Arama

Harry Potter and the Order of the Phoenix oyununda bölümleri nasıl geçebilirim?

Güncelleme: 24 Temmuz 2014 Gösterim: 10.411 Cevap: 25
mltm_kzlrmk - avatarı
mltm_kzlrmk
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #1
mltm_kzlrmk - avatarı
Ziyaretçi
harry potter and the order of the phoenix oyununu oynamaya yeni başladım ama daha ilk bölümünü bile anlayıp oynayamadım.ilk başta karsıma 2 ruh cıktı ama onları nasıl atltacagımı bilemiyorum.tşk
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
mltm_kzlrmk adlı kullanıcıdan alıntı

harry potter and the order of the phoenix oyununu oynamaya yeni başladım ama daha ilk bölümünü bile anlayıp oynayamadım.ilk başta karsıma 2 ruh cıktı ama onları nasıl atltacagımı bilemiyorum.tşk

Sanırım arama motorunda birşeyler buldum belki size yardımcı olabilir.
Size birileri büyü öğretiyorlarmış eşyaları dağıtıyormuşlar siz o eşyaları soldaki kapıya doğru çekiyormuşsunuz 1.bölüm böylelikle geçiliyor deniyor arama motorunda inşAllah yardımcı olur.

Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Oyunla ilgili bir yazı buldum.




Hogwarts'a ayak basmadan önceki bölümler oyuna alışma havasında geçiyor, bu sırada büyü yapmayı ve kontrolleri öğreniyoruz. Büyü yapma sistemi önceki oyunlardan tamamen farklı ve yeni bir sistem geliştirilmiş. Farenizin sol tuşuna basılı tutup yaptığınız hareketler (sol tuşa basıp saat yönüne doğru bir daire çizmek, sol tuşa basıp fareyi sağa sola çekmek gibi) genel büyülerinizi tetikliyor. (Bir nesneyi havalandırmak, ittirmek yada kendinize doğru çekmek gibi.) Sağ tuşa basarak yaptığınız hareketler ise kısıtlı sayıdaki düello sahnelerinde kullanılıyor. (Rakibi sersemletmek, silahsız bırakmak gibi.) Teoride gerçekten orijinal ve güzel olan bu sistem, oyun içinde saçmalayan kontroller yüzünden maalesef çuvallıyor. Oyunun hikaye anlatımından bile kötü olan şey kesinlikle oyunun kontrolleri. Tam anlamıyla oynayana işkence çektirmek için tasarlanmış kontrol sisteminde, basitçe bir nesneyi hedefleyip ona büyü yapabilmek için 10 dakika uğraşmak işten değil. Normalde bir nesneye büyü yapmak istediğinizde sol tuşa basılı tutup fareyi nesneye doğrultup gerekli büyü hareketini yapmanız lazım. Ama oyunun berbat hedefleme sistemi yüzünden tam önünüzde duran meşaleyi bir türlü hedefleyemeyip Incendio büyüsünü yapamadığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız. (Oyuna bakılırsa ok tuşları da hedeflemede bize yardım edebiliyor ama onlar da ayrı saçmalıyor, o yüzden hiç değinmiyorum.) Kontrollerde başarısız olan sadece hedefleme sistemi de değil tabi ki. Oyun nispeten az sayıda tuşla oynanıyor, ancak bu az sayıdaki tuş da işlevlerini doğru düzgün yerine getiremediği için oyunun kontrollerine alışana kadar (alışabilirseniz tabi) ya da gözünüzü yumana kadar işkence çekiyorsunuz. Koşmak için Shift tuşuna basılı tutmanız lazım ama karakteriniz bazen anlamsızca siz Shift'e basılı tuttuğunuz halde yürümeyi tercih edebiliyor, ya da siz yukarı doğru giderken değişen bir kamera açısıyla karakteriniz birden geriye dönüp koşmaya başlayabiliyor vs... Amma kötüledin oyunu, hiç mi iyi yanı yok derseniz, bu saydıklarım dışında oyunun eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Hogwarts'ın gerçekten büyük ve detaylı olduğunu da düşünürsek (gerçi kitaplardaki Hogwarts'ı filmdekine tercih etsem de) okulun o büyülü atmosferini solumak gerçekten eğlenceli. Bulunacak ve çözülecek bir çok sırı barındıran okulda gezerken her yere dikkat etmelisiniz. Çünkü öylece duran duvar ya da yer halılarından yada sönmüş meşalelerden bile keşif puanı kazanabiliyorsunuz.
Peki nedir keşif puanı? Eski oyunlarda toplayabildiğimiz kadar renkli fasülyeleri toplar, topladığımız oranda da ödüller kazanırdık. Bu renkli fasülyelerin yerini artık keşif puanları almış durumda. Herhangi bir şey keşfettiğinizde (Bu keşfettiğiniz şey bir duvar halısının arkasındaki heykel olabilir, tamir edilmiş bir vazo olabilir vs) keşfettiğiniz şeye bağlı olarak belli bir oranda keşif puanı kazanıyorsunuz. Ne kadar çok keşif puanı kazanırsanız büyüleriniz de seviye atlayarak o kadar güçlü oluyorlar (ben bir fark göremedim gerçi) ve aynı zamanda "Room of Rewards" adlı odada bulunan ödülleri ve oyunun yapım aşamalarıyla ilgili videoları açabiliyoruz.

