Arama

Turşunun faydaları ve zararları hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 24 Şubat 2011 Gösterim: 11.672 Cevap: 1
doğan karaca - avatarı
doğan karaca
Ziyaretçi
14 Ocak 2010       Mesaj #1
doğan karaca - avatarı
Ziyaretçi
hangi turşu potansiyel enerjidir ve vücutta faydası veya zararı nedir
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Şubat 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Turşunun Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Türk mutfak kültürünün ayrılmaz bir parçası olan turşunun sağlık açısından da önemli bir işlevi olduğu tespit edildi. Suyunun iştah açıcı özelliğine sahip olduğu bilinen turşunun, kanserden gribe, ülsere kadar ona yakın hastalığa karşı koruyucu olduğu belirlendi. Uzmanlar turşunun bilinenin aksine midenin düşmanı değil, dostu olduğunu söylüyorlar. Sebze ve meyvelerden 100′ün üzerinde çeşidi yapılan turşunun tam bir doğal şifa kaynağı olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar soğan, sarımsak, kozalak, armut, enginar, elma, yumurta, kiraz, vişne, ayva gibi hem ülkemizde üretilen hem de yurt dışında ithal edilen sebze ve meyvelerden imal edilen turşunun her çeşidinin sağlık açısından çok önemli işlevlere sahip olduğunun söylüyorlar.

Uzmanlara göre lahana turşusu ülseri, kanseri, kalp ve sinir sistemi ile damar tıkanıklıklarını, mide ekşimesini önlediğini tespit etmişler. Acı Frenk biberi ise grip, nezle ve soğuk algınlığına iyi geliyor. Yeşil erikten yapılan turşu özellikle iştah açıcı özelliğe sahip. Sarımsak turşusu kanser hücrelerinin çoğalmasını, pancar turşusu ise kansızlığı önlüyor ve hazmı kolaylaştırıyor.


Turşunun Zararları


Beslenme şekli çağın hastalıkları arasında ilk sırada yer alan kansere neden oluyor. Prof. Dr. Salim Başol’ a göre özellikle sofraların vazgeçilmezi turşuya dikkat etmek gerekiyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Salim Başol, çağın hastalıkları arasında gösterilen kanserden kurtulmak için teknolojik ürünlere ve yiyeceklere dikkat etmek gerektiğini söyledi.Erkeklerde prostat, kadınlarda meme kanserinin en çok görülen türler olduğuna işaret eden Prof. Dr. Başol, sigara dumanında 35 farklı kanserojen madde bulunduğunu belirtti.

Güneş Vakfı tarafından düzenlenen sohbet toplantısına katılan Prof. Dr. Salim Başol, kanser konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Başol, dünyada her yıl yaklaşık 11 milyon insanın kansere yakalandığını, bunlardan bir milyon 500 bininin yaşamını yitirdiğini ifade etti. Sigaranın zararlarını saymaya gerek olmadığını kaydeden Prof. Dr. Selim Başol, “Sigara dumanında 35 ayrı kanserojen madde var.

Turşunun Faydaları ve Turşunun Zararları konusu hakkinda sizlerde yorumlarinizi bu baslik altinda bizlerle paylasabilirsiniz.

Benzer Konular

28 Ekim 2014 / Tuğçe Beril Soru-Cevap
6 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
2 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap
4 Ağustos 2011 / Misafir Soru-Cevap
8 Ekim 2013 / Misafir Taslak Konular