PC Görünümü Üye Ol
Forum Ana Sayfa
Soru-Cevap > Meyve suyunun içinde ne vardır, yararları ve zararları nedir?
«Önceki KonuSonraki Konu»
Misafir12:59, 2 Eylül 2009 
meyvesuyu içindekiler ve zararları faydaları
En iyi cevap Blue Blood tarafından gönderildi

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı:
meyvesuyu içindekiler ve zararları faydaları
Meyve suyu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

meyve suyu, doğal olarak meyve dokusunda bulunan sıvıdır. Meyve suları, ısı veya çözücü kullanmadan, taze meyvelerinin ezmesi veya sıkıştırması ile hazırlanılır

Örneğin, portakal suyu portakal meyvesinin özütüdür

Türleri

Bazı popüler meyve suyu türleri elma, portakal, vişne, greyfurt, ananas, domates, hint kirazı, üzüm, yabanmersini ve nar sularıdır, ama diğer popüler türleri de var.
Meyve suyunun faydaları

Bilimadamları yaşlanmaya, Alzheimer, kanser, kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklara karşı taze sıkılmış meyve suyu tüketilmesini tavsiye ediyor.

Özellikle siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunun her türlü hastalıkla savaşan antioksidanlar açısından zengin olduğu biliniyor. Taze sıkılmış meyve sularının haftada en az 3 kez tüketilmesini öneriliyor.

Glasgow üniversitesinde yürütülen araştırmalarda düzenli meyve suyu tüketiminin, yaşlanmanın etkilerini yavaşlattığı, Alzheimer, kanser ve kalple ilgili kronik hastalıklara yakalanma riskini de azalttığı ortaya çıktı.

Taze sıkılmış meyve suları, yaşlanmaya ya da kronik hastalıklara neden olan serbest radikallerin en büyük düşmanı olarak bilinen antioksidanları yoğun miktarda içerdiğinden bu etkiyi yaratıyor.

Bu açıdan en faydalı meyveler, siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar. En fazla antioksidan üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunda bulunuyor...

Araştırmanın sonuçlarına göre haftada ortalama 3 kez bu meyvelerin suyunun tüketilmesi Alzheimer riskini yüzde 76, kalp hastalıkları riskiniyse yüzde 30 oranında düşürüyor.

Bu mevye sularındaki antioksidanlar serbest radikallerin hücrelere saldırıp yoketmesini engelliyor. Bu da yaşlanma etkilerini hafifletiyor.

Uzmanlar meyve sularında rastlanan antioksidanların kırmızı şarap, kahve ve çikolata da bulunduğunu, bu gıdaların da makul miktarlarda türketilmesinin faydalı olabileceğini vurguluyor.


Benzer Konular:
Etiketler:
  • meyve suyu icindekiler
  • meyve suyunun icinde neler var
  • meyve suyunun icindekiler
Cevap
Blue Blood13:01, 2 Eylül 2009 
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı:
meyvesuyu içindekiler ve zararları faydaları
Meyve suyu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

meyve suyu, doğal olarak meyve dokusunda bulunan sıvıdır. Meyve suları, ısı veya çözücü kullanmadan, taze meyvelerinin ezmesi veya sıkıştırması ile hazırlanılır

Örneğin, portakal suyu portakal meyvesinin özütüdür

Türleri

Bazı popüler meyve suyu türleri elma, portakal, vişne, greyfurt, ananas, domates, hint kirazı, üzüm, yabanmersini ve nar sularıdır, ama diğer popüler türleri de var.
Meyve suyunun faydaları

Bilimadamları yaşlanmaya, Alzheimer, kanser, kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklara karşı taze sıkılmış meyve suyu tüketilmesini tavsiye ediyor.

Özellikle siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunun her türlü hastalıkla savaşan antioksidanlar açısından zengin olduğu biliniyor. Taze sıkılmış meyve sularının haftada en az 3 kez tüketilmesini öneriliyor.

Glasgow üniversitesinde yürütülen araştırmalarda düzenli meyve suyu tüketiminin, yaşlanmanın etkilerini yavaşlattığı, Alzheimer, kanser ve kalple ilgili kronik hastalıklara yakalanma riskini de azalttığı ortaya çıktı.

Taze sıkılmış meyve suları, yaşlanmaya ya da kronik hastalıklara neden olan serbest radikallerin en büyük düşmanı olarak bilinen antioksidanları yoğun miktarda içerdiğinden bu etkiyi yaratıyor.

Bu açıdan en faydalı meyveler, siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar. En fazla antioksidan üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunda bulunuyor...

Araştırmanın sonuçlarına göre haftada ortalama 3 kez bu meyvelerin suyunun tüketilmesi Alzheimer riskini yüzde 76, kalp hastalıkları riskiniyse yüzde 30 oranında düşürüyor.

Bu mevye sularındaki antioksidanlar serbest radikallerin hücrelere saldırıp yoketmesini engelliyor. Bu da yaşlanma etkilerini hafifletiyor.

Uzmanlar meyve sularında rastlanan antioksidanların kırmızı şarap, kahve ve çikolata da bulunduğunu, bu gıdaların da makul miktarlarda türketilmesinin faydalı olabileceğini vurguluyor.


Kaynak
Cevap
Misafir22:59, 14 Haziran 2011 
Ne kadar zekisiniz ya, adam size faydalarını ve zararlarını sormuş, yani dışarıdan aldığımız meyve suların ne kadar zararlı ve ne kadar faydalı!
Bilmem anlatabildim mi.

marketlerden aldığımız doğal yazan meyve suları acaba ne kadar doğal. içindekileri okursan en fazla %40 doğal olduğunu görüyoruz, peki ya kalan maddeler? onların zararları ne acaba,veya meyveler nereden gelmiş? acaba organik doğal meyveler mi yoksa hormonlu meyveler mi...

Ne kadar uğraşırsak aslında manavdan aldığımız hormonsuz sebzeler bile ilaçlardan etkilenmiş oluyor, istediğiniz kadar yıkayın hiç fark etmiyor.
E tabi bunları bakanlık söylemez, sözlerim altın değerinde arkadaş. zaten tüm hükümetlerin amacı o değil mi, insan ömrünü kısaltmak sözde hastalıklara karşı savaş veriyorlar, ama aslında deney ediyorlar istedikleri gibi bizi zehirleyebilirler.

Iyi zehirlenmeler.
Cevap
Misafir14:02, 26 Temmuz 2011 
meyva suyunun taze sıkılmışı tabi kide yararlı ama ambalajlılarda ne olduğunu bilmiyoruz ... ve bunun için taze sıkılmış meyva suyu içmeliyizz
Cevap
Misafir14:16, 26 Temmuz 2011 
son günlerde haberlerde meyve suyunun boyu kısalttığına dair bir haber vardı

Cevap
Misafir16:06, 1 Aralık 2011 
Meyve suyunun içinde hangi vitaminler vardır ? cevaplarınızı bekliyorum acil...
Cevap
Misafir20:42, 26 Aralık 2011 
bu meyve suyu ve süt karışım madde değildir dimi ben bunu sormak istedimde....
Cevap
asude14:30, 27 Aralık 2013 
zararları ne
Cevap
«Önceki KonuSonraki Konu»
Hızlı Cevap
İsim:
Doğrulama
Mesaj:
Tüm Soru-Cevap Konuları
Benzer Konular
Nükleer santrallerin çevreye zararları ve yararları nedir?
Yağmurun yararları ve zararları nedir?
Yoğurt suyunun faydaları ve zararları nelerdir?
Sürat yapmanın yararları ve zararları nedir?
Şalgam suyunun faydaları ve zararları nedir?