Cevap Yaz Önceki Konu Sonraki Konu

Besinleri taze olarak tüketmek neden önemlidir?

Gösterim: 17756 | Cevap: 20
  • besinler taze olmazsa ne olur
Misafir
Cevaplanmış   |    24 Eylül 2009 22:15   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

Besinleri taze olarak tüketmek neden önemlidir?

BESİNLER TAZE OLARAK TÜKETMEK NİCİN ÖNEMLİDİR
En iyi cevap Misafir tarafından gönderildi

Besinlerin Taze Tüketilmesinin Önemi

Bedenimizin ihtiyaç duyduğu demir, kalsiyum, potasyum gibi maddeleri sebzelerden sağlarız. Sebzeler asıl olarak taze tüketilmesi gereken besinlerdendir. Taze bir sebzenin % 70′i su, % 3.5′u protein ve % 1′i yağdır. Az yağ içermesi sebebi ile diyet programları için de sebze önemlidir.

Sebzelerin dondurularak ileri tarihlerde tüketilmesi ile taze tüketimi arasında kuşkusuz fark vardır. Sebzeler kesilerek ya da bütün olarak dondurulduklarında besin değerlerinde azalma olur. (Eğer sebzeleri dondurarak saklamayı tercih ediyorsanız parçalamadan saklamayı tercih edebilirsiniz.) Aynı şekilde taze sebzelerin aşırı haşlanarak ya da pişirilerek yenmesi durumunda da sebzeler taşıdıkları değeri önemli ölçüde kaybedebilirler.

Sebzeleri bir çoğumuz konserve olarak da tüketmeyi tercih ederiz. Aslında sebzeler konservelendiğinde, çiğ ve dondurulmuş sebzelere kıyasla daha yüksek oranda besin değerini kaybederler. Örneğin fasulye çiğ ile kıyaslandığında pişmiş ya da dondurulmuş fasulye lif değerinin % 25′ini, vitamin değerinin ise % 10′unu kaybeder. Konserve olarak ise bu değerleri neredeyse % 50′ye yakın yitirir.

Sebzeleri genel olarak çiğ tüketmeye pek alışık değilizdir. Oysa ki, ıspanak, karnıbahar salata olarak, patates, salatalık meyve olarak rahatlıkla tüketilebilir.

Sebzelerin taşıdığı besin değeri ile yetiştikleri toprağın doğallığı arasında da ilinti vardır. Toprağın verimli olması halinde sebzeler içerdikleri besin değeri açısından daha faydalı olacaktır. Öte yandan aşırı gübre ve kimyevi maddeler sebebi ile yapay olarak zenginleştirilmiş sebzelerin de sağlı açısından yan etkileri olduğu şüphesizdir. Tarım ilaçları sebebi ile sebzeleri kullanmadan önce iyice yıkamalıyız. Buzdolabında saklarken sebzeleri mümkün olduğunca naylon poşetlerde saklamalıyız. doğrusu da sebzenin alındıktan sonra kısa bir süre içinde tüketilmesidir

25 Eylül 2009 09:36   |   Mesaj #2   |   
ThinkerBeLL - avatarı
VIP Özel Üye-VIP
Istanbul TR

61413
11.472 mesaj
Kayıt Tarihi:Üyelik: 18-02-2009
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

BESİNLER TAZE OLARAK TÜKETMEK NİCİN ÖNEMLİDİR

.
Alıntı

Besinlerin Taze Tüketilmesinin Önemi

Bedenimizin ihtiyaç duyduğu demir, kalsiyum, potasyum gibi maddeleri sebzelerden sağlarız. Sebzeler asıl olarak taze tüketilmesi gereken besinlerdendir. Taze bir sebzenin % 70′i su, % 3.5′u protein ve % 1′i yağdır. Az yağ içermesi sebebi ile diyet programları için de sebze önemlidir.

Sebzelerin dondurularak ileri tarihlerde tüketilmesi ile taze tüketimi arasında kuşkusuz fark vardır. Sebzeler kesilerek ya da bütün olarak dondurulduklarında besin değerlerinde azalma olur. (Eğer sebzeleri dondurarak saklamayı tercih ediyorsanız parçalamadan saklamayı tercih edebilirsiniz.) Aynı şekilde taze sebzelerin aşırı haşlanarak ya da pişirilerek yenmesi durumunda da sebzeler taşıdıkları değeri önemli ölçüde kaybedebilirler.

Sebzeleri bir çoğumuz konserve olarak da tüketmeyi tercih ederiz. Aslında sebzeler konservelendiğinde, çiğ ve dondurulmuş sebzelere kıyasla daha yüksek oranda besin değerini kaybederler. Örneğin fasulye çiğ ile kıyaslandığında pişmiş ya da dondurulmuş fasulye lif değerinin % 25′ini, vitamin değerinin ise % 10′unu kaybeder. Konserve olarak ise bu değerleri neredeyse % 50′ye yakın yitirir.

Sebzeleri genel olarak çiğ tüketmeye pek alışık değilizdir. Oysa ki, ıspanak, karnıbahar salata olarak, patates, salatalık meyve olarak rahatlıkla tüketilebilir.

Sebzelerin taşıdığı besin değeri ile yetiştikleri toprağın doğallığı arasında da ilinti vardır. Toprağın verimli olması halinde sebzeler içerdikleri besin değeri açısından daha faydalı olacaktır. Öte yandan aşırı gübre ve kimyevi maddeler sebebi ile yapay olarak zenginleştirilmiş sebzelerin de sağlı açısından yan etkileri olduğu şüphesizdir. Tarım ilaçları sebebi ile sebzeleri kullanmadan önce iyice yıkamalıyız. Buzdolabında saklarken sebzeleri mümkün olduğunca naylon poşetlerde saklamalıyız. doğrusu da sebzenin alındıktan sonra kısa bir süre içinde tüketilmesidir

Misafir
28 Eylül 2009 18:13   |   Mesaj #3   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

Besinleri taze olarak tüketmemiz neden önemlidir?

besinleri taze olarak tüketmemizneden önemlidir?
Blue Blood
28 Eylül 2009 18:19   |   Mesaj #4   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

besinleri taze olarak tüketmemizneden önemlidir?

Alıntı

Besinlerin Taze Tüketilmesinin Önemi

Bedenimizin ihtiyaç duyduğu demir, kalsiyum, potasyum gibi maddeleri sebzelerden sağlarız. Sebzeler asıl olarak taze tüketilmesi gereken besinlerdendir. Taze bir sebzenin % 70′i su, % 3.5′u protein ve % 1′i yağdır. Az yağ içermesi sebebi ile diyet programları için de sebze önemlidir.

Sebzelerin dondurularak ileri tarihlerde tüketilmesi ile taze tüketimi arasında kuşkusuz fark vardır. Sebzeler kesilerek ya da bütün olarak dondurulduklarında besin değerlerinde azalma olur. (Eğer sebzeleri dondurarak saklamayı tercih ediyorsanız parçalamadan saklamayı tercih edebilirsiniz.) Aynı şekilde taze sebzelerin aşırı haşlanarak ya da pişirilerek yenmesi durumunda da sebzeler taşıdıkları değeri önemli ölçüde kaybedebilirler.

Sebzeleri bir çoğumuz konserve olarak da tüketmeyi tercih ederiz. Aslında sebzeler konservelendiğinde, çiğ ve dondurulmuş sebzelere kıyasla daha yüksek oranda besin değerini kaybederler. Örneğin fasulye çiğ ile kıyaslandığında pişmiş ya da dondurulmuş fasulye lif değerinin % 25′ini, vitamin değerinin ise % 10′unu kaybeder. Konserve olarak ise bu değerleri neredeyse % 50′ye yakın yitirir.

Sebzeleri genel olarak çiğ tüketmeye pek alışık değilizdir. Oysa ki, ıspanak, karnıbahar salata olarak, patates, salatalık meyve olarak rahatlıkla tüketilebilir.

Sebzelerin taşıdığı besin değeri ile yetiştikleri toprağın doğallığı arasında da ilinti vardır. Toprağın verimli olması halinde sebzeler içerdikleri besin değeri açısından daha faydalı olacaktır. Öte yandan aşırı gübre ve kimyevi maddeler sebebi ile yapay olarak zenginleştirilmiş sebzelerin de sağlı açısından yan etkileri olduğu şüphesizdir. Tarım ilaçları sebebi ile sebzeleri kullanmadan önce iyice yıkamalıyız. Buzdolabında saklarken sebzeleri mümkün olduğunca naylon poşetlerde saklamalıyız. doğrusu da sebzenin alındıktan sonra kısa bir süre içinde tüketilmesidir

..
Misafir
29 Eylül 2009 16:25   |   Mesaj #5   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
bence herkes besin yemeli.
Misafir
29 Eylül 2009 22:40   |   Mesaj #6   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Alıntı

bes
inleri taze tüketmemiz neden önemlidir


bence sebzeler yıkanmalı ve doğal yetiştirmeli.çünkü :sebzeler yıkanmasa ve doğal yetiştirilmese hm insan salığı hmde bizim salığınmız tehlikeye girer .siz salığınızı düşünüyorsanız sebze meyveleri hormonsuz ve bol yıkamadan yemeyiniz... xdxd:x::))
Misafir
1 Ekim 2009 15:02   |   Mesaj #7   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Besinlerin Taze Tüketilmesinin Önemi

Bedenimizin ihtiyaç duyduğu demir, kalsiyum, potasyum gibi maddeleri sebzelerden sağlarız. Sebzeler asıl olarak taze tüketilmesi gereken besinlerdendir. Taze bir sebzenin % 70′i su, % 3.5′u protein ve % 1′i yağdır. Az yağ içermesi sebebi ile diyet programları için de sebze önemlidir.

Sebzelerin dondurularak ileri tarihlerde tüketilmesi ile taze tüketimi arasında kuşkusuz fark vardır. Sebzeler kesilerek ya da bütün olarak dondurulduklarında besin değerlerinde azalma olur. (Eğer sebzeleri dondurarak saklamayı tercih ediyorsanız parçalamadan saklamayı tercih edebilirsiniz.) Aynı şekilde taze sebzelerin aşırı haşlanarak ya da pişirilerek yenmesi durumunda da sebzeler taşıdıkları değeri önemli ölçüde kaybedebilirler.

Sebzeleri bir çoğumuz konserve olarak da tüketmeyi tercih ederiz. Aslında sebzeler konservelendiğinde, çiğ ve dondurulmuş sebzelere kıyasla daha yüksek oranda besin değerini kaybederler. Örneğin fasulye çiğ ile kıyaslandığında pişmiş ya da dondurulmuş fasulye lif değerinin % 25′ini, vitamin değerinin ise % 10′unu kaybeder. Konserve olarak ise bu değerleri neredeyse % 50′ye yakın yitirir.

Sebzeleri genel olarak çiğ tüketmeye pek alışık değilizdir. Oysa ki, ıspanak, karnıbahar salata olarak, patates, salatalık meyve olarak rahatlıkla tüketilebilir.

Sebzelerin taşıdığı besin değeri ile yetiştikleri toprağın doğallığı arasında da ilinti vardır. Toprağın verimli olması halinde sebzeler içerdikleri besin değeri açısından daha faydalı olacaktır. Öte yandan aşırı gübre ve kimyevi maddeler sebebi ile yapay olarak zenginleştirilmiş sebzelerin de sağlı açısından yan etkileri olduğu şüphesizdir. Tarım ilaçları sebebi ile sebzeleri kullanmadan önce iyice yıkamalıyız. Buzdolabında saklarken sebzeleri mümkün olduğunca naylon poşetlerde saklamalıyız. doğrusu da sebzenin alındıktan sonra kısa bir süre içinde tüketilmesidir
Misafir
1 Ekim 2009 16:26   |   Mesaj #8   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
bencede besinler taze tüketilmeli çünkü besin çürüyünce işe yaramaz:d
Misafir
1 Ekim 2009 18:00   |   Mesaj #9   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
BEN CEDE TAZE OLARAK TÜKETMELİ
Son düzenleyen fadedliver; 1 Ekim 2009 22:12. Sebep: iğrençti düzenledim heheheh
Misafir
1 Ekim 2009 18:15   |   Mesaj #10   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

Besinleri neden taze olarak tüketmeliyiz?

besinleri taze olarak tüketmemiz neden önemlidir
Son düzenleyen fadedliver; 1 Ekim 2009 22:13.
Cevap Yaz
Hızlı Cevap
İsim:
Mesaj:
Önceki Konu Sonraki Konu

Besinleri taze olarak tüketmek neden önemlidir? Konusuna Benzer Konular

Besinleri kimyasal olarak sindiren salgı nedir?
Gönderen: Misafir Forum: Cevaplanmış
Cevap: 1
Son Mesaj: 9 Haziran 2014 11:30
Mevlana'yı neden tanımalıyız, neden önemlidir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 3
Son Mesaj: 11 Mayıs 2014 10:24
Ormanlar neden önemlidir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 6
Son Mesaj: 21 Kasım 2013 19:37
Tuz neden önemlidir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 5
Son Mesaj: 22 Eylül 2011 16:44
Vücudumuz fazla besinleri neden yağ olarak depo eder?
Gönderen: misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 1
Son Mesaj: 3 Temmuz 2011 18:41
Etiketler:
  • besinler taze olmazsa ne olur
Sayfa 0.370 saniyede 10 sorgu ile oluşturuldu