Arama

Truva atı virüsü nasıl temizlenir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Eylül 2018 Gösterim: 145.838 Cevap: 14
_Ceyda_ - avatarı
_Ceyda_
Ziyaretçi
15 Temmuz 2013       Mesaj #11
_Ceyda_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
bgrmsl9898 adlı kullanıcıdan alıntı

Nesne :
Tehdit:JS/Kryptik.ALB truva atı

Sponsorlu Bağlantılar
Bilgi:bağlantı sonlandırıldı - karantinaya alındı

ben eset nod 32 kullanıyorum hangi siteye girersem gireyim bu yazı çıkıyor sağ al köşede bilgisayarımı yavaşlattı tarama yapıyorum bitdefender danda yaptım ama saklanmış olmalı gizli dosyaları felan görünür kıldım ama olmuyor gitmiyor bide google chrome kullanıyorum ayarlar indirilenler ve geçmiş var bilirsiniz onlara girdiğim zaman bu site gelıyor ardından google ana sayfaya atıyor onlara giremıyorum yenı sekmedede aynı şey oluyor ne yapmalıyım acil yardım istiyorum bilenler yardım etsin format atmak istemiyorum bilgisayarıma ama nasıl halledebilirim truva atı adlı virüsü JS denen şeyi nasıl silebilir bilgisayarım eskısı gibi nasıl olur LÜTFEN ACİL YARDIM 1!!!!!!!
Msn Sad

[IMG] file:///C:/Users/YarenBilgisayar/Desktop/bandicam%202013-07-14%2014-58-00-027.jpg [/IMG]
[IMG] file:///C:/Users/YarenBilgisayar/Desktop/bandicam%202013-07-14%2014-57-56-371.jpg [/IMG]

resimli gösterimde yaptım belkı anlarsınız admınler lütfen yardım edin biri sağ köşede süreklı çıkıyo biride ayarlara yenı sekme geçmiş vs. gibi şeyleri açınca ordakı arama çubugunda adres çıkıyo ve direk googleye aktarıyo lütfen rica ediyorum bi yardım !! acill


Durumunuz kötü.Gerçekten virüsler kuşatmış.Eset bile bu şekilde yapıyorsa siz en iyisi format atın.Üzgünüm Msn Sad
Son düzenleyen Safi; 18 Eylül 2018 02:51
TheOne - avatarı
TheOne
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013       Mesaj #12
TheOne - avatarı
Kayıtlı Üye
Malwarebytes Anti-Malware isimli programı internetten indirin işinizi görür anti virüsler genelde virüsler için yazılır daha ufak türevleri olan truva atları ve malvereler için bu program tercih edilebilir
Sponsorlu Bağlantılar
BY_Cevap - avatarı
BY_Cevap
Ziyaretçi
31 Mayıs 2015       Mesaj #13
BY_Cevap - avatarı
Ziyaretçi
Truva Atı Nedir?
Truva atları, kullanıcı tarafından izin verilmeyen işlemler gerçekleştiren kötü amaçlı programlardır. Bu işlemler arasında şunlar bulunabilir:

Veri silme
Veri engelleme
Veri değiştirme
Veri kopyalama
Bilgisayarların veya bilgisayar ağlarının performansını düşürme
Truva atları, diğer bilgisayar virüsleri ve solucanlarının aksine kendi kendilerine çoğalamaz.

