Arama

Psikoloji bölümü mezunlarının iş olanakları nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 14 Ağustos 2018 Gösterim: 190.200 Cevap: 11
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Aralık 2012       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
son gelinen durumda psikologların iş imkanları oldukça azalmıştır arkadaşlar. özel üniversiteler açılır açılmaz öncelikle bu bölümü koymakta ve oldukça fazla öğrenci almaktadır. (hatta para ile diploma/sertifika veren kurum ve kuruluşların olduğunu gördüm) 2 sene önce bir şehir için haftada 3-4 ilan gelirken, şuan 2-3 haftada bir ilan görülmektedir. bu durum istanbul haricinde hemen hemen böyledir. ayrıca mevcut politikalar psikologların istihdamını zorlaştırmaktadır. her sene devlete atanan psikolog sayısı azalmaktadır. etik tartışmalar devam ederken, alanla alakası olmadan bu mesleği yürüten ve ciddi paralar kazanan insanların varlığını bilmekteyiz. her yeni gün yönetmelikler çıkarılmakta ve çalışma alanları kısıtlanarak (özel şirketlerde) kazanılan ücretin düşüşüne neden olunmaktadır. ileriki dönemlerle ilgili aile danışmanlığı, toplum ruh sağlığı merkezleri ile ilgili projeler mevcut fakat henüz kesinlik kazanmadığı için iş alanları hakkında kesin yargılardan kaçınmak durumundayım elbette. fakat görüyoruz ki, psikoloji ile ilgili birçok iş alanında sosyal hizmetler, pdr, sosyoloji ve hatta işletme iktisat mezunlarının görev alabilmekte. bölümü seçerken bunları göz önünde bulundurmanız yararlı olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
bölümü okumak çok tatlı ve rahatlatıcı olsa da eğer sadece iş imkanları açısından değerlendirme yapıyorsanız tavsiye etmiyorum çünkü 5 sene sonra bölüm mezunlarında bir yığılma yaşanacağını öngörmekteyim.

herkese yaşamında başarılar diliyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Eylül 2013       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

..pdr okuduktan sonra psikiyatristliğe yükselme gibi bi imkanımız vamı acaba varsa nasıl cevap verirseniz sevinirim..

hayır yok psikiyatristlik 6 yllık bir tıp eğitimi ardından ulaşılabilen bi meslek ve sayılsal (mf) alanında pdr eşit ağırlık (tm) okuarak olunanbilecek bir meslek ikisi birbrinden farklı meslekler
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

10 Ocak 2014 / ZİYARETÇİ Cevaplanmış
18 Ağustos 2017 / Misafir Cevaplanmış
15 Mayıs 2015 / Misafir Cevaplanmış
13 Ağustos 2010 / Misafir Cevaplanmış
4 Nisan 2011 / Misafir Cevaplanmış