Arama

Annemin rahatsızlığı neyin belirtisi olabilir, yardım eder misiniz?

Güncelleme: 24 Şubat 2010 Gösterim: 1.507 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Şubat 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Değerli hocam öncelikle size saygılarımı belirtiyorum. Beni de bilgilendireceğinizi umut ederek size bu mesajı gönderiyorum. ben yüksekovada öğretmenim aslen Aksaraylıyım . Annem 69 yaşında Annemi tatilde yüksekova ya getirdim. 3 gündür yanımdaydı ayakta duruyordu birden bilinci gitti . etrafa boş boş bakıyordu. onu aldık koltuğa oturtturduk. yere düşme falan olmadı ambulans çağırıp hasataneye kaldırdık. ordan hakkari devlet hastanesine sevk ettirdik. tomografisi falan çekildi burdaki nöroloji doktoru beyindeki küçük bir damar tıkanmış dedi bunun sebebinide yüksek tansiyon olarak belirledi. tansiyonu 17 ye kadar çıkmıştı. beybeyin hücrelerinin bir kısmı beslenemediği için öldü dedi. bazı yarı ölü hücreler var onun düzelmesini bekliyoruz dedi. felçlik bir durumu yok hocam sadece sanki sağır gibi bizi duymuyor. tepki vermiyor. akşam getirdiğimiz zaman konuşma bozukluğu vardı sabah ise çok az konuşmasında iyileşme var yalnız bizim ne dediğimizi anlamıyor. arada bi anlamıom ki diyor bazen dalgınlaşıyor dokunuyoruz sesleniyoruz ama cevap veremiyor. Adımızı falan hatırlıyor ve söylüyor cümleyi geveleyerek konuşuyor.tedavi olrak aspirin hapı kullanıyor tek tedavi bu doktor bekleyeceğiz dedi. belki düzelir belkide düzelmez dedi.
Daha önce kanser ( 2 yıl önce) ameliyatı oldu. göğsünün biri alındı. ameliyattan sonra da beynine pıhtı kaçmıştı 4 gün boyunca göremedi sonra açıldı gözleri. hocam şimdi aradan 24 saat geçti anlama ve duyma yetisi kaybetti ilerde düzelebilir mi hocam bu konuda ne yapmamızı önerirsiniz ? lütfen yardım ediniz.
Sponsorlu Bağlantılar
ankara ibni sina hastanesine götürdüm özel muayene yaptırdım hocalara bütün difüzyon mr, beyin mr, eeg, ekg si falan çekildi. kalbi kireçlenmiş ondanda pıhtı atabilir dediler ama tedavi olrak sadece ömür boyu aspirin ve plavix kullanacak dediler şimdi aradan 4 hafta geçti bi ara kulağı açıldı tekrar kapandı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Şubat 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba..annemın rahatsızlığı bırkac yıl once basladı..bakılmayı bır turlu kabul ettıremedık..hep sonucta kotu bısey cıkarsa dıye,ıncelensın ıstemedı..sorunumuz su,gun ıcınde ansızın,sankı ayakları yerden kesılıyo,dudakları yüzü morarıyo..sorulan bırseye yanıt veremıyo..ellerıyle bılıncsız bıseyler yapıoyo...dengesı kayboluyo,ama dusmuyo...bı de zaman zaman bılıncsız bıseyler soyluyo...dırek olarak nörolojıye mı gıtmelıyız...belırtıler neyı ısaret edıyo...sımdıden tesekkurler...ıyı calışmalar..
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

7 Mart 2015 / Misafir Soru-Cevap
22 Haziran 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
28 Haziran 2012 / elifkan Soru-Cevap
28 Kasım 2010 / Misafir Soru-Cevap