Arama

Osmanlı Devleti'nin diğer Türk devletlerinden farkı nedir?

Güncelleme: 24 Kasım 2012 Gösterim: 6.909 Cevap: 5
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Osmanlı Devleti'nin diğer türk devletlerinden farkı nedir?
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
4 Ekim 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Osmanlı Devleti'nin diğer türk devletlerinden farkı nedir?

Devletin hükümdar ailesinin ortak malı sayıldığı, sık sık iç savaşlara yol açan bu veraset sistemini, Osmanlılar kaldırarak merkeziyetçiliğe yöneldiler. Bu nedenle diğer Türk Devletlerinden daha uzun süre yaşadılar
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ekim 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
acaba daha ayrıntılı bir cevap alabilirmiyim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Mart 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
osmanlı devletinin farkları önceden türk devletleri ekonomik alandan düşük idi ama şimdi zengin bir ülkeye sahibiz
BRS - avatarı
BRS
Ziyaretçi
23 Mart 2011       Mesaj #5
BRS - avatarı
Ziyaretçi
Osmanlı İmparatorluğu veya Osmanlı Devleti 1299-1923 yılları arasında varlığını sürdürmüş Türk-İslam devleti. Tarihçi Halil İnalcık, 27 Temmuz 1302 Koyunhisar Savaşı (veya Bafeus Savaşı)'nı devletin kuruluş tarihi kabul etmektedir. Arnold Joseph Toynbee gibi bazı tarihçiler Türkiye'nin tek ardıl devlet sayılması gerektiğini savunurlar.
Devletin kurucusu ve Osmanlı Hanedanının atası olan Osman Gazi, Oğuzların Bozok kolunun Kayı boyundandır.

Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde kurulmuştur. Osmanlı Devleti'nin bağımsız bir devlet olarak tarih sahnesine çıkması 1289 yılında olmuştur. Buna karşın Prof. Dr. Halil İnalcık, Osmanlı Devleti'nin 1299'da Söğüt'te değil 1302'de Yalova'da Bizans'a karşı yaptığı Bafeus Savaşı sonrasında devlet niteliğini kazandığını iddia etmiştir, Osmanlı İmparatorluğu'nun Yalova'da kurulduğu iddiasına Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da destek vermiştir. İstanbul ile sınırlı bir şehir devletine dönüşmüş olan Bizans İmparatorluğu'nu yıkmış, bazı tarihçilere göre bu Yeni Çağ'ı başlatan olay olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu gücünün doruğunda olduğu 16. ve 17. yüzyıllarda üç kıtayaGüneydoğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın büyük bölümünü egemenliği altında tutmuştur. Ülkenin sınırları batıda Cebelitarık Boğazı (ve 1553'te Fas kıyıları'na, doğuda Hazar DeniziBasra Körfezi'ne, kuzeyde Avusturya, Macaristan ve Ukrayna'nın bir bölümüne ve güneyde Sudan, Eritre, Somali ve Yemen'e uzanmaktaydı.[12] Osmanlı İmparatorluğu 29 eyaletten ve vergiye bağlanmış Boğdan, Erdel ve Eflak prensliklerinden oluşmaktaydı. Devlet zaman zaman denizaşırı topraklarda da söz sahibi olmuştur. Atlantik Okyanusu'ndaki kısa süreli toprak kazanımları Lanzarote[13] (1585), Madeira (1617), Vestmannaeyjar (1627) ve Lundy(1655) bu duruma örnek olarak gösterilebilir.
Devlet altı yüzyıl boyunca Doğu dünyası ile Batı dünyası arasında bir köprü işlevi görmüştür. Hakimiyeti altında bulunan topraklarda yaşayan halklar zaman zaman, toplu ya da yerel ayaklanmalar ile Osmanlı iktidarına karşı çıkmışlardır. Genel olarak din, dil ve ırk ayrımından uzak durduğu için yüzyıllarca birçok devleti ve milleti hakimiyeti altında tutmayı başarmıştır.Osmanlı İmparatorluğu, eski Türk örf ve adetlerinin ve İslam kültürünün yükümlülüklerinin doğrultusunda bir yönetim şekli belirlemiştir.






OSMANLI DEVLETİ'NİN AKLINI KULLANARAK SINIRLARINI GENİŞLETEREK GÜÇLENMESİ,ONU DİĞER BEYLİKLERDEN FARKLI KILDI...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Kasım 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MUSTAFA KEMAL İN SOYADI ATATÜRK DÜR

Benzer Konular

20 Şubat 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
19 Aralık 2016 / Misafir Soru-Cevap
14 Aralık 2008 / Ziyaretçi Soru-Cevap
9 Nisan 2010 / aylin Soru-Cevap