Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

Web sitemizde; forum, günlük, video, sohbet bölümlerinin yanı sıra Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları bulunmaktadır. Kullanıcılarına faydalı olmayı ilke edinmiş olan sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder. Üye olmak için tıklayınız.

Benzer terimlerle toplama, çıkarma, bölme, çarpma işlemleri nasıl yapılır?

Bu konu Soru-Cevap forumunda surgeon61 tarafından 15 Kasım 2007 (15:23) tarihinde açılmıştır.FacebookFacebook'ta Paylaş
17214 kez görüntülenmiş, 19 cevap yazılmış ve son mesaj 11 Mart 2012 (13:21) tarihinde gönderilmiştir.
  • 5 üzerinden 4.20  |  Oy Veren: 5       Çok İyiÇok İyi İyiİyi OrtaOrta KötüKötü Çok kötüÇok kötü
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Eski 15 Kasım 2007, 15:23

#1 (link)
surgeon61
Ziyaretçi
güzelmiş aradığım şeyi bulamadım çooooooooooooook acil çarpanlara ayırmayı bulmam lasıııııııııım
  • Etiketler:
  • carpma islemi terimlerinden biri
  • carpma isleminin terimleri nelerdir
  • yapilmis carpma islemleri
Eski 5 Ocak 2008, 10:39

#2 (link)
asi kız
Ziyaretçi
slm ben bu konudan donemödevi aldım bana daha detaylı bu konuyu acıklayacak
ve yardımcı olursan sevınırım asi kız
Eski 13 Aralık 2009, 15:59

#3 (link)
Misafir
Ziyaretçi
benzer terimlerle toplama çarpma ve bölme işlemi nedir?bu konu ile ilgili örnek çözümler bulunuz?
Eski 16 Aralık 2009, 22:30

#4 (link)
Misafir
Ziyaretçi
ilkokullar için bölme nasıl yapılır

uygulamalı olarak bölme işlemi nasıl yapılır

Son Düzenleyen Misafir; 16 Aralık 2009 @ 22:33. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 19 Aralık 2009, 16:18

#5 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Alıntı:
bolme islemi nasil yapilir

bölme işlemi nasıl yapılır
Eski 18 Ocak 2010, 16:20

#6 (link)
Misafir
Ziyaretçi
BENZER TERİMLERLE TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞEMLERİNİ BULABİLİRMİSİNİZ
Eski 19 Ocak 2010, 16:49

#7 (link)
Misafir
Ziyaretçi
lütfen yalvarıyorum bölme işlemini ööğretin allal rızası için
Eski 19 Ocak 2010, 16:53

#8 (link)
Yasaklı/Pasif
Alıntı:
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
lütfen yalvarıyorum bölme işlemini ööğretin allal rızası için

BÖLME İŞLEMİ
4x3= 12 veya 3x4 = 12 dir.
Çarpanlardan biri bilinmediğinde, çarpım diğer çarpana bölünerek bilinmeyen çarpan bulunur.
Bu işlem,
12 : 4 = 3 şeklinde gösterilir.
(bölünen) (bölen) (bölüm)

? x 4 = 28 işleminde verilmeyen çarpan;
28 : 4 = 7 şeklinde bulunur.

Çarpımı ve çarpanlarından biri verilen çarpma işleminde verilmeyen çarpanı bulmak için bölme işlemi yapılır. Bu nedenle çarpma ve bölme işlemleri birbiri ile ilgilidir. Kalanı sıfır olan bölme işlemine, kalansız bölme denir. Kalansız bir bölme işleminde,
Bölünen : Bölen = Bölüm veya Bölünen = Bölen x Bölüm

Kalanı sıfırdan farklı olan bölme işlemine, kalanlı bölme işlemi denir. Kalanlı bölme işleminde kalan, bölenden daima küçüktür. Kalanlı bölme işleminde,
Bölünen = ( Bölen x Bölüm ) + Kalan

BÖLME İŞLEMİNDE BÖLÜMÜ TAHMİN ETME
Bir bölme işleminde bölümü tahmin etmek için;
a) Bölen bir basamaklıysa, bölünenin yaklaşığını alır, sonra bölümü tahmin ederiz.
b) Bölen iki ya da daha fazla basamaklıysa, önce bölenin sonra da bölünenin yaklaşığını alır ve bölümü tahmin ederiz.
Bölümü tahmin etmek, bölme işleminde yapılan bazı hataları önler.

BÖLME İŞLEMİNDE BÖLÜMÜN BASAMAK SAYISINI TAHMİN ETME
Bir bölme işleminde bölümün basamak sayısını tahmin etmek için;
a) Bölünenin en büyük basamağındaki rakamın sayı değeri bölene eşit veya bölenden büyük ise, bölümün basamak sayısı, bölünenin basamak sayısı kadar olur.
b) Bölenin basamak sayısı birden fazla ise, bölünenden aynı sayıda basamak ayrılır ve bölüm için bir basamak düşünülür. Bölünenin geriye kalan basamak sayısına ayrılan 1 eklenerek bölümün basamak sayısı bulunur.

Alıntıdır.
Eski 28 Ocak 2010, 16:40

#9 (link)
Misafir
Ziyaretçi
ben çarpma işlemini sordum ama bölme işlemi işime yaradı
Eski 19 Mart 2010, 16:14

Kesirlerle çarpma ve çıkarma işlemi nasıl yapılır?

#10 (link)
Misafir
Ziyaretçi
BENİM YAŞIM 11 KESİRLERLE ÇARPMA VE ÇIKARMA İŞLEMİNİ ANLIYAMADIM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKKÜRLER...
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Konu Araçları

Benzer terimlerle toplama, çıkarma, bölme, çarpma işlemleri nasıl yapılır? Konusuna Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Virgüllü bölme nasıl yapılır? veysel_danış Soru-Cevap 68 6 Ocak 2013 08:37
Kareköklü sayılarla ilgili soruların cevabı nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 47 9 Aralık 2012 11:51
İllüzyonda çiçek çıkarma numarası nasıl yapılmaktadır? Misafir Soru-Cevap 0 2 Aralık 2009 17:55
İki şirket arasındaki araç devir işlemleri nasıl yapılır? Ziyaretçi Soru-Cevap 1 25 Ocak 2009 08:38
Toplama PC'de drive CD'ler nasıl tanıtılır? Ziyaretçi Soru-Cevap 1 13 Kasım 2008 22:57

Yeni Soru
Sayfa 0.179 saniyede (64.66% PHP - 35.34% MySQL) 11 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 20:34
  • YASAL BİLGİ

• İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi