Cevap Yaz En İyi Cevabı Gör Önceki Konu Sonraki Konu

Besinlerin oksijenli solunuma katılım yolları nedir? - Sayfa 2

Gösterim: 31533 | Cevap: 23
  • besinlerden enerji elde etme sirasi
  • besinlerin oksijenle yakilmasi
  • besinlerin solunuma katilma yollari
Misafir
25 Ekim 2010 17:50   |   Mesaj #11   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

besinlerin oksijenli solunuma katılma yollarına örnek

yha su sorunun cvp yazarmısınız
soru oksijenli solunum olayında 2mol maltos kulanılırsa sadece oksidatif fosforilasyon yoluyla kaç atp elde edilir?
Misafir
2 Kasım 2010 17:37   |   Mesaj #12   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

besinlerin oksijenli solunuma katılım yolları

başlıgın maddeler halinde yazılasını istiyorum
Misafir
22 Kasım 2010 21:39   |   Mesaj #13   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

protein ve yağlar solunuma nasıl katılır CEVAP

yağlar yapıtaşları olan yağ asitleri ve gliserole kadar parçalanır gliserol fosfogliseraldehite yağ asitleri asetil co a ya dönüşür ve krebs çemberine katılır


proteinlr aminoasite kadar parçalanır aminoasitlerden amino grubu kopar ve karbon saysına gre prüvik asit veya asetil co a yada krebs döngüsüne katılır
Misafir
28 Kasım 2010 15:33   |   Mesaj #14   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
bişey soracağım oksijen bize neler sağlar
Misafir
12 Aralık 2010 10:51   |   Mesaj #15   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
oksijen bize neler saglar ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum
Misafir
27 Aralık 2010 19:42   |   Mesaj #16   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
mitokondriumlar enerji üretebilmek için proteinleri de parçalarmış .. bu parçaladığı proteinler hangileri? yani mitokondri nukleustaki hangi proteinleri alır ?
Misafir
13 Ocak 2011 21:10   |   Mesaj #17   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

acil

ya yaglar oksijenli solunuma hangi evrede katılır
Misafir
25 Nisan 2011 19:30   |   Mesaj #18   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Alıntı

katilim ne demektir ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum

katlım ne nolur lazım
Misafir
12 Ekim 2011 20:08   |   Mesaj #19   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
Canlı hücrelerde karbonhidrat, yağ ve proteinlerin oksijen kullanarak parçalanması ve ATP sentezlenmesi olayına oksijenli solunum denir.
Karbonhidratlar monosakkaritlere, yağlar yağ asitleri ve gliserole, proteinler amino asitlere dönüştürüldükten sonra solunum tepkimelerine katılırlar.
oksijenli ve oksijensiz solunum besinlerde depolanmış enerjiyi açığa çıkarır. Fakat oksijen kullanılınca enerjinin büyük bir bölümü açığa çıkar. Çünkü glikoz kendini meydana getiren bileşenlerine tam olarak parçalanır. oksijensiz solunumda ise az enerji açığa çıkar. Çünkü glikoz kendini meydana getiren bileşenlerine tam olarak parçalanmaz. Fermantasyonda son ürünlerin bazıları organik molekül olup, belli oranda enerji depo etmektedirler.


Kaynak: Oksijenli solunumda oluşan moleküller nelerdir?
Misafir
19 Kasım 2011 19:38   |   Mesaj #20   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
[QUO984azla bilgi istiyorum[/QUOTE]
Cevap Yaz En İyi Cevabı Gör
Hızlı Cevap
İsim:
Mesaj:
Önceki Konu Sonraki Konu

Besinlerin oksijenli solunuma katılım yolları nedir? Konusuna Benzer Konular

Etiketler:
  • besinlerden enerji elde etme sirasi
  • besinlerin oksijenle yakilmasi
  • besinlerin solunuma katilma yollari
Katılım nedir, ne anlamda kullanılır?
Gönderen: Misafir Forum: Cevaplanmış
Cevap: 1
Son Mesaj: 22 Nisan 2014 13:33
Besinlerin pH değerleri nedir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 7
Son Mesaj: 16 Ocak 2014 20:00
Oksijenli ve oksijensiz solunum nedir?
Gönderen: muhammed_58 Forum: Soru-Cevap
Cevap: 43
Son Mesaj: 9 Aralık 2011 15:48
Cevap: 0
Son Mesaj: 29 Eylül 2011 17:19
Besinlerin ağıza alındıktan sonraki yolculuğu nedir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 3
Son Mesaj: 7 Mart 2010 13:35
Sayfa 0.341 saniyede 10 sorgu ile oluşturuldu