Hogwars çeşitli binalara mensup (Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw ve Hufflepuff) öğrencilere ev sahipliği yaptığından ve bu oyuna gayet iyi yansıtıldığından dolayı o büyülü hava gayet iyi kotarılmış. Slytherin'li öğrencilerin yanınızdan geçerken size sürekli laf atmaları, diğer binalardaki öğrencilerin ise çeşitli dostça tavırları gerçekten hoş olmuş ve sizi atmosferin içine çekmeyi başarıyorlar.

Oyunda yaptığımız şeyler sadece keşiflerle sınırlı değil tabi ki. Sihir Bakanlığı görevlisi ve Defense Against Dark Arts (Karanlık Sanatlara Karşı Savunma) öğretmeni Dolores Umbridge'e karşı savaşmak ve Dumbledore's Army adındaki karşıt grubu oluşturmak, onları eğitmek de oyunda yapacaklarımız arasında. Dumbledore's Army oyunda ciddi bir yer kaplıyor. İlk önce Marauder's Map'tan (Çapulcu Haritası) yerlerine baktığımız gruba katılmaya hevesli öğrencileri bulup onlar adına ufak görevler yerine getiriyoruz. Fotoğraf makinesini Slytherin'li öğrencilere kaptırmış olan Colin'in fotoğraf makinesini geri almak yada Cho’nun baykuşunu yakalayıp mektup yollamasına yardımcı olmak gibi çeşitli bir çok görev var. Bu görevlerin oyuna çeşitlilik kattığını ve eğlenceli olduklarını söyleyebilirim. Tek kötü yanları (kontrolleri saymazsak) neredeyse her görev için okulun diğer ucuna git-gel yapmak zorunda oluşumuz. Ama gözünüzü açık tutup keşif puanlarını kollayın demiştik değil mi? Yol üstündeki mini oyunlara da takılabilme şansınız var üstelik.
Mini oyunlar oyunun en keyifli yanlarından biri. Wizard's Chess(Büyücü Satrancı), Gobstones (Tüküren Bilye) ve Exploding Snap (Patlamalı Pişti) gibi basit ama keyifli oyunlar vakit geçirmek için birebir. Büyücü Satrancının normal satrançtan farkı yok, taşların hareket edip birbirlerini parçalaması dışında tabi. Tüküren Bilye de amaç kendi bilyenizin ortadaki bilyeye en yakın bilye olmasını sağlamak. Patlamalı Pişti de ise, kartlar patlamadan önce eşlerini bulmaya çalışıyoruz. Eğer kontrollerden dolayı çıldıracak gibi olursanız mini oyunlara göz atıp sakinleşmeye çalışın derim.

Dumbledore's Army'ye yeterli üye bulduktan sonra ise Room of Requirement (İhtiyaç Odası) isimli odada onlara saldırı ve savunma üzerine yeni büyüler öğretiyoruz(ve de öğreniyoruz.). Burada genelde yeni öğrenilen büyüyü üç kere başarıyla uyguladığınızda bir sonraki büyüye geçebiliyorsunuz.

Dumbledore's Army kurulduktan sonra ve Dolores Umbridge okul müdüreliğine geldikten sonra ise amacımız Umbridge'in işlerini sabote etmek haline geliyor. Okulun her yerine yapay bataklıklar yerleştirmek, Umbridge'in anonslarını iksirler kullanarak sabote etmek gibi eğlenceli görevler yerine getiriyoruz bu kısımda. Umbridge'in ne kadar sinir bozucu bir karakter olduğunu gördükten sonra bu kısımları zevkle yerine getireceğinizi düşünüyorum. (Ayrıca Umbridge'in iksirle bozulmuş anonslarının da oldukça eğlenceli olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.)

Okul içinde oradan oraya koşarken en büyük yardımcınız Marauder's Map olacak. Tab tuşuna basarak açabileceğiniz bu haritada okulun herhangi bir yerini yada kişisini seçerek ona giden en kestirme yolu hayali ayak izlerini izleyerek bulabilirsiniz. Gerçekten kullanışlı ve eğer birinin nerede olduğunu bilmiyorsanız sizi büyük zahmetten kurtarıyor.
Hogwarts büyücülük okulu değil miydi, ders yok mu hiç dediğinizi duyar gibiyim. Dersler ve geçilmesi gereken sınavlar da oyunun bir diğer parçası. Görebileceğiniz toplam 4 adet ders var(ki bence çok az bu sayı). Bu dersler; Transfiguration (Biçim Değiştirme), Potions (İksir), Charms (Muska) ve Herbalogy (Bitki Bilim). Bu derslerle ilgili sınavlara girmeden önce her dersin öğretmeni bize ufak görevler veriyor. (Genelde araştırmamız gereken bir konu oluyor bu ve gerekli kitabı bularak o konuda bir ödev hazırlamamızı istiyorlar.) Ödevi getirdiğiniz zaman ise asanızı (farenizi) hızlı kullanmanız gereken bir dizi büyü yapmanızı istiyorlar kısıtlı zaman içerisinde. Burada alabileceğiniz en yüksek not O, yani Outsanding (Olağanüstü). Deneme sınırı olmadığı için eğer başaramazsanız istediğiniz kadar deneme şansınız var. Peki bu derslerin bize ne katkısı var derseniz, tüm derslerden O alırsanız Room of Rewards da bir kupa ödülü açabiliyorsunuz. Ama bunun dışında bir katkısı yok, hatta hiçbir dersle uğraşmadan da oyunu bitirebilirsiniz rahatlıkla.

Bu saydıklarımız dışında bir de oyunun sonunda Sihir Bakanlığı'nda geçen bölümler var tabi. Oyun genelde adventure tadında geçerken neredeyse doğru düzgün yaşayabileceğimiz tek aksiyon sahneleri burada. (Hogwarts'ta da birkaç aksiyon sahnesi var ama zaten tam ısınmaya başladığınız sırada sona eriyorlar.) Ha, tabi ki isterseniz okulda da sağ tuşa basılı tutarak istediğiniz öğrenciye saldırı büyüleri yollayabilirsiniz ama ben şu ana kadar karşılık verenini görmedim. (Slytherin'liler üzerinde denemek lazım.) Sihir Bakanlığı’nda bölümün çoğunluğu sinematik olarak geçse de ilk aksiyon sahnesinde Sirius Black (Harry'nin vaftiz babası) olarak oynuyoruz. Lucius Malfoy ve Bellatrix Lestrange'e karşı aynı anda yaptığımız düellodan sonra ise kontrol Dumbledore'a geçiyor ve bu sefer Voldemort'un ta kendisiyle düello yapıyoruz. Dumbledore olarak oynarken zaten tek bir hedefiniz olduğu için önünüzde hedefleme pek de sorun olmuyor, rahatça oynayabiliyorsunuz neyse ki.
Oyunun genel içeriğine yeterince değindik sanırım. Teknik detaylara gelecek olursak...

Grafikler çok muhteşem olmasa da gayet yeterli. Filmdeki karakterlerin suratları birebir taranarak oyuna aktarılmış. Hogwarts'ın arkaplanındaki dağlar ve Hogwarts gayet detaylı ve güzel yapılmış. Her ne kadar ben filmlerde ve son iki oyunda öğrencilerin cüppe yerine gömlek-pantolon-yelek üçlüsüyle takılmalarına sinir olsam da bu giysilerin ve karakterlerin animasyonları da hiç fena değil. Merdivenlerden çıkarken yada inerken karakterlerin merdivenlerin kenarına tutunmaları yada çok ani bir şekilde bir boşluğa adım attıklarında dengelerini sağlamaya çalışmaları gibi karakter animasyonları gayet güzel yapılmış ve göze batmıyor.

Seslere bakacak olursak üzerinde gerçekten uğraş verildiği belli oluyor. Filmden birçok oyuncuyu bir araya toplayıp oyundaki karakterlerine de ses verdirtmeyi başarmış EA. Karakterlerin konuşmaları, söyledikleri gayet güzel düşünülmüş ve eğlenceli olmuş. Okuldaki öğrencilerin yanından geçerken attıkları laflar gerçekten atmosfere büyük katkı sağlıyor. Müzikler de filmin müzikleri ağırlıklı olsa da, önceki Harry Potter oyunlarının bazı müziklerinin yeniden yapılmış hallerini duymak hoş olmuş açıkçası.

Anlattıklarımızı kısaca toparlayacak olursak, acınası kontrollerine tahammül edebilecekseniz eğlendirebilecek bir oyun Order of the Phoenix. Keşke filmi temel almak yerine kitabı temel alıp kontrollerini de düzgün yapsalarmış demekten kendimi alamıyorum. Ancak yinede sıkı bir Harry Potter hayranıysanız ve Hogwarts’ın büyülü atmosferine kapılmak istiyorsanız bir göz atmanız yerinde olacaktır. Hele ki benim gibi yedinci kitabı bitirip de serinin bitmesine üzülüyorsanız, Hogwarts'a tekrar bir ziyaret sizi kendinize getirecektir.
Öncelikle oyun, ilk üç oyunun aksine, aynı Goblet of Fire(Ateş Kadehi)’ın oyunu gibi tamamen filmin üzerine kurulmuş. Şahsen filmlerinden haz etmesem de kitapların bir fanı olduğumu söyleyebilirim, ki ilk üç oyunu tamamen kitabın atmosferini içerdiği için çok seven birisi olarak “filmin oyunu”nu oynamak biraz hayal kırıklığına uğratmadı değil. Ama hiç değilse Goblet of Fire gibi bir felaketle karşı karşıya değiliz.

Oyunumuz, 10 Ağustos itibariyle ülkemizde de vizyona girecek olan Order of the Phoenix (Zümrüdüanka Yoldaşlığı) filmini konu alıyor. Bir önceki sene, karanlık büyücü Lord Voldemort’un elinden zor kurtulmuş olan Harry Potter’ın Dementor (Ruh Emici)’lar tarafından saldırıya uğramasıyla başlıyor oyun. Ardından hikayede ne olup bittiğini anlayamadan koca bir sıçrama yapıp kendimizi Grimmauld Meydanı 12 Numaralı evde, yani Order of the Phoenix’in karargahında buluyoruz. Ki bu noktada oyunun hikayesiyle ilgili ciddi kaygılar duymaya da başlıyoruz aynı zamanda. Eğer kitapları okumadıysanız ya da filmi izlemediyseniz oyunun hikayesinden hiçbir şey anlamanız mümkün değil. Her şey o kadar hızlı olup bitiyor ve detaysız işleniyor ki, olaylar adeta birbirine giriyor. Bir bakıyorsunuz Dementor saldırısına uğramışsınız, birileri bir duruşmadan bahsediyor ama siz Grimmauld Meydanı’nda Sirius’un evinde büyü yaparak etrafı topluyorsunuz sonra hop diye kendinizi büyücülük okulu Hogwarts’ta buluyorsunuz ve Hermione ile Ron size duruşmadan aklandığınızı söylüyor. Maalesef Hikayeyi çok daha düzenli ve detaylı anlatabilirlerdi, ki ilk üç oyuna bakınca orada daha derli toplu ve anlaşılır şekilde anlatıldığını görüyoruz.

Hogwarts’a ayak basmadan önceki bölümler oyuna alışma havasında geçiyor, bu sırada büyü yapmayı ve kontrolleri öğreniyoruz. Büyü yapma sistemi önceki oyunlardan tamamen farklı ve yeni bir sistem geliştirilmiş. Farenizin sol tuşuna basılı tutup yaptığınız hareketler (sol tuşa basıp saat yönüne doğru bir daire çizmek, sol tuşa basıp fareyi sağa sola çekmek gibi) genel büyülerinizi tetikliyor. (Bir nesneyi havalandırmak, ittirmek yada kendinize doğru çekmek gibi.) Sağ tuşa basarak yaptığınız hareketler ise kısıtlı sayıdaki düello sahnelerinde kullanılıyor. (Rakibi sersemletmek, silahsız bırakmak gibi.) Teoride gerçekten orijinal ve güzel olan bu sistem, oyun içinde saçmalayan kontroller yüzünden maalesef çuvallıyor. Oyunun hikaye anlatımından bile kötü olan şey kesinlikle oyunun kontrolleri. Tam anlamıyla oynayana işkence çektirmek için tasarlanmış kontrol sisteminde, basitçe bir nesneyi hedefleyip ona büyü yapabilmek için 10 dakika uğraşmak işten değil. Normalde bir nesneye büyü yapmak istediğinizde sol tuşa basılı tutup fareyi nesneye doğrultup gerekli büyü hareketini yapmanız lazım. Ama oyunun berbat hedefleme sistemi yüzünden tam önünüzde duran meşaleyi bir türlü hedefleyemeyip Incendio büyüsünü yapamadığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız. (Oyuna bakılırsa ok tuşları da hedeflemede bize yardım edebiliyor ama onlar da ayrı saçmalıyor, o yüzden hiç değinmiyorum.) Kontrollerde başarısız olan sadece hedefleme sistemi de değil tabi ki. Oyun nispeten az sayıda tuşla oynanıyor, ancak bu az sayıdaki tuş da işlevlerini doğru düzgün yerine getiremediği için oyunun kontrollerine alışana kadar (alışabilirseniz tabi) ya da gözünüzü yumana kadar işkence çekiyorsunuz. Koşmak için Shift tuşuna basılı tutmanız lazım ama karakteriniz bazen anlamsızca siz Shift’e basılı tuttuğunuz halde yürümeyi tercih edebiliyor, ya da siz yukarı doğru giderken değişen bir kamera açısıyla karakteriniz birden geriye dönüp koşmaya başlayabiliyor vs… Amma kötüledin oyunu, hiç mi iyi yanı yok derseniz, bu saydıklarım dışında oyunun eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Hogwarts’ın gerçekten büyük ve detaylı olduğunu da düşünürsek (gerçi kitaplardaki Hogwarts’ı filmdekine tercih etsem de) okulun o büyülü atmosferini solumak gerçekten eğlenceli. Bulunacak ve çözülecek bir çok sırı barındıran okulda gezerken her yere dikkat etmelisiniz. Çünkü öylece duran duvar ya da yer halılarından yada sönmüş meşalelerden bile keşif puanı kazanabiliyorsunuz.

