonuna kadar gediniz.sabırlı olun.hem başka hastalıklarda var ise bedenizde şifa bulacaksız İnşaAllah.kocalarınızda prostat ve başka hastalıklar var ise onlara da koyun sülük.saytlarda sülük hakkinda bilgiler cok.okuyun sonra koyun.kişiler varki onlara olmaz sülük koymak.okuuun ki bilesiniz sizlere olur yoksa olmaz.İnşaAçllah ki olar.men ayaklarima koyurdum.dizimnen aşagi dal terefden.herden de kollarima koyurdum.dirseklere.ne olur sonra yazin bura nasıl oldunuz ve başka sedef forumlara gönderiniz bunu.Allah haminiza şifa vrrsin.mende sizincin dua edecem.sizde hamimizcin ediniz.Allah amanında.he birde bilinki sedefden cok cok agır hastalıklar var.sagolun bizim kardeşlerimiz.

Benzer Konular

28 Ocak 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
18 Ekim 2009 / Misafir Tıp Bilimleri
1 Kasım 2011 / Misafir Soru-Cevap
24 Mart 2011 / volkankız Sağlıklı Yaşam
16 Ekim 2009 / Misafir Cevaplanmış