Arama

Seksek oyunu nasıl oynanır? - Sayfa 8

En İyi Cevap Var Güncelleme: 15 Aralık 2013 Gösterim: 53.979 Cevap: 72
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Mart 2013       Mesaj #71
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaaaaaaaaaaaaaaaaa ingilizce yazın ama ya pazartesiye yetiştirmem lazım çok aceleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lütfen
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Nisan 2013       Mesaj #72
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Seksek şöyle çizilir : üst üste kare içinde 1-2- ve 3 sayıları yazılır.3. kutucuğun sağ ve sol kenarlarından sağda olanından sağa,solda olanından sola doğru uzun bir çizgi çekilir.Bu çizgiler kutu içine alınır ve içlerine 4-5 sayıları yazılır.Sonra 6 da 5 ve 4 kutucuğunun ilerisine ve ortasına çizilir. Sonra 4-5 i yaptığımız gibi 6 nın sağından ve solundan yine uzun bir çizgi çizilir ve kare içine alınır.Çizim böylece bitmiş olur.Oyunu ise şöyle oynarız : tek kare olanlara tek ayağımızla basarak ilerleriz.4-5 çiftine gelince bir ayağımızı 4 e bir ayağımızı 5 e koyarız.6 ya bir ayağımızı,7 - 8 dede ayağımızı yine birini 7 ye birini 8 e kuralıyla hareket ettiririz. E tabi bu oyunda taşta kullanılır.1. bölümde taşı bire , 2. bölümde ise 2 ye atarız oyun böyle devam eder..
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Aralık 2013       Mesaj #73
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Seksek
1
Seksek oyunu en az 6 kişiyle oynanır. Normal boyutta bir taş bulunur. Oyuncular oyunu çizer ve kutucukların içersine taşlarını atmaya çalışırlar. Eğer taş kutucuğun içine girmezse o kişi elenerek 2. tura kalır. Sıra diğer oyuncuya gelir. Taş kutucuğun içine girdiği zaman o taşın üzerindeki sayı atlanarak bölümler geçilir.

Seksek
2
Sek sek nasıl oynanır?

Oyuncular, çizili alanların içine sırayla yassı bir taşı ya da kiremit parçası atarlar. Eğer taş çizili alanların dışına düşer ya da çizgiye denk gelirse, taş atma sırası öbür oyuncuya geçer
Atış başarılıysa oyuncu tek ayağı üzerinde sekerken, taşı bu ayağıyla iterek bütün boşluklardan geçirmesi gerekir.
Eğer öbür ayağı yere değer ya da boşlukların arasındaki çizgilere basarsa yanar ve sırasını kaybeder.
Oyun aslında iki tur halinde oynanır başlarken 1-8 doğru atarak ilerleyip ikinci turda ise 8-1 doğru geri gidilir.
Başka bir seksek türünde ise taş veya kiremit atıldıktan sonra karelere isabet ederse,oyuncu taşın bulunduğu karenin üstünden atlar, dönüşte çizgilere değmeden de taşı geri alır.

Benzer Konular

25 Kasım 2012 / Misafir Soru-Cevap
17 Ağustos 2013 / bengisuEBRAR Cevaplanmış
31 Temmuz 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
9 Kasım 2016 / miusa Cevaplanmış
16 Ocak 2011 / Misafir Soru-Cevap