Peki nedir keşif puanı? Eski oyunlarda toplayabildiğimiz kadar renkli fasülyeleri toplar, topladığımız oranda da ödüller kazanırdık. Bu renkli fasülyelerin yerini artık keşif puanları almış durumda. Herhangi bir şey keşfettiğinizde (Bu keşfettiğiniz şey bir duvar halısının arkasındaki heykel olabilir, tamir edilmiş bir vazo olabilir vs) keşfettiğiniz şeye bağlı olarak belli bir oranda keşif puanı kazanıyorsunuz. Ne kadar çok keşif puanı kazanırsanız büyüleriniz de seviye atlayarak o kadar güçlü oluyorlar (ben bir fark göremedim gerçi) ve aynı zamanda “Room of Rewards” adlı odada bulunan ödülleri ve oyunun yapım aşamalarıyla ilgili videoları açabiliyoruz.

Hogwars çeşitli binalara mensup (Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw ve Hufflepuff) öğrencilere ev sahipliği yaptığından ve bu oyuna gayet iyi yansıtıldığından dolayı o büyülü hava gayet iyi kotarılmış. Slytherin’li öğrencilerin yanınızdan geçerken size sürekli laf atmaları, diğer binalardaki öğrencilerin ise çeşitli dostça tavırları gerçekten hoş olmuş ve sizi atmosferin içine çekmeyi başarıyorlar.

Oyunda yaptığımız şeyler sadece keşiflerle sınırlı değil tabi ki. Sihir Bakanlığı görevlisi ve Defense Against Dark Arts (Karanlık Sanatlara Karşı Savunma) öğretmeni Dolores Umbridge’e karşı savaşmak ve Dumbledore’s Army adındaki karşıt grubu oluşturmak, onları eğitmek de oyunda yapacaklarımız arasında. Dumbledore’s Army oyunda ciddi bir yer kaplıyor. İlk önce Marauder’s Map’tan (Çapulcu Haritası) yerlerine baktığımız gruba katılmaya hevesli öğrencileri bulup onlar adına ufak görevler yerine getiriyoruz. Fotoğraf makinesini Slytherin’li öğrencilere kaptırmış olan Colin’in fotoğraf makinesini geri almak yada Cho’nun baykuşunu yakalayıp mektup yollamasına yardımcı olmak gibi çeşitli bir çok görev var. Bu görevlerin oyuna çeşitlilik kattığını ve eğlenceli olduklarını söyleyebilirim. Tek kötü yanları (kontrolleri saymazsak) neredeyse her görev için okulun diğer ucuna git-gel yapmak zorunda oluşumuz. Ama gözünüzü açık tutup keşif puanlarını kollayın demiştik değil mi? Yol üstündeki mini oyunlara da takılabilme şansınız var üstelik.

Mini oyunlar oyunun en keyifli yanlarından biri. Wizard’s Chess(Büyücü Satrancı), Gobstones (Tüküren Bilye) ve Exploding Snap (Patlamalı Pişti) gibi basit ama keyifli oyunlar vakit geçirmek için birebir. Büyücü Satrancının normal satrançtan farkı yok, taşların hareket edip birbirlerini parçalaması dışında tabi. Tüküren Bilye de amaç kendi bilyenizin ortadaki bilyeye en yakın bilye olmasını sağlamak. Patlamalı Pişti de ise, kartlar patlamadan önce eşlerini bulmaya çalışıyoruz. Eğer kontrollerden dolayı çıldıracak gibi olursanız mini oyunlara göz atıp sakinleşmeye çalışın derim.

Dumbledore’s Army’ye yeterli üye bulduktan sonra ise Room of Requirement (İhtiyaç Odası) isimli odada onlara saldırı ve savunma üzerine yeni büyüler öğretiyoruz(ve de öğreniyoruz.). Burada genelde yeni öğrenilen büyüyü üç kere başarıyla uyguladığınızda bir sonraki büyüye geçebiliyorsunuz.

Dumbledore’s Army kurulduktan sonra ve Dolores Umbridge okul müdüreliğine geldikten sonra ise amacımız Umbridge’in işlerini sabote etmek haline geliyor. Okulun her yerine yapay bataklıklar yerleştirmek, Umbridge’in anonslarını iksirler kullanarak sabote etmek gibi eğlenceli görevler yerine getiriyoruz bu kısımda. Umbridge’in ne kadar sinir bozucu bir karakter olduğunu gördükten sonra bu kısımları zevkle yerine getireceğinizi düşünüyorum. (Ayrıca Umbridge’in iksirle bozulmuş anonslarının da oldukça eğlenceli olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.)

Okul içinde oradan oraya koşarken en büyük yardımcınız Marauder’s Map olacak. Tab tuşuna basarak açabileceğiniz bu haritada okulun herhangi bir yerini yada kişisini seçerek ona giden en kestirme yolu hayali ayak izlerini izleyerek bulabilirsiniz. Gerçekten kullanışlı ve eğer birinin nerede olduğunu bilmiyorsanız sizi büyük zahmetten kurtarıyor.

Hogwarts büyücülük okulu değil miydi, ders yok mu hiç dediğinizi duyar gibiyim. Dersler ve geçilmesi gereken sınavlar da oyunun bir diğer parçası. Görebileceğiniz toplam 4 adet ders var(ki bence çok az bu sayı). Bu dersler; Transfiguration (Biçim Değiştirme), Potions (İksir), Charms (Muska) ve Herbalogy (Bitki Bilim). Bu derslerle ilgili sınavlara girmeden önce her dersin öğretmeni bize ufak görevler veriyor. (Genelde araştırmamız gereken bir konu oluyor bu ve gerekli kitabı bularak o konuda bir ödev hazırlamamızı istiyorlar.) Ödevi getirdiğiniz zaman ise asanızı (farenizi) hızlı kullanmanız gereken bir dizi büyü yapmanızı istiyorlar kısıtlı zaman içerisinde. Burada alabileceğiniz en yüksek not O, yani Outsanding (Olağanüstü). Deneme sınırı olmadığı için eğer başaramazsanız istediğiniz kadar deneme şansınız var. Peki bu derslerin bize ne katkısı var derseniz, tüm derslerden O alırsanız Room of Rewards da bir kupa ödülü açabiliyorsunuz. Ama bunun dışında bir katkısı yok, hatta hiçbir dersle uğraşmadan da oyunu bitirebilirsiniz rahatlıkla.

Bu saydıklarımız dışında bir de oyunun sonunda Sihir Bakanlığı’nda geçen bölümler var tabi. Oyun genelde adventure tadında geçerken neredeyse doğru düzgün yaşayabileceğimiz tek aksiyon sahneleri burada. (Hogwarts’ta da birkaç aksiyon sahnesi var ama zaten tam ısınmaya başladığınız sırada sona eriyorlar.) Ha, tabi ki isterseniz okulda da sağ tuşa basılı tutarak istediğiniz öğrenciye saldırı büyüleri yollayabilirsiniz ama ben şu ana kadar karşılık verenini görmedim. (Slytherin’liler üzerinde denemek lazım.) Sihir Bakanlığı’nda bölümün çoğunluğu sinematik olarak geçse de ilk aksiyon sahnesinde Sirius Black (Harry’nin vaftiz babası) olarak oynuyoruz. Lucius Malfoy ve Bellatrix Lestrange’e karşı aynı anda yaptığımız düellodan sonra ise kontrol Dumbledore’a geçiyor ve bu sefer Voldemort’un ta kendisiyle düello yapıyoruz. Dumbledore olarak oynarken zaten tek bir hedefiniz olduğu için önünüzde hedefleme pek de sorun olmuyor, rahatça oynayabiliyorsunuz neyse ki.

