Arama

Avustralya hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 6 Nisan 2014 Gösterim: 36.578 Cevap: 24
cemre - avatarı
cemre
Ziyaretçi
22 Mayıs 2013       Mesaj #21
cemre - avatarı
Ziyaretçi
acaba avustralyada ne yetişir
Sponsorlu Bağlantılar
LOOOOOVE - avatarı
LOOOOOVE
Ziyaretçi
28 Mayıs 2013       Mesaj #22
LOOOOOVE - avatarı
Ziyaretçi
BayramlarI NelerdiR AcabA ???
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ocak 2014       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Avustralya nedir,Genel bilgi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Nisan 2014       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
AVUSTRALYA HAKKINDA BİRAZ UZUN BİLGİ
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Nisan 2014       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Avustralya ismi Latince'de güneyden, güneye ait olan anlamına gelen Australis kelimesinden türetilmiştir. Roma uygarlığı zamanına dayanan, güneydeki bilinmeyen bir ülke anlamı (terra australis incognita) benzer bir yerin, ortaçağ coğrafyasında da bulunduğunu gösterir. Ancak bu bilgiler herhangi bilinen bir kıta bilgisi içermemektedir. Latince'deki Terra Australis Incognita terimi; Güneydeki (Australis) Bilinmeyen (Incognita) Toprak parçası (Terra) anlamına gelmektedir.

14 Mayıs 1606'da, Vanuatu'ya ayak basan Pedro Fernandes de Queirós, Güney Kutbu'ndaki tüm kara mülkiyetinin İspanya Krallığı'na ait olduğunu iddia etmiş ve kıtayı Austrialía del Espíritu Santo şeklinde adlandırmıştır.

Flemenkçe Australische kelimesi, Batavia'daki Flemenkler tarafından, 1638 yılından önce, güneyde keşfedilmiş yeni yerleri adlandırmak için kullanılıyordu. "Australia" kelimesinin İngiliz dilinde ilk kullanımı ise 1692 yılında Gabriel de Foigny'nin yazdığı Les Aventures de Jacques Sadeur dans la Découverte et le Voyage de la Terre Australe isimli Fransızca romanının, 1693 yılındaki çevirisinde görülmüştür.[1]

Daha sonraları, 1765'te, Alexander Dalrymple bu kelimeyi, Luis Váez de Torres'ın 1606'da Yeni Gine'nin güney kıyılarına yaptığı seyahati anlattığı kitabını İngilizce'ye çevirirken kullanmıştır. Dalrymple, ayrıca Avustralya kelimesini, An Historical Collection of Voyages and Discoveries in the South Pacific Ocean (1771) isimli eserinde bütün Okyanusya bölgesini tanımlamak için kullanmıştır. 1793'de George Shaw ve Sir James Smith içerisinde geniş ada, büyük kıta, Avustralya, Australasia ve New Holland tanımlamaların yapıldığı, Zoology and Botany of New Holland eserini yayınlamıştır.

Avustralya ismi, kıtanın etrafını gemi ile dolaşan bilinen ilk insan, kaşif Matthew Flinders'ın A Voyage to Terra Australis (1814) eseri ile popüler hale gelmiştir. Britanya Krallığı'nin bakış açısını yansıtan ismine rağmen, eserinde Flinders Avustralya ismini kullanmış ve bu isim geniş kitlelerce telaffuz edilen bir terim olmuştur. New South Wales valisi Lachlan Macquarie sonraları bu ismi İngiltere'ye yolladığı yazılı mesajlarda kullanmıştır. 1817'de Macquarie bu ismin resmi olarak kabul edilmesini önerdi ve 1824'de Britanya Krallığı, kıtanın resmen Avustralya ismiyle tanınmasını onayladı.

Benzer Konular

15 Ocak 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
14 Haziran 2010 / Misafir Cevaplanmış