Cevap Yaz Önceki Konu Sonraki Konu

İncir nerede yetişir, inciri işleyen fabrikalar nerededir?

Gösterim: 10685 | Cevap: 9
  • incir en cok hangi ilde yetisir
  • incir en cok hangi ilimizde yetisir
  • incir nerede yetisir
2
  • 1 Gönderen Misafir
  • 1 Gönderen LeqoLas
Misafir
Cevaplanmış   |    22 Şubat 2010 19:16   |   Mesaj #1   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

İncir nerede yetişir, inciri işleyen fabrikalar nerededir?

incir hangi ilde üretilir fabrikası nerdedir biliyorsanız söyleyin lütfen ?
En iyi cevap LeqoLas tarafından gönderildi

İnCir










Mart-Nisan aylarında çiçek açan, 1,5-6 m yüksekliğinde, süt taşıyan iki evcikli bir ağaçtır.




Yabanî olarak bulunursa da, daha çok yetiştirilir. Yemiş olarak da bilinir. Erkek bitkiler Ficus carica varyete caprificus (baba incir), dişi bitkiler Ficus carica varyete domestica (yenen incir) ismini alırlar. Çiçekler, çukurlaşarak armut biçimini almış ve etlenmiş olan çiçek tablasının iç çeperinde toplu bir hâlde çiçek durumlarını teşkil ederler. Baba incirin çiçek durumunda çiçek tablasının ağıza yakın kısımda erkek çiçekler, daha aşağı kısımlarında ise, mazı çiçegi denilen verimsiz dişi çiçekler bulunmaktadır. Yenilmekte olan incirin tozlaşması mazı böcekleri (Blastophaga grossorum) tarafından yapılmaktadır. Böcekler yumurtalarını mazı çiçeklerinin yumurtalıklarına bırakırlar. Genç böcekler çiçek tablasını terk ederken, çiçek tablasının ağız kısmına yakın bulunan olgun erkek organ başçıklarına süründüklerinden, üzerlerindeki çiçek tozları ile gitmiş oldukları dişi bir bitkinin dişi çiçeğini dölleyebilirler. Olgunlaşma esnâsında çiçek tablasının çeperiyle, çiçeğin taç yaprakları etlenip tatlılaşarak incir denen yalancı meyve hâsıl ederler. Asıl meyveler esmer renkli olan sert çekirdeğimsi kısımlardır. Yurdumuzda incir en çok Izmir-Aydın yöresinde yetiştirilmektedir. En meşhur ve en lezzetli incir de İzmir inciridir. İzmir incirinin dışında şeker inciri, mor incir, Sultan Selim inciri, yediveren inciri, kavak inciri ve patlıcan inciri gibi çeşitleri de vardır. Sultan Selim ve kavak inciri İstanbul ve çevresinde yetiştirilen mor renkli ve tatlı bir incirdir. İncirin kurutulmuşu da çok degerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Kuru incirlerin de ince kabuklu ve çok tatlı olan “sarı lop” ve kalın kabuklu hafif yeşilimsi “gök lop” gibi çesitleri vardır.



Türkiye’de yetiştiği yerler: Ege ve Akdeniz bölgesi.

Kullanıldığı yerler: İncir meyvelerinde şeker, organik asitler, sâbit yağ ve vitaminler (A,B,C) vardır. Meyveleri gerek yaş olarak gerek kuru olarak yenmektedir. Kuru meyveler balgam söktürücü olarak, yumuşatıcı olarak kullanılır. Halk arasında sütle kaynatılan incir ses kısıklığına karşı kullanılır. İncir, kalbe ferahlık verir. Kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir. Ayrıca, yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve sigillere sürülürse tedavi eder.

molikan bu mesajı beğendi.
LeqoLas
22 Şubat 2010 19:53   |   Mesaj #2   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
İnCir










Mart-Nisan aylarında çiçek açan, 1,5-6 m yüksekliğinde, süt taşıyan iki evcikli bir ağaçtır.




Yabanî olarak bulunursa da, daha çok yetiştirilir. Yemiş olarak da bilinir. Erkek bitkiler Ficus carica varyete caprificus (baba incir), dişi bitkiler Ficus carica varyete domestica (yenen incir) ismini alırlar. Çiçekler, çukurlaşarak armut biçimini almış ve etlenmiş olan çiçek tablasının iç çeperinde toplu bir hâlde çiçek durumlarını teşkil ederler. Baba incirin çiçek durumunda çiçek tablasının ağıza yakın kısımda erkek çiçekler, daha aşağı kısımlarında ise, mazı çiçegi denilen verimsiz dişi çiçekler bulunmaktadır. Yenilmekte olan incirin tozlaşması mazı böcekleri (Blastophaga grossorum) tarafından yapılmaktadır. Böcekler yumurtalarını mazı çiçeklerinin yumurtalıklarına bırakırlar. Genç böcekler çiçek tablasını terk ederken, çiçek tablasının ağız kısmına yakın bulunan olgun erkek organ başçıklarına süründüklerinden, üzerlerindeki çiçek tozları ile gitmiş oldukları dişi bir bitkinin dişi çiçeğini dölleyebilirler. Olgunlaşma esnâsında çiçek tablasının çeperiyle, çiçeğin taç yaprakları etlenip tatlılaşarak incir denen yalancı meyve hâsıl ederler. Asıl meyveler esmer renkli olan sert çekirdeğimsi kısımlardır. Yurdumuzda incir en çok Izmir-Aydın yöresinde yetiştirilmektedir. En meşhur ve en lezzetli incir de İzmir inciridir. İzmir incirinin dışında şeker inciri, mor incir, Sultan Selim inciri, yediveren inciri, kavak inciri ve patlıcan inciri gibi çeşitleri de vardır. Sultan Selim ve kavak inciri İstanbul ve çevresinde yetiştirilen mor renkli ve tatlı bir incirdir. İncirin kurutulmuşu da çok degerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Kuru incirlerin de ince kabuklu ve çok tatlı olan “sarı lop” ve kalın kabuklu hafif yeşilimsi “gök lop” gibi çesitleri vardır.



Türkiye’de yetiştiği yerler: Ege ve Akdeniz bölgesi.

Kullanıldığı yerler: İncir meyvelerinde şeker, organik asitler, sâbit yağ ve vitaminler (A,B,C) vardır. Meyveleri gerek yaş olarak gerek kuru olarak yenmektedir. Kuru meyveler balgam söktürücü olarak, yumuşatıcı olarak kullanılır. Halk arasında sütle kaynatılan incir ses kısıklığına karşı kullanılır. İncir, kalbe ferahlık verir. Kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir. Ayrıca, yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve sigillere sürülürse tedavi eder.

batuhan06 bu mesajı beğendi.
Misafir
27 Şubat 2011 17:40   |   Mesaj #3   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
İNCİR NEREDE YETİŞİR
Misafir
6 Mart 2011 11:28   |   Mesaj #4   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
incir nerde yetişir? cevap yazın lütfen...
Misafir
16 Mart 2011 21:49   |   Mesaj #5   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
incır kocaelıde yetişit
Misafir
17 Nisan 2011 18:34   |   Mesaj #6   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
ege de yetiştiğini çocuk da bilir. detay versenize bee
Misafir
13 Şubat 2012 19:37   |   Mesaj #7   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
incir fabrikasının bulunduğu il neresidir ??
Misafir
14 Mart 2012 16:21   |   Mesaj #8   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi
incir nere ve ne zaman üretilir
Misafir
20 Şubat 2013 21:08   |   Mesaj #9   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

CEVAP

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

incir fabrikasının bulunduğu il neresidir ??

AYDIN - HANIMELİ
Misafir
22 Ocak 2014 19:48   |   Mesaj #10   |   
Avatarı yok
Ziyaretçi

yok

Mart-Nisan aylarında çiçek açan, 1,5-6 m yüksekliğinde, süt taşıyan iki evcikli bir ağaçtır.




Yabanî olarak bulunursa da, daha çok yetiştirilir. Yemiş olarak da bilinir. Erkek bitkiler Ficus carica varyete caprificus (baba incir), dişi bitkiler Ficus carica varyete domestica (yenen incir) ismini alırlar. Çiçekler, çukurlaşarak armut biçimini almış ve etlenmiş olan çiçek tablasının iç çeperinde toplu bir hâlde çiçek durumlarını teşkil ederler. Baba incirin çiçek durumunda çiçek tablasının ağıza yakın kısımda erkek çiçekler, daha aşağı kısımlarında ise, mazı çiçegi denilen verimsiz dişi çiçekler bulunmaktadır. Yenilmekte olan incirin tozlaşması mazı böcekleri (Blastophaga grossorum) tarafından yapılmaktadır. Böcekler yumurtalarını mazı çiçeklerinin yumurtalıklarına bırakırlar. Genç böcekler çiçek tablasını terk ederken, çiçek tablasının ağız kısmına yakın bulunan olgun erkek organ başçıklarına süründüklerinden, üzerlerindeki çiçek tozları ile gitmiş oldukları dişi bir bitkinin dişi çiçeğini dölleyebilirler. Olgunlaşma esnâsında çiçek tablasının çeperiyle, çiçeğin taç yaprakları etlenip tatlılaşarak incir denen yalancı meyve hâsıl ederler. Asıl meyveler esmer renkli olan sert çekirdeğimsi kısımlardır. Yurdumuzda incir en çok Izmir-Aydın yöresinde yetiştirilmektedir. En meşhur ve en lezzetli incir de İzmir inciridir. İzmir incirinin dışında şeker inciri, mor incir, Sultan Selim inciri, yediveren inciri, kavak inciri ve patlıcan inciri gibi çeşitleri de vardır. Sultan Selim ve kavak inciri İstanbul ve çevresinde yetiştirilen mor renkli ve tatlı bir incirdir. İncirin kurutulmuşu da çok degerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Kuru incirlerin de ince kabuklu ve çok tatlı olan “sarı lop” ve kalın kabuklu hafif yeşilimsi “gök lop” gibi çesitleri vardır.



Türkiye’de yetiştiği yerler: Ege ve Akdeniz bölgesi.

Kullanıldığı yerler: İncir meyvelerinde şeker, organik asitler, sâbit yağ ve vitaminler (A,B,C) vardır. Meyveleri gerek yaş olarak gerek kuru olarak yenmektedir. Kuru meyveler balgam söktürücü olarak, yumuşatıcı olarak kullanılır. Halk arasında sütle kaynatılan incir ses kısıklığına karşı kullanılır. İncir, kalbe ferahlık verir. Kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir. Ayrıca, yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve sigillere sürülürse tedavi eder.

Rapor Et
Cevapla Bu mesaja hızlı cevap gönder


Kaynak: İncir nerede yetişir, inciri işleyen fabrikalar nerededir?
Cevap Yaz
Hızlı Cevap
İsim:
Mesaj:
Önceki Konu Sonraki Konu

İncir nerede yetişir, inciri işleyen fabrikalar nerededir? Konusuna Benzer Konular

Mısır nerede yetişir?
Gönderen: hoş kız Forum: Soru-Cevap
Cevap: 58
Son Mesaj: 18 Mayıs 2015 20:38
Limon nerede yetişir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 17
Son Mesaj: 4 Mart 2015 11:31
İncir hangi bölgede yetişir?
Gönderen: sizlere Forum: Soru-Cevap
Cevap: 14
Son Mesaj: 7 Nisan 2014 22:04
Kavun nerede yetişir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 2
Son Mesaj: 16 Mart 2013 16:11
Kivi nerede yetişir?
Gönderen: Misafir Forum: Soru-Cevap
Cevap: 1
Son Mesaj: 1 Mart 2013 10:38
Etiketler:
  • incir en cok hangi ilde yetisir
  • incir en cok hangi ilimizde yetisir
  • incir nerede yetisir
Sayfa 0.375 saniyede 10 sorgu ile oluşturuldu