Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Ana besin maddelerinden biri olan karbonhidratlar, temel elementleri, karbon, oksijen olan organik bileşiklerdir. Kolayca hazmedilebilen bu maddeler, besinsel enerji ve kalori kaynağıdır. Şeker, nişasta ve selüloz gibi besinler içersinde bulunur. Şeker, marmelat, jöle, şurup, bal, melas, kakao, çikolata, buğday, diğer tahıl ürünleri ve nişastalı, unlu gıdalar, en fazla karbonhidrat içeren maddelerdir. Fındık, büyük oranda protein ve yağ ihtiva ettiği gibi karbonhidrat acısından da oldukça zengin bir besindir. Tüm sütlü ürünlerin, meyve ve sebzelerin, değişen miktarlarda içerdikleri karbonhidrat, ayrıca patates, yabani havuç ve mercimek gibi gıdalarda da önemli oranda bulunur.