Arama

Öğrenci hakları hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Nisan 2014 Gösterim: 19.066 Cevap: 37
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Mart 2012       Mesaj #31
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öğrencilerin okulda okul nöbetçiliği yapması yasak değil mi kapıda bekliyorlar öğretmene çay getirip götürüyorlar ( keyfi işlerini yaptırıyorlar) bunu yapan çocuk 4 e gidiyor o öğrencinin görevi dersine girip dersini dinlemek değilmi öğrenciyi kullanıyorlar bilgilendirirmisiniz beni eğer bu yasak sa şikayet edeceğim
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Nisan 2012       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende lise1 e gdiyorum snıf hcasıyla aram fzla iyi dğil kendisi bni sevmiyo bnde ona byılmıyorm tbi nyse snava girdm fzikten grup numarısını (a kgıdıyadab kgıdı şklne) yzmayı untmşum diğer arkdşmda okl numarsını untmş hca kgtlrımızı ble okmadn 0 verdi ne bnu yapmaya hakkı varmı?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Kasım 2012       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben ilçe milli egitim müdürlügüne dilekçe yazdım arkadaşlarımda imza attı şimdi ben arkadaşlarımı örgütlemekle şuçlanıyorum ve bu gün okuldan atılıçam bu durumda ne yapmalıyım.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ocak 2013       Mesaj #34
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sıze bır sorum olacak ogretmen sınıfta olan bır cocugu sana artık gıcıkmoluyorum senı bnm dersımde hep yok yazacagım dıyerek ondan sonradanyok yazabılırmı bnı hoca durduk yere yok yazdı nasıl bır yol izlemeliyim
mc idil şenay - avatarı
mc idil şenay
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013       Mesaj #35
mc idil şenay - avatarı
Kayıtlı Üye
Gelişmiş bir ülkenin,aydın bir toplumun ve sürdürülebilir bir refahın temel kaynağı ve itici gücü olan genç nüfus bu değerleri koruyabilmesi ve gereken katkıyı sağlayabilmesi için ideal bir eğitimi alıp gerekli donanımlara sahip olması yadırganamaz bir gerçektir.Ulusal ve uluslar arası alanlarda benzer veya farklı sorunların bu alanlarda yaşanması öğrenci hakları bildirgesinin hazırlanmasını kaçınılmaz hale getirmiştir.Bu bağlamda Öğrenci Konseyleri; aşağıdaki başlıklar altında geçen hak ve sorumlulukları ilan eder ve takipçisi olduğunu taahhüt eder.


1)Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının kişilere tanıdığı haklar çerçevesinde her öğrenci temel insan hakları yanı sıra, nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.

2. Bu hak bütün öğrenciler için çağın gereklerini taşıyan;
a. Uygun bir eğitim ve öğretim planlaması,
b. Uygun bir eğitim ortamı,
c. Uygun bir fiziki alt yapı,
d. Uygun bir eğitici kadrosu,
e. Uygun yardımcı nitelikli personel desteği ile yaşama geçirilir.

3.Her öğrenci, kendisini fikren ve bedenen geliştirme hakkına sahiptir.
4. Her öğrenci yardımlaşma, sosyal ve ekonomik dayanışma hakkına sahiptir.
5. Her öğrenci, karşılaştığı olumsuz durumları şikayet edebilir ve hakkını arayabilir.
6. Her öğrencinin saygı görme hakkı vardır.
Hiçbir öğrenci onur kırıcı tutum ve davranışlara maruz bırakılamaz.
7. Her öğrencinin Üniversite olanaklarından ve öğrencilere tanınan haklardan yararlanma ve eşit muamele görme hakkı vardır. Her öğrencinin soru sorma ve cevap alma hakkı vardır.
8. Her öğrencinin hukuk kuralları çerçevesinde, kendi temsilcisini seçme ve seçilme, temsilcisi aracılığı ile yönetime aktif katılma hakkı vardır.
9. Her öğrencinin kültür, sanat ve spor toplulukları kurma, katılma ve yürütme hakkı vardır.
10. Herhangi bir nedenle suçlanan öğrencinin kendini savunma ve itiraz hakkı vardır. Aksi kanıtlanıncaya kadar öğrenci masum sayılır.
11. Hiçbir öğrenci herhangi bir şiddete ve tacize maruz bırakılamaz.
12. Her öğrencinin sağlıklı bir ortamda yaşama, çalışma ve hastalandığında muayene ve tedavi olma hakkı vardır.

