Arama

Esrarın zararları nelerdir? - Sayfa 9

En İyi Cevap Var Güncelleme: 12 Aralık 2015 Gösterim: 237.339 Cevap: 87
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Haziran 2014       Mesaj #81
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar sakın içmeyin şu esrarı. bağımlı olunmuyo falan diyenlerede inanmayın olunuyo sahte dünya resmen içince zevkli falan ama yapmayın sakın ben bırakamıyorum çok pişmanım başladığım için sadece denemekti amacım boşuna demiyolar insanın başına ne geliyosa ya meraktan ya .......
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Haziran 2014       Mesaj #82
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Esrar bostur yalandir kafa falan yapmiyor sadece insani uyusturuyor sigara gibidir insani dinden imsn dan sosysl cewreden kesiyor insan calismayi birakiyor fazla para harcatiyor ne gelecek ne umut birakiyor insani zombi gibi uopiyor
Sponsorlu Bağlantılar
alev - avatarı
alev
Ziyaretçi
25 Ekim 2014       Mesaj #83
alev - avatarı
Ziyaretçi
Bende kulanciyim soyleneler dogur tavsiye etmiyorum uzak durun
Misafir <3 - avatarı
Misafir <3
Ziyaretçi
10 Kasım 2014       Mesaj #84
Misafir <3 - avatarı
Ziyaretçi
Esrar



Yasadışı maddeler arasında sıklıkla kullanılan madde esrardır. Esrar hint kenevirinden elde edilir. Kurutulmuş ve parçalanmış yaprakları, tohumları, toz halinde veya kahverengi, preslenmiş kalıplar halinde satılır. Sigara gibi sarılarak ve sigara tütüne karıştırılarak içilir.



Kullanıcılar arasında “joint” ,“ot” ya da “marihuana” adı ile anılır.



İçildikten sonra gevşeme, konuşkanlık kendini iyi hissetme, müzik ve renk algısında artma gelişir. Esrar alındığı zaman yağ dokusunda birikir. Bunun sonucu esrar alındıktan bir hafta sonra bile, etkin maddenin %50’si hala bedende bulunmaktadır. Esrar kullanımını takiben kişinin refleksleri bozulur, araba kullanamaz, dikkat gerektirecek işleri yapamaz. Eğer bu tür işler yapılmaya kalkışılırsa ciddi sorunlara neden olabilir.



Esrarın bellek üstüne etkisi çok fazladır. Kişinin düşünme, öğrenme ve sorun çözme yetisini azaltır. Bu etkileri özellikle ergenlerde belirgindir. Ergenlik döneminde kullanılmasının psikososyal işlevler üstünde daha olumsuz etkileri olduğu gösterilmiştir.



Esrar, sigara ile karşılaştırıldığında beş kat daha fazla akciğer kanserine neden olduğu bazı araştırmacılar tarafından gösterilmiştir. Uzun süre kullanımı ile bronşit ve akciğer kanseri gibi solunum yolları hastalıklarına yol açabilir.



Genellikle bağımlılık yapıcı bir madde olarak kabul edilmez. Ancak esrarda bağımlılık yapar. Esrar bir geçiş maddesidir. Esrar kullanan kişi ileride diğer maddelere alışabilir ve onları kullanmaya başlayabilir. Dünyada sadece Hollanda’da yasaldır ve kontrollü olarak satılır.



Son yıllarda esrar kullanımının psikoza yol açtığı gösterilmiştir. Esrar kullananlarda, esrar kullanmayanlara göre şizofreni gelişme riski 7 kat daha fazladır.
sevil - avatarı
sevil
Ziyaretçi
5 Aralık 2014       Mesaj #85
sevil - avatarı
Ziyaretçi
esrar içen kısının çocugu olurmu yanı gebe kalınabılırmı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Aralık 2014       Mesaj #86
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
2 senedir Esrar kullanıyorum bu yorumu da kafam güzel yazıyorum bu güne kadar hiçbir yan etkisini zararını görmedim bağımlılık yaptığı falan da yok 1 ay boyunca içmediğim günler de oldu krize falan girmedim canımda istemedi yine içiyorum her zaman içicem şunu unutmayın herkes kendi iradesine nefsine sahip olduktan sonra bağımlılık diye birşey yoktur ve herşeyin fazlası zarardır
Sorusu olan buradan bana ulaşabilir: i.c.583558@gmail.com
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ocak 2015       Mesaj #87
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
22 yasindayim, Kanada'da yasiyorum. 5 yildir araliksiz olarak hergun dogal esrar kullaniyorum, kullanan bircok arkadasim da var. Bu kadar zamanda ne yukaridakilerden birini yasadim ne de gordum. Vazgecin artik su kalin kafali onyargilarinizdan, cigere zarar verse on bes yil esrar kullanmis bi adam tek nefeste yeni baslayanlarin on kati esrar alabilirmi? Burda genclerin yarisindan fazlasi liseden once esrara baslar, veliler bilir bisey demezler cunku onlarda icerler. Sokaklarda resitseniz ot alabiliceginiz dukkanlar bulunur. Yakinda legallesicekte zaten. Yukarida yazan bilgilerin %99u sacmalik. Dogal esrar kanseri onler insan uzerindede bi zararini henuz gormus degilim. Tutunden zararliymis oyle yaparmis soyle yaparmis 2000yillik insan tarihinde su ana kadar esrardan olen bi insan olmadi. Imkansizdir bu. Turkiyede kamiller sentetik kimyasal katilmis esrar dedikleri zehirleri icerlerse olumler dogaldir.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
12 Aralık 2015       Mesaj #88
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

esrarın zararları nelerdır

Esrarın zararları
Anlık kullanımdan sonra;
Anksiyete, Paranoya, Huzursuzluk, Öfori, Gevşeme hali, Gözlerde kararma, Denge bozukluğu, Sersemlik, Suda yüzme hissi, Salivasyonda (tükürük bezi salgılaması) azalma, Tansiyon yükselmesi, İştah ve susuzluk, Analjezi, İllüzyon, Psikotik eksitasyon, Depresyon, Panik atak, Göz tansiyonunda azalma ve Flash-back (geçmişe dair halisülasyonlar) gibi etkiler görülebilir.

Esrarın beyine zararları
Esrar, anlık bilgilerin hipokampusa girişini ve burada derlenmesini baskılar. Böylece öğrenme, hafıza ve anlık bilgilerin duygu/motivasyonla entegre olmasını sağlayan sistem etkilenir. Buna bağlı olarak daha evvel öğrenilmiş davranışlarda bozulma görülür.

Esrarın akciğere zararlarıEsrarın akciğere zararları
Uzun vadeli esrar kullanımının ardından, esrarın zararları akciğere dönük olarak yükselir. Bunlar genelde sigara bağımlıları ile benzerlik gösterir. Kronik öksürük, balgam, kronik bronşit gibi rahatsızlıkların yanında; akciğer kanserini tetikleyici-arttırıcı etki gösterebilir.

Esrarın akciğere zararı bunlarla sınırlı değildir. THC etkisinin dışında, esrardaki CO (karbondioksit) miktarı sigaranın ortalama 3-4 katıdır. Buna ek olarak esrar içenlerin genelde sigara içenlere kıyasla çektikleri dumanı daha uzun süre akciğerlerinde tuttukları göz önüne alınırsa, esrarın akciğere zararları sigaraya göre çok daha fazla olmaktadır.

Esrar kardiyovasküler sisteme zararları
Esrarın kalp ve damar sistemine zararı; kalp hızının yükselmesi, tansiyonun yükselmesi ve kan akışının hızlanması ile başlar. Bu belirtiler daha çok kokain gibi bir maddeyle birlikte kullanıldığında daha belirgin olur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

9 Mart 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
27 Kasım 2013 / Misafir Soru-Cevap
23 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap