Arama

Esrarın zararları nelerdir? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 12 Aralık 2015 Gösterim: 237.383 Cevap: 87
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Kasım 2011       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
10 yıldır düzenli olarak hergün kova yapıyordum, gözümü açınca 3-5 kapak öğle yemeğinden sonra 3-5 kapak akşam yatmadan 3-5 kapak ver yansın !

Sponsorlu Bağlantılar
ee elime ne geçti ? tabiki hiçbir şey zaman la kendimi toparladım şimdi brakmaya çalışıyorum hiçkimseden herhangi bir destek almıyorum, sadece artık evlendi barklandım çocuk yapmak istiyorum, o yüzden bu pislikten vazgeçtim.
bana neler kaybettirdi ?

esrarla orta okuldan sonra tanıştım, çok parlak bir öğrenciydim elle gösterilen biriydim orta okuda lisede biraz daha aptallaştım ders notlarım düştü okuldan kaçmalar başladı tabiri caizze süt dökmüş kedi olan genç gitti yerine serseri it kopuk sabaha kadar gezen içen kavgacı biri oldum,
zamanla bu hatalardan döndüm allaha şükür aklım başımda mal haline gelmedim Msn Happy
ama bana yaptığı en büyük kötülük; yıllardır sabah akşam yapıştır buna paramı dayanır, bu melete verdiğim paraları düşününce piskolojim bozulmak istiyor, herhalde okadar zamanda lüx 1 ev lüx 1 araba ve bir iş kuracak kadar sermaye rahatlıkla harcamışımdır !
ama bu illetten kurtulmamdaki en büyük rol belkide sadece esrar kullanmış olmamdır diye düşünüyorum, ne ex ne coco nede başka bir uyuşturucu kullanmadıım !

şimdi bu gençlere ders olsun böyle aptalca gelip geçici zevkleri merak edip kullanmasınlar çünkü tek bir iyi noktası dahi yok tamamen size ailenize vatana millete zararı olan birşey kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum kullananlarda benim gibi bir an önce braksınlar !
size tavsiye bu boku içeceğinize 15 dk spor yapın 1 bardak süt için duş alıp uzanın inanın kendinizi daha rahatlamış hissediceksiniz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Aralık 2011       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar 5 senedır esrar kullanıorum 19 yasındaım yaklasık ılk 12,13 yasında 1 kere alısmıstım carkım donmustu 15,16 yaslarındada sureklı kullanmaya basladım bir gün içmeyince çıldırırıorum ama duzledm ara sıra 3,4 gun ara verıom Msn Happy bunun yaında heroın.ex.kokaın gıbı maddelerdew kullandım heroınden suanda haftada 4,5 paket ıcıorum bıldımız peynır Msn Grin nese uzun lafın kısası kesınlıkle ve kesınlıkle esrar pislik bıseydır içmememk ıcınde arkadas ortamımınızı duzeltın ve arkadas yazmız sise içinde kotu oluo 8 kapak kovadan sonrasını hatırlamıorum bunun yanında esrar ıcedn bı ınsanın kafası herseye doner siseden ole bı ıcılecek seyler yaparkı dersınız kafaya bak bole bısey Bİ YANDAN COK İYİ DERSİNİZ HEM MUTLUYUM HEMDE AKILLIYIM bı yandanda sıgara gıbı ıcmedınmı peynır gıbı tıreme ceker .... AKLI OLAN KULLANMAZ BU ILLETI
Sponsorlu Bağlantılar
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
9 Aralık 2011       Mesaj #23
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

esrarın zararları nelerdır

Esrarın zararları - Uyuşturucu madde esrar hakkında bilgi..

Esrar çok şiddetli bir beyin zehiridir. Bilhassa zekaya etki eder. Bu yüzden “Zeka zehiri” de denebilir.


Esrar alındıktan sonra görülen fiziksel belirtiler alınan maddenin miktarına, karışık olup olmadığına, alış süresine ve kişilik özelliklerine göre değişir. Esrar alındıktan sonra önce duygu durumu değişikliği ortaya çıkar. Bu değişiklikler elemle haz arasında yer alan geniş bir duygulanım yelpazesi içinde bulunur. Kimi kez bunlara algı ve düşünce değişiklikleri de eşlik edebilir. Esrar alındıktan sonra kısa süren hafif bir canlılık ve uyanıklık olur. Duygulanma ve coşkuda haz yönüne doğru bir artma olabilir. Aşırı neşe ile birlikte konuşma ve hareket artar. Çağrışım ve düşünce akışı hızlanır. Algılama ve tasarım gücü canlanır. Çevreyle ilişki artar (Good trip; iyi yolculuk, kendini mutlu görme durumu). Bu durum esrar her alındığında ortaya çıkmaz. Çoğu kez bulantı, kusma, endişe, kaygı, sıkıntı ve tedirginlik belirtilerinin ön planda olduğu “kötü yolculuk (bad trip)” yaşanır. Görme halusinasyonları olabilir. Zaman ve mekan algısı bozulur. İrade zayıflar, cinsel sapmalarla ilgili davranışlara rastlanır.



Esrarla ilgili yanlış bilgiler:




1.Esrar bitki olduğu için güvenilirdir.

Gerçek: Birçok bitki insan için zehirlidir.

2.Esrar kullanıcıları diğer uyuşturuculara geçmez.

Gerçek: Esrar diğer uyuşturuculara başlangıç noktasıdır.

3.Esrarın etkisi birkaç saatte geçer.

Gerçek: Esrar vücutta depolandığı için etkisi günlerce, haftalarca sürebilir. (Esrar sigara olarak içildiğinde kanda birkaç dakikada zirve yapar, saatler içinde hızla düşer. Bunun sebebi dokularda depolanmasıdır. İdrarda günlerce atılır.)

4.Esrar stresi giderir.

Gerçek: Diğer uyuşturucularda olduğu gibi esrar sadece problemlerle yüzleşmeyi geciktirir. Depresyon yapabilir.

5.Esrar alkolden daha güvenilirdir.

Gerçek: Esrar karsinojen bileşikler içerir ve diğer maddelere güvenli bir alternatif olarak düşünülmemelidir.





6.Esrar zihni açar.

Gerçek: Esrar zihni sisli hale getirir; bellek, konuşma, anlama ve karar verme yeteneğini bozar.





ESRARIN İNSAN VÜCUDUNA ETKİLERİ:



Beyne etkisi:

Esrar, algısal bilgilerin beyne (hipokampusa) girişini ve işlenmesini baskılar. Böylece öğrenme, bellek ve algıların duygu ve motivasyonla entegre olmasını sağlayan limbik sistem etkilenir. Ayrıca hipokampusa bağlı olan öğrenilmiş davranışlar bozulur.

Esrarın uzun süreli kullanımı beyinde diğer maddelere benzer değişiklikler yapar.

Akciğere etkisi:

Düzenli olarak esrar kullananlar, sigara tiryakileriyle aynı solunum problemlerini yaşar; kronik öksürük, balgam, kronik bronşit.

Akciğerde tütün sigarasına oranla 2-3 kat fazla tutulur. Buna bağlı olarak kanser riski daha fazladır.

Kalp hızı ve kan basıncına etkisi:

Esrar kalp hızı ve kan basıncını arttırır.Kokainle birlikte kullanıldığında bu etki daha belirgindir.

Öğrenme ve sosyal davranışa etkisi:

Yapılan bir çalışmada görülmüştür ki yoğun esrar kullanan üniversite öğrencilerinde dikkat, öğrenme yetileri esrarı bıraktıktan 24 saat sonra bile bozuk olmaktadır.

Esrar kullanan liselilerin başarısının daha düşük, aykırı davranışlarının ve suç işleme oranlarının daha fazla, aile ilişkilerinde isyankar, suç işleme oranlarının yüksek olduğu görülmektedir.





ESRAR NEDEN BU KADAR ÇOK KULLANILIYOR?



Madde bağımlılığı kronik bir beyin hastalığı olarak kabul edilmektedir. Birleşmiş Milletler uyuşturucu kontrol programının UNDCP tahminlerine göre dünya üzerinde 180 milyon uyuşturucu bağımlısı bulunmaktadır ve bunların 144 milyonu esrar kullanıcısıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğünün 2002 raporunda madde bağımlılığının % 41,7’sinin arkadaş etkisiyle, % 40,7’sinin merakla ve % 3,3’ünün de eğlenceyle başladığı yer alıyor. Kullanıcılar 16-30, 31-45 yaş guruplarında yoğunlaşıyor.

Yapılan araştırmaların sonucunda kişisel özelliklere bakılınca;

*Erkekler kadınlardan daha çok uyuşturucu madde kullanıyor.

*Uyuşturucu kullananların çoğu evli.

*Uyuşturucu kullananların yarısından çoğu orta öğrenim mezunu.

*Uyuşturucu madde kullananlar arasında en çok esrar tercih ediliyor.

*Uyuşturucu kullanıcısının düzenli bir işi yok.

*Uyuşturucu kullanıcılarının yarısından çoğunun ailesi var ve birlikte yaşıyor.

*Kullanıcıların gelir durumları düşük.

*Kullanıcıların yarısından fazlası tedavi olmayı istemiyor.



AİLELERE DÜŞEN GÖREVLER



Madde bağımlısı olduğundan şüphe ettiğiniz yakınınızın bir süredir arkadaş çevresini değiştirdiği, içine kapandığı, öğrenci ise ders başarısının düştüğü, tuvalette daha uzun süre vakit geçirdiği ve daha rahatlamış olarak tuvaleti terk ettiği, gününün daha büyük kısmını dışarıda geçirme eğiliminde olduğu izlenimine kapılmış iseniz veya madde kullandığını tespit ettiyseniz yakınınızın madde almadığı, ayık olduğu bir dönemde onunla konuşmak istediğinizi belirtiniz. Onu yargılamadan bu endişenizden ona bahsedip birlikte bir uzmana baş vurmayı öneriniz. Daima onun yanında olup bu tedavide yardımcı olmak istediğinizi belirtiniz.



MADDE BAĞIMLILIĞI SUYA ATILMIŞ BİR TAŞIN SUDA OLUŞTURTUĞU HALKALAR GİBİ YAYILMAKTADIR.



BU SEKTÖRDEN PARA KAZANANLAR OLDUĞU SÜRECE SATIŞI DEVAM EDECEKTİR.




ANAYASANIN 404.CÜ MADDESİ UYARINCA;

*Uyuşturucu maddeleri kullananlar ile bu maksatla yanında bulunanlara, bir yıla kadar hapis cezası verilir.

*Uyuşturucu madde kullanan kimse hakkında herhangi bir tahkikata girişilmeden resmi makamlara başvurarak tedavi ettirilmesini isteyecek olursa kullanma fiilinden dolayı hakkında kovuşturma yapılmaz.



MADDE BAĞIMLILIĞI, TEDAVİSİ OLAN BİR HASTALIKTIR!!!

ANCAK KİŞİNİN MADDE KULLANIMINI BIRAKMA KONUSUNDA KENDİ İSTEĞİ OLMASI ESASTIR. ZORLAMA İLE MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Aralık 2011       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
esrar birsüre ictikten sonra artık kafa yapıcı keyif verici olmaktan cıkıyor ve insanı /man kafa/ yanı aptal ediyor sıkıntı verici oluyor iş yapma istegi hareket etme algılama dikkateksikligi dalgınlık baş agrısı iştahsızlık ciyer agrısı özellikle bonk fişek kova yüssük pet gargı ...gibi aletlerle içince daha kötü etkiliyor insanı cevreye ayak uyduramıyor icmiyen insanlarla anlaşamama ruhsal bunalım gelecek kaygısı maddi boyutu yanı hertürlü insanı geri koyuyor ben 6 sene içtim hiçbirfaydasınıda görmedim hayatı arkadan takıp ede biliyorsun içtinde içiyorsanızda az için muptelası olmayın tadında birakın yoksa arkasından şeker, kimyasal... gibi kötü maddelerede düşe bilirsiniz beni dinlerseniz kardeş içmeyin cıgarayı bakın hayattan geri kalmayın hayat güzel farklı aktivitelerde bulunun cıgara ortamından uzaklaşın kafanızda bitirin zararın neresinden dönersen kardır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Aralık 2011       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kişilik sorunu olanlar içer genelde ama antalyanın durumu bitik en kral ortamada girdim esrar=mallık cahil insanlarımızı kullanıyolar ve kanundaki açıklıklar yüzünden böyle çindeki gibi 2 tane bağımlıgı kursuna diziceksin en az bin kişinin hayatını kurtarırsın ama bunllarla ilgilenen kim herkez gençliğimizin bitmesini istiyo herkez aklını basına alsın
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ocak 2012       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hiç tavsiye etmem.1 kere bile olsa denenmemesi gereken bir madde..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2012       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
nikotin esrardan daha fazla bağımlılık yapıcı bir özelliğe sahiptir. Ancak esrar, sigaraya oranla daha fazla kanser yapıcı madde içermektedir
ve bireyin yaşam kalitesini düşürür. THATS IT
emircanb - avatarı
emircanb
Ziyaretçi
14 Ocak 2012       Mesaj #28
emircanb - avatarı
Ziyaretçi
herkese iyi akşamlar gezinirken bu başlıkta yazılanları okudum ve bazı arkadasların gerçekten bilmeden arastırmadan yorum yaptıklarını gördüm ve sırf bu yazıyı yazmak için üye oldum 2005 ten beri ayda bir olmak üzere arkadaslarımla sohbet muhabbet gülmek için içerim. Asla kimyasala bulaşmadım bulasmamda bakın Esrar bağımlılık yapmaz, kahveden daha az bağımlılık yaptığı kanıtlanmıştır. Aynı zamanda Emes, şeker hastalarına ...... gibi hastalıklara verilir. Kanser yapar diyorsunuz ama şu zaman da organik ürünler dışında kanser yapmayan birşey söleyin bana ( teflon tava, kızrtmalar, mangalda pişmiş etler, giydiğiniz kıyafetlerdeki boya maddelerinde bile kanserojen madde var). Hollanda da 1973 yılında yasal hale geldi ve suanda kullanımı yarı yarı azaldı. Jamaica rastafarian dininde olan insanlar var ve sürekli tüketirler (wikipedia dan bi okuyun ). ESRAR ÖLDÜRMEZ hiçbir yerde böyle bir haber ve ölüm yoktur. Ülkemizdeki insanlar o kadar cahilki kulaktan duyma şeylerle hareket ediyor. İnsanlar otu bir başka uyusturu maddesine geçiş olarak görüyor. ben 5 senedir kullanıorum ağzıma burnuma kimyasal hiçbir madde sürmedim ve asla sürmem. Kısaca bunu kullanın yada muhteşem bişey deyip övmüorum ama insanlar yanlış yönlendiriliyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Şubat 2012       Mesaj #29
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
burda esrarla ilgili yorum yapan kendini bu konuda tecrübeli sananlar yorumlarını okudukça çıldırıyorum neymiş 1 sene içmiş vay be nekadar çok içmiş ben 18 sene içtim halada içiyorum ha şu var kimse içmesin şimdi ben burda yazmaya kalsam sabahlara kadar sürer çok b ilmiş arkadaslar akıllı olun sizde daha bunun ne olduğunu bilmıosunuz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2012       Mesaj #30
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
esrarri niye bırakamiyorum

Benzer Konular

9 Mart 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
27 Kasım 2013 / Misafir Soru-Cevap
23 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap