Arama

Kuyruk sokumu iltihaplanması hangi tıbbi bölümün uzmanlığıdır?

Güncelleme: 20 Kasım 2010 Gösterim: 7.852 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Eylül 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sevgili hocam;

Sponsorlu Bağlantılar
kuyruk sokumu iltihaplanmasına çare bulunamıyor mu? hiç bir doktor almıyor kitleyi ağrı dayanılamayacak kadar ağır ve şiddetli. "ağrı polikiniği" mi bakıyor bu soruna. 2ay sonraya gün veriliyor ama ağrı dayanılır gibi değil. en azından ağrıyı dindirebilecek tavsiye edeceğiniz bir ilaç var mı yada tavsiye edebileceğiniz hastane doktor bilgi verebilirseniz sevinirim.
Deadlylady - avatarı
Deadlylady
Ziyaretçi
20 Kasım 2010       Mesaj #2
Deadlylady - avatarı
Ziyaretçi
Kuyruk Sokumundan Kaynaklanan Ağrılar:
Düşme, çarpma sonucu kuyruk sokumu kolaylıkla kırılabilir ve çok uzun süren ağrılara yol açar. Bu kemiğin ya çıkartılması ya da düzeltilmesi gerekir. Gebelik sırasında düşenlerde düzeltmeye gerek yoktur. Çoğu kez bebek çıkarken kendiliğinden düzelir.
Sponsorlu Bağlantılar

Kuyruk sokumundan gelişen diğer bir ağrı da dokumacı makatı denilen durumdur. Kalça kemiğinin oturma durumunda zeminle temas eden bölümünde bulunan bir çeşit yastık görevi yapan kısmın iltihaplanması ile bölgede sürekli ağrı baş gösterir.

Bölgeye lokal anestezikler ve kortikosteroid enjeksiyonları ile hastalarda uzun süreli rahatlama sağlanabilir.
Kuyruk sokumu ağrılarının diğer bir özelliği zaman geçirilmeden tedavi gerekliliğidir. Aksi takdirde cerrahi girişime rağmen ağrı devam eder. Hastaların uzun süre simite benzer minderlerde oturması gerekebilir.

Benzer Konular

18 Eylül 2016 / Ziyaretçi Soru-Cevap
10 Temmuz 2014 / umutasaf Soru-Cevap
5 Nisan 2019 / Misafir Cevaplanmış
14 Ocak 2013 / iceslush Cevaplanmış