Truva atları sizi nasıl etkileyebilir?
Truva atları, bilgisayarınızda gerçekleştirdikleri işlemlerin türüne göre sınıflandırılır:

Arka kapı
Arka kapı Truva atı, kötü amaçlı kullanıcıların virüslü bilgisayarın kontrolünü ele geçirmesini sağlar. Yazarın virüslü bilgisayarda, dosya gönderme, alma, başlatma ve silme, veri görüntüleme ve bilgisayarı yeniden başlatma dahil olmak üzere istediği her işlemi yapmasına olanak tanır. Arka kapı Truva atları, genellikle bir grup kurban bilgisayarı bir araya getirerek suç işleme amacıyla yararlanılabilecek bir botnet veya zombi ağı kurmak için kullanılır.
Girişim
Girişimler, bilgisayarınızda çalışan uygulama yazılımının barındırdığı güvenlik açığından faydalanan veriler veya kodlar içeren programlardır.
Rootkit
Rootkit'ler, sisteminizdeki belirli nesneleri veya etkinlikleri gizlemek üzere tasarlanmıştır. Bunların başlıca amacı, genellikle kötü amaçlı programların algılanmasını önleyerek programların virüslü bir bilgisayarda çalışacağı süreyi uzatmaktır.
Trojan-Banker
Trojan-Banker programları; online bankacılık sistemleri, e-ödeme sistemleri ve kredi veya banka kartı ile ilgili hesap bilgilerinizi çalmak için tasarlanır.
Trojan-DDoS
Bu programlar, hedeflenen bir web adresine Hizmet Reddi (DoS) saldırıları düzenler. Bilgisayarınızdan ve diğer birçok virüslü bilgisayardan birden çok istek göndererek gerçekleştirilen saldırı, hedef adrese aşırı yüklenilmesine yol açarak hizmet reddine neden olur.
Trojan-Downloader
Trojan-Downloader'lar, bilgisayarınıza Truva atları ve reklam yazılımı gibi yeni kötü amaçlı yazılım programı sürümleri indirip yükler.
Trojan-Dropper
Bu programlar, bilgisayar korsanları tarafından Truva atlarını ve/veya virüsleri yüklemek ya da kötü amaçlı programların algılanmasını engellemek için kullanılır. Tüm antivirüs programları, bu tür Truva atlarında bulunan tüm bileşenleri tarayamaz.
Trojan-FakeAV
Trojan-FakeAV programları, antivirüs yazılımının etkinliğini taklit eder. Bu programlar, bildirdikleri tehditler aslında var olmadığı halde, tehditlerin algılanması ve kaldırılması karşılığında kullanıcıdan para sızdıracak şekilde tasarlanmıştır.
Trojan-GameThief
Bu tür programlar, online oyuncuların kullanıcı hesap bilgilerini çalar
Trojan-IM
Trojan-IM programları; ICQ, MSN Messenger, AOL Instant Messenger, Yahoo Pager, Skype ve benzeri anlık mesajlaşma programlarında kullandığınız oturum açma bilgilerini ve parolaları çalar.
Trojan-Ransom
Bu tür Truva atları, bilgisayarınızdaki verileri değiştirerek bilgisayarın doğru çalışmamasına veya belirli verilerin kullanılamamasına yol açar. Suçlu, fidye isteğinde bulunur ve ancak bu paranın ödenmesi karşılığında bilgisayar performansını eski haline getirir veya verilerinizin üzerindeki engeli kaldırır
Trojan-SMS
Bu programlar, cep telefonunuzdan özel ücretli telefon numaralarına kısa mesajlar göndererek para harcamanıza neden olabilir.
Trojan-Spy
Trojan-Spy programları, örneğin klavyeyi kullanarak girdiğiniz verileri izleyerek, ekran görüntüleri alarak veya çalışan uygulamaların listesini edinerek bilgisayarı nasıl kullandığınızla ilgili casus bilgiler toplayabilir.
Trojan-Mailfinder
Bu programlar, bilgisayarınızdaki e-posta adreslerini toplayabilir.
• Diğer Truva atı türleri arasında şunları sayabiliriz:
Trojan-ArcBomb
Trojan-Clicker
Trojan-Notifier
Trojan-Proxy
Trojan-PSW
Truva atlarına karşı korunma

