Arama

Çiçekler hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 1 Nisan 2016 Gösterim: 16.975 Cevap: 15
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bana bu bitkilerin nerelerde yaşadığı, ve bu bitkilerin özellikleri lazım yardımcı olurmıunuz çokk önem li Msn Sad
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Nisan 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aloooo arikelr acil odev var yarına cicek turleri lazim 10 tane
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2012       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
çiçekler doğayı güzelleştiren varlıklardır çiçekleri korumalıyız.mutluluğun simgeleridir yaşamsal faliyatleri çoğaltır.çiçeklere kaşı kötü davranışlardan kaçınalım.mutluluğu çoğaltalım.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2012       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
başlıca çiçekler doğayı güzelleştiren varlıklardır. bu varlıklar bakıma muhtaç bir şekilde beklerler. yardım etmekte bize düşer. bu görevi doğanın güzelliği için yerine getirmeliyiz. bu görevi yerin getirmek için okulumuza dikilen ağaçlara ve çiçeklere zarar vermemeliyiz.verenleride uyarmalıyız.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2012       Mesaj #15
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Çiçek

250px Cicek2Ckelebek2Corumcek
Çiçekler polen ve özütlerinden yararlanmak amacındaki bir çok farklı türü çeker


250px Flower in my garden
Karahindiba


250px Flower 08871 shokufe
Pembe çiçekler


200px Mor C3A7iC3A7ek magnify clip
Mor Çiçek


250px Dicentra spectabilis blossoms in sunlight magnify clip
Dicentra spectabilis


Çiçek, bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.
çiçek Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.
Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal).
Konu başlıkları


  • 1 Çanak yapraklar (sepal)
  • 2 Taç yapraklar (petal)
  • 3 Üreme organları
    • 3.1 Erkek üreme organı
    • 3.2 Dişi üreme organı
  • 4 Çiçek sapı
  • 5 Tozlaşma
  • 6 Dış bağlantılar
Çanak yapraklar (sepal)

Çiçeğin yeşil veya kahverengi tonlarında olan küçük yapraklardır. Bu yapraklar, çiçek tomurcuk halindeyken onu dış etmenlerden korur. Ancak çiçeğin eşi uyumsuz ise çanak yaprak diye bir şey yoktur.
Taç yapraklar (petal)

Çiçeğin en gösterişli kısmıdır. Üreme organlarının dışında bulunur. Gösterişli yapısı ve renkleriyle birçok canlıyı cezbederek tozlaşmada önemli bir role sahiptir. Ayrıca hücresindeki golgi aygıtı adlı organel sayesinde güzel koku salgılar. İçindeki kromoplast organeli ise yeşil hariç diğer renkleri salgılar. Bu da tozlaşmada önemli rol oynar.
Monokotil bitkilerde çiçek örtüsü 'tepal' adı verilen bir kısımdan oluşur. Taç yapraklar gösterişli, güzel kokan ve renkli olduklarından böcekleri kendilerine çeker ve bu olay sonucunda arılar veya böcekler polen depo etmiş olurlar.
Üreme organları

Üreme işlevini yerine getirerek neslin devamlılığını sağlar. Bu nedenle 'verimli kısım' olarak da adlandırılır.
Erkek üreme organı

Filament (sapçık) ve anter (başçık) olmak üzere 2 kısımdan oluşur. Filament, anterin çiçeğe tutmasını; anter ise, polen oluşumunu sağlar.
Dişi üreme organı

Ovaryum (yumurtalık), stilus (boyuncuk) ve stigma (tepecik) olmak üzere üç kısımdan oluşur. Ovaryum, dişi üreme organının en alt kısmında bulunur ve tohum taslaklarını taşır. Stilus, dişi üreme organının ortasında bulunur ve stigmada çimlenen polenlerin ovaryuma ulaşmasını sağlar. Stigma ise, tozlaşma ile gelen polenlerin dişi organa tutunmasını ve çimlenmesini sağlar.
Çiçek sapı

Pedisel olarak da adlandırılan bu kısım, çiçeği taşır. Saplı çiçeklere 'pedisellat çiçek', sapsız çiçeklere de 'sessil çiçek' adı verilir.
Tozlaşma

Bitkide çiçeğin görevi tozlaşma yoluyla bitkinin çoğalmasını sağlamaktır. Bir çiçeğin erkek organından serbest kalan polenlerin diğer çiçeğin dişi organının tepeciğine ulaşması ve burada yeni bitki tohumlarının oluşması olayıdır. Tozlaşma olayında etkili faktörler şunlardır: -Polenlerin taşınması rüzgarla sağlanır. Kullanışlı ve sık görülen bir tozlaşma çeşidi değildir. -Polenlerin arılar, sinekler ve benzer böcekler tarafından taşınması. Yaygın olan tozlaşma şeklidir. Çiçeğin güzel kokusu, güzel ve parlak görünümü ve salgıladığı şekerli maddeler böceklerin dikkatini çeker. Çiçeğin üzerine gelen böceklerin ayaklarına yapışan polenler böceğin diğer çiçeklere konmasıyla oralara taşınmış olurlar. -Kendi kendine tozlaşma: Aynı çiçeğin erkek organındaki polenlerin dişi organına ulaşması sonucu meydana gelen tozlaşma şeklidir.
Dilek - avatarı
Dilek
Ziyaretçi
1 Nisan 2016       Mesaj #16
Dilek - avatarı
Ziyaretçi
Önce toprak koydum,sonra tohumktari koydum daha sonra üsdünü toprakla kapadm. Ewin bol günes rüzgar alan yerine koydum. Daha bise yapmam gerekiyor mu? Ne kadar günde fide werir?

Benzer Konular

3 Kasım 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
24 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış