Arama

Denizcilik lisesinin başvuru şartları nelerdir?

Güncelleme: 7 Ekim 2009 Gösterim: 3.250 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
denizcilik lisesinin başvuru şartlarını öğrenmek istiyorum
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
7 Ekim 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

denizcilik lisesinin başvuru şartlarını öğrenmek istiyorum

Anadolu Denizcilik Meslek Liseleri Özel Başvuru Şartları : ...
Adayların sağlık durumlarının denizcilik öğrenimine elverişli olup olmadığı, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş resmî ve özel sağlık kurum/kuruluşlarından alınacak “Gemi Adamları Sağlık Raporu” ile belgelendirilmesi. Erkek adayların 1.55 metre, kız adayların 1.50 metreden kısa olmaması.
Mülâkat ve beden yeterliliği sınavına girmesi ve başarılı olması.
Sponsorlu Bağlantılar
Anadolu meslek liselerinin denizcilikle ilgili bölümlerinde eğitim görmek isteyenlerin,
Anadolu ve Anadolu meslek liselerine başvuru şartları yanında “Gemiadamları Yönetmeliği “ gereğince aşağıdaki hastalıklardan birine yakalanmamış olması gerekmektedir :
a . Akıl ve ruh hastalıkları ve ilaç tutkunluğu,
b . Sinir sistemi hastalıkları (sara,parkinson vb. )
c . Duyu organları fonksiyon kayıpları,
d . Çalışmaya engel olabilecek nitelikte olan ;
1 .Metabolizma ve endokrin sistemi hastalıkları (diabetes,mellitun,amiloidosis )
2 . Kan hastalığı (malign kan hastalıkları veya kan yapım bozuklukları )
3 . Kalp damar sistemi hastalıkları,
4 . Kas iskelet sistemi hastalıkları veya deformiteleri (romotoid artrit, malign hastalıkları )
e . Uzun seyirli bulaşıcı hastalıklar ( açık tbc,AIDS,sifiliz vb. )

Denizcilik Alanı Dal Programları
Gemi Yönetimi :Tanımı: Gemi yönetimi (Vardiya Zabitliği) ile ilgili temel yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Amacı: Gemi yöneticiliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Makine Zabitliği :Tanımı: (Gemi) Makine zabitliğinin, gemi makineleri işletim ve bakım yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Amacı: Makine zabitliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Gemi Elektroniği Ve Haberleşme :Tanımı: Gemi elektroniği ve haberleşme (Telsiz Elektronik Zabiti) elemanının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Amacı: Gemi elektroniği ve haberleşme mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Gemi Otomosyonu :Tanımı: Gemi otomasyonu elemanının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Amacı: Gemi otomasyonu mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Yat Kaptanlığı :Tanımı: Yat kaptanının sahip olduğu, yatı sevk, idare ve yatta turizm faaliyetlerini yürütme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Amacı: Yat kaptanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Balıkçı Gemisi Kaptanlığı :Tanımı: Balıkçı gemisi kaptanının sahip olduğu, balıkçı gemisini sevk, idare ve avlama yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Amacı: Balıkçı gemisi kaptanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Su Ürünleri Üretimi :Tanımı: Su ürünleri üretimi elemanının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Amacı: Su ürünleri üretimi ve yetiştiriciliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.



kaynak __________________

Benzer Konular

3 Haziran 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
26 Ekim 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
8 Ekim 2016 / Misafir Cevaplanmış
9 Ağustos 2014 / AYDOĞDU Soru-Cevap