Arama

Sevgi nedir?

Güncelleme: 7 Kasım 2014 Gösterim: 5.557 Cevap: 8
lütfen söylryin - avatarı
lütfen söylryin
Ziyaretçi
6 Nisan 2010       Mesaj #1
lütfen söylryin - avatarı
Ziyaretçi
sevgi nedir?
Sponsorlu Bağlantılar
LeqoLas - avatarı
LeqoLas
Ziyaretçi
6 Nisan 2010       Mesaj #2
LeqoLas - avatarı
Ziyaretçi
Sevgi ve aşk üzerine pek çok şey yazıldı çizildi bu güne kadar.Sevgi sevdiğin insanı herşeyden öne koyabilmektir. Ben yerine hep sen diyebilmektir.herşeyden önce onun rahatını ,mutlulugunu düşünmek,onunlayken huzurlu olmak,güven duymak,onunla geçen saatlerin bitmesini hiç bitmesin demek,ayrıldıgın saniyeden itibaren özlemek,kalp atışlarındaki ritmin artışı,sıkıntısında sevincinde yanında olabilmek,sevdiginin varlıgıyla gurur duymaktır...
Hayatın yaşamın en temiz hali,denizin dalgasız hali ,Arının çiçeği ,Kuşların baharı sevmesi gibi ya sevgi anlatılırmı cümlelerle yaşanması gereken bir unsur kalbin damarları gibidir insan saflık sadelik güzellik veriri seven bir insana sor bakalım neler diyor önüne geçilmez birduygu ucu bucağı görülmez bir yaşamdır der evet sevgi üzerine yıllarsa bir çok şey söylenmiş sevgiler uğruna krallıklar yıkılmış ve çok güzçlü bir ruhun iksiri gibi yaşama tutunmamızı sağlayan hayat kaynağıdır sevgi S E V G İ yazılışı bile güzel yazarken bile heycanlıyor insan sevgilinin gözlerinde kaybolmak ,sevgi sen olabilmek,sevgi cana can katmak ,canımdan can ,kanımdan kan olabilmek ,seni seviyorum diyebilmek binlerce kez yüzlercde kez seni seviyorum diyebilmektir sevgiyi yudum yudum su gibi içebilmek dökmemek gerekir sevgi bu sever sevdirir sevgidir bu işte .
Sponsorlu Bağlantılar
Seviyorsanız sevginiz için elenden geleni yapın sevgide gurur olmaz susmaksa susun kötü sözden kaçının anlaşın konuşun problemleri sevgi içinde çözün sevgiyi unutmayın atmayın bir kenara.
Sevdiğinize kızdınız tamam haklısınız ama bu insanı seviyorsanız bağırmadan önce öflekenmeden önce içinize 6 sn derin bir nefez alın ve onu sevdiğinizi hatırlayın geri dönüşü olmayacak sözler sarfetmeyin bu sevginizi tüketir ve üzülürsünüz sevgiyi bulmak okadar zordurki melekler üstlenmişl bu görevi herkes bulamasın diye yüreklerinin içine koymuşlar yeni bu sevgi sizin yüreğinizde yürekli olun sevginizi sevdiğinizi üzmeyin kırmayın ve şunu bilinki oda sizi seviyordur daha çok sevmek isitiyordur.Sevginize karşılık inan sevgi görürsünüz .Sevgiden zarar görülmez ama hakkını vermek lazım sözünde durmak lazım yalan söylememek lazım sevdiğimizi aldatmamak lazım kadırmamak lazım unutmayın karşınızdakide insan ve seven bir insansa bir güzelliği hakediyordur,Sevdiğiniz aşşalamayın küçük hor görmeyin sevginiz zarar görür sevdiğiniz kimse aynaya baktığından sizi sizde onu görün içinizdeki sevgiyi çıkarın sevdiğinize veririn alın adı sütünde sevgi bu birtek bu sevgi komşu kızı sevgi bilmiyor sizde biliyorsunuz bunu unutmayın sevgi sizin yüreğinizde…..

Sevmek inanmak
Sevmek yaşamak
Sevmek bir olmak
Sevmek tek bir yürek
Sevmek birlikte yürümek
Sevmek paylaşmak
Sevmek beklemek
Sevmek sabır
Sevmek sevmeyi bilmek
Sevmek haketmek
Sevmek gözyaşı
Sevmek sonsuzluk
Sevmek emek ister,tüm seven ve sevilenlere güzel paylaşım dileklerimle

otomayak - avatarı
otomayak
Ziyaretçi
6 Ocak 2011       Mesaj #3
otomayak - avatarı
Ziyaretçi
bence sevgi birkişiyi ölene kadar kollamak ve onu herkesten sakınmaktırMsn ThinkingMsn Happy
Tayallan - avatarı
Tayallan
Ziyaretçi
6 Ocak 2011       Mesaj #4
Tayallan - avatarı
Ziyaretçi
Dnyanın en gzel şeyi bncek...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
*SEVGİ*

Sevgi sözlüklerde şöyle tanımlanmaktadır;
Sevgi, sözlüklerde “İnsanı bir şeye ya da bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu” olarak tanımlanırsa da, bu tanımın yetersiz ve yüzeysel olduğunu söyleyen birçok yazar, sevginin tam anlamıyla tanımlanamayacağını düşünmektedir.

Sevgi denildiğinde genellikle akla ilk önce, iki karşı cins arasındaki duygusal çekim gelmekteyse de, aslında sevgi, yöneldiği hedefe (sevgiliye duyulan sevgi, Allah sevgisi, vatan sevgisi, ebeveyne duyulan sevgi, çocuğa duyulan sevgi vs.) ve biçimlerine bağlı olarak büyük bir çeşitlilik göstermektedir. Şefkat, merhamet ve fedakarlık sevginin farklı kılıklardaki yansımalarıdır. Sevgi yalın anlamıyla bir duygu ve heyecan türüdür. Sevgi, insanın bir şeye ya da bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermesine denir. Bir başka tanıma göre de “sevgi, öğrenilen duygusal bir tepkimedir.”

İbn Arabî Hazretlerine göre sevginin tanımı yapılamaz. Sevgi ancak tadılır. Tadan kişi de sevginin ne olduğunu yeterince anlatamaz. Aynı zamanda sevgi evrensel bir duygudur. Annenin çocuğunu sevmesi, eşlerin birbirlerini sevmesi, ilâhî bir sır olarak, gayesi “bir tenle bir teni, bir canla bir canı kavuşturmak” olan sevginin evrenselliğine en güzel örnektir. Aynı zamanda İbn Arabî sevgi için, “Sevgi seveni sevilene bağlayan bir bağdır ve sevgi sevenin var oluşudur” der..

Sevgi konusunda bazı düşünürlerin görüşleri şöyledir;
Sevgi insanların ruhunda bulunan değerli ve olumlu bir yetenektir.
Fakat insanlar bu yeteneklerini her zaman ideale yakın bir değer olarak kullanamamaktadırlar. Yani insanlar birbirlerini gerektiği gibi sevememektedirler.
Sevgi her şeyden önce fedakarlıktır, yani hiçbir karşılık beklemeden başkasına kendinden bir şeyler vermek esasına dayanır.
Gerçek sevgi merhamet, şefkat, fedakarlık gibi diğerkamca davranışlarla, uygulamalarla kendini gösterir; aksi takdirde kuru bir laftan ibaret kalır.
Gerçek mutluluk, ebedi olmayan maddi değerlerle değil, ebedi olan canlı varlıklara, özellikle insan ruhlarına duyulan sevgiyle ve diğerkamca hareketlerle ilgilidir.
Edayla gelen duyguları göz önüne koyarak verilmesi gereken bir karardır.

Ne sevgiye ne de nefrete yol açmamak dünya bilgeliğinin yarısıdır: hiçbir şey söylememek ve hiçbir şeye ınanmamak da öteki yarısı. – Arthur Schopenhauer

Amellerin en hayırlısı sevdiğini Allah için sevmek buğzettiğine de Allah için buğzetmektir. – Hz. Muhammed(s.a.v)

Sevmek keman çalmak gibidir, bilmeyen kötü sesler çıkarır. – Bolivya atasözleri

Sevgi ile yorulmadan ilerleriz. Sevgi ile, sadece onunla başkaları için fedakarlık yapabiliriz. – Kızılderili atasözleri

Sevgi her zaman ıstırap çeker, hiçbir zaman ne gücenir ne de intikam almaya çalışır. – Mahatma Gandhi

Sevgi insanlığın, şiddet hayvanlığın kanunudur. – Mahatma Gandhi

Sevginin olduğu yerde hayat vardır. – Mahatma Gandhi

Kalpler silahla değil, sevgi ve yüksek gönüllülükle yenilirler – Baruch Spinoza

Eski sevgi paslanmaz. – İsveç atasözleri

Sevginin ölçüsü, ölçüsüz sevmektir. – Baruch Spinoza

Istırabın dağladığı sevgi kuvvetlidir. – Selma Lagerlöf

Her şeyin ortası makbuldür, sevginin de. Sevdiğini gereğinden fazla sevmeyesin. Sevgini de, sadece yüreğinin eline ermeyesin. En çetin imtihan “sevgi”yle olanıdır. “Kişi ne kadar bahadır olsa da, muhabbete tuş olur.” diyen atanın sözünü aklından çıkarmayasın. Böyle imtihan olmamak, istikbalde neslinden utanmamak için gecelerin bağrında, seherlerin aydınlığında duaya durasın. Senin ideallerin ve geleceğe dair hedeflerin var oğul. – Şeyh Edebâli

Seni sen olduğun için değil, seninle birlikte olduğumda ben olduğum için seviyorum – Gabriel Garcia Marquez

Sevgiye ve tutkuya açık bir kalp kadar dünyada değerli bir şey yoktur.- Johann Wolfgang von Goethe

Sevgi her zaman karşılık görür, kinde de. – Dostoyevski

NazlimCafe.com sitesinin eski kaynaklarında ise sevgi şu küçük cümleciklerle anlatılmıştı;
•Sevmek inanmaktır.
•Sevmek yaşamaktır.
•Sevdiğini kendisi gibi, kendisinden de çok duyumsamaktır.
•Sevmek sevdiği olmaktır.
•Sevmekte ikilikler kalkar, bir olmalara gidilir. İki ten, iki kalp, iki gönül yoktur sevgide. Tek bir kalp olunur, tek bir yürek olunur.
•Sevmek paylaşmaktır . Sevdiğiyle sevdiğini paylaşmaktır. Sevdiğiyle kalbini bölüşmektir sevmek. Ki tek kalp olunsun.
•Sevgide son yoktur. Sevgiler hiçbir zaman son bulmazlar. Biten sevgiler yoktur, bitmiş gibi görünen sevgiler vardır. Vazgeçiş de yoktur sevgide. Yaşandıkça yaşatılır sevilen. Ama kimi zaman sevgili için kimi zamansa sevginin bir gereği olarak saklanır bu aşklar. Vazgeçiş yoktur, vazgeçmiş gibi görünmek vardır o yüzden.
•Sevmekte istemek yoktur. Sevgilinin olduğu yerde son bulur istekler. Bir şey varsa istediğin bu senin için değil, sevgili için istediğindir. Ondan O’nun adına istersin. O’nu daha sonsuz sevebilmek için istersin. Sevme özgürlüğünü istersin, kabul edilmesini istersin. İstersin ama bir gün gelir bu istekler de son bulur. Kendinden istersin artık. Sevgiliyi daha çok sevmek istersin kendinden. Sonsuz kılmak istersin. Bu yolda sevgili olur mu, olmaz mı bunu sevgilinin isteği belirler.
•Sevmek sevgiliyi istememeyi öğrenmektir. Sevmek sevgiliyi sevgili olmadan sevmektir.
•Sevmek; sevmek istemektir.
•Sevmek, beklememektir. Beklentilerin son bulduğu bir duraktır o. Öyle ki tüm gerçekler, tüm dünya silinir gider. Ne O’ndan anlasılmayı beklersin, ne onu anlamayı. Ne onun gelmesini beklersin, ne onun Leyla, Mecnun olmasını. Beklediğin bir şey yoktur sevmeyi becermek dışında.
•Sevmek, gücenmemektir.
•Sevmek sevgililerin hiçbir sözüne üzülmemeyi ögrenmek demektir.
•Sevgilinin ölüm hançerine bile hayır dememektir sevmek. Onun vuruşuna, onun tokadına alınmamaktır, sevgiliden gelen her hareketi ve her sözü kabullenmektir. İhanetlere, hainliklere bile üzülmemektir. Sevgiliden gelen öl emrine bile ölürüm diyebilmektir. Kendi elleriyle kalbini bir bıçak ucuna koymaktır sevmek.
•Sevmek ölmektir.
•Sevmek, ölmesini bilmektir.
•Sevgili için yaşamaktır. Onun eli, kolu, gözü, kalbi olmaktır. Ama artık onun bir şeyi olunmadığı bir zaman ölmesini bilmektir! Sevmek, vermektir. Sevmek sevdiği için almasını bilmektir. Almamaya yemin ederek vermektir. Ama almalarda kurtaracaksa sevgiliyi almasını bilmektir sevmek!
•Sevmek, tükenmektir. Sevmekten ölürken tekrar varolmaktır o sevgiden.
•Sevmek sevgilinin gel deyişine hayır demektir. Sevgilinin aşkıyla boğuşurken, yüzerken o aşk denizinde sevgilinin uzanan eline hayır demektir.
•Sevgilinin bakan gözüne bakmamaktır sevmek. Ağlayan gözlere şefkat ve tebessümle yanıt verebilmektir.
•Sevmek, sevgili olmaktır. Sevgilinin yüzündeki gülücük olmaktır. Onu yaşama döndürecek bir damla su olmaktır. Sevmek sevgilinin limanı olmaktır. Sevmek sevdiğinin canı olmaktır. Onun ölümü isteyebileceği canı olmaktır. Sevmek yangın olmaktır. Yanmaktır, kor olmaktır. Dağ olmaktır, evren olmaktır. Her şey olmaktır, hiç olmaktır. Alev olup girmektir gönüllere.
•Sevmek yürümektir gönüllerde.
•Sevmek güvenmektir.
•Sevmek onaylanmaktır.
•Sevmek sevgiliye bir nefes gibi, bir ses gibi yakın olmaktır. Sevmek çok ötelerde olsa bile yaşamak ve yakın olmaktır sevgiliye. Yakınlılıktır, doğallıktır, özdenliktir sevmek.
•Yalansızlık, içtenlilik, ölümsüzlülüktür sevmek. İlk insanın, Havva’nın Adem’in saflığını ve temizliğini, çocuk masumluğunu taşımaktır sevmek.
•Gözyaşı olmaktır, yağan yağmur olmaktır. Bir sonbahar mevsiminin sarı yaprağı gibi yalnız olmaktır sevmek.
•Sevgilisizken sevgiliyi sevmektir.
•Sevmek üşümektir. Sevgilinin yokluğuna üşümektir.
•Sevgiliyle her şeyi göze almaktır sevmek. Ki sevgilinin olduğu cehenneme yürümektir. Sevgilinin olmadığı Cennete de gitmemektir sevmek.
•Sevmek, sevgiliyi cennet etmektir.
•Sevmek bir olmaktır.
•Sevmek yaşamaktır.
•Ve sevmek inanmaktır.
•Sevmek bir başkasının hayatını yaşamaktır.
•Sevmek sevmesini haketmektir.
•Sevmek sevgilinin baktığı yerde, sustuğu yerde olmaktır.
•Sevmek sevgilisiz geçen gecelerin sabahına varmaktır. S
•evmek saz benizli sabahlarda yaşamaktır sevgiliyi.
•Sevmek sevmesini bilmektir.
•Sevmek ölmesini bilmektir.
•Sevmek SEVMEK olmaktır.
•AŞK olmaktır.
•Aşk bir kere sevmektir.
•Sevmek aşkın kendisi olmaktır.
•Ölümü Özlemeyen Aşkı Anlayamaz
_MMia_ - avatarı
_MMia_
VIP VIP Üye
7 Ocak 2011       Mesaj #6
_MMia_ - avatarı
VIP VIP Üye
Eski bir Özdemir Erdoğan şarkısı çok güzel anlatır bence sevgiyi

"Sevgi anlaşmak değildir nedensizde sevilir,bazen küçük bir an için ömür bile verilir"

Yanisi Sevgi ,sevgidir.Nediri,nedeni,niçini yoktur.Sadece hissedilir ve yaşanır.
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
19 Kasım 2011       Mesaj #7
misafir - avatarı
Ziyaretçi
segi nedir? aşk nedir ? insan neden güdüsel olarak birini gördüğünde kalp atışları hızlanır ? yada neden karşı cinsle göz temasına girdiğinde içinde kabartılar oluşur biraz korkar biraz da heycanlanır ?
simelek - avatarı
simelek
Ziyaretçi
18 Kasım 2013       Mesaj #8
simelek - avatarı
Ziyaretçi
]sevgi insanlığın dilidir sevgisiz hayat canlı cansız varlık asl olmaz sevgisiz insan mutsuz kin ile dolu gözleri nefretle bakar gibi görünür herkese kısacası sevgi hayatın özü bağıdır...))):::+/sevgi
fbby - avatarı
fbby
Ziyaretçi
7 Kasım 2014       Mesaj #9
fbby - avatarı
Ziyaretçi
Sevgi nedir?
Son düzenleyen _Yağmur_; 7 Kasım 2014 16:04 Sebep: içerik düzeni

Benzer Konular

20 Ekim 2015 / Misafir X-Sözlük
27 Kasım 2013 / Misafir Soru-Cevap
22 Ocak 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
23 Şubat 2016 / kellernel1 Cevaplanmış
6 Mart 2010 / _KleopatrA_ X-Sözlük