Arama

Türk sanat müziği nedir? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 3 Mart 2014 Gösterim: 48.026 Cevap: 31
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2014       Mesaj #31
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Türk Sanat müziği, makamlı bir müzik türüdür.

Sponsorlu Bağlantılar
Klasik anlamda Türk Sanat Müziği çeşitli İslam müziklerinin oluşturduğu zengin birikime dayanan Osmanlı müzikçilerinin ürünü olan makamsal bir müziktir.

Türk sanat müziği, en önemli kültür miraslarımızdandır. Solo veya koro tarafından icra edilir. Çeşitli makamları vardır.

Türk musikisinin gelişme ve kökleşme temellerinin ilk yılları, Osmanlı Devletinin kuruluş yıllarının biraz öncesi ve biraz sonrasından itibaren görülmektedir.


Türk Müziği'nde doğaçlamalar dışında, yalnızca bestelenmiş yapıtların biçimlenişine katkıda bulunan ve usül adı verilen bir öğe daha vardır.Usül'ler çeşitli uzunluktaki kuvvetli ve zayıf vuruşların belli bir düzen içinde ortaya çıkan birer ritim kalıbıdır.

Çağlar öncesinden mîras edindiğimiz Türk Müziği, gerek makamsal, gerek çalgısal, gerek sözel, gerek dizemsel unsurlarıyla gâyet özel bir mevkî ye sâhiptir. Kaynakların eksikliği ve yetersizliği yüzünden, bu müzik türü hakkına bilgilerimiz oldukça kısıtlı ise de, İslâmiyet öncesi Türk Müziği, Orta Asya gelenekleri ve yaşantısıyla bağdaşıklık kurmuş eski ve kayıp bir kültür olarak günümüzde incelenmektedir .
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2014       Mesaj #32
misafir - avatarı
Ziyaretçi
çok güzel yalnız sadece sanat müziğini yazın lütfen.....
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

18 Ağustos 2009 / Misafir Sanat
5 Aralık 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
8 Ocak 2013 / Misafir Cevaplanmış
6 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap