Arama

Saçlar neden beyazlar?

Güncelleme: 9 Ocak 2013 Gösterim: 12.378 Cevap: 6
reyan - avatarı
reyan
Ziyaretçi
16 Haziran 2009       Mesaj #1
reyan - avatarı
Ziyaretçi
UZUN ZAMANDIR MERAK EDİYORUM SAÇ NİYE BEYAZLAR GERÇEKTEN SIKINTIDAN MI BEYAZLAR?
AYRICA BEYAZ SAÇ ÇIKINCA KAFADA KAŞINTI YAPIYOR DİYORLAR NE KADAR DOĞRU?
Sponsorlu Bağlantılar
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
16 Haziran 2009       Mesaj #2
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Aslında bir saç teli, ortası boş olan ve içinde melanin denilen boya pigmentleri bulunan bir tüpten başka bir şey değildir. Genç yaşlarda bu boşlukta saça renk veren melanini bir arada tutan bir sıvı vardır. Yaşlandıkça derimiz saçalarımızı ve vücudumuzdaki diğer kılları eskisi gibi sağlıklı olarak üretemez. Kılların ortasındaki sıvı kaybolur, boya hücreleri de tutunamadığından sadece hava kalır. Saçlar boyasız hale gelir, beyaz renge yani asıl rengine dönüşür.
Bütün saçlarımızın beyaza dönüşme süreci on ila yirmi yıl sürebilir. Aslında her bir saç telinin rengi ya siyahtır (sarı, kırmızı, kumral vs.) ya da beyaz. Yani her bir saç teli yavaş yavaş grileşip beyazlaşmaz. Ancak bu süreç içinde hepsi aynı anda beyazlaşmadığından, beyazların sayısı arttıkça bütün saç gittikçe açılan gri renkte görülür. İşin ilginç tarafı boya hücreleri bazen üretime hız verirler. Gittikçe beyazlaşan saçlar geçici bir süre tekrar biraz koyulaşmış gibi görünebilirler.
Sponsorlu Bağlantılar

Detaylı bilgi için tıklayınız>> Saçlar niçin beyazlar?

Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ağustos 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Saçlar neden beyazlar? Saç beyazlaması neden durdurulamaz? Kimimiz 16 yaşında bembeyaz saçlara sahipken, kimisi 76 yaşında tek tük beyazla geziyor. Saç beyazlama hızını belirleyen nedir? George Clooney'in saçları neden erkenden beyazlaştı da Brad Pitt'in saçında tek tel beyaz yok?
Bu gamla, kederle, stresle açıklanabilir mi? Yoksa daha derin, kişisel olarak müdahale edemeyeceğimiz süreçler mi rol oynuyor saç beyazlamasında?
Saçlarımıza rengini veren pigment hücreleri saçın rengi ne olursa olsun, yaş ilerledikçe azalmaya başlar. Bu da beyazlaşmaya neden olur. Bu süreç bir çoğumuzu, isyana sürükleyen bir noktadır. Çünkü; kimilerimizin 50 yaşına dek saçına tek ak düşmezken; kimilerimiz, ailemizin diğer fertlerinde olduğu gibi, çok genç yaşta ağarmış saçlara mahkum oluruz.

Saçlarda da; bedenimizin geri kalanında olduğu gibi genetik mirasımız belirleyici rol oynar. Irsi olarak bazı ailelerde erkenden saç beyazlaması görülür.. Kuaförünüzün boya seçeneklerni dışında bunu değiştirme şansınız pek yok!

Bununla beraber, genetik faktörleri bir yana bırakırsak; ne yazık ki birçok başka etken ve bizlerin yanlış uygulamaları da saçlarımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Saçın erken ağarmasından matlığa, saç dökülmelerinden kelliğe varan bir sürece neden olabilir. Saçlarımızda gelişen bir olumsuzluk da bir çok hastalıkta olduğu gibi erken teşhis edildiğinde daha kolay çözülür ve geri dönüş sağlanır. Saç ve saçlı derimizdeki sorunları erken fark etmenin yolu bunun normalde nasıl olması gerektiğini bilmekten geçer.



kaynak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ekim 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar bize öğretmenimiz bir ödev verdi.Bu ödev de saçlar neden ve nasıl beyazlar ?
lütfen çoook acil saçlar neden beyazlar?
Fatal - avatarı
Fatal
Ziyaretçi
4 Ekim 2011       Mesaj #5
Fatal - avatarı
Ziyaretçi
saçlar stresten beyazlıyabilir yaşlılıktan beyazlıyabilir sigaradan da olabilir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Aralık 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
saçlar neden beyazlaşır?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ocak 2013       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
36 yaşındayım ve bir süre önce saçlarım beyazlamaya başladı. Psikolojik olduğunu düşünüyordum ama yine de bir şeyler denemek istedim. Gerçekten insanda takıntı haline geliyor. Antigris diye bir ürün buldum. Şimdilik sonuçlardan memnunum ama uzun vadede ne olur bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.

Benzer Konular

1 Mayıs 2011 / Ziyaretçi Cevaplanmış
24 Mayıs 2016 / ThinkerBeLL Genel Mesajlar
18 Şubat 2015 / aşukun maşuğu Soru-Cevap
2 Ağustos 2011 / murat6507 Soru-Cevap
10 Haziran 2012 / neslihanyare Sağlıklı Yaşam