Cevap Yaz Önceki Konu Sonraki Konu

E vitamini olan besinler hangileridir?

Gösterim: 24026 | Cevap: 1
  • e vitamini besinleri
  • e vitamini iceren besinler
  • e vitaminli yiyecekler
Misafir
Cevaplanmış   |    30 Eylül 2009 19:59   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

E vitamini olan besinler hangileridir?

Alıntı

e vitamini olan yiyecekler

e vitamini olan yiyeceklerin adı
En iyi cevap Blue Blood tarafından gönderildi

E vitamini içeren besinler, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, fındık-ceviz gibi kabuklu yemişler, tohumlu bitkiler, tüm hububatlardır. Yüksek miktarlarda vitamin E içeren gıdalar, kahverengi pirinç, mısır ezmesi, yenebilen deniz yosunları, yumurta, süt, yulaf ezmesi, sakatat, soya fasulyesi, tatlı patates, suteresi, buğday olarak sayılabilir. Vitamin E içeren bitkiler, kaba yonca, ketentohumu, ısırgan otu, yulaf sapı, ağaççileğinin yaprakları, kuşburnudur. Vitamin E'nin kandaki düzeyinin devamı için, vücudun çinkoya gereksinimi vardır. Eğer vitamin E ve demir hapları birlikte kullanılıyorsa günün farklı zamanlarında alınmalıdır. Demirin inorganik formları (ferro sülfat gibi) vitamin E'ye hasar verir. Organik formdaki demir (ferroglukonat ya da ferrofuma-rat) vitamin E'yi etkilemez. Kan pıhtılaşmasını önleyici ilaç kullananlar, günlük 1 200 İU'dan fazla E vitamini almamalıdır, yüksek tansiyonu olanlar ise günlük 200 İU gibi düşük dozlardan başlayarak arzulanan miktarlara yavaşça yükselmelidir. Antioksidan etkisinden yararlanmak için E vitamininin, çinko ve selenyumla birlikte alınması önerilir. Yaşlılığı geciktirme programlarında kullanılan doz 400-800 ünite civarındadır.

Blue Blood
30 Eylül 2009 20:23   |   Mesaj #2   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
E vitamini içeren besinler, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, fındık-ceviz gibi kabuklu yemişler, tohumlu bitkiler, tüm hububatlardır. Yüksek miktarlarda vitamin E içeren gıdalar, kahverengi pirinç, mısır ezmesi, yenebilen deniz yosunları, yumurta, süt, yulaf ezmesi, sakatat, soya fasulyesi, tatlı patates, suteresi, buğday olarak sayılabilir. Vitamin E içeren bitkiler, kaba yonca, ketentohumu, ısırgan otu, yulaf sapı, ağaççileğinin yaprakları, kuşburnudur. Vitamin E'nin kandaki düzeyinin devamı için, vücudun çinkoya gereksinimi vardır. Eğer vitamin E ve demir hapları birlikte kullanılıyorsa günün farklı zamanlarında alınmalıdır. Demirin inorganik formları (ferro sülfat gibi) vitamin E'ye hasar verir. Organik formdaki demir (ferroglukonat ya da ferrofuma-rat) vitamin E'yi etkilemez. Kan pıhtılaşmasını önleyici ilaç kullananlar, günlük 1 200 İU'dan fazla E vitamini almamalıdır, yüksek tansiyonu olanlar ise günlük 200 İU gibi düşük dozlardan başlayarak arzulanan miktarlara yavaşça yükselmelidir. Antioksidan etkisinden yararlanmak için E vitamininin, çinko ve selenyumla birlikte alınması önerilir. Yaşlılığı geciktirme programlarında kullanılan doz 400-800 ünite civarındadır.
Cevap Yaz
Hızlı Cevap
İsim:
Mesaj:
Önceki Konu Sonraki Konu

E vitamini olan besinler hangileridir? Konusuna Benzer Konular

Etiketler:
  • e vitamini besinleri
  • e vitamini iceren besinler
  • e vitaminli yiyecekler
Cevap: 68
Son Mesaj: 3 Kasım 2014 08:29
Mineral içeren besinler hangileridir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 82
Son Mesaj: 21 Ekim 2014 19:59
K vitamini ile eş değer vitaminler hangileridir?
Gönderen: Misafir Forum: Cevaplanmış
Cevap: 1
Son Mesaj: 22 Temmuz 2014 12:27
Eskiden olan yiyecekler hangileridir?
Gönderen: bosverin Forum: Soru-Cevap
Cevap: 9
Son Mesaj: 26 Eylül 2013 17:33
Cevap: 1
Son Mesaj: 19 Temmuz 2009 22:37
Sayfa 0.181 saniyede 10 sorgu ile oluşturuldu