Bildirgede yer almayan hususlarda T.C. Anayasası ve Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi hükümleri geçerli olacağı gibi,bu Bildirgeyi imzalayan Öğrenci Konseylerinin güncelleme hakkı saklıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Söyleyin ona güzel gülmesin, sigara alacak param kalmadı.
IrResistibLe - avatarı
IrResistibLe
Ziyaretçi
10 Ocak 2013       Mesaj #36
IrResistibLe - avatarı
Ziyaretçi
1- Öğretmen, beni sınava haksız yere almadı ne yapabilirim?
Cevap::: İlk önce herhangi bir sağlık kuruluşundan rapor alın. yalnız alacağınız rapor aynı günü kapsasın ve eğer saat yazılacaksa rapora sınavdan önceki bir saati yazdırın.(raporu acil servislerden alın aksi halde okuldan sevk almanız gerekir) Daha sonra idareye bir dilekçe ile başvurun mazeret sınavı isteyin.Eğer talebiniz reddedilirse 60 gün içnde bulunduğunuz yer idare mahkemesine dava açarak" mazaret sınavına alnımamanıza dair olumsuz işlemin iptalini isteyin."

2- Öğretmen haksız yere sınavda notumu kırdı ne yapabilirim?
Cevap::: Sonuçlar açıklanır açıklanmaz 60 gün içinde (bu kadar süreyi beklemeyin 2-3 gün içinde itiraz edin) idareye bir dilekçe ile başvurarak itiraz edin.
Olumsuz cevap çıkar ve halen haklı olduğunuza inanıyorsanız 60 gün içinde bulunduğuz yer idare mahkemesinde "......... tarihli ..... dersi sınavından ... olumsuz not almama dair itirazımın reddine dair işlemin iptali" istemli dava açın.
Sınav kağıdınız mahkemecede okuldan istenilip bir başka bilirkişi olarak sifatlandırılan öğretmene incelettirilecektir. Onun sonucunda notunuz belirlenecektir.

3- Okul disiplin kurulu haksız yere beni okuldan uzaklaştırdı veya disiplin cezası verdi?

Cevap:::disiplin cezasınının verididiği tarihten itibaren 60 gün içinde bulunduğunuz yer idare mahkemesinde "....... okul/ünv. ..... tarih ve ..... sayılı (disiplin cezasının niteliği yazılacak) .... cezasının iptali" istemli dava açınız.

Unutmayın okul idarelerinin her yaptığı işlem dava konusu olabilir. Fakat ilk önce o işleme itiraz edin.İşlem üzerine ret edilen talebiniz üzerine İKİ ADET VE İŞLEMİNDE EKLENDİĞİ DAVA DİLEKÇELERİYLE İDARE MAHKEMELERİNDE dava açın.

Ayrıca haklı olduğunuza inanmadığınız sırf dava konusu olsun diye dava açmayın.Hem hakkı olanları mağdur edersiniz hemde bu işten maddi yönden zararlı çıkarsınız.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Nisan 2014       Mesaj #37
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba.
Ben İHL'de okuyorum seneye okul değiştirecem ama İHL'de kaldığım dersler var acaba bu derslerin sorumluluklarını seneye gideceğim okulda dersleri görmüyorsak o derslerin sorumluluğuna girerir miyim?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2014       Mesaj #38
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
matematik dersinden proje aldım hoca kırmızı kalem kullanmayın dedi ama unutmuşum kullandım hoca 0 verdi proje ne yapabilirim

Benzer Konular

9 Mart 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
25 Eylül 2012 / Misafir Soru-Cevap
19 Mart 2014 / SAĞLIK Soru-Cevap
9 Ekim 2015 / Misafir Soru-Cevap