Arama

Serçeler nasıl beslenir ve nasıl yaşarlar? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 12 Mart 2017 Gösterim: 113.593 Cevap: 23
Asdfg - avatarı
Asdfg
Ziyaretçi
17 Haziran 2015       Mesaj #21
Asdfg - avatarı
Ziyaretçi
Serçeler küçük hayvanlardır.Onlara hafif bir leyler yedirmen gerekiyor.Örneğin;Ona ekmeği ıslatıp önüne koyabilirsin.Biraz büyüyüp şırıngayı bırakınca da meyve verirsin.(Küçük küçük doğrayarak,belki yer.)Biraz daha büyüdüğünde de ona artık kabuksuz (Muhabbet Kuşu Yemi olabilir) verebilirsin.Diğer arkadaşlarımızında söylediği gibi eve alışınca onu dışarıya salmak onu yorabilir.Ama alışmamışsa ve dışarı çıkmayı çok istiyorsa,bırakın gitsin.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Safi; 9 Temmuz 2016 06:50
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ağustos 2015       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bende yavru serce besliyorum. İlk olarak çok küçukse şiringanın icine haslanmıs yumurta sarısı, mısır unu, ekmek ici rendeleyip krem kıvanıma kadar ezin su katın ve agzına verin. Yemekten sonra ek olarak 1,2yudumda sadece su damlatın ağzına. Sıcaklıgına dikkat edin. Su sisesine sıcak su koyup bez parcasına sarın kusun yanına koyun

Sponsorlu Bağlantılar
Eger yavru ucabilcek buyuklukteyse; pirinc, mısır, haslanmıs yumurta sarısı, ekmek ici, salatalık, marul gibi seyler yiyebilir. Onune ufak parcalar halinde koyun ve mumkun oldugunca az mıncıklayın hayvancagızı.
Kafese kapatmak dogru olmaz kendide bakabilecek hale gelince salın. Eger kendine bakamıyorsa evde beslemekten baska care yoktur. Benim kızım henuz 2 aylık ve tamamen evcillesti surekli omzumda duruyor ben ne yersem o da yiyor istedigim sesimi duyunca yanıma ucuyor cok mutluyuz. Sizede kolay gelsin simdiden Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Temmuz 2016       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Veterinere gitmek için neyi bekliyorsun git göster.
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
12 Mart 2017       Mesaj #24
Avatarı yok
Yasaklı
Özellikleri
11-12 cm boyunda, 50 kadar türü vardır. Genellikle kahverengi, siyah ve boz renklidirler. Büyük sürüler meydana getirirler. Afrika'da pirinç tarlalarına büyük zarar veren altın serçe sarı tüylüdür. İnsanların çevresinde yaşayan evcil serçe'nin, sırt ve kanatları kahverengi, karın kısmı gridir.Erkeklerin gerdanında siyah bir leke bulunur. Dişiler daha sönük renklidir.

Habitat ve beslenme
İnsanlara yakın çevrelerde ve tarlalarda bulunur. Sürüler halinde de bulunurlar. meyve ve böceklerle beslenirler. Göçmen değildirler.göçmen olanları görülmemiştir.


Devamı > Serçe (Passeridae)


Benzer Konular

20 Temmuz 2015 / Teamoore Soru-Cevap
6 Ocak 2016 / Teamoore Soru-Cevap
25 Ekim 2015 / Misafir Cevaplanmış
21 Şubat 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
9 Ocak 2014 / Misafir Soru-Cevap