Formattan sonra özel klasörlere ulaşılamıyor olmasının sebebi ve çözümü nedir? Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Ziyaretçiler :: > Soru-Cevap
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 21-06-2009   #1 (mesaj-linki)
-AVALANCHE- - avatarı
Formattan sonra özel klasörlere ulaşılamıyor olmasının sebebi ve çözümü nedir?

Selamlar..
Pc'mde C'den başka bir de D sürücüm mevcut normal olarak ve D'de ki Belgelerim klasörümü kendi kullanımıma özel yapmıştım. Diğer kullanıcıların erişimine kapamıştım. Fakat sorun şu ki; ben C'ye format atıp windows'u yeniden kurdum (xp) Ve artık D:/Belgelerim'e ulaşamıyorum Klasör boş görünüyor. Bunun bir çözümü var mı?
Şimdiden teşekkürler.

Edit: Sizce ben kullanıcıya özel klasörün nasıl oluşturulduğunu mu sormuşum burda?!?! Konu başlığımı düzenlemenizde hata olduğunu düşünüyorum.. Ve ben tekrar düzenliyorum.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 21-06-2009   #2 (mesaj-linki)
AriThmetiCs - avatarı
Cvp: Kullanıcıya özel klasör nasıl oluşturulur?

-AVALANCHE- adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Selamlar..
Pc'mde C'den başka bir de D sürücüm mevcut normal olarak ve D'de ki Belgelerim klasörümü kendi kullanımıma özel yapmıştım. Diğer kullanıcıların erişimine kapamıştım. Fakat sorun şu ki; ben C'ye format atıp windows'u yeniden kurdum (xp) Ve artık D:/Belgelerim'e ulaşamıyorum Klasör boş görünüyor. Bunun bir çözümü var mı?
Şimdiden teşekkürler.

Edit: Sizce ben kullanıcıya özel klasörün nasıl oluşturulduğunu mu sormuşum burda?!?! Konu başlığımı düzenlemenizde hata olduğunu düşünüyorum..
Öncelikle Data Recovery'i pcnize indiriniz.. ve ardından aşağıdaki resimli anlatımları uygulayınız..

Selamlar forum ahalisi işte sonunda fırsat buldum ve yazdım. Her hafta bir iki tane verilerimi nasıl kurtarırım diye konu açılıyordu bende bu işe kesin bir çözüm bulmak için resimli olarak bunu anlatmaya karar verdim. Umarım mod arkadaşlar konuyu sabitlerler de herkes ilk sayfada görebilir

Evet, hadi başlayalım. Öncelikle ben “Easy Recovery 6.0 pro” programını kullandım. Hemen hemen bütün veri kurtarma programları birbirine benzer zaten, eminim birini çözerseniz diğerleri de sorun olmayacaktır. Programın kurulumunu anlatmıyorum. Setup’ı çalıştırdıktan sonra hep “next-next-next” diyorsunuz kuruluyor , yalnız dikkat asla ama asla veri kurtarmak istediğiniz bölümün üzerine veri yazmayınız, yani dosya kopyala yapıştır, oyun kurma, program kurma vs gibi işlemleri yapMAyınız. bu programı da hangi partitiondan (hangi harddisk bölümünden) veri kurtarmak istiyorsanız, ondan farklı bir bölüme kurunuz. Ondan sonra programımızı çalıştırıyoruz ve işte ana ekran bu:

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 836x619 and weights 54KB.

Sol taraftaki menüde veri kurtarma dosya tamiri vs işlemler görüyorsunuz. Biz burada veri kurtarma yani “Data Recovery” kısmını seçiyoruz.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 746x548 and weights 53KB.

Bu bölümü seçince karşımıza şu bölüm geliyor

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 754x540 and weights 60KB.

Resim3te gördüğümüz gibi bu menüde sırası ile, “ileri seviye kurtarma” “silinmiş dosya kurtarma” “format sonrası kurtarma” “raw (yani bir harddiskin formatlanmamış hali) halinden kurtarma” “daha önceden kaydedilmiş bir kurtarma işlemine devam etme (az sonra açıklayacağım)” “acil durum disketi oluştur” kısımları mevcut. Başlamadan önce şu kaydetme ve devam durumlarından bahsedeyim. Eğer büyük bir partitiondan daha doğrusu büyük miktarda boş alana sahip bir partitiondan veri kurtarmak istiyorsanız, bu işlem oldukça uzun sürecektir. Bu işleme daha sonra devam etmek isterseniz iptal edip çalışmayı kaydedip sonra kaldığınız yerden devam edebilmenizi sağlar bu seçenek.

Şimdi konuya dönelim: ben şahsen formatta olsa silinmiş veri de olsa sürekli “Advanced recovery” yani gelişmiş veri kurtarmayı seçerim burada da onu anlatacağım. “advanced recovery” yi seçiyoruz ve karşımıza şu menü geliyor.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 756x556 and weights 73KB.

Resim4te harddiskinizin partitionlarının bir özetini görüyorsunuz. (ufak bir hatırlatma, resimde gördüğünüz gibi resimde benim C sürücümü unidentified yani tanımsız dosya sistemi olarak görüyor ama sorun yok, normalde dosya sistemim NTFS. Yedek alma programları ile C sürücümün yedeğini falan aldığım için böyle bir şey oluyor ama önemli değil.) şimdi siz bu menüde hangi paritiondan veri kurtarmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz. Ve daha sonra resim5te görünen (alttaki) sağ alttaki “Advanced option” tuşuna basıyoruz.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 734x532 and weights 77KB.

Şimdi karşımıza yeni bir menü çıktı. Aşağıda da görülüyor,

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 772x510 and weights 69KB.

Bu menüde veri kurtarmak istediğimiz parition ile ilgili bilgiler bulunmakta. Hangi sektörden başlayıp bittiğini falan gösteriyor. Bizi burada ilgilendiren kısım yukarıdaki “File System Scan” sekmesinde. Bu sekmeyi tıklıyoruz ve aşağıdaki bölüme geçiyoruz.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 742x516 and weights 70KB.

Şimdi buraya dikkat. Hemen sol üstte bizden dosya sistemini seçmemizi istiyor. Bu dosya sistemi, sizin kurtarmak istediğiniz dosyanın silinmeden önceki dosya sistemi olmalıdır. Bir örnek ile anlatayım. FAT32 dosya sistemine sahip bir C sürücünüz var, içinde de bir A dosyası var, neyse siz bu bölüme FORMAT attınız ve dosya sistemini NTFS olarak değiştirdiniz. O zaman burada o menüde FAT32 yi seçeceksiniz. Yani o dosyanın eskiden içinde olduğu dosya sistemini. Peki seçmezsek veya RAW sistemini seçersek ne olur. Öncelikle seçmeme şansınız yok hata verir. Ama RAW’ı seçerseniz, dosyayı gene bulur ama adını bulamaz. Eğer dosya sistemini bilmiyorsanız RAW seçebilirsiniz ama dosyanın adını program “File1,File2….” Şeklinde bulacaktır. Bundan sonra aşağıdan “Advanced Scan” seçeneğini işaretliyoruz ve Ok tuşuna basıyoruz. Basar basmaz aşağıdaki pencere geliyor

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 720x512 and weights 69KB.

Bu pencerede bize seçtiğimiz parition hakkında bilgi verip, veri kurtarmak istediğimiz bölümün bu olup olmadığını soruyor. Evet deyip geçiyoruz. Aşağıda gördüğünüz gibi program kendine ufak bir yer ayırıp işleme hazır hale geliyor.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 716x520 and weights 67KB.

Biz sürücümüzü seçip next tuşuna basıyoruz. Bu noktadan sonra aşağıda gördüğünüz veri kurtarma için gerekli işleme başlıyor, burada sadece bekliyoruz

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 720x510 and weights 66KB.

Ve işte bitti (aşağıda)

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 754x606 and weights 98KB.

gördüğünüz gibi size bütün dosyaları gösteriyor. Yalnız bunların hepsi kayıp dosyalar değil!!! Burada sadece “lostfile” klasörü altındaki dosyalar sizin harddiskinizde bulunan silinmiş dosyalar.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 742x592 and weights 89KB.

Yukarıda lostfile dizinin içinde de klasörler var işte buradan sonra sizi zahmetli bir kısım bekliyor. Bende sadece 2 klasör ve birkaç dosya çıktı çünkü alan çok küçüktü ama sizde muhtemelen daha fazla şey çıkacak. Buradan sonra istediğiniz dosyayı bütün bu klasörlere bakıp (lostfile’ın altındakiler sadece) bulacaksınız ve aşağıda gördüğünüz gibi kurtarmak istediklerinizi işaretleyeceksiniz.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 732x586 and weights 92KB.

Ondan sonra sağ alttaki “next” tuşuna basıyoruz ve şu menüdeyiz:

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 742x590 and weights 68KB.

Bu menüde (yukarıda) dosyaları nereye çıkarmak (kurtarmak, bu verileri yeniden okunabilir hale getirmek) istediğimizi soruyor. Gene burada şiddetle başka bir paritionı seçmenizi öneririm, ne olur ne olmaz verileri kurtaracağınız yeri seçip (“Recovery to local drive” kısmından bunu hallediyoruz, alt kısma dokunmuyoruz) next diyoruz.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 772x602 and weights 70KB.

İşte yukarıda da gördüğünüz gibi o dosyaları kaydetmeye başlıyor.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 738x612 and weights 76KB.

Ve bitti bundan sonra “Done” deyip olayı bitiriyoruz. Yalnız son kez size bu çalışmayı kaydedip etmek istemediğinizi soruyor çokta önemli değil.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 858x588 and weights 39KB.

Kaydettiğimiz yere gidiyoruz ve orada “LostFile” adında yeni bir klasör olduğunu görüyoruz. Hayırlı olsun işte verileriniz içinde herkese kolay gelsin.

Kaynak: www.hardwaremania.com
Eski 22-06-2009   #3 (mesaj-linki)
-AVALANCHE- - avatarı
Cvp: Formattan sonra özel klasörlere ulaşılamıyor olmasının sebebi ve çözümü nedir?

AriThmetiCs Programı dediğin gibi kullandım ve bilgilerimi kurtardım. Çok teşekkürler
Eski 22-06-2009   #4 (mesaj-linki)
-AVALANCHE- - avatarı
Cvp: Formattan sonra özel klasörlere ulaşılamıyor olmasının sebebi ve çözümü nedir?

Bi soru daha sorayım.. Konunun dışında ama bu durumun devamında karşılaştığım için, burada sorayım:

Benim kurtarmaya çalıştığım klasör silinmemişti, sadece erişemiyordum. Dolayısıyla 4,5gb'lık Belgelerim klasörüm gizli bir şekilde olsa da hala duruyor. Yedeği alındığına göre bunu silmem lazım.. Silemiyorum. Erişim engellendi; diyor. Buna da bir çözüm rica etsem?
Eski 22-06-2009   #5 (mesaj-linki)
-AVALANCHE- - avatarı
Re: Formattan sonra özel klasörlere ulaşılamıyor olmasının sebebi ve çözümü nedir?

Sorunuma çözüm ararken daha kestirme bir yol olduğunu gördüm. Muhakkak hemen hemen herkesin bildiği bu düzenlemeyi, belki benim gibi pc konusunda zayıf kişilerin ihtiyacı olur diyerek burada paylaşmak istedim.

Microsoft Windows XP'de bir klasörü açmayı denediğinizde, şu hata iletisini alabilirsiniz:

"Klasör erişilemez. Erişim engellendi."

NEDEN?

Bu sorun, açamadığınız klasör, Windows'un önceki bir yüklemesi kullanıldıktan sonra Windows XP yüklenerek bir NTFS dosya sistemi biriminde oluşturulmuşsa ortaya çıkabilir. Doğru kullanıcı adı ve parolayı girseniz bile bu sorun oluşabilir. Bu sorun, kullanıcının güvenlik kimliği değiştiği için oluşur. Aynı kullanıcı adı ve parolayı kullansanız da, güvenlik kimliğiniz artık açamadığınız klasörün sahibinin güvenlik kimliğiyle eşleşmez.

Örneğin, aynı kullanıcı adını ve parolayı kullansanız bile, aşağıdaki adımları tamamladıktan sonra artık klasörü açma izniniz ortadan kalkabilir:

1. Windows XP Professional'ı yüklemeden önce, Belgelerim klasörünün gerçek konumunu veya hedef konumunu başka bir birime geçirirseniz.

2. Birincil bölümü biçimlendirirseniz.

3. Windows XP Professional yüklerseniz.

ÇÖZÜM:

Bu sorunu çözmek için, Basit Dosya Paylaşımı'nı devre dışı bırakmanız ve klasörün sahipliğini almanız gerekir:

1. Basit Dosya Paylaşımı'nı devre dışı bırakın:

a. Başlat'ı ve Bilgisayarım'ı tıklatın.
b. Araçlar menüsünde, Klasör Seçenekleri'ni tıklatın ve ardından Görünüm sekmesini tıklatın.
c. Gelişmiş Ayarlar'ın altında, Basit dosya paylaşımı kullan (Önerilen) onay kutusunu tıklatarak onay işaretini kaldırın ve Tamam'ı tıklatın.

2. Sahipliğini almak istediğiniz klasörü sağ tıklatın ve Özellikler'i tıklatın.

3. Güvenlik sekmesini tıklatın ve Güvenlik iletisi görüntülenirse Tamam'ı tıklatın.

4. Gelişmiş'i tıklatın ve Sahibi sekmesini tıklatın.

5. Ad listesinde, kullanıcı adınızı tıklatın, Yönetici olarak oturum açtıysanız Yönetici'yi tıklatın veya Administrators grubunu tıklatın.

Bu klasörün içeriğinin sahipliğini almak isterseniz, Nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir onay kutusunu tıklatarak işaretleyin. Bunu yapmayı unutursanız, özel klasörü açabilseniz bile alt klasörlere ulaşamazsınız.

6. Tamam'ı tıklatın.

Aşağıdaki hata iletisini alabilirsiniz:

Klasör dizini içeriğini okuma izniniz yok. Dizin izinlerini, Tam Denetim'in sağladığı izinlerle değiştirmek istiyor musunuz?

Evet'i tıklatırsanız tüm izinler değiştirilir.

7. Evet'i tıklatın.

8. Tamam'ı tıklattıktan sonra klasör ve klasörün içeriği için istediğiniz izinleri ve güvenlik ayarlarını yeniden uygulayın.

Microsoft'un sitesinden alıntıdır.
Eski 23-06-2009   #6 (mesaj-linki)
AriThmetiCs - avatarı

Bi soru daha sorayım.. Konunun dışında ama bu durumun devamında karşılaştığım için, burada sorayım:

Benim kurtarmaya çalıştığım klasör silinmemişti, sadece erişemiyordum. Dolayısıyla 4,5gb'lık Belgelerim klasörüm gizli bir şekilde olsa da hala duruyor. Yedeği alındığına göre bunu silmem lazım.. Silemiyorum. Erişim engellendi; diyor. Buna da bir çözüm rica etsem?
Sorunuma çözüm ararken daha kestirme bir yol olduğunu gördüm. Muhakkak hemen hemen herkesin bildiği bu düzenlemeyi, belki benim gibi pc konusunda zayıf kişilerin ihtiyacı olur diyerek burada paylaşmak istedim.
Yardımcı olabildiğime sevindim (: sorunun çözümünüde kendin bulmak hoş bir durum..
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
çözümü, formattan, klasörlere, nedir, olmasının, sebebi, ulaşılamıyor, Özel
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Formattan sonra özel klasörlere ulaşılamıyor olmasının sebebi ve çözümü nedir? Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Mimari Eserlerin birbirlerinden farklı olmasının sebebi nedir? altay4444 Soru-Cevap 3 5 Gün Önce 16:50
Formattan sonra kaybolan dosyalarımı nasıl geri getirebilirim? davut1191 Soru-Cevap 13 15-10-2009 04:46
Formattan sonra görüntü ve ses kayboldu, yardım eder misiniz? LUTFEN HELP ME Soru-Cevap 5 08-10-2009 01:27
Ayasofya Kilisesi'nin cami olmasının sebebi nedir? ejder24 Soru-Cevap 2 17-12-2008 22:08
Klasörlere Özel Simgeler Koymak bloodbower PC/Internet Teknik Destek 4 28-06-2008 23:44