Arama

Japon balıkları hakkında bilgi verir misiniz?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Nisan 2018 Gösterim: 8.417 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Japon balıkları hakkında bilgi verir misiniz?
EN İYİ CEVABI _KleopatrA_ verdi

Japon balığı


sazangiller ailesinden bir balık türü. Çarprazlama yöntemi üretim ile farklı renklerde ve vücut yapısında çok çeşidi üretilmiştir. Japon balıkları soguksu da yaşayabilirler bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur. Su sıcaklığının 25 derece üstünde olması sağlıklarını olumsuz etkiler. Koi olarak adlandırılan türevleri havuzlarda 59 cm boy, 4.5 kg ağırlığa ulaşabilirler.
Sponsorlu Bağlantılar

Üreme
Gerekli şartlar ve damızlıklar sağlanırsa akvaryumda üretilmesi mümkündür. Yumurta dökerek ürerler.Solungaç kapaklarının kenarı beyaz olursa bu erkektir. Yumurtlamaya hazır olan dişinin karnı şişer, erkeğin solungaç kapaklarında noktalar çıkar. Yumurta döken dişinin ardından erkek spermlerini boşaltır. Balıklar izlenmeli yumurtlama bittikten sonra eşler hemen başka akvaryuma alınmalıdır . Fakat japon balıkları üreme esnasında suyu bembeyaz yapar. Bu da üremenin gözlenmesi için olumsuz bir yöndür . Tankın dibine misket döşemek yumurtlamadan sonra çiftlerin kendi yumartalarını yememesi için uygulanan bir yöntemdir. Yumurtaların olduğu tanka uygun miktarda metilen mavisi eklenerek, havalandırma sürekli çalıştırılmalı yumurtaların mantarlaşmasına izin verilmemelidir. Çok küçük boyutlarda yumurtadan çıkan yavru balıkları büyütmek özen ve tecrübe ister. karnı şişince ters yüzen balık çeşitidir. bu durumda kaynayan suda 3-4 yaprak ıspanağın haşlanıp akvaryuma atılmasıyla balığınız sağlığına kavuşacaktır. beneklisiyle, siyahıyla, kırmızısıyla, turuncusuyla akvaryumu şenlendiren canlılardır.

DEVAMI
Japon Balığı (Carassius auratus)
Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2018 01:43
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
14 Aralık 2009       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Japon balığı


sazangiller ailesinden bir balık türü. Çarprazlama yöntemi üretim ile farklı renklerde ve vücut yapısında çok çeşidi üretilmiştir. Japon balıkları soguksu da yaşayabilirler bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur. Su sıcaklığının 25 derece üstünde olması sağlıklarını olumsuz etkiler. Koi olarak adlandırılan türevleri havuzlarda 59 cm boy, 4.5 kg ağırlığa ulaşabilirler.
Sponsorlu Bağlantılar

Üreme
Gerekli şartlar ve damızlıklar sağlanırsa akvaryumda üretilmesi mümkündür. Yumurta dökerek ürerler.Solungaç kapaklarının kenarı beyaz olursa bu erkektir. Yumurtlamaya hazır olan dişinin karnı şişer, erkeğin solungaç kapaklarında noktalar çıkar. Yumurta döken dişinin ardından erkek spermlerini boşaltır. Balıklar izlenmeli yumurtlama bittikten sonra eşler hemen başka akvaryuma alınmalıdır . Fakat japon balıkları üreme esnasında suyu bembeyaz yapar. Bu da üremenin gözlenmesi için olumsuz bir yöndür . Tankın dibine misket döşemek yumurtlamadan sonra çiftlerin kendi yumartalarını yememesi için uygulanan bir yöntemdir. Yumurtaların olduğu tanka uygun miktarda metilen mavisi eklenerek, havalandırma sürekli çalıştırılmalı yumurtaların mantarlaşmasına izin verilmemelidir. Çok küçük boyutlarda yumurtadan çıkan yavru balıkları büyütmek özen ve tecrübe ister. karnı şişince ters yüzen balık çeşitidir. bu durumda kaynayan suda 3-4 yaprak ıspanağın haşlanıp akvaryuma atılmasıyla balığınız sağlığına kavuşacaktır. beneklisiyle, siyahıyla, kırmızısıyla, turuncusuyla akvaryumu şenlendiren canlılardır.

DEVAMI
Japon Balığı (Carassius auratus)
Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2018 01:44

Benzer Konular

22 Mart 2014 / Ziyaretçi Cevaplanmış
24 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış
7 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış
1 Temmuz 2011 / Misafir Taslak Konular
30 Temmuz 2013 / iceslush Cevaplanmış