Arama

Spor turizmi nedir, örnek verir misiniz?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 5 Mart 2013 Gösterim: 34.259 Cevap: 34
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
spor turizmine 2 örnek
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
spor turizmi ile ilgili örnek verebilrmisiniz acaba????
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
16 Mart 2010       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

spor turizmine 2 örnek

Spor Turizmi

Sponsorlu Bağlantılar
Günümüzde turizmle sporun zaman, mekan ve fonksiyonel açıdan sıkı bağlılığı, ayrıca sporun turizm için devamlı artan önemi ayrı bir “spor turizmi” kavramının geliştirilmesi zaruretini doğurmuştur. Hans Stoessel spor turizmini şöyle tanımlamaktadır:

“Spor turizmi, spora ilgi duyan kişilerin turizme katılmalarından doğan olaylar ve ilişkilerin bütünü” dür.
Spora ilgi duyan kişilerle Stoessel aktif olarak spor yapanlar, seyirciler, idareciler ve taraftarların anlaşılacağını belirtmektedir.
Spor turizmi değişik biçimlerde ortaya çıkabilir. Bunlardan ilki turizm olayı çerçevesinde spor yağılmasıdır. Devamlı oturma yerinin dışında yapılan ve dinlenme, gevşeme veya o spor kolunda gelişmeye yardımcı olan her türlü bedeni idmanlar turizm çerçevesindeki spor faaliyetleri sayılmaktadır. Mesela, hafta sonu sporları, müsabaka ve turnuvalara katılma, kür mahallerinde sportif faaliyetler gibi
İkinci hal, spor organizasyonlarıdır. Mahalli olmaktan çıkan, katılanlar veya seyircileri başka yerlerden gelen spor olayları, spor turizmin teşkil eder. Burada, başka mahallerden gelen aktif spor yapanlar, seyirciler idareciler, basın mensupları spor turizmine katılanları meydana getirirler.
Üçüncü hal, spor tarafından yaratılan turizmidir. Mesela, spora meraklı olan kimselerin gelecekte yapılacak veya geçmişte yapılmış olimpiyat oyunları tesislerini görmek için bu tesislerin bulunduğu yerleri ziyaret etmesi, ilgi çekici oyunların cereyan ettiği veya edeceği yerlerde bir kere olsun bulunabilmek arzusundan doğmaktadır.

Alıntı


Spor Turizm
i
Genel turizm tariflerinden hareketle, spor turizmi kavramı için, spora ilgi duyan kişilerle, aktif olarak spor yapan kişi, grup ya da takımlar ile bunların idarecileri ve seyircilerinin turizme katılmalarından doğan olaylar ve ilişkiler bütünü, şeklinde bir yaklaşımda bulunmak mümkündür.
Spor turizmi için spor altyapısı yapılmış tesisler önem arz etmektedir. Bu altyapı sporun branşına göre değişiklikler gösterebilmektedir.
Ülkemizin spor turizmine müsait tesisleri özellikle Antalya Bölgesi’nde yoğunlaşmıştır. Marmara Bölgesi’ndeki profesyonel takımların fazlalığı ve bu takımlar için hazırlık kampı yeri ihtiyacı dikkate alındığında, doğal olarak ulaşım kolaylığı, yakınlığı, ikliminin yumuşaklığı gibi avantajlarıyla Sakarya İli, gelecekte iyi bir alternatif oluşturabilecek potansiyele sahiptir. Mevcut spor tesislerinin kalitesinin ve yeterliliğinin geliştirilmesi, mevcut ve yeni yapılacak konaklama tesislerine spor komplekslerinin de planlanması, iyi bir pazarlama, tanıtım programıyla sadece Marmara Bölgesi değil, yurdumuzun tüm bölgeleri ve hatta yurt dışındaki spor takımlarının da dikkatleri çekilecek ve dış turizm faaliyetleri için ilk adımlarda böylece atılmış olacaktır.
Yağlı Güreş:
Ata sporumuz olan yağlı güreş, Sakarya İli’nde büyük bir altyapıya sahiptir. Sakarya’nın yetiştirdiği “Kırkpınar Başpehlivanı” unvanlı yağlı güreşçiler arasında Adil Atan, İrfan Atan’ın yanı sıra, daha yakın tarihimizde de birçok başarılar kazanmış yağlı güreşçiler mevcuttur. Ülkemizde yurt içi olduğu kadar, son zamanlarda yurt dışı tanıtımlarına da konu olan yağlı güreşler, Sakarya İli’nin de tanıtımında ve turizminin gelişiminde etkili olabilecek bir potansiyele sahiptir.
Yağlı güreş dalında Sakarya İli’nde özellikle Akyazı ve Sapanca İlçeleri ön plana çıkmaktadır. Bu kapsamda Akyazı-Akbalık Yağlı Güreşleri, Sapanca-Karakucak Yağlı Güreşleri spor literatüründeki yerini almış, ülkemizce takip edilen, katılımında yoğun olduğu organizasyonlar olarak kabul edilmektedir.

Sapanca Kürek Yarışları:
Kürek sporu belli bir altyapı, tesis, malzeme gerektiren ve bu yönden ele alındığında yatırımını özellikle İstanbul İli’nde yapmış bulunan bir spor dalıdır. Bu bakış açısından hareketle, sahip olduğu doğal parkur, aynı zamanda bu sporun altyapısı konumundaki Sapanca Gölü, İstanbul İli’ne olan yakınlığı ile avantajını kullanmaktadır. Bu avantaj Sapanca Gölü’nü, Sapanca İlçesi’ni ve doğal olarak ta Sakarya İli’ni olumlu yönde etkilemekte, tanıtım ve il turizmine katkı sağlamaktadır.

Türkiye’deki mevcut kürek takımlarının ve Türkiye Kürek Milli Takımı’nın kamp yeri ve antrenman sahası konumundaki Sapanca Gölü, aynı zamanda her yıl düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na da ev sahipliği yapmaktadır. Sapanca Gölü’nde Balkan Kürek Şampiyonaları da düzenlenmiştir.


Salon Sporları:
Sakarya İli’nin, salon sporları yönünden potansiyeli olan tesisi, Adapazarı şehir merkezinde bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu’dur. Salon; basketbol, voleybol, hentbol, karate, judo, tekvando, güreş, masa tenisi, halter, boks müsabakalarına müsaittir ve bu branşlarda aktif olarak hizmet vermektedir. Beş bin seyirci kapasiteli Atatürk Kapalı Spor Salonu aynı zamanda konser organizasyonları için de kullanılmaktadır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
16 Mart 2010       Mesaj #3
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

spor turizmine 2 örnek

Spor Turizmi
Bireylerin eğitim ve gelir düzeyindeki artışlar ile hızlı kentleşme, nüfus artışı ve teknolojik gelişmeler, uluslararası turizm hareketlerini ve eğilimlerini değiştirmiş ve turizmde yeni unsurlar ortaya çıkarmıştır. Günümüzde spor uluslararası örgütlerinin ortaya koyduğu evrensel değerler ile ele alınmak kaydıyla her kesimin faydalandığı önemli bir araç haline gelmiştir.
Spor, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlayan, insanların ve farklı kültürlerin birbirlerini daha iyi tanımalarına olanak veren bir unsurdur. Sporun evrensel değerlerinde, toplumlarda insanları gruplara ayıran ırk, milliyet, din, mezhep, sosyal konum, eğitim, kültür ve ekonomik farklılıklar, vb. özellikleri göz ardı eden bir yaklaşımla herkese eşit bir tutum ortaya konulmaktadır. Günümüzde turizm ürünleri artık güneş, deniz, kum paketlerinin ötesine gitmiş, farklı bir boyut kazanmış olup geleceğin başarılı turizm ürünlerini yaratmak için iyi bir pazar araştırması yapılması ve pazarın bileşenlerinin iyi bir şekilde etüt edilerek müşterilerin isteklerine göre düzenlenebilen modüler ürünlere geçilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu boyutta gelişen ve değişen turizm eğilimleri arasında "spor turizmi" olarak anılan turizm çeşidi son yıllarda sadece ülkemizde değil tüm dünyada ön plana çıkmakta ve modern toplumların yaşamının önemli bir parçası haline gelmektedir.
Dünya üzerinde kabul görmüş otoritelerce, çeşitli sporları yapan, spora ilgi duyan ve sporla ilişkisi bulunan kişilerin; sportif karşılaşmalara olimpiyatlara ve benzeri olaylara bizzat katılmak veya bunları izlemek amacıyla oluşturdukları turizm hareketi spor turizmi olarak adlandırılmaktadır. Genel turizm tariflerinden hareketle, spor turizmi kavramı için, spora ilgi duyan kişilerle, aktif olarak spor yapan kişi, grup ya da takımlar ile bunların idarecileri ve seyircilerinin turizme katılmalarından ortaya çıkan ilişkiler bütünü şeklinde bir yaklaşımda bulunmak mümkündür.
Spor turizmine olimpiyat oyunları, uluslararası futbol turnuvaları (Dünya kupası, Avrupa Kupası, vb.), Formula 1 yarışları örnek verilebilir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
örnek verebilir misiniz ?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
spr turizimi nerelerde yapılır?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
nerde yapılırrrr
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Mart 2011       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
spor turizmi ile ilgili örnek verebilrmisiniz acaba????
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Mart 2011       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yağlı güreş
kürek yarışı
salon sporları
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Mart 2011       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yha spor turizm nerelerde yapılır ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mart 2011       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
örnek verebilirmisinizMsn Happy)

Benzer Konular

30 Eylül 2011 / ThinkerBeLL Turizm
14 Mart 2017 / ben_ben_ben Soru-Cevap
9 Kasım 2014 / Misafir Soru-Cevap
5 Ekim 2012 / adamoladamol Cevaplanmış