Etkili kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımları yükleyerek PC'ler ve dizüstü bilgisayarlar, Mac bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar dahil olmak üzere tüm cihazlarınızı Truva atlarına karşı koruyabilirsiniz. Kaspersky Anti-Virus 2015 gibi sıkı bir kötü amaçlı yazılımdan koruma çözümü, PC'nize yöneltilen Truva atı saldırılarını algılar ve engeller. Kaspersky Internet Security for Android ise Android akıllı telefonlar için virüslere karşı birinci sınıf koruma sağlayabilir. Kaspersky Lab, şu cihazların Truva atlarına karşı korunmasını sağlayan kötü amaçlı yazılımdan koruma ürünleri sunar. YArdımcı olabildiyse
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 18 Eylül 2018 02:51
runeşya - avatarı
runeşya
Ziyaretçi
28 Haziran 2015       Mesaj #14
runeşya - avatarı
Ziyaretçi
Yazıyı okuduktan sonra silinemez olarak nitelendirilen virüslerin silinemez olmalarının, bir delete ya da shift+delete tuşuna kadar hüküm sürdüğünü göreceksiniz. Bir virüs adı veriyorum;

kromirani.exe
Bu arkadaş bir Trojan. Yani Truva Atı. Nasıl temizleneceğini bir yana bırakıp kökenbilimsel bir açıklama getirildiğinde diğer virüslerden farklı olduğunu görebiliriz. Bir Truva Atı virüsünün bilgisayarınıza zarar vermesi için bu atı (virüsü) içeri (biilgisayara) almak gerekiyor. Tıpkı Truvalıların Yunanları atın içerisinde kendi şehirlerine alması gibi. Bununla da bitmiyor o atı (virüs yazılımını) işlev açısından uygulamak gerekiyor, yani çalıştırmak. Tıpkı Truvalıların Yunanların atını şehir merkezine getirip ve etrafında toplanarak ona bakması gibi. Truva atı olarak bilgisayara gelen virüsler neler olabilir? Masaüstü uygulamaları ya da gadgetları (ekran koruyucu, hava durumu, analog saat, not defteri) ve p2p paylaşım programları (limewire vs.). Bulaştıkları bilgisayarların kullanıcıları genellikle meraklı insanlardır. Açar bir klasörü, “Bu nedir?” şeklinde dosyaya tıklar ve virüsler atın içerisinden çıkarak kendilerini kopyalar. Bulaşır sağa sola. Son 5 yıldır adını bilmediğim ya da yüklediğimden emin olmadığım dosyaları Google’a sorarak bu sorunu çözüyorum. Önceleri her ay bir truva atı macerası ve format geçirirdi bilgisayarım.

Geçelim sorunun çözümüne. Bilgisayarımda aynı anda hem Windows hem de Pardus kullanıyorum. Windows kullanmamın nedeni 6 ay içerisinde sürekli kullanacağım Praat ve Optimality Theory Soft gibi yazılımların Linux desteğinin olmaması. İşim bitsin %100 Pardus şaşmaz bilgisayarımda, bu kadar da kullanışçılığı benimserim. Bunu vurgulamamın nedeni de Windows kullanıyor olmam. Yoksa Pardus kim virüsçük kim.
Son düzenleyen Safi; 18 Eylül 2018 02:50
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Eylül 2018       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Windows'ta oluyor diğerlerinde oluyormu bilmiyorum ama arama çubuğuna cmd yani komut sistemi yazıyorsunuz.Sonra da net user yazıyorsunuz. Sağ üst bölümde ortalarda SUPPORT 00 varsa virüs vardır.Çözmek için net user SUPPORT_388945a0 /delete yazıyorsunuz oluyor. Bana da bulaşmıştı

Benzer Konular

22 Aralık 2011 / samxyz Cevaplanmış
20 Mayıs 2009 / kaaaaaadir Soru-Cevap
20 Ekim 2012 / nikneym Soru-Cevap
25 Mart 2011 / aheng41 Soru-Cevap
18 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap