| | #1 (mesaj-linki) | |
| Windows güncelleştirme sorunun nedeni ve çözümü nedir?
Selam, Windows XP Pro kullanıyorum. Format atmıştım ve Microsoft Windows Update sayfasına son güncellemeleri kontrol etmek için girdim. Açılan sayfada şöyle yazıyordu: "Bu Windows hizmetlerinden bir veya daha fazlası çalışmadığından site devam edemiyor: Otomatik Güncelleştirmeler (sitenin bilgisayarınızla ilgili yüksek öncelikli güncelleştirmeleri algılamasını, karşıdan yüklemesini ve kurmasını sağlar) Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti (BITS) (güncelleştirmelerin daha hızlı bir şekilde ve işlemin kesilmesi durumunda sorunsuz olarak karşıdan yüklenmesini sağlar) Olay Günlüğü (gerekirse sorun gidermeye yardımcı olmak için güncelleştirme etkinliklerinin kaydını tutar) Bu hizmetlerin etkin durumda olduğunu doğrulamak için: 1. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın. 2. services.msc yazın ve Tamam'ı tıklatın. 3. Hizmet listesinde, Otomatik Güncelleştirmeler'i çift tıklatın ardından Özellikler'i tıklatın. 4. Başlangıç türü listesinde Otomatik'i seçin ve Uygula'yı tıklatın. 5. Hizmet durumunun Başladı olduğunu doğrulayın, Hizmet Durumu Durduruldu ise Başlat düğmesini tıklatın. 6. Hizmet listesinde Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti'ni (BITS) çift tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın. 7. Başlangıç türü listesinde Elle'yi seçin ve Uygula'yı tıklatın. 8. Hizmet durumunun Başladı olduğunu doğrulayın, Hizmet Durumu Durduruldu ise Başlat düğmesini tıklatın. 9. Hizmet listesinde Olay Günlüğü'nü çift tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın. 10. Başlangıç türü listesinde Otomatik'i seçin ve Uygula'yı tıklatın. 11. Hizmet durumunun Başladı olduğunu doğrulayın, Hizmet Durumu Durduruldu ise Başlat düğmesini tıklatın." Bunları yaptım ve update sayfasını yeniledim. Güncellemeler sıralandı, yükle dedim ve pc'de güncelleme penceresi açıldı. Fakat hepsi başarısız oldu ve şu hata iletisini aldım: "Kur, yükleme için gereken dosyaların bütünlüğünü doğrulayamadı. Bu bilgisayarda Şifreleme Hizmetinin çalıştığından emin olun." Pc'm güncelleme olmamasına rağmen "yeniden başlat"mamı istiyor. Fakat üstte microsoft sayfasında ki yönlendirmelerle yaptığım düzeltmeler, pc'yi yeniden başlatınca eski haline geri dönüyor. Pc'mde yardım konularında "şifreleme hizmeti"ni arattım ama çözüm olacak bir şey bulamadım. İnternet güvenlik ayarlarım ORTA düzeyde. Otomatik güncelleştirmelerim açık. Sizce sorun ve çözümü nedir?
| |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Windows güncelleştirme sorunun nedeni ve çözümü nedir?
Bu sorunu gidermek için aşağıdaki yöntemleri kullanın. Her yöntemdeki adımları tamamladıktan sonra, sonraki yönteme geçmeden önce bu yöntemin sorunu giderip gidermediğini sınayın. Sorun herhangi bir yöntemle giderilirse, kalan yöntemleri kullanmanıza gerek yoktur. ÜsteYöntem 1: Edb.log dosyasını yeniden adlandırma Edb.log dosyasını yeniden adlandırın ve sonra programı yüklemeyi yeniden deneyin. Edb.log dosyasını yeniden adlandırmak için şu adımları izleyin:
ÜsteYöntem 2: Şifreleme Hizmetleri'ni otomatik olarak ayarlama Şifreleme Hizmetleri'ni Otomatik olarak ayarlayın ve sonra programı yüklemeyi yeniden deneyin. Şifreleme Hizmetleri'ni Otomatik olarak ayarlamak için şu adımları izleyin:
ÜsteYöntem 3: Catroot2 klasörünü yeniden adlandırma Catroot2 klasörünü yeniden adlandırın (yalnızca Windows XP ve Windows Server 2003) ve sonra programı yüklemeyi yeniden deneyin. Not İşletim sisteminiz Windows 2000 ise bu yöntemi atlayın. Catroot2 klasörünü yeniden adlandırmak için şu adımları izleyin:
ÜsteYöntem 4: Şifreleme Hizmeti ile ilişkili DLL dosyalarını yeniden kaydetme Şifreleme Hizmeti ile ilişkili DLL dosyalarını yeniden kaydetmek için şu adımları izleyin:
ÜsteYöntem 5: %Windir% klasöründen ve alt klasörlerinden gizli özniteliğini kaldırma
ÜsteYöntem 6: Sürücü olmayanları imzalama ilkesini sessizce gerçekleşecek biçimde ayarlama Windows 2000'in bir sürümünü çalıştırıyorsanız, İmzasız sürücü olmayan yükleme davranışı Grup İlkesi ayarını Sessizce devam et olarak ayarlayın. Bu Grup İlkesi ayarı, Grup İlkesi MMC eklentisinde Bilgisayar Yapılandırması, Windows Ayarları, Güvenlik Ayarları, Yerel İlkeler, Güvenlik Seçenekleri altındadır. Windows XP'yi veya Windows'un sonraki bir sürümünü çalıştırıyorsanız, bu Grup İlkesi ayarı artık desteklenmemektedir. Bu durumda, sorunu gidermek için şu adımları izleyin:
ÜsteYöntem 7: Güvenilen Yayımcılar Kilidi'ni geçici olarak kapatma ve güvenilen yayımcılar sertifika deposuna gerekli sertifikaları yükleme Güvenilir yayımcı ekleme kilidini etkinleştir Grup İlkesi ayarını kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak öncelikle Güvenilen Yayımcılar sertifika deponuza uygun sertifikaları eklemelisiniz. Bunu yapmak için, Güvenilen yayıncı kilidini etkinleştir Grup İlkesi ayarını kapatın, Güvenilen Yayıncılar sertifika deposuna uygun sertifikaları yükleyin ve sonra Güvenilen yayıncı kilidini etkinleştir Grup İlkesi ayarını yeniden açın. Microsoft Windows ve Microsoft Internet Explorer ürün güncelleştirmeleri için uygun sertifikayı yüklemek için şu adımları izleyin:
ÜsteYöntem 8: Sertifika yolundaki tüm sertifikaların durumunu doğrulama ve eksik veya bozuk sertifikaları başka bir bilgisayardan alma Bir Windows veya Internet Explorer ürün güncelleştirmesinin sertifika yolundaki sertifikalarını doğrulamak için şu adımları izleyin:Adım 1: Microsoft sertifikalarını doğrulama
Bu sertifikalardan biri veya daha fazlası eksik veya bozuksa, başka bir bilgisayarda eksik veya bozuk sertifikaları verin ve sonra sertifikaları bilgisayarınıza yükleyin. Başka bir bilgisayarda sertifikaları vermek için şu adımları izleyin:
ÜsteYöntem 9: Geçici dosyayı temizleme ve düzeltme yüklemesini veya hizmet paketi yüklemesini yeniden başlatma Not İşletim sistemi Windows 2000 ise bu yöntemi atlayın. Geçici dosyayı temizlemek ve düzeltme yüklemesini veya hizmet paketi yüklemesini yeniden başlatmak için şu adımları izleyin:
ÜsteYöntem 10: Yazılım dağıtım klasörünü boşaltma
ÜsteYöntem 11: Yerinde yükseltme gerçekleştirme Yerinde yükseltme gerçekleştirme hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:315341 (How to perform an in-place upgrade (reinstallation) of Windows XP ) Windows XP'nin yerinde yükseltilmesi (yeniden yüklemesi) nasıl gerçekleştirilir Üstekaynak | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Re: Windows güncelleştirme sorunun nedeni ve çözümü nedir?
fadedliver... mesajında ki tüm yöntemleri denedim. Çoğu için değişikliğe gerek yoktu ama yine de gözden geçirdim. Hatta 9.Yöntemin 4. adımında ki; "ren %systemroot%\System32\Catroot2" komutu için "Komut sözdizimi yanlış." çıkıyor. Sonuç olarak maalesef sorunum çözülemedi. Hala pc'm güncelleme yapmıyor. Yani karşıdan yüklüyor ama kurmuyor. Hata iletisi aynı. Bugün başka çözüm bulamazsak sanırım yeniden format atıcam Hizmet Listesinde, Otomatik Güncelleştirmeler'in başlangıç türünü otomatiğe ayarlıyorum fakat restarttan sonra yine "Devre Dışı" görünüyor. Peki bu normal midir?
| |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
Bilgisayarınızda DeepFreeze programı var mı?
| |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
Hayır yok. Aslında hiçbirşey yok. Dediğim gibi yeni format atmıştım ve bu sorunu düzeltmeden hiçbirşey yüklemek istemedim. Bi format daha atacağım gibi gözüküyor çünkü :/
| |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Windows güncelleştirme sorunun nedeni ve çözümü nedir? İşletim sistemin lisanslımı_? eğer lisanslı değilse güncellemeleri kapatmanı öneririm.. şayet değilse işletim sistemini var olanın üstüne tekrar kurman (onarman) sorununu çözmüş olacak kanaatindeyim... | |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
Evet, işletim sistemim lisanslı. Doğrulama da yapmıştı zaten. Bu benim attım ilk format değil. Yıllardır aynı şekilde sistem yeniliyorum. Sanırım son da olmayacak Dediğin gibi sistemi tekrar kurucam, başka yolu yok galiba..
| |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Re: Windows güncelleştirme sorunun nedeni ve çözümü nedir? | |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |
Kurulu sistem üzerine onar ile kurulum yaptım, sonuç değişmedi. Ben de format attım. Her zaman dediğim gibi.. temiz bir formatın, üstesinden gelemeyeceği sorun yoktur Yine de ilgi ve alakanıza çok teşekkürler. | |
|
![]() |
| Etiketler |
| çözümü, güncelleştirme, nedeni, nedir, sorunun, windows |
Windows güncelleştirme sorunun nedeni ve çözümü nedir? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Msn indirirken çıkan sorunun nedeni ve çözümü nedir? | byshekil | Soru-Cevap | 2 | 18-05-2009 14:28 |
| Açılış ve kapanıştaki sorunun çözümü nedir? | aynur karaca | Soru-Cevap | 2 | 08-05-2009 04:56 |
| Bilgisayarımda internet bağlantımla yaşadığım sorunun çözümü nedir? | flowerben | Soru-Cevap | 2 | 18-04-2009 22:38 |
| İş, güç , enerji hakkındaki sorunun çözümü nedir? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 2 | 08-04-2009 01:47 |
| İnternete bağlanırken yaşadığım sorunun nedeni ne olabilir? | tounela | Soru-Cevap | 2 | 22-01-2009 11:57 |