Arama

Dudakta uyuşma ve karıncalaşma neden olur?

Güncelleme: 3 Mart 2018 Gösterim: 55.948 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dudakta uyuşma ve karıncalaşma neden olur?
Son düzenleyen Safi; 3 Mart 2018 04:02
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
13 Ekim 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba;
43 yaşında bir erkeğim;

Sponsorlu Bağlantılar
dudaklarımda uyuşmalarve karıncalaşmalardan şikayetciyim. yardımcı olabilirmisiniz?
tşk..

Geçmiş olsun ancak şikayetinizle ilgili uzman bir doktora başvurmalısınız.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
19 Nisan 2010       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

dudakarım da uyuşma var sebebi nedir neden oluyor ? öğrenmek istiyorum

Geçmiş olsun uyuşma ihmal edilecek bir durum değildir. Uzman bir doktora görünmenizde fayda vardır.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Nisan 2015       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba. benimde sağ alt dudağım, sağ çenem, sağ yanağım ve dilimin sağında uyusma ve karıncalanmalar var. 15 gün önce doktora gittim. emar, ultrason kan tahlilleri derken sonuçlanmaları 2 hafta sürdü. bu arada uyuşmalarım daha da arttı. sonuçları doktora sundum. kolestrolümün fazla olduğunu ve kanımda phtılaşma olduğunu söyledi hepsi bu kadar. bunun için yazılan ilaçları dahi alamadım. çünkü rapora kolestrol değeri yazılmamaış. 2 hafta geçmesine rağmen tedaviye dahi başlayamadım. rahatsızlığım ve uyuşmalar her geçen gün daha da artıyor ama derdimi anlattığım doktorların hiç umrıunda bile değilim. tek bir ilaç yazıp sıradaki hasta diye seslenip bizi adeta odadan kovuyorlar. Korkumuzdan birşey soramıyoruz. Malesef ülkemizdeki doktorlar hastaları küçümsüyor kendilerini çok çok büyük görüyorlar. Mütevazi, insan evladı doktorlarda azınlıkta. İnsana saygısı olmayan, hastayı psikolojik olarak rahatlatmayı bilmeyen, onunla konuşmaktan imtina eden kendini beğenmiş doktorlarla karşılaşmaktansa inanın o hastalığı çekmek daha katlanır bir durum. Doktorlarımızın Avrupadaki gibi alçak gönüllü, içten, işini özveriyle yapan, insan odaklı fesefeyle çalıştıkları bir sağlık sisteminin özlemi içindeyim. Saygılarımla. Zafer Bingöl/Erzurum

Maalesef detaylı bilgiye sahip olmadığınız bir konuda genelleme yaparak yanlış yorum yapmışsınız,ki insanımız genelde böyle yapar.Ülkemizdeki doktorların hiçbirisi hastaları kümsemiyor,böyle düşünenler kendilerini küçük görüyor.Sıradaki deyip adeta kovuyor demişsiniz.Ama dediğim gibi hiç düşünmeden konuşmuşsunuz.Sistemin sağlığı ve sağlıkta çalışanları ne hale getirdiğini,bir doktorun günde kaç hasta bakmak zorunda kaldığı,karşılığında yeterli minnet ve saygıyı görüp görmediği,onun da bir ailesi ve yaşantısı olduğu,en önemlisi onun da bir insan olduğu hatırlanmadığı sürece karşılıklı yanlış anlaşmalar önyargılar devam eder.Sisteminçarpıklığı ve yetersizliği önyargı ve birbirini suçlamaya itiyor,ama çoğunlukla bu sorunlarıntemelinde işletilen sistemin çarpıklığı yetersizliği olduğu kimsenin aklına gelmiyor.Hemen birbirimizi suçlamayıp işin içinden çıkmak kolay olduğu için bu yolu seçiyoruz.Avrupadaki doktorlar burdaki doktorların ne bilgi açısından ne de insanlık açısından ellerine su dökemezler. Avrupada yaşayan vatandaşlarımız söylüyor bunu ben değil.İnşallah insana önem verilen ve insanların da birbirlerini yemediği bir gelecek için umutlarımız tükenmez.Filler tepişir,arada çimenler ezilir...
Sayılarımla...
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
3 Mart 2018       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

DUDAKTA UYUŞMA


Dudak uyuşukluğunu meydana getiren birçok etken olmakla birlikte:bilinen en yaygın unsurlar, alerjik reaksiyonlar, mineral eksikliğidir. Aynı zamanda stres ve anksiyete, kalsiyum eksikliği ya da sinir hasarı da dudaklarda uyuşmaya neden olabilmektedir. Birkaç saate geçmeyen, inatçı dudak uyuşuklukları, daha ciddi nörolojik ya da dolaşım sistemi ile ilgili rahatsızlıkların da habercisi olabilir.
Çoğu zaman bu tür geçici veya hafif uyuşukluklar ciddi problemlere yorulmadığı gibi, çok da normal sayılmazlar. Bu uyuşmayı sık sık yaşayan kişiler en kısa zamanda bir nöroloji doktoruna görülmelidir.

