Arama

HalfLife 2 episode two oyununun son kısmı nasıl geçiliyor?

Güncelleme: 30 Haziran 2011 Gösterim: 4.152 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Eylül 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
half life 2 episode two oyunun sonuna kadar geldim adam bir şeffaf topun için de ben yukarılara çıktıkça oda çıkıyor ışınlanıp kayboluyor oyunu bitiremiyorum lütfen yardım edin Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mayıs 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

half life 2 son bolum nasil gecilir ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum

SON BÖLÜMDE NE YAPMAK GEREKİYORRRR
Sponsorlu Bağlantılar
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
8 Mayıs 2011       Mesaj #3
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı

‘’OUR MUTUAL FRIEND’’

İçerde Alyx babasıyla karşılaşıyor ayrıca ilerde black mesa’dan hatırlayacağınız Dr. Kleiner de var konuşmaların ardından biz ortalığı bir kolaçan edelim diye alt kısımlara doğru ilerliyoruz. Asansörle en alta gidip önünde ışıklı tuşların olduğu kapının açılmasını bekliyoruz tek gözlü dostumuz bize kapıyı açıp ilerlememizi sağlıyor koridorlardan geçip ilerdeki askerle birlikte giderken saldırıya uğruyoruz burada sağdaki merdivenlerin altından eğilerek ilerliyoruz.
İlerde içerisinin hunter’ler ile kaplı olduğunu görüyoruz hemen içerideki askerlere yardım ediyoruz çevrenizde gördüğünüz varilleri kullanarak bu baş belası ‘’hunter’’lardan kurtuluyoruz. Bu yaratıkların attıkları mavi cisimler belli bir süre sonra patladığı için yerinizde pek sabit kalmamanız gerekiyor. İçerideki işiniz bitince deponun en sonunda gidin buradaki vanayı kapatın ki merdivenden çıkarken haşlanmayın. Yukarı çıkıp sağdan devam edin.
Burada karşımıza bir taret ve birkaç kombine askeri çıkıyor çevrenizde gördüğünüzü sanayi tüpü benzeri tüpleri gravitiy gun ile üstlerine atarak temizleyebilirsiniz. Aynı şekil taretleri de uzaktan tüp atarak devirebilirsiniz. İlerlediğiniz zaman karşınıza su dolu bir makine dairesi çıkıyor buradaki hunteri ve ilerde çıkan kombine askerlerini de çevrede bolca bulunan tüpler ile öldürerek ilerliyoruz. Merdivenlerin üstünden tellerin diğer tarafına atlıyoruz. Sağdaki suya atlayıp kısa bir yüzmenin ardında diğer taraftaki, açıklığa çıkıyoruz. Burada bize yukardan kombine askerlerini ağır ateşi başlıyor. Yakınımızda olanları temizleyip kenarlarda bulunun merdivenlerle katları hızlıca çıkıyoruz her katta bir tur atıp çevremizdeki askerleri öldürüp bir üst kata çıkıyoruz en üst katta köprü benzeri yapıyı geçip kırmızı ışık altındaki koridordan geçiyoruz. İleride bir makine tüfeğin korumasında bir sığınak var içerisinde de burayı koruyan birkaç kombine askeri var. İstersek gizlenerek istersek de elimize geniş metal bir bidon alıp(gravitiy gun ile ) onu kalkan olarak kullanarak sağ taraftan yanaşıyoruz. Aralıklı kapında birkaç bomba sallayıp hemen makinelinin önündeki kırık camdan girip içeriyi temizliyoruz. İçerideki düğmeye bastığınızda üst kapak kapanıyor ve artık helikopterle gelen askerlerin içeri girmesini engelliyoruz. Kapak kapanırken dışarıda bulunan asker bize ateş açıyor. Makineliyi kullanarak hepsini haklıyoruz. Ardında Alyx bir asker ve tek gözlü arkadaşımız yanımıza geliyor. Alyx kapıyı açıyor. Daha sonra beraber yol boyunca ilerliyoruz kısa bir yükleme ekranından sonra içer giriyoruz burada ekranda görünenler Alyx’in babasını hiç memnun etmiyor. Özellikle ekranda gördüğümüz buz fırtınaları ve genel gidişat hakkında hararetli tartışmaları dinliyoruz. Uzunca bir sohbetten sonra arka kapı açılıyor ve füze rampasındaki adam(dr.magnusson) bizi karşılıyor ve takip etmemizi söyleyerek peşine takılıyoruz. Sağdaki kapıdan girerek geliştirdikleri teknolojiyi anlatıyor ve tripodalara karşı ürettikleri mavi top benzeri cismi nasıl kullanacağımız gösteriyor. Gravitiy gun ile topu alıyoruz ve antrenman yapmak için tripdoun tam kafasına isabet ettiriyoruz. Ardında oraya yapışan topu silah ile vuruyoruz. Burada çokça antrenman yapmak izin lehinize çünkü birazdan gerçek tripodlarla karşılaşacağız.
Burada işimiz bitince adamın açtığı kapıdan gidiyoruz. Sarı arabamıza birkaç ek yapılmış halde görüyoruz. Biraz sonra üssü tripodlardan koruyacağımız alanda bize kolaylık sağlasın diye aracın arkasında bir adet bu topları koymak için bölüm görüyoruz. Buradaki elaman bize radarda görünecek ibareleri ve arkadaki kısmı anlatıp gitmemiz için tel kapıyı açıyor. Artık üssü korumak için hazırız. Ardından arabaya atlayıp ileri doğru gidiyoruz. Yapacağımız savunma için belli bölgelere yerleştirilmiş ve tripodları öldürmemi için gereken topların yapıldığı merkezler var. Buraların yerini iyi bilememiz gerekiyor. Hele ki hard seviyede burayı geçmek gerçekten çok zor bir iş. Ama bir kaç taktikle üstesinden gelinemeyecek gibi değil.

Öncelikle bu merkezleri ‘’suppily’’iyi bilmemiz gerek. Yani isabetsiz bir atış yaptıktan sonra hemen gidip yeni bir top almanız şart o yüzden hızlı olmalı ve neyin nerde olduğunu bilmeliyiz. Öncelikle üsden çıktıktan sonra ilk top yapım cihazından 5-10 tane topu üretelim. Ardından gravitiy gun’a sağ tıklayarak bu topları yere bırakalım. Böyle böyle yaparak yere top benzeri bombaları yayıp sağdaki ve soldaki kısımlardaki top yapma cihazlarından çıkan topları çevreye yayalım.(ama atmayalım çünkü patlıyor). Böylece saldırı esnasında hemen yerden bir tanesini alıp tripodları vurabiliriz ve makinde top beklerken zaman kaybetmeyiz. Eğer tripodlar üsse kdar gelirse bölümü kaybetmiş oluyoruz yani burası bizim için önemli. Son savunma noktamız burası olacak. Arabamızın arkasında da her zaman bir topumuz bulunsun. Kulübelerdeki top yapma cihazlarından çıkan topları böylece yola yaydıktan sonra arabamıza atlayıp ilerleyelim. Sağdan gittiğimizde burada büyük bir bina görüyoruz içeride cephane pek çok tüp ve top yapma cihazı bulunuyor. Tripodlar burayı yıkacağı için her şeyi gravitiy gun ile dışarı taşıyoruz ve burada da bir miktar topu dışarı çabuk ulaşabileceğimiz bir yere koyuyoruz. Buradan işimiz bitince düz giderek su kulesini geçiyoruz ve ilerdeki askerlerin yanında araçtan iniyoruz. Bura ki savunmayla ilgili son tüyoları dinleyip (buradan da bir miktara top saçıyoruz yere) ilk tripod saldırısıyla baş başa kalıyoruz. Aracımızın radarında da zaten kırmızı noktalar nerde tripod tehlikesi olduğunu gösteriyor. Tripodalar genellikle yanlarında iki veya üç hunter ile gezdikleri için kolayca kafalarına bu bombaları atmak kolay olmuyor. O yüzden önce hunterlardan kurtulmak akıllıca varsa roket atarınızla varsa çevredeki tüpler ve ağaç gövdeleriyle hunterları hallediyoruz ardından tripodun kafasına bombalı topumuzu gönderip bir silahla bu topa ateş ederek tripdoları havaya uçuruyoruz. Tripodlar pek çok yerden birden saldırıya geçtikleri için hızlı olmalıyız ve hunterlarla da fazla oyalanmamalıyız. Yoksa çok çabuk üssü kaybederiz. Saldırıdan önce hazırlığımızı iyi yaptıysak süratli bir şekilde bombalı toplarla tripodları öldürebiliriz. Uzun uğraşlar sonucu on tripodu yok ettikten sonra anons da üsse geri dönmemiz gerektiğini duyuyoruz ve üsse geri gidiyoruz. İçeri girdiğimizde savunmada yer alan askerleri dinlenirken görüyoruz ardında Alyx geliyor ve üssün iç kısımlarına doğru beraber ilerliyoruz. İçerde füze rampasında gördüğümüz adamla konuştuktan sonra yükleme ekranını atlatıp son bölüme geçiyoruz.

‘’T- MINUS ONE’’

Asansörle yukarı çıkıyoruz. Koridorlardan ilerleyip fırlatma odasında buluyoruz kendimizi. Ardında kontrol panelindeki kırmızı düğmeye basıp geri sayımı başlatıyoruz. 30 sn sonra paket gönderiliyor. Açılan kapıdan dışarı çıktığımızda boyut kapısını artık kapatıyoruz. Alyx ve babasını takip edip içeri giriyoruz asansörle alta indiğimizde bizi trajik bir video bekliyor. Video’yu izledikten sonra bu muhteşem ve tadı damağımızda kalmış oyunu bitiriyoruz.

^
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Haziran 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Half Life Edisode Tw0 1. bölümde takıldım Msn Sad birr yere gidip zombileri öldürüyor kız sonra bir ev var orya girmemiz lazım gelmiyo Msn Grin ben mi yanlış yapıyorum oyunda çok amatörüm yardım !!!

Benzer Konular

7 Eylül 2014 / Misafir Soru-Cevap
26 Eylül 2015 / Misafir Soru-Cevap
7 Ocak 2015 / mltm_kzlrmk Soru-Cevap
4 Mart 2012 / ErAz Soru-Cevap
2 Şubat 2011 / Misafir Soru-Cevap