Oyunun genel içeriğine yeterince değindik sanırım. Teknik detaylara gelecek olursak…

Grafikler çok muhteşem olmasa da gayet yeterli. Filmdeki karakterlerin suratları birebir taranarak oyuna aktarılmış. Hogwarts’ın arkaplanındaki dağlar ve Hogwarts gayet detaylı ve güzel yapılmış. Her ne kadar ben filmlerde ve son iki oyunda öğrencilerin cüppe yerine gömlek-pantolon-yelek üçlüsüyle takılmalarına sinir olsam da bu giysilerin ve karakterlerin animasyonları da hiç fena değil. Merdivenlerden çıkarken yada inerken karakterlerin merdivenlerin kenarına tutunmaları yada çok ani bir şekilde bir boşluğa adım attıklarında dengelerini sağlamaya çalışmaları gibi karakter animasyonları gayet güzel yapılmış ve göze batmıyor.

Seslere bakacak olursak üzerinde gerçekten uğraş verildiği belli oluyor. Filmden birçok oyuncuyu bir araya toplayıp oyundaki karakterlerine de ses verdirtmeyi başarmış EA. Karakterlerin konuşmaları, söyledikleri gayet güzel düşünülmüş ve eğlenceli olmuş. Okuldaki öğrencilerin yanından geçerken attıkları laflar gerçekten atmosfere büyük katkı sağlıyor. Müzikler de filmin müzikleri ağırlıklı olsa da, önceki Harry Potter oyunlarının bazı müziklerinin yeniden yapılmış hallerini duymak hoş olmuş açıkçası.

Anlattıklarımızı kısaca toparlayacak olursak, acınası kontrollerine tahammül edebilecekseniz eğlendirebilecek bir oyun Order of the Phoenix. Keşke filmi temel almak yerine kitabı temel alıp kontrollerini de düzgün yapsalarmış demekten kendimi alamıyorum. Ancak yinede sıkı bir Harry Potter hayranıysanız ve Hogwarts’ın büyülü atmosferine kapılmak istiyorsanız bir göz atmanız yerinde olacaktır. Hele ki benim gibi yedinci kitabı bitirip de serinin bitmesine üzülüyorsanız, Hogwarts’a tekrar bir ziyaret sizi kendinize getirecektir.

ALINTIDIR
hskdkrho - avatarı
hskdkrho
Ziyaretçi
8 Ağustos 2009       Mesaj #4
hskdkrho - avatarı
Ziyaretçi
2 ruh çıkan bölüm şöyle geçilir sol kilike tıklayıp soldan sağa doğru yuvarlak çizin maus ile expatru patrunu büyüsü yapar ama bu yuvarlağı 5-10 kere yapın 2 ruhta ölüp gider
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Eylül 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
londradan döndükten sonra luna nın eşyaları kayboluyor bulamıyorum

OYUNDA sonbölümlerdeluna nın eşyaları kayboluyor bulamıyorum
Son düzenleyen Misafir; 11 Eylül 2009 15:51 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Kasım 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya ben ıncendia diye bir büyü var buyüyü yapıyorum ağaç hemenn yanmıyo bunun en kısa yolunu bana yazarsanız sevinirim
juhkhk - avatarı
juhkhk
Ziyaretçi
8 Haziran 2010       Mesaj #7
juhkhk - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben opyunu bitirdim lord woldemortta savastım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Aralık 2010       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
cho nun baykuşunu almak için tırmanıyoru harryu çıkmıyo napıcam
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Şubat 2011       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
2 ruhu şçyle öldüreceksin değneği yani mausu aşağı yıkarı aşağı yukarı mausun sol tuşunu bırakmadan sallıcaksın mavi bişiler olcak ruhlar geri savrulcak onu bi kaç kere yap sonrası sana kalmış
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2011       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ne aşağı yukarı nede yuvarlık çizersem çiziyim ruhlar gitmiyor

Benzer Konular

4 Temmuz 2007 / Misafir Hayali Karakterler
24 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
24 Şubat 2014 / heroalper Soru-Cevap
26 Temmuz 2009 / RuffRyders Oyunlar