Dudaklardaki uyuşmanın nedenleri
Zayıf kan dolaşımı
Kan dolaşımının zayıf olması, dudak uyuşmasının en sık karşılaşılan nedenlerindendir. Bu durumda dudak çevresindeki kan damarları daralmış olduğundan, dudağınızda sık sık uyuşukluk ve karıncalanma hissedersiniz.
Alerji
Dudak uyuşmasına belki de en genel gösterilecek sebep, bir yiyeceğe ya da içeceğe karşı alerjidir. Şişmiş ve karıncalanma hissi yaşanan dudakta, Alerji olma ihtimali yüksektir. Küçük çaplı uyuşmalar birkaç dakika sürerken, büyük çaplı olanlar saatlerce sürebilmektedir.Geçici türdeki uyuşmalara sebep olabilecek maddeler,özellikle kadınların kullandıkları dudak koruyucuları, rujlar gibi maddelere renk veren ya da içlerinde barındırdıkları kimyasal maddeler olabilir, bunlara karşı alerji meydana gelebilir. Bu durumda, kullanımı derhal kesilmelidir.
Stres
Stres, kaygı ve depresyondan kaynaklanan hızlı ve derin solunum, dudak uyuşmasının en yaygın nedenlerinden biridir. Bu durum, kandaki karbondioksit miktarının azalmasına yol açar ve kaygıyı arttırır. Kişi bu tip solunum yaptığında dudaklarında, ellerinde ve ayaklarında uyuşma görülür.
Hassasiyet
Dudaklar, tıpkı cildimiz gibi aşırı sıcağa, kurumaya karşı tepki verir. Özellikle çok sıcak içeceklerin fazla tüketimi dudak uyuşukluğu yapabilir. Tam tersi durumlarda da, aşırı soğuk havaya maruz kalındığında da dudaklar büzüşür ve genellikle uyuşma başlar. Bu kısa süreli ise rahatsızlık vermeyebilir fakat uzun süreli olanlar, ciddi sorunların habercisi olabilir.
Periferik Nöropati
Dudak uyuşması; periferik nöropatinin önemli belirtilerinden biridir. Periferik nöropati, çeşitli nedenlerle vücudun herhangi bir yerinde oluşan sinir hasarını ifade eder. Bu hastalıkta; uyuşma genelde bacaklardan başlayıp yukarı doğru ilerler ve hastanın yürürken dengesini sağlayamamasına neden olur.
Mineral eksikliği
Sodyum, fosfor, potasyum seviyeleri normalden düşük seviyelerde olan insanların kanlarında kimyasal dengesizlik oluşur ve bu durumda uyuşukluk, sızlama, şişme ya da karıncalanma gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bu rahatsızlıklar el ve ayak gibi uzuvlarda olacağı gibi, göz, kulak ve dudak gibi bölümlerde de ortaya çıkabilir.
Raynaud sendromu
Raynaud sendormu, dudak, kulak, burun, ayak ve parmaklardaki kan damarlarının daralmasına neden olan hastalıktır. Ve bu damarların daralması sonucu, dudak dahil çeşitli uvuzlarda uyuşma meydana gelebilir.
Geçici iskemik atağı
Geçici iskemik, yaygın olarak mini inme olarak adlandırılan bir durumdur. Beyninize giden kan akışı geçici süreli bloke olduğunda meydana gelir. Geçici istemik ayrıca inme benzeri semptomlara da yol açabilir. Dudak uyuşması da geçici istamikte görülen bir sağlık sorunudur.

DEVAMI Vücutta Uyuşma Nedir?
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

3 Mart 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
17 Ağustos 2018 / Misafir Soru-Cevap
22 Aralık 2012 / Misafir Soru-Cevap
2 Ağustos 2011 / murat6507 Soru-Cevap
5 Mart 2011 / Sessiz gemi Soru-Cevap