Arama

Bilimsel öykü ve yazı nasıl hazırlanır? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 28 Eylül 2013 Gösterim: 13.069 Cevap: 22
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2013       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Hücre doku organ sistem ve canlı ile ilgili öykü acil

hücre doku organ sistem ve canlı ile ilgili bilimsel öykü:
çok hücreli canlılarda sindirim,solunum,boşaltım,üreme gibi canlılık olaylarını gerçekleştiren hücre grupları vardır.Belli bir görevi yerine getiren,şekil ve yapı bakımından birbirine benzer hücrelerden oluşan bu hücre gruplarına doku adı verilir.dokular bitkisel ve hayvansal dokular olarak gruplandırılabilir.bazı bitkisel ve hayvansal dokular benzer görevleri gerçekleştirse de aralarında yapısal farklılıklar vardır.canlı vücudunda farklı dokular bir araya gelerek organları oluşturur.belli bir görevi yerine getiren organların bir araya gelerek oluşturduğu yapıya sistem adı verilir.sistemler bir araya gelerek organizmayı(canlı)oluşturur.
Sponsorlu Bağlantılar
SweetLolly - avatarı
SweetLolly
Ziyaretçi
28 Eylül 2013       Mesaj #22
SweetLolly - avatarı
Ziyaretçi
Bilim kurgu yakın ya da uzak gelecek ile ilgili öykülerin bugün olası olmayan bilim ve teknoloji unsurlarını kullanarak oluşturulmasıdır. Bilim kurgu bazen geçmişi de kurgulayabilir. Bilim kurgu kitap, sanat eserleri, televizyon, film, bilgisayar oyunları, tiyatro eserleri ve diğer kitle iletişim araçlarında bulunabilir. Yapısal ve pazarlama bağlamında bilimkurgu güncel gerçeklik içinde bulunmayacak kurgusal ögeler içeren yaratıcı çalışmaları tanımlamak için kullanılabilir. Bu tanımlama fantastik, korku ve ilgili tür[1] leri de içerir.

Sponsorlu Bağlantılar
Bilim kurgu eserlerinin fantastik eserlerden farkı hikâye kapsamındaki kurgusal ögelerin çoklukla doğa kanunları üzerine yapılmış bilimsel önermeler ya da ispatlar dahilinde olası olmasıdır (yine de hikâyedeki bazı ögeler hala tamamen yaratıcı kurgulardan ibarettir).Böylesi farklılıkların sonuçlarını keşfetmek bilimkurgunun, onu "fikirlerin edebiyatı"[2] yapan geleneksel amacıdır. Bilim kurgu çoklukla, bilinen gerçekliğe aykırı kurgulamalar içindeki alternatif olasılıklar[3] hakkında eğlendirici ve rasyonel olarak yazmak üzerine kuruludur.

Bu kurgulamalar:

Gelecek, alternatif zaman dilimleri, ya da bilinen tarih ve arkeolojik kayıtlarla çelişen geçmiş zaman kurgulamaları.
Dış uzay, diğer dünyalar, ya da uzaylılar içeren kurgulamalar.[4]
Bilinen doğa yasalarına aykırı teknoloji ve bilimsel kurallar içeren hikâyeler[5]
Zamanda yolculuk ya da psiyonik, nanoteknoloji gibi yeni teknolojiler, ışık hızı üzerinde seyahat, robotlar, ya da yeni politik ya da sosyal sistemler (örnek: bir distopya) gibi yeni bilimsel kuralların keşfi ya da uygulanmasını içeren hikâyeler.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2013       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya lütfen doğru düzgün bişey yazın hala yok bilmem ''konuyu belirleme
araştırmanın önemi amacı
araştırmanın planlanması
kaynak taraması
varsayımlar varsayımların test edilmesi
yazım sunum
ne bu ya

Benzer Konular

2 Ekim 2009 / Misafir Cevaplanmış
22 Ocak 2014 / fatsa Soru-Cevap
8 Ekim 2013 / Misafir Cevaplanmış
25 Kasım 2010 / Misafir Soru-Cevap
6 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap